Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България"

Снимка: pixabay.com
Съюзът на българските автомобилисти стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България". Събитието се провежда за първи път в страната. В състезанието могат да се включат български шофьори между 18-ти 26 години като условие е те да имат стаж до пет години. На 12 май един от 30-те финалисти ще спечели награда нов автомобил.

С кампанията „Най-добър млад шофьор на България“, ще насочим вниманието към основните рискове на пътя. Младите хора са сред най-засегнатите, тъй като катастрофите са една от главните причини за смъртни случаи сред младежите между  15 и 29 години по целия свят. Това е стряскаща статистика, която трябва да бъде спряна, каза Жан Тод, президент на Международната автомобилна федерация.

Това е човешка, икономическа и социална загуба, която е неприемлива. Само в България всяка година повече от 600 души стават жертви на пътни инциденти, а хиляди други са ранени. Необходими са спешни мерки, ако искаме да постигнем целите за устойчиво развитие за намаляване на жертвите и пострадалите в световен мащаб до 2020 година. Обединявайки усилията си, можем да постигнем голям напредък за това хората да са в безопасност на пътя.

Кампанията „Най-добър млад шофьор на България“ е инициатива, която позволява на Вас, младите хора, да повлияете в популяризирането на критично важното послание за безопасност на движението. Горд съм да подкрепя това усилие и очаквам с нетърпение да работя с всички Вас да спасяваме животи заедно, допълни още Жан Тод.

Още по темата - чуйте от репортажа на Божидар Янев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Зоран Джуров: Българи и сърби съжителстват много добре от години

Българи и сърби съжителстват много добре от години, заяви Зоран Джуров - председател на Общинския съвет в Цариброд в предаването “Радиокафе”. През следващите десетилетия най-голямото предизвикателство ще бъде как младите хора да останат в Цариброд, за да живеят, а и по-възрастните хора да не заминават за София или Западна Европа, а да останат тук ,..

публикувано на 18.01.19 в 18:37

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях и да пътуват с винетни стикери. Основният аргумент против тол системата е, че четири месеца преди стартирането й превозвачите нямат яснота за това колко ще им струва и как ще се отрази на крайната цена за потребителите. Договорите за обществен превоз са сключени основно по реда на ЗОП и са с..

публикувано на 18.01.19 в 18:07

Отново отчетоха фини прахови частици в столични квартали

Няколко пъти над нормата беше нивото на фините прахови частици в отделни райони на София тази сутрин. Високи нива са били измерени в столичните квартали „Младост”, „Павлово”, „Хиподрума” и „Дружба”. От Столичната община съобщиха, че през деня няма да бъде пускан „зелен билет” за градския транспорт. Аз и целият екип следим много внимателно данните...

публикувано на 18.01.19 в 17:29

15 български паралелки в гимназията в Цариброд

Снежана Симеонова, директор на гимназията "Св. св. Кирил и Методий" в Цариброд, бе гост в неделното ни "Радиокафе", когато пък ние гостувахме в Цариброд. Снежана Симеонова е завършила българска филология в Софийския университет и е оторизиран преводач. Директор на гимназията е от 2003 г., а учениците, които са 247, са разпределени в 15 паралелки - 8..

публикувано на 18.01.19 в 16:51

Специално внимание към децата на "Боровец" за Световния ден на снега

На 19 януари "Боровец" ще отпразнува Световния ден на снега. Организаторите са предвидили безплатни уроци по ски и сноуборд за деца, игри, музика и забавления за цялото семейство. Детските лифт карти ще бъдат на символична цена от 1 лев, съобщи Александра Айвазова от "Бороспорт". Ски легендата Петър Попангелов ще даде ценни съвети на всички..

публикувано на 18.01.19 в 16:40