Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Индия - калейдоскоп от красота и многовековна история

Н. пр. Пуджа Капур
Снимка: Славена Илиева

Индия е свят, в който цветовете, постоянното движение, красотата и магичността присъстват навсякъде. Това е причината страната да е известна като "невероятната Индия", страна, която винаги оставя следа, заяви посланикът на Индия в България Н. пр. Пуджа Капур пред Радио София. По думите й много религии съжителстват заедно там, всеки има свободата да празнува и да отбелязва обичаите на другите. В целия свят е известна и продукцията на Боливуд.  

В Индия имате усещането, че миналото, настоящето и бъдещето сякаш са едно цяло, един калейдоскоп от красота, контрасти и многовековна история. Веднъж само да посетите Индия, тя завинаги ще Ви плени и ще остави ярка следа във вас, категорична е Пуджа Капур.

В рамките на кинофестивала Sofia MENAR бе представен индийският филм „Мери Ком 122“ с Приянка Чопра в главната роля. Филмът разказва за петкратната световна шампионка по бокс Мери Ком. Историята проследява израстването на малкото момиче от Манипур и трудностите в живота и до паметния момент, в който става бронзова олимпийска медалистка от игрите в Лондон през 2012г. Две години по-късно Мери Ком става първата индийска боксьорка, спечелила златен медал от Азиатските игри в южнокорейския град Инчон.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сборникът с епиграми и карикатури "ХвалаПеньо" подкрепя млади художници

На 21 май от 19.00 часа, в "Зала 42" в НДК, ще се проведе благотворителна изложба на карикатури и представяне на книгата "ХвалаПеньо" за набиране на средства в подкрепа на млади художници. „ХвалаПеньо“ е вдъхновена от "Люти чушки" на Радой Ралин и Борис Димовски, като предлага един духовит и свеж поглед върху днешното съвремие. Проследявайки..

публикувано на 21.05.18 в 15:22
Арх. Здравко Здравков

Наказателното производство срещу гл. арх. Здравков не е прекратено, въпреки че СОС събра 13 хил. лв.

Главният архитект на София Здравко Здравков не е викан в Прокуратурата, за да даде обяснение за отказа му даде разрешение а строежа на небостъргач в кв. "Стрелбище". Съдът го задължава да даде "зелена светлина", но Столичният общински съвет (СОС)казва, че имотът на ъгъла на бул. "България" трябва да бъде зелен. Направено е служебно заснемане на..

публикувано на 21.05.18 в 14:57

НДК отваря врати за посетители на 21 май

Националният дворец на културата - домът на Българското председателство на ЕС, отвори врати за всички граждани. От 9:00 до 16:00 часа на 21 май столичани и гостите на София могат да се разходят из него, да разгледат залите, в които заседават европейските лидери, както и да научат повече за уникалните творби на изкуството в Двореца. Събитието се..

публикувано на 21.05.18 в 14:53
Слушайте от 14 до 17 часа

В "Ритъмът на столицата" в понеделник

Ден на отворени врата в залите на НДК, в които се провеждат срещите на българското председателство на Съвета на ЕС. Събитието се организира в партньорство със Съвета на ЕС и Европейската комисия. До 16.00 ч. столичани и гостите на София могат да се разходят и да разгледат залите, в които заседават европейските лидери. Петя Зунгорлиева ще ни разкаже за..

публикувано на 21.05.18 в 13:55
Димитър Кърнев

Димитър Кърнев: Обичайте живота и близките си, бъдете по-добри

Китаристът и основателят на групата D2 Димитър Кърнев е безумно "запален" по техниката в детските си години. Отдава му се и рисуването. С музика започва да се занимава чак като тийнейджър. В предаването "Кой кой е" по Радио София той сподели в детайли спомените си за детските си години и преживяванията със своите родители, като призна, че е имал..

публикувано на 21.05.18 в 13:03