Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България"

Снимка: pixabay.com
Съюзът на българските автомобилисти стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България". Събитието се провежда за първи път в страната. В състезанието могат да се включат български шофьори между 18-ти 26 години като условие е те да имат стаж до пет години. На 12 май един от 30-те финалисти ще спечели награда нов автомобил.

С кампанията „Най-добър млад шофьор на България“, ще насочим вниманието към основните рискове на пътя. Младите хора са сред най-засегнатите, тъй като катастрофите са една от главните причини за смъртни случаи сред младежите между  15 и 29 години по целия свят. Това е стряскаща статистика, която трябва да бъде спряна, каза Жан Тод, президент на Международната автомобилна федерация.

Това е човешка, икономическа и социална загуба, която е неприемлива. Само в България всяка година повече от 600 души стават жертви на пътни инциденти, а хиляди други са ранени. Необходими са спешни мерки, ако искаме да постигнем целите за устойчиво развитие за намаляване на жертвите и пострадалите в световен мащаб до 2020 година. Обединявайки усилията си, можем да постигнем голям напредък за това хората да са в безопасност на пътя.

Кампанията „Най-добър млад шофьор на България“ е инициатива, която позволява на Вас, младите хора, да повлияете в популяризирането на критично важното послание за безопасност на движението. Горд съм да подкрепя това усилие и очаквам с нетърпение да работя с всички Вас да спасяваме животи заедно, допълни още Жан Тод.

Още по темата - чуйте от репортажа на Божидар Янев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ново кръгово в "Драгалевци", местните подозрителни

Ново кръгово кръстовище е изградено в кв. "Драгалевци" на улиците „Папрат“ и „Захарий Зограф“. Кметът на район Витоша Теодор Петков обясни, че придобивката е дълго чакана и се открива на светлия празник Успение Богородично, който е и празник на квартала. Кръстовището е изградено за месец и е на стойност около 440 хиляди лева. Според жители на..

публикувано на 15.08.18 в 17:46

"Удая" пренася у нас събитие, което иначе е на хиляди километри

Любителите на източните практики, ще могат да се насладят на фестивала "Удая", който съчечатава йога и музика. Домакин на събитието е Правец, като се очаква да пристигнат учители, преподаватели и музиканти от целия свят, за да предадат своите умения и знания на всички участници. Началото е на 15 август, а програмата включва 5-дневен ритрийт с йога..

публикувано на 15.08.18 в 17:16

Нова детска градина отваря врати в "Драгалевци" през септември

В началото на месец септември в кв. "Драгалевци" ще отвори врати нова детска градина, съобщи кметът на район "Витоша" Теодор Петков . Детското заведение ще бъде за около 120 деца: По този начин ще намалим проблема с недостига на места, а за кв. "Драгалевци" мисля, че ще бъде решен почти изцяло. Теодор Петков добави, че продължава строителството на..

публикувано на 15.08.18 в 16:51

Био смокини изненадват посетителите на фермерския фестивал

Био смокини са днешната изненада за посетителите на фермерския фестивал пред Министерството на земеделието и храните. Вече традиционно провеждащият се пазар всяка сряда от 10:30 до 18:30 ч, събира сертифицирани производители от цялата страна. Разбира се, представени бяха много други продукти, характерни за нашите ширини, както и напълно екзотични за..

публикувано на 15.08.18 в 16:38

Денят на спасението напомни за медиците, загинали за чужд живот

С минута мълчание и вой на сирени за 14-та поредна година пред Паметника на загиналите медицински чинове пред Военномедицинската академия бе отбелязан Денят на спасението – ден, в който свеждаме глави за почит пред подвига на над 130-те лекари и медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, пожертвали себе си, за да дадат живот на хора в беда...

публикувано на 15.08.18 в 15:37