Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Сребърни отличия от „Наградата“ за пръв път за българските ученици

Снимка: БГНЕС
Броят на участниците, които са достигнали Международната награда на херцога на Единбург и тази година се увеличава. За първи път отличиха младежи, които са постигнали ниво Сребро и голяма част от тях планират да продължат напред и да се борят за Злато.

Това споделиха на официалната церемония по връчването на наградите във Военния клуб вчера. Президентът Румен Радев, връчи почетните значки и сертификати на над 120 младежи от цялата страна, а специално участие взе и Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания.

„Наградата“ не е награда във финансовия или материалния смисъл на думата, а е програма за личностно развитие. Младежите си поставят цели в 4 направления - доброволчество, умения, физическа активност и приключенско пътуване, като целта е да започнат да се учат как да си поставят цели, да бъдат постоянни, да постигат целите си и да почувстват удовлетвореност, когато ги постигнат.

16- годишният Любомир Божинов от Свищов тази година е отличен във второто - сребърно ниво на „Наградата“. Любомир споделя, че редовно съветва приятелите си да се включат в „Наградата“ за да открият и те своето призвание.

Целия репортаж, чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 30 инсталации представят научни явления и закони в Музей - Експериментариум в "София Тех Парк"

“София Тех Парк“ организира днес информационен ден по втората фаза на проекта „Научно-технологичен парк“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Първата фаза на проекта беше реализирана с безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013 година...

публикувано на 17.01.18 в 19:16

VORTEX вкарва публиката в състояние на неопределеност

"Театър на сетивата София" представя VORTEX - новия и дългоочакван проект от вида „театър на сетивния лабиринт“. Спектакълът превръща публиката в съставен елемент от случващото се, тя се разделя с обичайната си сигурност и попада в състояние на неопределеност. Вероятно, точно в това е разликата между традиционния и сетивния театър.  Актрисата и..

публикувано на 17.01.18 в 18:27

Акушерките настояват за самостоятелни практики и начална заплата, колкото 3 минимални

Дни преди професионалния си празник – Бабинден (21 януари), акушерки и специалисти по здравни грижи изпращат до държавни и здравни институции Декларация с искания за условията на работа и заплащането. Те настояват за регламентиране на акушерски пренатални, постнаталани и патронажни грижи; изработване и приемане на акушерски стандарт, съобразен с..

публикувано на 17.01.18 в 16:52

Най-голямото сватбено събитие в страната с 10-о юбилейно издание

За десети пореден път София ще бъде домакин на изложението, което ще събере над 50 фирми от всички сфери на сватбената индустрия. След като вземат решение за съвместно съжителство, двойките се сблъскват с по-трудната част от това да кажеш ДА - организацията на сватбата. Зад мечтания сватбен ден стои много труд по организацията, контакт с много фирми..

публикувано на 17.01.18 в 16:22

Escape room и българското училище

През последните години пъзел стаите се превърнаха в хит сред малки и големи, защото са забавен начин да избягаме от натовареното напрежение и да се превърнем в детективи и да попаднем в приказка. Една българска студентка обаче създаде образователна пъзел стая, която вече успешно се прилага в училище. Това е 21-годишната Катерина Ценкуловска,..

публикувано на 17.01.18 в 16:19