Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Момчил Куцаров: Задължителното каране на фарове е излишно

Попаднах в дупка, спуках гума, а от КАТ ми съставиха акт за несъобразена скорост

Сдружение „Институт за пътна безопасност”, обединяващо експерти по пътна безопасност, пострадали от ПТП и организации от цялата страна, проведе конференция на тема: "Не на жертвите по пътищата на България!"

Експерти от института представиха предложения за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм в страната, като изтъкнаха че трябва да се развие обхвата на налаганите санкции и да се изгради нова стратегия за справяне с проблемите в транспорта, която да отговаря на реалната обстановка в страната.

Момчил Куцаров от сдружението подчерта, че трябва да се действа по-децентрализирано и решенията трябва да се взимат на много повече нива, да се действа на много институции. Той добави обаче, че има и аспекти, които са въпрос на стратегия, като даде за пример ограниченията на скоростта по пътищата в страната за завои, които ненужно са еднакви и за леки автомобили и за товарни.

Друг излишен проблем, създаден от законодателството, е задължителното каране на фарове, изтъкна Куцаров и посочи, че в Англия например е забранено с цел икономия на гориво.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Приложението CIVI в помощ на гражданите в борбата с градските нередности

Приложението CIVI помага на гражданите в борбата с ежедневните нередности, с които се срещат - когато градският транспорт закъснява, когато в парка е мръсно, когато има шахта без капак. Мобилното приложение е създадено от млад екип, който иска да реши градските проблеми. Идеята за приложението се заражда съвсем естествено, тъй като става дума за млади..

публикувано на 21.09.18 в 11:15

Защо учителите са измислили домашните

В най-искреното предаване на Радио София "Радиолексикон" заедно с децата от 7-а детска градина „Детелина“ ви напомнихме за отговорностите, които имаме. И в частност за отговорностите на първокласниците. Оказа се, че една от най-важните е написването на домашните. Разбулихме и една дълго пазена тайна - защо учителите са измислили домашното...

публикувано на 20.09.18 в 17:12

Над 100 фирми и 1500 българи участват във форума "Кариера в България. Защо не?"

Над 100 фирми-изложители и около 1500 българи с образование или опит в чужбина, които търсят работа у нас, взеха участие в най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина "Кариера в България. Защо не?". За 11-и път форумът среща бизнес компании с търсещи работа в рамките на днешния ден. Събитието е предназначено за студенти, специалисти и..

публикувано на 20.09.18 в 16:34

"Дипломация и доблест" разкрива оригинални документи за Независимостта

Изложбата „Дипломация и доблест“, посветена на 110-годишнината от провъзгласяване на Независимостта на България, бе открита днес в Националния исторически музей. В нея ще бъдат експонирани изключително рядко показваният Манифест за обявяване на Независимостта, художествено изработен от Харалампи Тачев, и „Сребърната конституция“ на Царство България от..

публикувано на 20.09.18 в 16:30

Glo Bal Kan със свои интерпретации на I Feel Good и Libertango

След като завладя публиката на сцената на фестивала "A to Jazz" Glo Bal Kan се отправят към нови срещи с публиката. Първата е още днес в 19.00 часа в Експозиционен център "Флора" - Бургас, а след това са наред Стара Загора и Пловдив. Кавалджията Недялко Недялков, който е и солист на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио, каза..

публикувано на 20.09.18 в 15:57