Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България"

Снимка: pixabay.com
Съюзът на българските автомобилисти стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България". Събитието се провежда за първи път в страната. В състезанието могат да се включат български шофьори между 18-ти 26 години като условие е те да имат стаж до пет години. На 12 май един от 30-те финалисти ще спечели награда нов автомобил.

С кампанията „Най-добър млад шофьор на България“, ще насочим вниманието към основните рискове на пътя. Младите хора са сред най-засегнатите, тъй като катастрофите са една от главните причини за смъртни случаи сред младежите между  15 и 29 години по целия свят. Това е стряскаща статистика, която трябва да бъде спряна, каза Жан Тод, президент на Международната автомобилна федерация.

Това е човешка, икономическа и социална загуба, която е неприемлива. Само в България всяка година повече от 600 души стават жертви на пътни инциденти, а хиляди други са ранени. Необходими са спешни мерки, ако искаме да постигнем целите за устойчиво развитие за намаляване на жертвите и пострадалите в световен мащаб до 2020 година. Обединявайки усилията си, можем да постигнем голям напредък за това хората да са в безопасност на пътя.

Кампанията „Най-добър млад шофьор на България“ е инициатива, която позволява на Вас, младите хора, да повлияете в популяризирането на критично важното послание за безопасност на движението. Горд съм да подкрепя това усилие и очаквам с нетърпение да работя с всички Вас да спасяваме животи заедно, допълни още Жан Тод.

Още по темата - чуйте от репортажа на Божидар Янев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Черната статистика по пътя и причините за нея

Христо Радков, председател на Българското обединение на шофьорите, бе наш гост в „Трафик София“, за да се фокусираме върху проблемите по пътищата и черната статистика, която не се променя много през годините. "Според статистиката на МВР, над 95% от произшествията в България стават по вина на шофьора" , посочи Христо Радков. "Вината на..

публикувано на 15.10.18 в 18:41

В нова сграда ще бъде преместена детската градина в с.Томпсън

В нова сграда ще бъде преместена детската градина в с.Томпсън, община Своге. В момента детското заведение се помещава в старото училище, но поддръжката на обекта е твърде скъпа и затова местната администрация ще инвестира в ремонта на по-малко и функционално помещение. Намеренията на общинската администрация на Своге е през следващата учебна година,..

публикувано на 15.10.18 в 16:54

Има сериозен недостиг на жестови преводачи в България

15 души с увреден слух преминаха обучение как да бъдат социални асистенти по проекта „Иновативни практики за хора с увреден слух”. Идеята на проекта е да накара институциите да създават адаптирано съдържание за глухите хора на жестов език, за да имат възможност те да се развиват в повече сфери. Председателят на асоциация „Заслушай се“ Ашод Дерандонян..

публикувано на 15.10.18 в 16:38

1,2 млрд. евро са приходите от туризъм през юни и юли

Приходите от туризъм само за юни и юли са 1.2 млрд евро, което е ръст от около 8.1% спрямо предходната - 2017 година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова след работна среща с представители на туристическия бранш, професионални сдружения, експерти, на която бяха обобщени резултатите от изминалия летен сезон и беше обсъдена подготовката..

публикувано на 15.10.18 в 15:45

1109 пациенти се нуждаят от трансплантация у нас

1109 са пациентите, които се нуждаят от трансплантация у нас в момента, стана ясно по време на официалната церемония за откриване на Европейската седмица на донорството, която се проведе в Университетската болница "Света Екатерина". Кампанията преминава под надслова „Частица от теб може да бъде за някого целия свят!”, като по този начин ще се изрази..

публикувано на 15.10.18 в 15:25