Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

S&P повиши кредитния рейтинг на София

2

Международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" /S&P Global Ratings/ повиши дългосрочния кредитен рейтинг на София от ВВ+ на ВВВ- със стабилна перспектива. Така той вече влиза в групата на „инвестиционните рейтинги“.

Това означава, че Столичната община става привлекателно място за насочване на инвестиции. Добрият рейтинг е не само полезен ориентир за чуждестранните инвеститори, а и за самата община и нейните граждани, защото помага за привличане на по-евтин финансов ресурс за реализиране на капиталовата програма на столицата.

Оценката отразява мнението на агенцията за изключителната ликвидност на общината и добрата бюджетна гъвкавост, основана на значителната автономност в управлението на местните приходи.

Стабилната перспектива отразява тази на рейтинга на България (BBB-/стабилна перспектива/A-3) и отразява факта, че икономиката на София е по-силна от средната за страната. По тази причина Стандард енд Пуърс дава на Столичната община максималния възможен рейтинг за българска община, който е равен на държавния.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Михаил Вешим

Михаил Вешим е Разказвач на месеца в Столичната библиотека

На 21 февруари от 18.30 ч. в Литературния клуб на Столичната библиотека Михаил Вешим ще разговаря със себе си, защото иска да има интелигентен събеседник. По тази причина в разговора ще се включи и публиката. Входът е безплатен, а книгите му ще бъдат изложени във витрина на втория етаж през целия февруари. Михаил Вешим /иначе Михаил Мишев/ е..

публикувано на 19.02.18 в 13:38

Асоциация "Справедливост" ще защитава интересите на живеещите в блокове

Асоциацията за регулиране на отношенията в етажната собственост "Справедливост" се заема с отношенията между живеещи в блоковете. Новата организацията ще работи за защита на интересите на собствениците и ползвателите на етажна собственост. Целта е обединяване на усилията им за предоставяне на по-добро качество на услугите. Председателят на..

публикувано на 19.02.18 в 13:25

Верижна катастрофа на бул. "Цар Борис III" в столицата

Катастрофа стана на бул. „Цар Борис III” в столицата близо до кръстовището с Красно село, предаде репортер на БГНЕС. Сблъскали са се няколко автомобила най-вероятно заради несъобразена с пътните условия скорост. На мястото на инцидента са спрели 5 автомобила и един автобус на градския транспорт с номер 260. Няма данни за пострадали хора. Пътниците от..

публикувано на 19.02.18 в 13:20

2325 лева месечно за нормален живот на четиричленно семейство

За нормален живот на човек от четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца, са необходими 581, 31 лв. месечно, според данните на Института за синдикални и социални изследвания на КНСБ за четвъртото тримесечие на миналата година. Данните представиха президентът на КНСБ Пламен Димитров , директорът на института Любен Томев и експертът..

публикувано на 19.02.18 в 13:19

Повторен пожар в ТЕЦ "Република" в Перник

Повторен пожар възникна в пернишката ТЕЦ "Република", съобщи комисар Емил Марков - директор на Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". При пускане на електрическо напрежение към централата били объркани фазите, което довело до изгаряне на трансформатор и високоволтов кабел. Огнеборците все още гасят подземни кабели,..

публикувано на 19.02.18 в 12:23