Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"So Sofia" - древна, гостоприемна, иновативна и привлекателна за туристите

Снимка: .sofia.bg
София става все по-желана туристическа дестинация, а по време на предстоящото Председателство на Съвета на ЕС се очаква още по-голям приток на чужденци.

Поради тази причина Столичната община разработи системи за ориентация на туристи и жители в града и градския транспорт, обединени под логото "София общува".

Освен системите за ориентация в града, Столичната община разработи визуална кампания, която да използва Председателството като възможност за достигане до повече хора, популяризирайки града като привлекателна туристическа дестинация и предпочитано място за живот и правене на бизнес.

И тъй като София е толкова зелена, гостоприемна, креативна и иновативна и толкова по много, първите две букви от името на града на латиница - "So"(толкова) са акцент във визуалната кампания с шест послания. Те са "So green Sofia", "So welcoming Sofia", "So united Sofia", "So innovative Sofia", "So creative Sofia" и "So ancient Sofia".

София предизвиква това възклицание и нашите изследвания сочат, че туристите, които идват тук, идват с ясното съзнание, че ще видят един град, който е интересен, гостоприемен, в който цените не са на това високо европейско ниво, което големите европейски столици предлагат, но също могат да бъдат толкова добре посрещнати тук, каза в „Радиокафе“ Малина Едрева, председател на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столичната община.

Това, обаче, от което чужденците са истински впечатлени, са историческите факти и всичко, което е свързано с историята на нашия град. Вплитането на съвременния живот с историята действително предизвиква възклицание. Ние стигнахме до тези решения след провеждането на фокус групи както с българи, така и с чужденци и чужденците казваха, че наистина са изненадани и това е So Sofia, допълни Малина Едрева.

Кампанията "София общува" е насочена към ориентацията на посетителите, резидентите и жителите на нашия град. Тя обаче е свързна и с това да осъвремени града, да го направи максимално удобен и уютен, за да може по най-бързия и най-лекия начин да достигаме от една точка до друга.

Догодина ни очаква една изключителна група хора, които ще дойдат да работят за европейските институции, за провеждането на съответните заседания и форуми, свързани с Българското представителството на Съвета на ЕС. Ние много искаме да направим тези хора посланици на нашия град, те да разказват на колеги, приятели и на семействата си и след това да се върнат в града. Трябва да се възползваме от тази възможност, тя не е постоянна, така че добавената стойност наистина е свързана с това, да представим града си по най-привлекателния и най-добрия начин, за да може той да бъде търсен и желан и в бъдеще.

Още - чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празненство на колоезденето в София

Утре вечерта (29.03.2024 г.) София ще се превърне в празненство на колоезденето. Велосипедистите ще се съберат в 19.00 часа при пилоните на НДК, за да покажат сила и единство, казват организаторите. Пред Радио София Иво Делин от сдружение „Велоеволюция“ обясни, че събитието е едно от най-вълнуващите за градската велосипедна общност. Той..

публикувано на 28.03.24 в 14:06

Синдикат "Защита" протестират в София

От националния синдикат "Защита" протестират в центъра на София. Исканията са увеличаване на минималната работна заплата на 1200 лв. за цялата страна, както и увеличаване на основната работна заплата в Центровете за спешна медицинска помощ и в болниците. Това каза председателят на синдиката Красимир Митов. "Да изпълнят обещанията към..

публикувано на 28.03.24 в 13:05

Спортната академия отваря врати за свои потенциални възпитаници

Националната спортна академия отваря вратите си на 29 март 2024 г. (петък) за ученици и кандидат-студенти. От 11:00 ч. в Аула А1 в сградата на Ректората (ул. „Акад. Стефан Младенов“ 21, кв. "Студентски град") те ще имат възможността да научат как става кандидатстването, както и за специалностите, по които Академията предлага обучение. Ще..

публикувано на 28.03.24 в 10:45

Михаил Нинов: За да сме щастливи, трябва да ни е хубаво не само вкъщи

Огромен градински шах, "Не се сърди човече" и тенис маси за свободно ползване, джаги и… кучемат могат да се видят в район "Триадица" Идеята и заслугата е на Михаил Нинов, който живее в кв. "Иван Вазов". "Започнахме без голям план, със засаждане на цветя, с малки неща. После направихме люлка… За да живеем щастливи, трябва да ни е..

публикувано на 28.03.24 в 09:56

В район "Триадица" има още тротоари за ремонт, нужни са паркинги

Трябва да се направят паркинги и да се довършат започнатите ремонти на тротоарите. През почивните дни много хора идват с колите си до Южния парк и паркират или на булеварда, или в близките вътрешноквартални улици. Това отбеляза пред БНР-Радио София Йоан Колев, който живее в кв. "Стрелбище", район "Триадица". Той отбеляза, че голяма..

публикувано на 28.03.24 в 09:09
Градината

Температурите се вдигат, облаците не отстъпват лесно

До обяд валежите в западните райони ще спрат, а облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи и ще е значителна, около и след обяд – купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на места - с гръмотевици. Ще духа умерен, в Източна България – силен юг-югозападен..

публикувано на 28.03.24 в 07:20

"Форум", 27.03.24: Ще повишат ли избори 2в1 избирателната активност

Коментатори във "Форум" тази седмица са доц. Венелин Стойчев и арх. Любо Георгиев. В сряда, заедно с водещата Антония Каменичка, част от темите, които дискутираха бяха: - Избори 2в1 или не - половината българи не вярват в честни избори (от изследване на "Галъп") - Фокус върху евроизборите - значим ли е ЕП за българите и припознават ли го като близка..

публикувано на 27.03.24 в 19:42