Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Сребърни отличия от „Наградата“ за пръв път за българските ученици

Снимка: БГНЕС
Броят на участниците, които са достигнали Международната награда на херцога на Единбург и тази година се увеличава. За първи път отличиха младежи, които са постигнали ниво Сребро и голяма част от тях планират да продължат напред и да се борят за Злато.

Това споделиха на официалната церемония по връчването на наградите във Военния клуб вчера. Президентът Румен Радев, връчи почетните значки и сертификати на над 120 младежи от цялата страна, а специално участие взе и Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания.

„Наградата“ не е награда във финансовия или материалния смисъл на думата, а е програма за личностно развитие. Младежите си поставят цели в 4 направления - доброволчество, умения, физическа активност и приключенско пътуване, като целта е да започнат да се учат как да си поставят цели, да бъдат постоянни, да постигат целите си и да почувстват удовлетвореност, когато ги постигнат.

16- годишният Любомир Божинов от Свищов тази година е отличен във второто - сребърно ниво на „Наградата“. Любомир споделя, че редовно съветва приятелите си да се включат в „Наградата“ за да открият и те своето призвание.

Целия репортаж, чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Европейският ден без загинали на пътя да стане всекидневие!

Както вече информирахме, до 22 септември страната ни е взема участие в Европейската седмица на мобилността , като мотото и тази година е „Мултимодалност“ с подтема „Комбинирай! Движи се!“. Днес е Европейският ден без загинали на пътя. Какво предприема отдел "Пътна полиция" за да постигне тази цел и каква е статистиката до момента? Това..

публикувано на 19.09.18 в 18:24

70 млн. евро са необходими за обновяване на съоръженията на Витоша

Витоша е едно от най-големите природни богатства на София, но все повече се говори, че достъпът до планината е ограничен, а остарелите лифтови съоръжения представляват опасност за туристите и отказват посетителите от разходка сред природата.  Припомняме, че на Витоша има близо 20 километра лифтове и влекове, като за период от 50 години в планината са..

публикувано на 19.09.18 в 17:01

Деца се учиха на безопасност си игри и демонстрации

Над 700 младежи работят като доброволци към столичната организация на Българския младежки червен кръст. Днес те се включиха в своеобразен празник в Южния парк, за да покажат на по-малките от тях какви са правилата за движение по пътищата, как да реагират, ако се наложи да оказват първа помощ и как да се спасят, ако се окажат в горяща сграда...

публикувано на 19.09.18 в 16:43

"Sofia Salsa mini-Fest" събира световни звезди

Най-новото събитие в танцовия календар на София се нарича "Sofia Salsa mini-Fest" и ще зарадва столичани на 29 и 30 септември. Мероприятието ще предложи на гостите 2 дни, изпълнени със салса, уроци по танци и различни уъркшопи, с едни от най-добрите танцьори от България и света. Мини-фестът ще се проведе в напълно обновената зала за събития "В парка"..

публикувано на 19.09.18 в 15:28

Първата обществена биоградина в София цъфти и ухае

След като ви разказахме за политиките на Столичната община за устойчиво градско развитие, сега обърнахме внимание на гражданското участие в този процес.  В "Радиоприемница" решихме да ви заведем в  първата обществена биоградина в София. Създадена именно с цел да промени отношението на жителите на квартала към заобикалящата ги среда, като бъде приложен..

публикувано на 19.09.18 в 14:56