Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Момчил Куцаров: Задължителното каране на фарове е излишно

Попаднах в дупка, спуках гума, а от КАТ ми съставиха акт за несъобразена скорост

Сдружение „Институт за пътна безопасност”, обединяващо експерти по пътна безопасност, пострадали от ПТП и организации от цялата страна, проведе конференция на тема: "Не на жертвите по пътищата на България!"

Експерти от института представиха предложения за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм в страната, като изтъкнаха че трябва да се развие обхвата на налаганите санкции и да се изгради нова стратегия за справяне с проблемите в транспорта, която да отговаря на реалната обстановка в страната.

Момчил Куцаров от сдружението подчерта, че трябва да се действа по-децентрализирано и решенията трябва да се взимат на много повече нива, да се действа на много институции. Той добави обаче, че има и аспекти, които са въпрос на стратегия, като даде за пример ограниченията на скоростта по пътищата в страната за завои, които ненужно са еднакви и за леки автомобили и за товарни.

Друг излишен проблем, създаден от законодателството, е задължителното каране на фарове, изтъкна Куцаров и посочи, че в Англия например е забранено с цел икономия на гориво.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Обсъждат въвеждане на еднопосочни улици в ж.к. „Лев Толстой“

На 25 януари т.г. от 18:00 ч. в ОКИ „Надежда“ ще бъде представен проект за нова организация на движението в ж.к. „Лев Толстой“ - на улиците, заключени в участъка между ул. „Йордан Хаджиконстантинов - Джинот“, бул. „Рожен“, ул. „Ген. Никола Жеков“ и ул. „Република“. Проектът се разработва с цел подобряване организацията на движението и пропускателната..

публикувано на 16.01.18 в 17:57

Отбелязват с изложба 70 години специалност „Стенопис“ в НХА

С изложба в галерия "Академия", катедра "Стенопис" на Художествената академия отбелязва своя 70-годишен юбилей. Професор Олег Гочев, ръководител на катедрата, изтъква че специалността реално съществува много повече от седем десетилетия, защото изкуството на стенопистта като учебна проблематика в дисциплината "Декоративно изкуство с приложение"..

публикувано на 16.01.18 в 16:42

Лекари настояват НЗОК да поема изцяло заплащането на кадриостимулаторите

Кардиолози настояват Здравната каса да поема на 100 процента заплащането на медицинските устройства, необходими на пациенти с риск за внезапна сърдечна смърт. От Сдружението по кардиостимулация и елкектрофизиология напомнят, че страната ни е на първо място в Европа по смъртност, причинена от внезапно спиране на сърцето. Медиците настояват новото..

публикувано на 16.01.18 в 16:41
The Cranberries

“Dreams” - "Кренбърис"

Днес в "Незабравимите" ни е тъжно, защото вече я няма дамата с уникалния глас и маниер на пеене, която няма как да бъде сбъркана, гласът на "Кренбърис" - Долорес О'Риърдън. Емблематична за 90-те, тя "изгасна" вчера, едва на 46 години, в Лондон. Истинска ирландка, през 1990 г., когато е на 19 години, тя се явява на прослушване за вокалистка на..

публикувано на 16.01.18 в 16:08

Актът за киберсигурност е революционен за ЕС

Тази седмица нашата „Радиоприемница“ е дигитална, в унисон с контекста на един от важните приоритети на Българското европредседателство: „Цифровата икономика и уменията на бъдещето“. Електронните комуникации, единният цифров пазар, авторските права, електронната неприкосновеност и киберсигурността са част от въпросите на дневен ред през..

публикувано на 16.01.18 в 15:43