Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топлоподаването е възстановено в 4 столични квартала след отстраняване на аварията

| обновено на 12.12.17 в 14:46
Снимка: БГНЕС
Отстранена е голямата авария, която остави четири столични квартала -„Бели брези“, „Стрелбище“,„Красно село“ и части от кв. „Гоце Делчев“, без парно почти цяло денонощие.

Това съобщи агенция "Фокус", цитирайки говорителя на "Топлофикация София" Елизабет Павлова.

Топлоподаването е било възстановено в 05.00 часа тази сутрин.

Павлова обясни, че е била сменена част от топлопровод, като ремонтът е продължил почти презцялата нощ.

Ремонтната програма беше изпълнена, най-уязвимите участъци в топлопреносната мрежа в София са били ремонтирани през летните месеци, но това не изключва в определени моменти да настъпи прекъсване.

Не винаги могат да се предвидят прекъсванията, същественото е да бъде отстранени максимално бързо, в рамките на предвидените 48 часа, каза председателят на КЕВР Иван Иванов.

Още - чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Възстановяват топлоподаването в четирите столични квартала най-рано утре

Най-рано утре ще бъде възстановено топлоподаването на четирите столични квартала, които останаха без парно и топла вода. Хиляди абонати на кварталите "Красно село", "Белите брези", "Стрелбище" и част от "Гоце Делчев" останаха на студено тази нощ заради..

публикувано на 11.12.17 в 17:10

КЕВР поиска информация за аварията в мрежата на "Топлофикация София"

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов изиска от "Топлофикация София" да предостави на енергийния регулатор подробна информация за аварията, вследствие на която четири столични квартала останаха без топлоподаване. В..

публикувано на 11.12.17 в 14:49

Авария остави на студено четири столични квартала

Авария в ТЕЦ „Земляне“ остави без парно и топла вода хиляди домакинства в четири софийски района. На сайта си в интернет от столичната „Топлофикация” информират, че са засегнати кварталите „Стрелбище”, „Белите брези”, „Красно село” и „Гоце Делчев”. В кв...

обновено на 11.12.17 в 10:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

Две бебета са починали след заразяване с коклюш

Две бебета от Кюстендил са починали след заразяване с коклюш, потвърдиха за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и от Министерството на здравеопазването. Те са били на възраст под два месеца, в предимунизационен период,..

публикувано на 19.04.24 в 14:04

Косенето в район “Подуяне” ще стартира най-късно през следващата седмица

Дейностите по косене в район “Подуяне” ще стартират най-късно през следващата седмица. Това стана ясно по време на среща между районната администрация и жители от района, която се състоя във временна приемна в ж.к. “Левски Г”. Кметът Кристиян Христов..

публикувано на 19.04.24 в 06:34

Умуват върху финансовата децентрализация в Столичната община

Районните кметове в момента изработват конкретно предложение как в Столичната община д а се приложи принципът на финансова децентрализация и как повече приходи да остават в районните администрации , съобщи зам.-кметът Иван Василев . Целта е повече..

публикувано на 18.04.24 в 15:42

"Изгрев" ще е първият район, в който няма да има липса на места в детските градини и яслите

На 90% е готов и новият корпус за 4 градински групи към 30-а детска градина "Радецки" в ж.к. "Дианабад". "До броени месеци, "Изгрев" ще се превърне в първия софийски район, в който няма да има проблем с липсата на места в детските градини и..

публикувано на 18.04.24 в 11:01

Депутатите решават дали ще работят по време на предизборната кампания

С поредица предложения за промени на правилника за организацията и дейността на Народното събрание започва пленарният ден. Депутатите решават дали да работят по време на изборна кампания. Промените от 4 проекта за решения в парламентарния..

публикувано на 18.04.24 в 08:16

2 май ще е неучебен ден за училищата в София

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2-ри май за неучебен ден за училищата в столицата.  "Целта е на този ден да се даде възможност на учениците да опознаят по-добре нашия град във връзка с годината, в която отбелязваме - 145 години от обявяването на..

публикувано на 17.04.24 в 16:05

Столичният зам.-кмет по строителство с отнето право да възлага договори за строителство?

Общинският съветник от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев съобщи в пост в социалната мрежа, че заместник-кметът по строителство Иван Матов е с отнето право да възлага договори за строителство.  Според..

публикувано на 17.04.24 в 13:35