Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

По-строги мерки за безопасен транспорт

Снимка: Божидар Янев, БНР
Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта проведе кръгла маса на тема "Мерки за безопасен транспорт и транспортните политики на общините и държавата при възлагането на обществен транспорт на пътници". Сред основните разисквани проблеми бяха липсата на безопасни и здравословни условия на труд на заетите, както и липсата на средства за финансиране на транспортните оператори.

"Водачите на моторни превозни средства нямат никакъв образователен ценз. В бранша има глад за професионални шофьори. Трябва да се създаде национална програма за обучението на такива кадри в следващите години". Това сподели Васил Пиронков, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България.

"Настъпи времето на купените книжки, в което заплащаме с тежък кръвен данък", заяви Красимир Георгиев, представител на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България. Той разкри, че за този проблем, решение може да бъде налагането на преквалификационен изпит за шофьори превозващи хора. Повече подробности по темата в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Първа градска болница завършва 2017 година с положителен финансов резултат

Първа МБАЛ София, която столичани познават като Първа градска болница, завършва 2017 година с положителен финансов резултат, обяви пред Радио София директорът на лечебното заведение доц. д-р Цветомир Димитров. Годишно от там преминават около 16-17 хиляди пациенти. Общинската болницата има договор с НЗОК за болнична помощ по 135 клинични пътеки и..

публикувано на 12.12.17 в 19:21

„Среща на поколенията“: Ани Илков представя Марианна Георгиева

Днес се откриват две от най-значителните и мащабни събития, свързани със съвременната литература и книгоиздаване в България – 45-ия Панаир на книгата и 5-ия Софийски международен литературен фестивал, организирани от Асоциация „Българска книга“. Панаирът и Фестивалът се провеждат паралелно на общо шест етажа на обновения Национален дворец на..

публикувано на 12.12.17 в 17:18

Над 30 културни проекти за 14 млн. евро са осъществени в цялата страна

Над 30 проекта са осъществени в цялата страна по програмата БГ08 "Културно наследство и съвременни изкуства" 2009 - 2014г. Програмата е осигурила 14 млн. евро чрез Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм. Резултатите бяха представени днес в галерия "Средец" на Министерството на културата. Чуйте..

публикувано на 12.12.17 в 17:05

Спортът ще "обсеби" София филм фест

Любителите на киното ще имат възможност да се насладят на 22-то издание на София филм фест, което тази година е на тема „Спорт“. Тематиката е провокирана основно от избирането на София за Европейска столица на спорта през 2018 година, но това не е единствената причина. Според Мира Станева, изпълнителен директор на фестивала, организирането на подобно..

публикувано на 12.12.17 в 16:43

Аржентинското танго е посланик с глобално значение

На 11 декември отбелязахме Международния ден на тангото, а точно тази дата е избрана в чест на раждането на две велики личности, свързани с този танц - Карлос Гардел, известен като създател на "Tango canción (Танго- песен) и на композитора Хулио Де Каро. За първи път този ден се чества в Аржентина през 1977 година, а празникът събра у нас..

публикувано на 12.12.17 в 16:25