Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

По-строги мерки за безопасен транспорт

Снимка: Божидар Янев, БНР
Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта проведе кръгла маса на тема "Мерки за безопасен транспорт и транспортните политики на общините и държавата при възлагането на обществен транспорт на пътници". Сред основните разисквани проблеми бяха липсата на безопасни и здравословни условия на труд на заетите, както и липсата на средства за финансиране на транспортните оператори.

"Водачите на моторни превозни средства нямат никакъв образователен ценз. В бранша има глад за професионални шофьори. Трябва да се създаде национална програма за обучението на такива кадри в следващите години". Това сподели Васил Пиронков, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България.

"Настъпи времето на купените книжки, в което заплащаме с тежък кръвен данък", заяви Красимир Георгиев, представител на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България. Той разкри, че за този проблем, решение може да бъде налагането на преквалификационен изпит за шофьори превозващи хора. Повече подробности по темата в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

С иновативната си система Снежана Бахчеванова иска певците да бъдат артисти

Иновативната система “Музикална теория и практика” на Снежана Бахчеванова беше представена тази събота, като заедно с премиерата на двете части на едноименния учебник, се проведе и дискусия. В Радиокафе днес гостува авторът и преподавател във Voice Academy. Иновативната система е свързана с професионалната програма "Singer-Songwriter",..

публикувано на 17.12.18 в 12:06
Иван Бърнев

Иван Бърнев: Учили сме се в движение на актьорско майсторство в киното

Гост в предаването "Кой кой е" по Радио София бе един човек, преживял десетки съдби благодарение на своята кариера. А това е така, защото той е актьор. Името му е Иван Бърнев. Роден е през 1973 година в Добрич, но детството му преминава във Варна. Отраснал там през 80-те, първите му години са били изпълнени със смях и забави, неприсъщи на децата..

публикувано на 17.12.18 в 11:38

Как дневният режим влияе на здравето ни?

В книгата си „Промени режима си, подобри здравето си” д-р Сухас Кширсагар посочва кои са най-подходящите часове за хранене, сън, работа и спорт, за да намалим стреса, да повишим тонуса си, да постигнем оптимално тегло, да спим пълноценно. Водещият учен съчетава най-новите революционни открития в хронобиологията - науката за биоритмите и биологичния..

публикувано на 17.12.18 в 11:31

Истински кораб на сцената на театър “Азарян”

Истински кораб ще акостира в 19.00 часа на сцената на театър “Азарян” в премиерния спектакъл “Островът на съкровищата”. Режисьор на постановката по популярния приключенски роман на Робърт Луис Стивънсън, е Анастасия Събева, а в ролята на страшния пират Флинт е Христо Мутафчиев. Актьорът Стелиан Радев е автор на музиката в спектакъла. За мен най-важно е..

публикувано на 17.12.18 в 11:29

"Голям Сечко рън" събира любители на планинското бягане в Стара планина

Десетки любители на зимната планина ще се включат в планинско бягане по южния склон на Стара планина в покрайнините на София. Датата е 13 януари, а началната точка - Бухово, което е в рамките на столичния район "Кремиковци". Трасетата са три - късо, средно и дълго, а посоката е хижа "Мургаш". Южните склонове на Стара планина предполагат приятно за..

публикувано на 15.12.18 в 11:05