Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Четвърти протест срещу небостъргача в "Лозенец"

Снимка: Златина Йовкова, БНР

Жители от кв.„Лозенец“ ще протестират отново тази вечер срещу изграждането на небостъргача на ул.„Златен рог“.

Според тях, строителството на високата сграда е в противоречие на законовите разпоредби, а нежеланието за справяне с проблема, доказва инвеститорското влияние върху контролните органи.

Основното недоволство на жителите от кв.„Лозенец“ е, че височината на обекта ще бъде в разрез с останалите сгради. Те твърдят, че изграждането вече е и незаконно - разрешението за строеж е изтекло на 19.11.2017 г.
Закононарушенията не спират дотук, посочи общинският съветник от групата на Коалиция „Сердика“ в Столичния общински съвет и член на инициативния комитет срещу небостъргача Войслав Тодоров.

Тодоров коментира и намерението за изграждане на улица през зелената площ в близост до строежа на високата сграда, макар че според директора на Дирекция „Общински строителен контрол“ към Направление „Архитектура и градоустройство“ арх. Влади Калинов в проекта не е заявено подобно нещо.

Инициативният комитет срещу изграждането на небостъргача на ул.„Златен рог“ е разпратил жалби към главния архитект на Столичната община, Дирекция „Общински строителен контрол“ и Дирекция за национален строителен контрол, в които настоява за незабавни проверки, заради изтеклото разрешение за строеж.
Чуйте повече по темата.

Още по темата

Жители от "Лозенец" продължават да не искат небостъргач на ул. "Златен рог"

Жители на кв.„Лозенец“ за пореден път излизат на протест срещу изграждането на небостъргач на ул.„Златен рог“. Те са несъгласни не само с височината на строежа, но и с неговото местоположение, което не кореспондира с околните сгради. Подписка от..

публикувано на 22.11.17 в 16:19
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предвиждат продължение на метрото в "Люлин", "Младост" и "Слатина"

Продължаване на метрото до различни части на града предвиждат от Столичната община. Това каза главният архитект на София Здравко Здравков по време на отчета му за свършеното от него през последните две години, откакто е встъпил в длъжност. Нови станции..

публикувано на 21.05.18 в 18:18

Раздадоха призовете "Футболист на футболистите"

Асоциацията на българските футболисти проведе годишната церемония "Футболист на футболистите" за сезон 2017/2018, където връчи престижни награди за най-добре представилите се футболисти през сезона. Отличени имаше сред треньорите, младите футболисти и..

публикувано на 21.05.18 в 18:14

Антитерорист от Израел е водещият лектор на конференцията „Спорт и сигурност“

Днес в Националната спортна академия (НСА) официално беше открита Петата научна конференция „Спорт и сигурност“. В програмата на форума са включени лекции на специалисти от водещи институции, ангажирани с осигуряването на сигурността по време на спортни..

публикувано на 21.05.18 в 17:22
Акад. Богдан Петрунов

Акад. Богдан Петрунов: Всичко може да причини алергия, ако попадне във възприемчив организъм

Мръсен въздух, хранителна непоносимост, ухапване от насекомо, лекарство или просто мънички, невидими полени, дори носене на обеци – всичко това може да ви заведе до чакалнята пред алергологията. Всеки трети българин е алергичен, а над половин..

публикувано на 21.05.18 в 16:35

45 проби и 1100 анализа показват, че водата в София е чиста

Качеството на водата в София се контролира по целия път от водоизточниците - от язовир Искър и язовир Бели Искър, през пречиствателните станции и резервоарите. Това заяви пред Радио София Станислав Станев , директор „Експлоатация“ в „Софийска..

публикувано на 21.05.18 в 16:30