Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Продължават протестите в "Пирогов"

Лекарите и сестрите от болница "Пирогов" ще протестират за трети пореден ден, от 13.30 ч. Причината е в нарастващото напрежение в най-голямата спешна болница в България, породено от хаотичното и некомпетентно управление на сегашното ръководство. По случая е назначена проверка от Министерство на здравеопазването. До приключването й от ръководството на болницата отказват коментар, но лекарите заплашват да напуснат, ако изпълнителният директор проф. Асен Балтов не се оттегли.

От болничното заведение твърдят, че са налице стихийни и необмислени действия и заповеди на изпълнителния директор, нарушаващи естественият ритъм, влошаващи работната обстановка, което очаквано води до изчерпващото се търпение на персонала. Протестиращите изразяват несъгласие с т. нар. „структурни промени”, които се изразяват в промяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква поставяне при шестмесечен изпитателен срок на работа на лекари с доказани професионални качества. Според тях подобни действия са подчинено на личностни взаимоотношения и неприемливи опити за реваншизъм с цел отърваване от „неудобните”.

Протестиращите медици изтъкват и прилагането на недобри медицински практики води до страх и демотивация сред персонала в и без това напрегнатото ежедневие, нарушават се основни принципи на работа по стандарти с последващо недоверие от страна на пациентите и намаляване на техния приток към болницата.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Синтетичен опиат се разпространява в столичните училища

Дилъри на наркотици често крият дрогата в помещения в столични училища. Сигнали за това са подавани в СДВР, разказа пред БНР инспектор Петьо Петков от сектора за борба с наркотиците. Най-новият хит сред учениците в София е синтетичен наркотик, наречен на жаргон "Шмика". Той наподобява действието на марихуаната и се продава между 2 и 10 лева дозата...

публикувано на 13.12.17 в 09:13

Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в някои части на столицата днес

Днес във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Клокотница“ в ж.к. „Банишора“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 часа в района на: ул. „Клокотница“ - от ул. „Опълченска“ до ул. „Софроний Врачански“. Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Хан Омуртаг“, ж.к. „Яворов“, се налага..

публикувано на 13.12.17 в 09:05

Софийският градски съд ще гледа делото за „Царските конюшни” днес

Софийски градски съд ще гледа делото за „Царските конюшни” днес. Подсъдими по делото са двама - Веселин Пенев, бивш областен управител на София и Юлия Димитрова-Цекова, лицензиран оценител. Пенев е предаден на съд за няколко престъпления. Едното обвинение е за сключена неизгодна сделка, т.нар. царски конюшни. Щетата е над 10 млн. лв. и е..

публикувано на 13.12.17 в 08:45

Очаква ни слънчев ден, максималните температури ще бъдат между 11° и 16°

Днес през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време, с висока облачност. В сутрешните часове, главно в западната част на Дунавската равнина и в отделни райони на Горнотракийската низина, ще бъде мъгливо и там дневните температури ще остават малко по-ниски. След обяд от запад и средната облачност ще започне да се увеличава. Ще духа слаб в..

публикувано на 13.12.17 в 08:35

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Скъпа синя зона и евтин транспорт в София за чист въздух, извежда в заглавие 24 ЧАСА. Двойно поскъпване на таксата за паркиране в центъра, по-евтин билет за градския транспорт, безплатни буферни паркинги и ограничение на движението на автомобили при прогноза за опасно мръсен въздух в София. Това са част от мерките, които Столичната община ще..

публикувано на 13.12.17 в 07:05