Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Сребърни отличия от „Наградата“ за пръв път за българските ученици

Снимка: БГНЕС
Броят на участниците, които са достигнали Международната награда на херцога на Единбург и тази година се увеличава. За първи път отличиха младежи, които са постигнали ниво Сребро и голяма част от тях планират да продължат напред и да се борят за Злато.

Това споделиха на официалната церемония по връчването на наградите във Военния клуб вчера. Президентът Румен Радев, връчи почетните значки и сертификати на над 120 младежи от цялата страна, а специално участие взе и Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания.

„Наградата“ не е награда във финансовия или материалния смисъл на думата, а е програма за личностно развитие. Младежите си поставят цели в 4 направления - доброволчество, умения, физическа активност и приключенско пътуване, като целта е да започнат да се учат как да си поставят цели, да бъдат постоянни, да постигат целите си и да почувстват удовлетвореност, когато ги постигнат.

16- годишният Любомир Божинов от Свищов тази година е отличен във второто - сребърно ниво на „Наградата“. Любомир споделя, че редовно съветва приятелите си да се включат в „Наградата“ за да открият и те своето призвание.

Целия репортаж, чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Разселиха 120 фазана в Ловния парк в София

120 деца от училища в район "Изгрев" разселиха 120 фазана в Ловния парк в София. Инициативата е по повод 120-годишнината на Съюза на ловците и риболовците в България. За птиците са направени 8 хранилки, а четири сдружения, които работят на територията на Столичната общинаq ще ги зареждат всяка седмица. Ловният парк е част от Борисовата градина, а..

публикувано на 13.12.18 в 17:37

Дагмар Гайслер: В книгите децата могат да се скрият на най-хубавото тайно място

Поредната среща от VІ Литературен фестивал, на който гостува Радиоприемница , е с детската писателка Дагмар Гайслер . Тя е родена в Зиген, Германия. Следва графичен дизайн във Висбаден и още по това време започва да работи като илюстратор. Досега са издадени множество детски книги с нейно оформление, а също художествена и специализирана..

публикувано на 13.12.18 в 17:20
Марион Пошман и водещата на

Марион Пошман за изпитанията, в които поставя героите си

Тази седмица „Радиоприемница“ се излъчва на живо от 6-тия Софийски международен литературен фестивал в НДК. Наш гост днес бе Марион Пошман, носителка на редица награди за поезия и проза. Тя е сред големите таланти на съвременната немска литература. Родена в Есен, тя завърша германистика, философия и славистика, а днес живее и твори в Берлин...

публикувано на 13.12.18 в 17:03

Професия влогър

Ако 24 часа в денонощието  ви се струват много, то на Борислав Вълов са му крайно недостатъчни. Известен като Ей-Бо в социалните мрежи, Боби се опитва да жонглира между студентският живот, актьорската си кариера и влогърството. Актьорството е първата му истинска любов, той играе предимно в театрални постановки и въпреки натовареното си ежедневие..

публикувано на 13.12.18 в 16:54

Дигитална система в "Шейново" помага за деликатно измерване на CO₂ при рискови бебета

В Неонатологичното отделение към Втора АГ болница „Шейново“, ръководено от д-р Донка Узунова получават апаратура от Българската Коледа няколко години. В предишно издание на инициативата тук е доставен ехограф – за достъпен и безвреден метод на диагностика, макар и със специфични трансдюсери. Дотогава са пригаждали такива устройства за възрастни,..

публикувано на 13.12.18 в 16:02