Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Какви рискове и опасности крие планината

Снимка: БГНЕС
Има опасност от образуване на лавини, когато дълго време не е валял сняг и след това има обилен снеговалеж. Това заяви началникът на отряд София към Планинска спасителна служба Тони Стоянов по време на лекцията „Безопасност в зимната планина“.

Според Стоянов най-лесният начин да се предпазим от лавини е като спазваме инструкциите на ПСС. “Трябва да се информираме къде отиваме, какви са условията там, да се екипираме подходящо, винаги да носим зареден мобилен телефон”, обясни Стоянов.

При необходимост от връзка с Планинската спасителна служба най-прекият път е през телефон 112.  Събитието се организира от БЧК и има за цел да запознае повече хора с рисковете, които се крият в планината през зимата и как да се справяме в критични ситуации. 

Защо е важно да се осведомим за прогнозата за времето преди да потеглим към планината обяснява Орлин Стойчев, който е планински спасител от 20 години.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Селфитата на форума са разрешени

Sofia Fashion Week 2018 стартира с представяне на български дизайнери

Тази седмица започна един от най-големите модни форуми в България - Sofia Fashion Week . В понеделник бяха представени колекции на млади български дизайнери. В следващите дни ще дефилират моделите на известни български и световни дизайнери, както и на известни фризьори и стилисти. На събитието беше и нашият репортер Лили Друмева, която направи..

публикувано на 18.09.18 в 19:35

Център за 1 млн. лева в район "Слатина" ще подкрепя 30 души с увреждания

Договор за изпълнение на проект за изграждане на „Център за подкрепа за лица с увреждания“ в София подписаха кметът Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. По проекта ще бъде създадена пилотна услуга „Център за подкрепа за лица с увреждания“. Ще бъде осигурена комплексна подкрепа чрез..

публикувано на 18.09.18 в 16:33

Проектът "КиндиРу" дава добри резултати

Резултатите от експерименталния проект, който бе проведен в шест софийски детски градини, по австралийската програма за ранно детско развитие "КиндиРу", бяха представени в Столичната община. Децата, работили по специализираната програма, са постигнали по-високи резултати в сравнение с тези, които са останали извън нея. В проекта, започнал миналата..

публикувано на 18.09.18 в 16:18

Промени в закона премахват двойните стандарти при храните

Храните, които се внасят в България, трябва да имат официален сертификат, за са еднакви с продуктите, продавани в страната на произход. Това предвижда проектозакон за изменение и допълнение на Закона за храните. Автори на проектозакона са Съюз „Произведено в България“ и Националният съюз на земеделските кооперации в България. Едно от предложенията е..

публикувано на 18.09.18 в 16:12

София в 105 минути

Тази седмица предаването ни е посветено на София – на нейната култура, история и дух. Може ли историята на града да бъде разказана в 105 минути, кои са най-ярките събития и факти, достиженията в архитектурата и градоустройството, постиженията в науката и изкуството, кои са ярките личности в историята на нашия град – за всичко това разговаряхме в..

публикувано на 18.09.18 в 15:59