Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Светлин Русев: Човек трябва да се занимава добре с едно нещо

Минко Ламбов посвети концерт на известния цигулар
Светлин Русев
Снимка: Fondamenta
Светлин Русев е професор в Парижката консерватория, концертмайстор от една година на Оркестъра на Романска Швейцария, а преди това на Филхармоничния оркестър на Радио Франс в Париж, солист и камерен музикант.

За известния музикант 2018 година започна не само с участие в Новогодишния концерт в зала 1 на НДК, а и със запис на посветения на него и знаменитата му цигулка "Страдивариус" от 1710 г. Концерт №1 за цигулка и симфоничен оркестър. Автор е композиторът Минко Ламбов, който е вдъхновен от приятелството и таланта на Светлин Русев.

Как ще продължи творческата година на Светлин Русев? За първи път музикантът ще има участие в Ирландия, предстоят му и интересни концерти в Корея и Япония, многобройни изяви с Оркестъра на Романска Швейцария, който ще чества своята 100-годишнина, както и участия в няколко български фестивала. Като цяло ангажиментите му са планирани поне за година и половина напред. На въпроса - как успява да подреди всичко така, че да има време и за отдих, Светлин Русев обяснява, че всичко е възможно, стига да има баланс и добро планиране.

Въпрос на организация, казано кратко. И макар че е отдаден на музиката, цигуларят намира време и за карането на ски, а от скоро и за тенис. Категоричен е обаче, че човек трябва да се занимава добре с едно нещо, а за него това е музиката. Това не пречи да има и други занимания, които по думите му не търпят посредственост.

Още - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 30 инсталации представят научни явления и закони в Музей - Експериментариум в "София Тех Парк"

“София Тех Парк“ организира днес информационен ден по втората фаза на проекта „Научно-технологичен парк“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Първата фаза на проекта беше реализирана с безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013 година...

публикувано на 17.01.18 в 19:16

VORTEX вкарва публиката в състояние на неопределеност

"Театър на сетивата София" представя VORTEX - новия и дългоочакван проект от вида „театър на сетивния лабиринт“. Спектакълът превръща публиката в съставен елемент от случващото се, тя се разделя с обичайната си сигурност и попада в състояние на неопределеност. Вероятно, точно в това е разликата между традиционния и сетивния театър.  Актрисата и..

публикувано на 17.01.18 в 18:27

Акушерките настояват за самостоятелни практики и начална заплата, колкото 3 минимални

Дни преди професионалния си празник – Бабинден (21 януари), акушерки и специалисти по здравни грижи изпращат до държавни и здравни институции Декларация с искания за условията на работа и заплащането. Те настояват за регламентиране на акушерски пренатални, постнаталани и патронажни грижи; изработване и приемане на акушерски стандарт, съобразен с..

публикувано на 17.01.18 в 16:52

Най-голямото сватбено събитие в страната с 10-о юбилейно издание

За десети пореден път София ще бъде домакин на изложението, което ще събере над 50 фирми от всички сфери на сватбената индустрия. След като вземат решение за съвместно съжителство, двойките се сблъскват с по-трудната част от това да кажеш ДА - организацията на сватбата. Зад мечтания сватбен ден стои много труд по организацията, контакт с много фирми..

публикувано на 17.01.18 в 16:22

Escape room и българското училище

През последните години пъзел стаите се превърнаха в хит сред малки и големи, защото са забавен начин да избягаме от натовареното напрежение и да се превърнем в детективи и да попаднем в приказка. Една българска студентка обаче създаде образователна пъзел стая, която вече успешно се прилага в училище. Това е 21-годишната Катерина Ценкуловска,..

публикувано на 17.01.18 в 16:19