Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България"

Снимка: pixabay.com
Съюзът на българските автомобилисти стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България". Събитието се провежда за първи път в страната. В състезанието могат да се включат български шофьори между 18-ти 26 години като условие е те да имат стаж до пет години. На 12 май един от 30-те финалисти ще спечели награда нов автомобил.

С кампанията „Най-добър млад шофьор на България“, ще насочим вниманието към основните рискове на пътя. Младите хора са сред най-засегнатите, тъй като катастрофите са една от главните причини за смъртни случаи сред младежите между  15 и 29 години по целия свят. Това е стряскаща статистика, която трябва да бъде спряна, каза Жан Тод, президент на Международната автомобилна федерация.

Това е човешка, икономическа и социална загуба, която е неприемлива. Само в България всяка година повече от 600 души стават жертви на пътни инциденти, а хиляди други са ранени. Необходими са спешни мерки, ако искаме да постигнем целите за устойчиво развитие за намаляване на жертвите и пострадалите в световен мащаб до 2020 година. Обединявайки усилията си, можем да постигнем голям напредък за това хората да са в безопасност на пътя.

Кампанията „Най-добър млад шофьор на България“ е инициатива, която позволява на Вас, младите хора, да повлияете в популяризирането на критично важното послание за безопасност на движението. Горд съм да подкрепя това усилие и очаквам с нетърпение да работя с всички Вас да спасяваме животи заедно, допълни още Жан Тод.

Още по темата - чуйте от репортажа на Божидар Янев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Капана фест" очаква своята публика от 1 до 3 юни

Разширяваме разнообразието на музикалните сцени на фестивала с доста участници от други страни, казва Никола Сивков , главен изпълнителен директор на фондация SoulCity , организатор на "Капана фест" - Пловдив. Събитието тази година ще бъде от 1 до 3 юни с програма, в която има много музика, която ще звучи на четири сцени. Освен бандите от Румъния,..

публикувано на 20.05.18 в 16:40
Михаил Йосифов

Михаил Йосифов: Сцената е истинският учител за музиканта

Имах период в живота си, когато съжалявах, че не съм роден в миналото, когато музиката повече ми харесва, казва Михаил Йосифов , който заедно с Вера Шандел от Sentimental Swingers и Елисавета Петрушева са създателите на новия проект "BG Vintage", чиято премиера предстои на 23 май в "Сити Марк Арт център".  Идеята за тази своеобразна платформа за..

публикувано на 19.05.18 в 15:55

Охридското езеро привлича почитателите на велосипедния туризъм

Велообиколката на Охридското езеро привлича много приятели на велосипедния туризъм. В приключението се включват не само подготвени велосипедисти. Трасето е лесно, защото е по асфалтови пътища и алеи по брега на езерото. И тук се крие най-голямото очарование , каза един от организаторите на велообиколката Живко Момчев от Туристическото дружество..

публикувано на 19.05.18 в 11:20
От читатели и продавачи на книги Десислава и Савина станаха автори на забавен сборник

Влиза един човек в книжарницата и... излиза с книга за забавни истории в книжарница

Ще ви разкажем за две млади дами, които години наред събират забавни случки от работата си като книжари. Интересните си и смешни истории от сблъсъка с клиенти, те разкриват в новата си книга „Влиза един човек в книжарницата и всички забавни истории след това“. Десислава Желева от малка обича да чете, завършила е Журналистика в Софийския..

публикувано на 18.05.18 в 19:25

Спасова могила привлича и болни, и здрави с уникалността си

На около 4 км. от с. Байлово днес, няколко дни след Спасовден, се отправяме към Спасова могила. Мястото, знаете, е увековечено и от майстора на късия разказ Елин Пелин в едноименния разказ. Хората вярват, че тук има целебни и божествени сили, които помагат на болните да се изцерят. Други пък не могат да устоят на възможността да се порадват на гледката..

публикувано на 20.05.18 в 11:30