Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Момчил Куцаров: Задължителното каране на фарове е излишно

Попаднах в дупка, спуках гума, а от КАТ ми съставиха акт за несъобразена скорост

Сдружение „Институт за пътна безопасност”, обединяващо експерти по пътна безопасност, пострадали от ПТП и организации от цялата страна, проведе конференция на тема: "Не на жертвите по пътищата на България!"

Експерти от института представиха предложения за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм в страната, като изтъкнаха че трябва да се развие обхвата на налаганите санкции и да се изгради нова стратегия за справяне с проблемите в транспорта, която да отговаря на реалната обстановка в страната.

Момчил Куцаров от сдружението подчерта, че трябва да се действа по-децентрализирано и решенията трябва да се взимат на много повече нива, да се действа на много институции. Той добави обаче, че има и аспекти, които са въпрос на стратегия, като даде за пример ограниченията на скоростта по пътищата в страната за завои, които ненужно са еднакви и за леки автомобили и за товарни.

Друг излишен проблем, създаден от законодателството, е задължителното каране на фарове, изтъкна Куцаров и посочи, че в Англия например е забранено с цел икономия на гориво.

ВИЖТЕ ОЩЕ
За някои щастието е в парите, за други - в любовта, за трети в работата или хобито... Има и хора, при които и 4-листна детелина или пипване на коминочистач им оправя настроението

Успехът не гарантира щастие, достатъчно е да променим гледната си точка към живота

Днес ООН (и България) за пореден път отбелязва Международния ден на щастието . В посланието си по случая генералният секретар на организацията Бан Ки-мун заявява, че именно щастието е в основата на човешките желания , но изразява съжаление, че базовото материално благосъстояние засега е недостъпно за прекалено голям брой хора, които живеят в..

публикувано на 20.03.18 в 11:07

Изложбата "Идентичност между символика и цветове" събира художници от две южни държави

Творбите на художници от Академията за изящни изкуства в Брера (Милано) и на преподаватели и студенти от Националната художествена академия в София си дават среща в галерия "Академия". Изложбата, която ги събира се открива днес и е посветена на интерпретацията на цветовете в националните флагове на двете страни. "Идентичност между символика и цветове"...

публикувано на 20.03.18 в 10:55

101 заглавия се състезават за наградата на детското читателско жури

„Бисерче вълшебно“ е единствената награда за най-добра детска книга в   България, чието жури са децата. Чрез нея читателите на възраст от 5 до 16 години се срещат с модерната детско-юношеска литература, издадена в предходната на гласуването година. Заглавията са подредени в 4 възрастови категории за художествени творби и един общ раздел с..

публикувано на 20.03.18 в 10:02

Атанас Скатов представя новата си книга "Манаслу"

Алпинистът Атанас Скатов ще представи новата си книга "Манаслу" днес в 18:30 часа, в книжен център "Гринуич". Това е втората му книга и първа от поредицата под наслов "Над 8000 метра". Поредицата има за цел да отрази проекта на д-р Атанас Скатов за изкачване на 14-те осемхилядника на планетата, или така наречената "Хималайска корона", без..

публикувано на 19.03.18 в 16:00

Още 37 благородни българи получиха благодарности и награди

За 16-и път обикновени хора бяха отличени в инициативата „Достойните българи на годината“ на вестник „24 часа“ и БНТ за извършените от тях необикновени дела. Тази година близо 40 граждани получиха наградата достоен българин . Първите на церемонията бяха отличени инициаторите на Враца софтуер общество Емилиян Кадийски, Тонко..

публикувано на 19.03.18 в 15:53