Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

По-строги мерки за безопасен транспорт

Снимка: Божидар Янев, БНР
Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта проведе кръгла маса на тема "Мерки за безопасен транспорт и транспортните политики на общините и държавата при възлагането на обществен транспорт на пътници". Сред основните разисквани проблеми бяха липсата на безопасни и здравословни условия на труд на заетите, както и липсата на средства за финансиране на транспортните оператори.

"Водачите на моторни превозни средства нямат никакъв образователен ценз. В бранша има глад за професионални шофьори. Трябва да се създаде национална програма за обучението на такива кадри в следващите години". Това сподели Васил Пиронков, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България.

"Настъпи времето на купените книжки, в което заплащаме с тежък кръвен данък", заяви Красимир Георгиев, представител на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България. Той разкри, че за този проблем, решение може да бъде налагането на преквалификационен изпит за шофьори превозващи хора. Повече подробности по темата в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Balkan Offroad Rallye" с нова категория - "Discovery"

Точно месец остава до старта на осмото издание на "Balkan Offroad Rallye".  Една от най-големите международни надпревари в региона, а защо не и в Европа, която за пореден път ще привлече участници от целия континент с мотоциклети, ATV, SSV-бъгита, 4х4 автомобили и камиони.  Ако искате да опитате от тръпката на офроуда, но се чувствате неуверени,..

публикувано на 21.08.18 в 17:50

„Златните момичета" заблестяха пред Народния театър

Съчетание от нежни извивки и много емоции пресъздава изложбата на „Златните момичета", която беше открита днес в София. Експозицията се намира в градинката пред Народния театър и включва  28 прекрасни картини на нашите състезателки.  Изложбата беше разкрита броени дни преди старта на Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се..

публикувано на 21.08.18 в 16:49

Трамвайното обръщало в "Княжево" - с обновена градинка за 550 хил. лева

Нова градинка с две детски площадки ще бъде изградена на последната спирка на трамвай №5 в кв. "Княжево". Ремонтът трябва да приключи до края на годината, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която днес направи проверка на строителните дейности. Градината е с площ 5 дка, в нея ще се направят алеи, ново озеленяване и осветление. В кв. „Княжево“..

публикувано на 21.08.18 в 16:34

Столични училища в ремонт и след първия звънец

Ремонтните дейности в някои столични училища и детски градини ще продължат и след 15 септември. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.  За началото на новата учебна година ще бъде открита и новата сграда на Първа английска гимназия, където се помещава и 112-о основно училище „Стоян Заимов“, информира още столичният кмет. В 832 училища в..

публикувано на 21.08.18 в 16:00

Тийнейджърите и градът - забавления на открито

По-малко от месец остава до началото на новата учебна година и на учениците да се насладят на свободното си време.  Докато по-малките от тях са ограничени от задължителното присъствие на възрастен, вече поотрасналите тийнейджъри могат да бъдат видени сами в много паркове и басейни в столицата. Естествено, дейностите на открито са най-предпочитани..

публикувано на 21.08.18 в 15:45