Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Наред с други 8 недоволства днес

Протест в "Красна поляна" припомня проблема с мръсния въздух

Снимка: БГНЕС
Успоредно с другите 8 протеста днес хора изразяват тревогата и недоволството си от мръсния въздух в столицата. Те се събират в 19 часа в кв. „Красна поляна“.

Ако се съберем достатъчно хора, може да затворим кръстовището „Добротич“ и „Мушанов“ и да проведем шествие в посока центъра – обяви в ефира на Радио София Емил Димитров от инициаторите на протеста. – Проблемът не се решава и това ни притеснява. В квартала има пунктове, в които дори се продава дограма по 60 лв. кубика. Но тя е с боята и при горене се отделят вредни вещества.

Настояваме да се премахнат бившите виетнамски общежития, защото оттам се тровят 6-7 квартала.

Ако у нас не се вземат мерки, ще се обърнем към европейските представители, закани се още Димитров.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дончо Барбалов

Бюджетът на София достига 1,7 млрд. лева

До 1,7 млрд. лева нарасна размерът на проектобюджета на Столичната община за 2019 г. Заедно със средствата по оперативните програми капиталовата програма към него е 632 млн. лева. Това съобщи зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов по време на проверка в Първа САГБАЛ "Света София". Сред допълнително включените инвестиционни проекти за..

публикувано на 21.01.19 в 14:29

За "Мисия Криле" и полетът на добротворчеството

Радио София продължава с рубриката, предизвикала немалък интерес през миналата година, в която ви разказваме за бежанци, избрали именно България за свое убежище. Знаем, образът на бежанеца е нееднозначен в обществените представи, често той е обвързан с предразсъдъци, предубеденост и неразбиране. На мисията да промени този тип отношение се е посветила..

публикувано на 21.01.19 в 14:05

TechnoMagicLand "пали искрата" на интереса към точните науки

Детският интерактивен център Techno Magic Land е практически инструмент на неформалното образование, в който водещо е преживяването и личното удовлетворение от обогатяването на знанията. Основната зала на центъра е оборудвана с интерактивни и познавателни експонати, демонстрационно пространство, лаборатории и зали за работилници и събития в..

публикувано на 21.01.19 в 13:55

Проф. Златимир Коларов: Под "ревматизъм" хората разбират около 50 ставни болки

Студеното време се свързва с отключването на много ревматоидни болежки, за които ние си мислим, че са провокирани точно от зимата. Дали обаче едното има вързка с другото ще ни разясни нашият медицински експерт в това издание на Часът на здравето - проф. Златимир Коларов - началник на отделението „Системни заболявания на съединителната тъкан” в..

публикувано на 21.01.19 в 12:32
Кметът на София Йорданка Фандъкова

Фандъкова: Работим за визията на София до 2050 г.

Нашият екип подходи изключително сериозно към темата за промяната на Общия устройствен план със създаването на специален екип, който да подготви и предложи визията на София до 2050 г., т.е. ние работим в момента за това София да има ясна перспектива, да се отчете мнението на гражданите, много широко обсъждане на приоритетите и визията на базата, на..

публикувано на 21.01.19 в 11:31