Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Четвърти протест срещу небостъргача в "Лозенец"

Снимка: Златина Йовкова, БНР

Жители от кв.„Лозенец“ ще протестират отново тази вечер срещу изграждането на небостъргача на ул.„Златен рог“.

Според тях, строителството на високата сграда е в противоречие на законовите разпоредби, а нежеланието за справяне с проблема, доказва инвеститорското влияние върху контролните органи.

Основното недоволство на жителите от кв.„Лозенец“ е, че височината на обекта ще бъде в разрез с останалите сгради. Те твърдят, че изграждането вече е и незаконно - разрешението за строеж е изтекло на 19.11.2017 г.
Закононарушенията не спират дотук, посочи общинският съветник от групата на Коалиция „Сердика“ в Столичния общински съвет и член на инициативния комитет срещу небостъргача Войслав Тодоров.

Тодоров коментира и намерението за изграждане на улица през зелената площ в близост до строежа на високата сграда, макар че според директора на Дирекция „Общински строителен контрол“ към Направление „Архитектура и градоустройство“ арх. Влади Калинов в проекта не е заявено подобно нещо.

Инициативният комитет срещу изграждането на небостъргача на ул.„Златен рог“ е разпратил жалби към главния архитект на Столичната община, Дирекция „Общински строителен контрол“ и Дирекция за национален строителен контрол, в които настоява за незабавни проверки, заради изтеклото разрешение за строеж.
Чуйте повече по темата.

Още по темата

Жители от "Лозенец" продължават да не искат небостъргач на ул. "Златен рог"

Жители на кв.„Лозенец“ за пореден път излизат на протест срещу изграждането на небостъргач на ул.„Златен рог“. Те са несъгласни не само с височината на строежа, но и с неговото местоположение, което не кореспондира с околните сгради. Подписка от..

публикувано на 22.11.17 в 16:19
ВИЖТЕ ОЩЕ
Добрият работодател се познава не само по данъчната декларация за доходите

Кои работодатели искат да са най-... в 8 категории

Остават няколко дни до крайния срок за кандидатстване в конкурса „Работодател на годината“, който има за цел да отличи най-добрите български компании. Желаещите имат възможност да изпращат своите кандидатури до 24 август в уеб сайта на организатора -..

публикувано на 16.08.18 в 16:46

"Зелената библиотека" среща читателите с детския автор Боби Мирчев

Независимо от ремонтните дейности на площад „Славейков“ и по ул. „Граф Игнатиев“, в последните два месеца Столичната библиотека е раздала с 20 хиляди книги повече, отколкото за същия период на миналата година. До края на 2018-а от библиотеката очакват..

публикувано на 16.08.18 в 16:15

Родители готвят протест за приема и недостига на места в софийските детски градини

Протест с искане за разширения и за построяване на нови детски градини и училища в София организират от Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система на 10 септември. Друго основно искане на организаторите на протеста е за кадрови..

обновено на 16.08.18 в 15:51

Отваря врати най-голямата детска градина в София

Най-голямата детска градина в София ще отвори врати на 3 септември. Тогава ще бъде открита новоизградената сграда-филиал към 76-а градина „Сърничка“ в район „Младост“ и в това детско заведение вече ще има общо 20 групи. Директорът Петя Янкова посочи,..

публикувано на 16.08.18 в 15:35

Въпреки неприятната миризма, не е отчетено превишаване на основните замърсители на въздуха

Не е отчетено превишаване на основните замърсители на въздуха в няколко столични района. Това става ясно от данните от експресния анализ от мобилната лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда към момента не показват превишавания на..

публикувано на 16.08.18 в 14:55