Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Общественото обсъждане за парк „Изток“ предизвика двупосочни мнения

Автор:
Столичната община планира изграждането на парк „Изток“ в район "Младост". Вече се състоя първото обществено обсъждане, което показа, че повечето заинтересовани са собственици на земи, които ще попаднат в рамките на бъдещия парк. Те са против изграждането му. Останалите приветстват идеята и имат градивни предложения.

Парк „Изток“ ще бъде разположен на 1250 дка. Теренът попада между "Младост" 3, "Младост" 4, Околовръстния път, Горубляне и бул. "Копенхаген", каза за Радио София главният архитект на район "Младост" Стефан Стефанов.

Освен задължителните алейни мрежи, в парка ще има зони за различни видове атракциони, зони за отдих и спорт.

Общественото обсъждане има за цел да запознае жителите на "Младост" с плановете на Столичната община за парк „Изток“. По-голямата част от хората, присъствали на обсъждането са засегнати, защото техните имоти попадат в границите на парка, каза арх. Стефанов.

Жителите на Младост имат и градивни критики. Те се притесняват дали мястото няма да се превърне в увеселителен парк.

Обособяването на такъв голям парк води след себе до голям интерес от страна на хората, които живеят в околните територии. Възможно е да се получи проблем с паркирането, казва арх. Стефанов.

До 25 януари  в деловодството на район Младост се приемат жалби и препоръки относно изграждането на парка, а на 1 февруари предстои разглеждане на всички мнения в читалището на Младост 1.

Още по темата - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Селфитата на форума са разрешени

Sofia Fashion Week 2018 стартира с представяне на български дизайнери

Тази седмица започна един от най-големите модни форуми в България - Sofia Fashion Week . В понеделник бяха представени колекции на млади български дизайнери. В следващите дни ще дефилират моделите на известни български и световни дизайнери, както и на известни фризьори и стилисти. На събитието беше и нашият репортер Лили Друмева, която направи..

публикувано на 18.09.18 в 19:35

Център за 1 млн. лева в район "Слатина" ще подкрепя 30 души с увреждания

Договор за изпълнение на проект за изграждане на „Център за подкрепа за лица с увреждания“ в София подписаха кметът Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. По проекта ще бъде създадена пилотна услуга „Център за подкрепа за лица с увреждания“. Ще бъде осигурена комплексна подкрепа чрез..

публикувано на 18.09.18 в 16:33

Проектът "КиндиРу" дава добри резултати

Резултатите от експерименталния проект, който бе проведен в шест софийски детски градини, по австралийската програма за ранно детско развитие "КиндиРу", бяха представени в Столичната община. Децата, работили по специализираната програма, са постигнали по-високи резултати в сравнение с тези, които са останали извън нея. В проекта, започнал миналата..

публикувано на 18.09.18 в 16:18

Промени в закона премахват двойните стандарти при храните

Храните, които се внасят в България, трябва да имат официален сертификат, за са еднакви с продуктите, продавани в страната на произход. Това предвижда проектозакон за изменение и допълнение на Закона за храните. Автори на проектозакона са Съюз „Произведено в България“ и Националният съюз на земеделските кооперации в България. Едно от предложенията е..

публикувано на 18.09.18 в 16:12

София в 105 минути

Тази седмица предаването ни е посветено на София – на нейната култура, история и дух. Може ли историята на града да бъде разказана в 105 минути, кои са най-ярките събития и факти, достиженията в архитектурата и градоустройството, постиженията в науката и изкуството, кои са ярките личности в историята на нашия град – за всичко това разговаряхме в..

публикувано на 18.09.18 в 15:59