Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Момчил Куцаров: Задължителното каране на фарове е излишно

Попаднах в дупка, спуках гума, а от КАТ ми съставиха акт за несъобразена скорост

Сдружение „Институт за пътна безопасност”, обединяващо експерти по пътна безопасност, пострадали от ПТП и организации от цялата страна, проведе конференция на тема: "Не на жертвите по пътищата на България!"

Експерти от института представиха предложения за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм в страната, като изтъкнаха че трябва да се развие обхвата на налаганите санкции и да се изгради нова стратегия за справяне с проблемите в транспорта, която да отговаря на реалната обстановка в страната.

Момчил Куцаров от сдружението подчерта, че трябва да се действа по-децентрализирано и решенията трябва да се взимат на много повече нива, да се действа на много институции. Той добави обаче, че има и аспекти, които са въпрос на стратегия, като даде за пример ограниченията на скоростта по пътищата в страната за завои, които ненужно са еднакви и за леки автомобили и за товарни.

Друг излишен проблем, създаден от законодателството, е задължителното каране на фарове, изтъкна Куцаров и посочи, че в Англия например е забранено с цел икономия на гориво.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка, част от изложбата

Христо Русев: Искам с моите снимки да помагам на хората

Той е на 23 години, няма специално образование, но това не му пречи да работи на свободна практика за Италианска фотографска агенция. Снима от 14-годишен, първоначално природни забележителности, а след това всичко значимо, което привлича вниманието му. Казва, че кариерата му на фотожурналист тръгва от "Старият мост" - вестникът на родния му Свиленград,..

публикувано на 17.06.18 в 16:25

Мездра привлича почитателите на екстремни преживявания

Ако сте почитатели на приключенията, адреналина и времето, прекарано сред природата, сигурно ще ви е интересно да се включите в приключенско-екстремните предизвикателства край Мездра, които са организирани за 1 юли. Те ще са част от Приключенския екстрийм тур, който започна от Ботевград. Миналия уикенд (9-10 юни) на крепостта Боженишки Урвич, край с...

публикувано на 17.06.18 в 11:15
Людмил Ангелов

Людмил Ангелов: Искаме да възкресим спомена за кабарето

"Малка нощна музика" (Кабаре и други истории ) - така е озаглавен новият студиен проект на сопраното Ина Кънчева и пианистът Людмил Ангелов . Албумът е записан в началото на март в студио в Барселона, но официалното му представяне беше в София (на 15 юни т.г.) с концерт-спектакъла "Огледало" със специалното участие на актьора Ицко Финци. За..

публикувано на 16.06.18 в 17:05
Ина Кънчева

Ина Кънчева: Човек трябва да е готов да се посвети

Исках да дам сили и надежди на мои колеги и приятели в България, които да повярват, че човек, който иска да се изявява артистично, не само трябва да бъде поканен. Така оперната певица Ина Кънчева обяснява идеята на учредената от нея неотдавна национална стипендия "С усилия към звездите". Тя е убедена, че човек, който е избрал изкуството, като начин на..

публикувано на 16.06.18 в 16:30

150 хил. туристи се очаква да посетят Перперикон това лято

Около 150 хиляди туристи се очаква да посетят огромния древен град Перперикон през това лято. Той се намира на 20 км североизточно от Кърджали. Градът се извисява на скален връх с височина 470 м. Внушителните размери на двореца в Перперикон и особеното му устройство, доказват, че е имал и религиозно предназначение. Той има три основни звена - Акропол,..

публикувано на 16.06.18 в 11:30