Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Четвърти протест срещу небостъргача в "Лозенец"

Снимка: Златина Йовкова, БНР

Жители от кв.„Лозенец“ ще протестират отново тази вечер срещу изграждането на небостъргача на ул.„Златен рог“.

Според тях, строителството на високата сграда е в противоречие на законовите разпоредби, а нежеланието за справяне с проблема, доказва инвеститорското влияние върху контролните органи.

Основното недоволство на жителите от кв.„Лозенец“ е, че височината на обекта ще бъде в разрез с останалите сгради. Те твърдят, че изграждането вече е и незаконно - разрешението за строеж е изтекло на 19.11.2017 г.
Закононарушенията не спират дотук, посочи общинският съветник от групата на Коалиция „Сердика“ в Столичния общински съвет и член на инициативния комитет срещу небостъргача Войслав Тодоров.

Тодоров коментира и намерението за изграждане на улица през зелената площ в близост до строежа на високата сграда, макар че според директора на Дирекция „Общински строителен контрол“ към Направление „Архитектура и градоустройство“ арх. Влади Калинов в проекта не е заявено подобно нещо.

Инициативният комитет срещу изграждането на небостъргача на ул.„Златен рог“ е разпратил жалби към главния архитект на Столичната община, Дирекция „Общински строителен контрол“ и Дирекция за национален строителен контрол, в които настоява за незабавни проверки, заради изтеклото разрешение за строеж.
Чуйте повече по темата.

Още по темата

Жители от "Лозенец" продължават да не искат небостъргач на ул. "Златен рог"

Жители на кв.„Лозенец“ за пореден път излизат на протест срещу изграждането на небостъргач на ул.„Златен рог“. Те са несъгласни не само с височината на строежа, но и с неговото местоположение, което не кореспондира с околните сгради. Подписка от..

публикувано на 22.11.17 в 16:19
ВИЖТЕ ОЩЕ

Автобус се запали на бул. "Цариградско шосе"

Няма пострадали при инцидент със самозапалил се автобус в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за възникналия инцидент е подаден малко след 10.00 часа. По..

публикувано на 11.12.17 в 10:59

Огромно задръстване "блокира" бул. "Драган Цанков"

Огромно задръстване се е образувало по бул. "Драган Цанков", предаде репортер на Радио София. Автомобилите са в непрекъсната колона от кръговото движение (до телевизионната кула) до кръстовището на бул. "Драган Цанков" и бул. "Ев. и Хр. Георгиеви"...

обновено на 11.12.17 в 09:42
Любка Биаджони

Любка Биаджони: Симфоничният оркестър на Националното радио впечатлява с музицирането си

Огромна чест е да работя със Симфоничния оркестър на Българското национално радио, казва диригентката Любка Биаджони . Поводът е Коледното матине на 23 декември, което ще се състои в залата на Народния театър "Иван Вазов". Тя припомня, че през март тази..

публикувано на 10.12.17 в 11:15
Анастасия Събева

Анастасия Събева: Искам да показвам различни светове

Иска ми се хората, когато излизат от мой спектакъл да бъдат вдъхновени и щастливи, казва режисьорката Анастасия Събева и допълва: "Най-важното за мен е да са преживяли дадената история емоционално. Да са се разсмяли или да са се разплакали. И това да..

публикувано на 09.12.17 в 16:30

"Лебедово езеро" - класически балет с 3D декори

Класическа хореография, съчетана с ефектно и концептуално мултимедийно съдържание. Това ще видят почитателите на балета в спектакъла "Лебедово езеро" на Руския мултимедиен театър на балета, който ще гостува за първи път в София на 13 декември в зала 1 на..

публикувано на 09.12.17 в 15:05