Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Общественото обсъждане за парк „Изток“ предизвика двупосочни мнения

Автор:
Столичната община планира изграждането на парк „Изток“ в район "Младост". Вече се състоя първото обществено обсъждане, което показа, че повечето заинтересовани са собственици на земи, които ще попаднат в рамките на бъдещия парк. Те са против изграждането му. Останалите приветстват идеята и имат градивни предложения.

Парк „Изток“ ще бъде разположен на 1250 дка. Теренът попада между "Младост" 3, "Младост" 4, Околовръстния път, Горубляне и бул. "Копенхаген", каза за Радио София главният архитект на район "Младост" Стефан Стефанов.

Освен задължителните алейни мрежи, в парка ще има зони за различни видове атракциони, зони за отдих и спорт.

Общественото обсъждане има за цел да запознае жителите на "Младост" с плановете на Столичната община за парк „Изток“. По-голямата част от хората, присъствали на обсъждането са засегнати, защото техните имоти попадат в границите на парка, каза арх. Стефанов.

Жителите на Младост имат и градивни критики. Те се притесняват дали мястото няма да се превърне в увеселителен парк.

Обособяването на такъв голям парк води след себе до голям интерес от страна на хората, които живеят в околните територии. Възможно е да се получи проблем с паркирането, казва арх. Стефанов.

До 25 януари  в деловодството на район Младост се приемат жалби и препоръки относно изграждането на парка, а на 1 февруари предстои разглеждане на всички мнения в читалището на Младост 1.

Още по темата - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 30 инсталации представят научни явления и закони в Музей - Експериментариум в "София Тех Парк"

“София Тех Парк“ организира днес информационен ден по втората фаза на проекта „Научно-технологичен парк“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Първата фаза на проекта беше реализирана с безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013 година...

публикувано на 17.01.18 в 19:16

VORTEX вкарва публиката в състояние на неопределеност

"Театър на сетивата София" представя VORTEX - новия и дългоочакван проект от вида „театър на сетивния лабиринт“. Спектакълът превръща публиката в съставен елемент от случващото се, тя се разделя с обичайната си сигурност и попада в състояние на неопределеност. Вероятно, точно в това е разликата между традиционния и сетивния театър.  Актрисата и..

публикувано на 17.01.18 в 18:27

Акушерките настояват за самостоятелни практики и начална заплата, колкото 3 минимални

Дни преди професионалния си празник – Бабинден (21 януари), акушерки и специалисти по здравни грижи изпращат до държавни и здравни институции Декларация с искания за условията на работа и заплащането. Те настояват за регламентиране на акушерски пренатални, постнаталани и патронажни грижи; изработване и приемане на акушерски стандарт, съобразен с..

публикувано на 17.01.18 в 16:52

Най-голямото сватбено събитие в страната с 10-о юбилейно издание

За десети пореден път София ще бъде домакин на изложението, което ще събере над 50 фирми от всички сфери на сватбената индустрия. След като вземат решение за съвместно съжителство, двойките се сблъскват с по-трудната част от това да кажеш ДА - организацията на сватбата. Зад мечтания сватбен ден стои много труд по организацията, контакт с много фирми..

публикувано на 17.01.18 в 16:22

Escape room и българското училище

През последните години пъзел стаите се превърнаха в хит сред малки и големи, защото са забавен начин да избягаме от натовареното напрежение и да се превърнем в детективи и да попаднем в приказка. Една българска студентка обаче създаде образователна пъзел стая, която вече успешно се прилага в училище. Това е 21-годишната Катерина Ценкуловска,..

публикувано на 17.01.18 в 16:19