Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Момчил Куцаров: Задължителното каране на фарове е излишно

Попаднах в дупка, спуках гума, а от КАТ ми съставиха акт за несъобразена скорост

Сдружение „Институт за пътна безопасност”, обединяващо експерти по пътна безопасност, пострадали от ПТП и организации от цялата страна, проведе конференция на тема: "Не на жертвите по пътищата на България!"

Експерти от института представиха предложения за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм в страната, като изтъкнаха че трябва да се развие обхвата на налаганите санкции и да се изгради нова стратегия за справяне с проблемите в транспорта, която да отговаря на реалната обстановка в страната.

Момчил Куцаров от сдружението подчерта, че трябва да се действа по-децентрализирано и решенията трябва да се взимат на много повече нива, да се действа на много институции. Той добави обаче, че има и аспекти, които са въпрос на стратегия, като даде за пример ограниченията на скоростта по пътищата в страната за завои, които ненужно са еднакви и за леки автомобили и за товарни.

Друг излишен проблем, създаден от законодателството, е задължителното каране на фарове, изтъкна Куцаров и посочи, че в Англия например е забранено с цел икономия на гориво.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Голям Сечко рън" събира любители на планинското бягане в Стара планина

Десетки любители на зимната планина ще се включат в планинско бягане по южния склон на Стара планина в покрайнините на София. Датата е 13 януари, а началната точка - Бухово, което е в рамките на столичния район "Кремиковци". Трасетата са три - късо, средно и дълго, а посоката е хижа "Мургаш". Южните склонове на Стара планина предполагат приятно за..

публикувано на 15.12.18 в 11:05

Александър е на 12. Не може да говори, но не спира да опитва

Александър Василев от Перник e eдно изключително лъчезарно момче, на 12 години, на което „Българската Коледа“ помага вече три години. С дарените средства Александър провежда терапия, която му помага, за да подобри социалните, емоционалните и умствени нарушения, които има заради аутизма. Едно от най-явните подобрения, които майка му Албена..

публикувано на 14.12.18 в 18:01

Яви ни подарява "Безброй луни"

"Безброй луни" е озаглавен новият сингъл на Явор Велчев - Яви. Песента е по музика на Явор Велчев - Яви и Светлин Къслев, текстът е на самия Яви, а аранжиментът на Светлин Къслев.  Както сам споделя Яви, звученето на песента е новаторско и различно от предходните му проекти.  Яви е на музикалната сцена от ранна детска възраст. На 16 години основава..

публикувано на 14.12.18 в 17:56

Доц. д-р Баки Хюсеинов: Дискриминацията пречи на икономическия растеж

Дискриминационните въпроси трябва да бъдат сред приоритетите на държавата и ЕС, защото те са залегнали и в Стратегия 2020 на ЕС за интелигентен приобщаващ растеж. Ако не се премахнат въпросите за дискриминацията, няма как да има икономически растеж в държавите. Това каза доц. д-р Баки Хюсеинов, зам.-председател на Комисията за защита от..

публикувано на 14.12.18 в 17:34

Новата книжарница “Перото” като витрина на българското книгоиздаване

НДК винаги е бил дом на книгата, но по време на панаира на книгата и Софийския литературен фестивал, е още по-прекрасно, с толкова много читатели и почитатели на книгите Настроението и топлината, която излъчват е прекрасна , каза директорът на Националния център на книгата в НДК и Литературен клуб „Перото“ Светлозар Желев . От началото на..

публикувано на 14.12.18 в 16:23