Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

S&P повиши кредитния рейтинг на София

2

Международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" /S&P Global Ratings/ повиши дългосрочния кредитен рейтинг на София от ВВ+ на ВВВ- със стабилна перспектива. Така той вече влиза в групата на „инвестиционните рейтинги“.

Това означава, че Столичната община става привлекателно място за насочване на инвестиции. Добрият рейтинг е не само полезен ориентир за чуждестранните инвеститори, а и за самата община и нейните граждани, защото помага за привличане на по-евтин финансов ресурс за реализиране на капиталовата програма на столицата.

Оценката отразява мнението на агенцията за изключителната ликвидност на общината и добрата бюджетна гъвкавост, основана на значителната автономност в управлението на местните приходи.

Стабилната перспектива отразява тази на рейтинга на България (BBB-/стабилна перспектива/A-3) и отразява факта, че икономиката на София е по-силна от средната за страната. По тази причина Стандард енд Пуърс дава на Столичната община максималния възможен рейтинг за българска община, който е равен на държавния.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Скъпа синя зона и евтин транспорт в София за чист въздух, извежда в заглавие 24 ЧАСА. Двойно поскъпване на таксата за паркиране в центъра, по-евтин билет за градския транспорт, безплатни буферни паркинги и ограничение на движението на автомобили при прогноза за опасно мръсен въздух в София. Това са част от мерките, които Столичната община ще..

публикувано на 13.12.17 в 07:05

Катастрофа затруднява движението по бул. "Драган Цанков"

Катастрофа между два леки автомобила на кръстовището на булевард „Драган Цанков“ и улица „Митрополит Кирил Видински“ затруднява движението по булеварда. На мястото на инцидента са пристигнали служители от полицията. По данни на СДВР няма пострадали при катастрофата. Колоната от автомобили в едното платно на бул. "Драган Цанков" достига до..

публикувано на 12.12.17 в 16:17

Министър Димов оттегли промяната в концесията за ски зоната на Банско

Министърът на околната среда и водите Нено Димов оттегли предложената промяна в концесионния договор за ски зоната над Банско, съобщи БГНЕС. Димов мотивира решението си, като посочи, че концесията за Банско трябва да бъде съобразена с текущото законодателство, независимо какво е то. По думите му трябва да се..

публикувано на 12.12.17 в 15:35

Двама задържани и двама избягали след грабеж в столицата

Две лица са избягали и две са задържани след грабеж вчера сутринта в София, съобщиха по време на брифинг градският прокурор Емилия Русинова, директорът на СДВР Ивайло Иванов и зам.-директорът на ГД "Национална полиция" Константин Димитров. Четири души се опитали да откраднат метална каса с 10 000 лв. в нея, от офис в кв. "Люлин". Те..

публикувано на 12.12.17 в 15:22

Столичната община приема идеи за спортни събития, които да съфинансира

Програма за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на кмета на Столична община Столичната община обяви процедура за включване в Програма за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на столичния кмет. Самата програма е насочена към национални федерации, спортни..

публикувано на 12.12.17 в 15:11