Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

По-строги мерки за безопасен транспорт

Снимка: Божидар Янев, БНР
Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта проведе кръгла маса на тема "Мерки за безопасен транспорт и транспортните политики на общините и държавата при възлагането на обществен транспорт на пътници". Сред основните разисквани проблеми бяха липсата на безопасни и здравословни условия на труд на заетите, както и липсата на средства за финансиране на транспортните оператори.

"Водачите на моторни превозни средства нямат никакъв образователен ценз. В бранша има глад за професионални шофьори. Трябва да се създаде национална програма за обучението на такива кадри в следващите години". Това сподели Васил Пиронков, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България.

"Настъпи времето на купените книжки, в което заплащаме с тежък кръвен данък", заяви Красимир Георгиев, представител на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България. Той разкри, че за този проблем, решение може да бъде налагането на преквалификационен изпит за шофьори превозващи хора. Повече подробности по темата в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Луиза Григорова: Ако не съм актриса, ще полудея

Тя е красива, млада дама- нежна, крехка и феерична. В същото време в очите и виждам онова пламъче, което издава упоритите и смели хора, тези с характер… Тя е пъстра и многолика - познавате я   като Алекс от „Стъклен дом“, Яна от „Дървото на живота“, д-р Вяра Добрева от „Откраднат живот“, а от скоро - Диана от „Привличане“, но точно в това интервю,..

публикувано на 20.02.18 в 13:28

В "Радиоприемница" този вторник

Днес във времето между 13:00 и 14:00 часа ще говорим за туристическия потенциал на страните от Западните Балкани и възможните взамиодействия на България с тях. Повече за българо-сръбските отношения и бъдещите съвместни проекти в сферата на туризма ще научим заместник-министъра на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Рената Пинджо и от..

публикувано на 20.02.18 в 12:10

Какво трябва да знаем за лавините, тръгвайки на разходка или преход в зимната планина

Всяка зима, въпреки предупрежденията за внимателно поведение в планината, се случва хора да пострадат от лавина. Преди няколко дни също – в Пирин опитна планинарка се оказа на пътя на лавина и загина. Преди това затрупан със сняг сноубордист беше спасен. За днес специалистите от Планинската спасителна служба (ПСС) съобщават, че условията за..

публикувано на 20.02.18 в 11:26

Две столични кина представят пълна панорама на филмите по Йордан Радичков

Две столични кина ще представят пълна панорама на филмите по Йордан Радичков от 20 февруари до 6 март. В рамките на петнадесет дни във филмотечно кино "Одеон" и Дома на киното почитателите на творчеството на големия писател ще могат да гледат всички пълнометражни филми, създадени по негови истории, както и няколко късометражни заглавия и..

публикувано на 20.02.18 в 10:05

Раздават топъл обяд на нуждаещите се в Нови Искър

Около 100 крайно нуждаещи се жители на Нови Искър се очаква да започнат да получават топъл обяд, след като районната администрация получи одобрение от Министерството на труда и социалната политика. Основна целева група включва лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от ППЗСП; лица с доказана липса на доходи и близки,..

публикувано на 20.02.18 в 09:21