Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Светлин Русев: Човек трябва да се занимава добре с едно нещо

Минко Ламбов посвети концерт на известния цигулар
Светлин Русев
Снимка: Fondamenta
Светлин Русев е професор в Парижката консерватория, концертмайстор от една година на Оркестъра на Романска Швейцария, а преди това на Филхармоничния оркестър на Радио Франс в Париж, солист и камерен музикант.

За известния музикант 2018 година започна не само с участие в Новогодишния концерт в зала 1 на НДК, а и със запис на посветения на него и знаменитата му цигулка "Страдивариус" от 1710 г. Концерт №1 за цигулка и симфоничен оркестър. Автор е композиторът Минко Ламбов, който е вдъхновен от приятелството и таланта на Светлин Русев.

Как ще продължи творческата година на Светлин Русев? За първи път музикантът ще има участие в Ирландия, предстоят му и интересни концерти в Корея и Япония, многобройни изяви с Оркестъра на Романска Швейцария, който ще чества своята 100-годишнина, както и участия в няколко български фестивала. Като цяло ангажиментите му са планирани поне за година и половина напред. На въпроса - как успява да подреди всичко така, че да има време и за отдих, Светлин Русев обяснява, че всичко е възможно, стига да има баланс и добро планиране.

Въпрос на организация, казано кратко. И макар че е отдаден на музиката, цигуларят намира време и за карането на ски, а от скоро и за тенис. Категоричен е обаче, че човек трябва да се занимава добре с едно нещо, а за него това е музиката. Това не пречи да има и други занимания, които по думите му не търпят посредственост.

Още - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Европейският ден без загинали на пътя да стане всекидневие!

Както вече информирахме, до 22 септември страната ни е взема участие в Европейската седмица на мобилността , като мотото и тази година е „Мултимодалност“ с подтема „Комбинирай! Движи се!“. Днес е Европейският ден без загинали на пътя. Какво предприема отдел "Пътна полиция" за да постигне тази цел и каква е статистиката до момента? Това..

публикувано на 19.09.18 в 18:24

70 млн. евро са необходими за обновяване на съоръженията на Витоша

Витоша е едно от най-големите природни богатства на София, но все повече се говори, че достъпът до планината е ограничен, а остарелите лифтови съоръжения представляват опасност за туристите и отказват посетителите от разходка сред природата.  Припомняме, че на Витоша има близо 20 километра лифтове и влекове, като за период от 50 години в планината са..

публикувано на 19.09.18 в 17:01

Деца се учиха на безопасност си игри и демонстрации

Над 700 младежи работят като доброволци към столичната организация на Българския младежки червен кръст. Днес те се включиха в своеобразен празник в Южния парк, за да покажат на по-малките от тях какви са правилата за движение по пътищата, как да реагират, ако се наложи да оказват първа помощ и как да се спасят, ако се окажат в горяща сграда...

публикувано на 19.09.18 в 16:43

"Sofia Salsa mini-Fest" събира световни звезди

Най-новото събитие в танцовия календар на София се нарича "Sofia Salsa mini-Fest" и ще зарадва столичани на 29 и 30 септември. Мероприятието ще предложи на гостите 2 дни, изпълнени със салса, уроци по танци и различни уъркшопи, с едни от най-добрите танцьори от България и света. Мини-фестът ще се проведе в напълно обновената зала за събития "В парка"..

публикувано на 19.09.18 в 15:28

Първата обществена биоградина в София цъфти и ухае

След като ви разказахме за политиките на Столичната община за устойчиво градско развитие, сега обърнахме внимание на гражданското участие в този процес.  В "Радиоприемница" решихме да ви заведем в  първата обществена биоградина в София. Създадена именно с цел да промени отношението на жителите на квартала към заобикалящата ги среда, като бъде приложен..

публикувано на 19.09.18 в 14:56