Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Индия - калейдоскоп от красота и многовековна история

4
Н. пр. Пуджа Капур
Снимка: Славена Илиева

Индия е свят, в който цветовете, постоянното движение, красотата и магичността присъстват навсякъде. Това е причината страната да е известна като "невероятната Индия", страна, която винаги оставя следа, заяви посланикът на Индия в България Н. пр. Пуджа Капур пред Радио София. По думите й много религии съжителстват заедно там, всеки има свободата да празнува и да отбелязва обичаите на другите. В целия свят е известна и продукцията на Боливуд.  

В Индия имате усещането, че миналото, настоящето и бъдещето сякаш са едно цяло, един калейдоскоп от красота, контрасти и многовековна история. Веднъж само да посетите Индия, тя завинаги ще Ви плени и ще остави ярка следа във вас, категорична е Пуджа Капур.

В рамките на кинофестивала Sofia MENAR бе представен индийският филм „Мери Ком 122“ с Приянка Чопра в главната роля. Филмът разказва за петкратната световна шампионка по бокс Мери Ком. Историята проследява израстването на малкото момиче от Манипур и трудностите в живота и до паметния момент, в който става бронзова олимпийска медалистка от игрите в Лондон през 2012г. Две години по-късно Мери Ком става първата индийска боксьорка, спечелила златен медал от Азиатските игри в южнокорейския град Инчон.

Галерия