Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България"

Снимка: pixabay.com
Съюзът на българските автомобилисти стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България". Събитието се провежда за първи път в страната. В състезанието могат да се включат български шофьори между 18-ти 26 години като условие е те да имат стаж до пет години. На 12 май един от 30-те финалисти ще спечели награда нов автомобил.

С кампанията „Най-добър млад шофьор на България“, ще насочим вниманието към основните рискове на пътя. Младите хора са сред най-засегнатите, тъй като катастрофите са една от главните причини за смъртни случаи сред младежите между  15 и 29 години по целия свят. Това е стряскаща статистика, която трябва да бъде спряна, каза Жан Тод, президент на Международната автомобилна федерация.

Това е човешка, икономическа и социална загуба, която е неприемлива. Само в България всяка година повече от 600 души стават жертви на пътни инциденти, а хиляди други са ранени. Необходими са спешни мерки, ако искаме да постигнем целите за устойчиво развитие за намаляване на жертвите и пострадалите в световен мащаб до 2020 година. Обединявайки усилията си, можем да постигнем голям напредък за това хората да са в безопасност на пътя.

Кампанията „Най-добър млад шофьор на България“ е инициатива, която позволява на Вас, младите хора, да повлияете в популяризирането на критично важното послание за безопасност на движението. Горд съм да подкрепя това усилие и очаквам с нетърпение да работя с всички Вас да спасяваме животи заедно, допълни още Жан Тод.

Още по темата - чуйте от репортажа на Божидар Янев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Обединени в изкуството" - синтез на съвременната литература, музика и кино

Синтез на съвременната литература, музика и кино - това е проектът на Сити Марк Арт център, който носи името "Обединени в изкуството". Той ще се проведе в шест вечери от февруари до юни с вход свободен. За участие организаторите са избрали изтъкнати български и чуждестранни имена от трите изкуства. Сред тях са Теодора Димова, Емил Андреев, Алек Попов,..

публикувано на 23.02.18 в 09:30

Ще бъдат ли регистрирани кварталните автосервизи

Шест месеца гаранция за качество след ремонт на колата в сервиз – това   обсъжда работна група, която подготвя разделянето на Закона за движение по пътищата на три – закон за движение по пътищата, за пътните превозни средства и за обучението за шофьорска книжка. Регламентирането на дейността на автосервизите ще бъде във втория закон. В него..

публикувано на 22.02.18 в 18:10

Започна кандидатстудентската борса в София

Кандидатстудентската борса в София започна. В Университетата по архитектура, строителство и геодезия са разположени щандовете на общо 21 висши учебни заведения. Освен представители на различните университети в страната кандидат-студенти могат да посетят и Националния център за кандидатстудентска подготовка и информация. Специалностите, от които в..

публикувано на 22.02.18 в 17:25

СОС прие план за противодействие на тероризма

План за противодействие на тероризма приеха единодушно столичните общински съветници на днешното заседание. Той включва нови мерки за реакция при евентуален атентат. Метрото, парковете, спортните съоръжения, летището, жп гарите и местата, на които се струпват много хора като търговски центрове, са сред най-узявимите места в столицата. Планът има три..

публикувано на 22.02.18 в 16:49

Необходима е драстична промяна в образованието, за да върви България напред

Необходима е драстична промяна в образованието, за да върви България напред , коментира Леона Асланова , организатор на форума за иновации Innovation Explorer 2018, който започна днес. Четвъртото издание на форума тази година събира над 1400 души от различни бизнес сфери, а лектори са част от водещите имена в международния бизнес, академичните и..

публикувано на 22.02.18 в 16:26