Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Сребърни отличия от „Наградата“ за пръв път за българските ученици

Снимка: БГНЕС
Броят на участниците, които са достигнали Международната награда на херцога на Единбург и тази година се увеличава. За първи път отличиха младежи, които са постигнали ниво Сребро и голяма част от тях планират да продължат напред и да се борят за Злато.

Това споделиха на официалната церемония по връчването на наградите във Военния клуб вчера. Президентът Румен Радев, връчи почетните значки и сертификати на над 120 младежи от цялата страна, а специално участие взе и Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания.

„Наградата“ не е награда във финансовия или материалния смисъл на думата, а е програма за личностно развитие. Младежите си поставят цели в 4 направления - доброволчество, умения, физическа активност и приключенско пътуване, като целта е да започнат да се учат как да си поставят цели, да бъдат постоянни, да постигат целите си и да почувстват удовлетвореност, когато ги постигнат.

16- годишният Любомир Божинов от Свищов тази година е отличен във второто - сребърно ниво на „Наградата“. Любомир споделя, че редовно съветва приятелите си да се включат в „Наградата“ за да открият и те своето призвание.

Целия репортаж, чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Димитров - Жожо: Искам светът да стане по-добър чрез музика

Възпитаник на НМУ "Любомир Пипков" - София, от класа на Цветан Андреев. Едновременно младши студент в Университета по изкуствата в Грац, в класа на проф. Паоло Пегораро. Първи носител на учредения през миналата година приз "Олга Камбурова", както и на над петнайсет първи отличия от конкурси у нас и в чужбина. Името му е Георги Димитров - Жожо , който..

публикувано на 23.06.18 в 15:05

Д-р Иван Диков: При всяко съмнение за генитална инфекция трябва веднага да се вземат мерки

В сезона на високите температури, отпуските, по-честите пътувания, деликатният въпрос за опасността от генитални инфекции излиза на дневен ред. Крият ли риск водните басейни, плуването, общите сервизни помещения? При какви оплаквания задължително трябва веднага да се обърнем към специалист, кои са най-честите инфекции при непротектиран полов акт и..

публикувано на 23.06.18 в 13:10

Близо 200 спортисти ще се включат във „Витоша 100“

Близо 200 спортисти и повече от 2500 любители на планината и силните усещания се включват в традиционната вече 42-ра обиколка на Витоша, известна като „Витоша 100“. Името подсказва и приблизителната дължина на трасето. Колоездачите вече са по него, а в 23.59 тази вечер ще стартира маратонът за бързоходците. Има и дуатлон, който се нарича "Виташа 200"...

публикувано на 23.06.18 в 11:25

Огледала, светли цветове и подходящи мебели правят чудеса в тесните стаи

Вашият дом е повече от няколко прозореца, невзрачни стени и кафява врата. Ако се запознаем с няколко малки тайни за това как можем да направим малката къщурка просторен замък и кои цветове са успокояващи и модерни за сезона, ще направим своя дом уютен и желан. Какви са те, обяснява Денис Ли , архитект от Казахстан, който живее и твори в София: Много..

публикувано на 22.06.18 в 18:49

Изложба разкрива Близкия изток през погледа на българските учени

Трудно ли е да се достигне до загадките на държавите от Близкия изток, това разказва изложбата "Близкият изток през погледа на българските учени", която вече може да бъде разгледана във фоайето на Централната университетска библиотека на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Изложбата обединява две експозиции. Първата е "Катедра „Арабистика и..

публикувано на 22.06.18 в 17:41