Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Сребърни отличия от „Наградата“ за пръв път за българските ученици

Снимка: БГНЕС
Броят на участниците, които са достигнали Международната награда на херцога на Единбург и тази година се увеличава. За първи път отличиха младежи, които са постигнали ниво Сребро и голяма част от тях планират да продължат напред и да се борят за Злато.

Това споделиха на официалната церемония по връчването на наградите във Военния клуб вчера. Президентът Румен Радев, връчи почетните значки и сертификати на над 120 младежи от цялата страна, а специално участие взе и Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания.

„Наградата“ не е награда във финансовия или материалния смисъл на думата, а е програма за личностно развитие. Младежите си поставят цели в 4 направления - доброволчество, умения, физическа активност и приключенско пътуване, като целта е да започнат да се учат как да си поставят цели, да бъдат постоянни, да постигат целите си и да почувстват удовлетвореност, когато ги постигнат.

16- годишният Любомир Божинов от Свищов тази година е отличен във второто - сребърно ниво на „Наградата“. Любомир споделя, че редовно съветва приятелите си да се включат в „Наградата“ за да открият и те своето призвание.

Целия репортаж, чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Пенка Кунева

Пенка Кунева: Музиката ни кара да изпитваме емоции

Композитор съм на музика за филми, видеоигри и телевизия. Работя в Лос Анджелис от деветнайсет години, а страстта към филмите и видеоигрите идва от това, че в България бабите са ни разказвали много приказки. Така се представя Пенка Кунева, българката, която от деветнайсет години има успешна кариера на композитор в Холивуд. На въпросa: "Кога е..

публикувано на 18.03.18 в 12:00
град Самоков

Самоков - добра идея за уикенд почивка близо до София

Едно от приятните места за отдих в близост до столицата е Самоков. Градът се намира на около 60 км. от София и е част от Стоте национални туристически обекта. На 12 км. от Самоков се намира туристическият комплекс Боровец, който предлага отлична възможност за практикуване на зимни спортове. В близост е и туристическият комплекс „Мальовица“ и..

публикувано на 18.03.18 в 11:00
Веско Ешкенази

Веско Ешкенази: От постъпването си в оркестъра мечтая за този концерт

Кралският Концертгебау оркестър - Амстердам за първи път ще свири в България на 30 юни в НДК. София е предпоследната спирка от европейското му турне „Кралският Концертгебау оркестър среща Европа “ (RCO meets Europe ), което включва концерти в 28 европейски държави.  За цигуларя Веско Ешкенази , който от осемнайсет години е концертмайстор на..

публикувано на 17.03.18 в 15:30
Цирикова църква

До храма "Св. Дух" - паметник на мъчениците от Цирикова църква

На около 2 часа пешеходно разстояние от Чудните мостове, над с. Забърдо в Родопите, се намира връх Цирикова църква. В местността, наречена по-късно Кабата, сред широката поляна, до средата на XVII век, е имало църква. Легендата гласи, че по време на помохамеданчванията там, българите отказали да приемат чуждата вяра. Те били вкарани в черквата, където..

публикувано на 17.03.18 в 11:35

Перфекционизмът често носи напрежение и емоционална болка

Перефекционизмът - добро или зло? Кога и защо се появява и какво издава? До какво води и как да се справим с него? С тези въпроси се обърнахме към психолога Яна Кирова в предаването ни "Контрасти". В съвременната култура ние сме склонни да се възхищаваме от перфекционизма заради високите стандарти, които поставя. Дали обаче цената си струва? Особено..

публикувано на 17.03.18 в 10:45