Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Четвърти протест срещу небостъргача в "Лозенец"

Снимка: Златина Йовкова, БНР

Жители от кв.„Лозенец“ ще протестират отново тази вечер срещу изграждането на небостъргача на ул.„Златен рог“.

Според тях, строителството на високата сграда е в противоречие на законовите разпоредби, а нежеланието за справяне с проблема, доказва инвеститорското влияние върху контролните органи.

Основното недоволство на жителите от кв.„Лозенец“ е, че височината на обекта ще бъде в разрез с останалите сгради. Те твърдят, че изграждането вече е и незаконно - разрешението за строеж е изтекло на 19.11.2017 г.
Закононарушенията не спират дотук, посочи общинският съветник от групата на Коалиция „Сердика“ в Столичния общински съвет и член на инициативния комитет срещу небостъргача Войслав Тодоров.

Тодоров коментира и намерението за изграждане на улица през зелената площ в близост до строежа на високата сграда, макар че според директора на Дирекция „Общински строителен контрол“ към Направление „Архитектура и градоустройство“ арх. Влади Калинов в проекта не е заявено подобно нещо.

Инициативният комитет срещу изграждането на небостъргача на ул.„Златен рог“ е разпратил жалби към главния архитект на Столичната община, Дирекция „Общински строителен контрол“ и Дирекция за национален строителен контрол, в които настоява за незабавни проверки, заради изтеклото разрешение за строеж.
Чуйте повече по темата.

Още по темата

Жители от "Лозенец" продължават да не искат небостъргач на ул. "Златен рог"

Жители на кв.„Лозенец“ за пореден път излизат на протест срещу изграждането на небостъргач на ул.„Златен рог“. Те са несъгласни не само с височината на строежа, но и с неговото местоположение, което не кореспондира с околните сгради. Подписка от..

публикувано на 22.11.17 в 16:19
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ива Тодорова

Ива Тодорова между музиката и студентския живот

Младата певица Ива Тодорова, която стана известна в музикалния формат "Гласът на България", от тази година е студентка по архитектура.  Въпреки възможностите за учене в чужбина, Ива избра да продължи образованието си в България - заради музиката. Да..

публикувано на 16.11.18 в 17:37

Любомир Кючюков разказва за Съдбата на Светлородните в дебютното си едноименно фентъзи

На таен съвет в Мрачните планини седемте Тъмни повелители, предвождали в миналото народа на Сиан, решават да подновят Вековната война срещу стария враг - кралството Калеа. Орденът на сианските магове, начело с господаря на тъмнината Зарк, си връща..

публикувано на 16.11.18 в 17:21

Калоян Георгиев - първият българин, спечелил стипендия "Йенчинг" в Китай

Първият българин, спечелил престижната стипендия "Йенчинг" в Китай, е младият и талантлив Калоян Георгиев.  Всяка година по 4000 млади лидери от над 35 държави в целия свят кандидатстват за стипендията, но накрая само 100 души биват одобрени. Калоян успява..

публикувано на 16.11.18 в 17:15

Шумни съседи - а сега накъде?

В предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на шумните съседи. Почти всеки от нас се е сблъсквал с комшии, които слушат музика силно и до късно, говорят на висок тон, карат се, а децата им тичат в апартамента над нас до късно през нощта, когато се..

публикувано на 16.11.18 в 17:13

“Неспир” - поезията пречупена през рап музиката

Трима студенти от Софийския университет - Иво Димов , Иван Савов и Любомир Кючуков , освен студенти по право и културология, правят в свободното си време рап музика. Момчетата не следват утвърдените стереотипи, спадащи към този стил музика, а рапират..

публикувано на 16.11.18 в 17:07