Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Светлин Русев: Човек трябва да се занимава добре с едно нещо

Минко Ламбов посвети концерт на известния цигулар
Светлин Русев
Снимка: Fondamenta
Светлин Русев е професор в Парижката консерватория, концертмайстор от една година на Оркестъра на Романска Швейцария, а преди това на Филхармоничния оркестър на Радио Франс в Париж, солист и камерен музикант.

За известния музикант 2018 година започна не само с участие в Новогодишния концерт в зала 1 на НДК, а и със запис на посветения на него и знаменитата му цигулка "Страдивариус" от 1710 г. Концерт №1 за цигулка и симфоничен оркестър. Автор е композиторът Минко Ламбов, който е вдъхновен от приятелството и таланта на Светлин Русев.

Как ще продължи творческата година на Светлин Русев? За първи път музикантът ще има участие в Ирландия, предстоят му и интересни концерти в Корея и Япония, многобройни изяви с Оркестъра на Романска Швейцария, който ще чества своята 100-годишнина, както и участия в няколко български фестивала. Като цяло ангажиментите му са планирани поне за година и половина напред. На въпроса - как успява да подреди всичко така, че да има време и за отдих, Светлин Русев обяснява, че всичко е възможно, стига да има баланс и добро планиране.

Въпрос на организация, казано кратко. И макар че е отдаден на музиката, цигуларят намира време и за карането на ски, а от скоро и за тенис. Категоричен е обаче, че човек трябва да се занимава добре с едно нещо, а за него това е музиката. Това не пречи да има и други занимания, които по думите му не търпят посредственост.

Още - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Димитров - Жожо: Искам светът да стане по-добър чрез музика

Възпитаник на НМУ "Любомир Пипков" - София, от класа на Цветан Андреев. Едновременно младши студент в Университета по изкуствата в Грац, в класа на проф. Паоло Пегораро. Първи носител на учредения през миналата година приз "Олга Камбурова", както и на над петнайсет първи отличия от конкурси у нас и в чужбина. Името му е Георги Димитров - Жожо , който..

публикувано на 23.06.18 в 15:05

Д-р Иван Диков: При всяко съмнение за генитална инфекция трябва веднага да се вземат мерки

В сезона на високите температури, отпуските, по-честите пътувания, деликатният въпрос за опасността от генитални инфекции излиза на дневен ред. Крият ли риск водните басейни, плуването, общите сервизни помещения? При какви оплаквания задължително трябва веднага да се обърнем към специалист, кои са най-честите инфекции при непротектиран полов акт и..

публикувано на 23.06.18 в 13:10

Близо 200 спортисти ще се включат във „Витоша 100“

Близо 200 спортисти и повече от 2500 любители на планината и силните усещания се включват в традиционната вече 42-ра обиколка на Витоша, известна като „Витоша 100“. Името подсказва и приблизителната дължина на трасето. Колоездачите вече са по него, а в 23.59 тази вечер ще стартира маратонът за бързоходците. Има и дуатлон, който се нарича "Виташа 200"...

публикувано на 23.06.18 в 11:25

Огледала, светли цветове и подходящи мебели правят чудеса в тесните стаи

Вашият дом е повече от няколко прозореца, невзрачни стени и кафява врата. Ако се запознаем с няколко малки тайни за това как можем да направим малката къщурка просторен замък и кои цветове са успокояващи и модерни за сезона, ще направим своя дом уютен и желан. Какви са те, обяснява Денис Ли , архитект от Казахстан, който живее и твори в София: Много..

публикувано на 22.06.18 в 18:49

Изложба разкрива Близкия изток през погледа на българските учени

Трудно ли е да се достигне до загадките на държавите от Близкия изток, това разказва изложбата "Близкият изток през погледа на българските учени", която вече може да бъде разгледана във фоайето на Централната университетска библиотека на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Изложбата обединява две експозиции. Първата е "Катедра „Арабистика и..

публикувано на 22.06.18 в 17:41