Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Нора Шопова: Исках да завърша "Право" и да докажа, че моделите не са глупави

Нора Шопова
Снимка: личен профил
Знаете ли, коя е единствената българка, която се е появявала на корицата на модния гигант Vogue, и то два пъти... Името й е Нора Шопова.


Родена в Панагюрище, от скромното възрожденско градче тя достигна до най-известните модни столици в света - Ню Йорк, Париж, Лондон и Токио. През 2014 година печели наградата „Модел на годината", а като най-голямо лично постижение тя приема класацията на списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости", където е поместено и нейното име през 2015 година. Сега Нора е водеща на прогнозата за времето в един от водещите телевизионни канали у нас. Пред Радио София тя сподели:

Много обичам историята. Аз съм от възрожденски град, баща ми е историк и от малки са ни разхождали из цяла България, винаги сме имали перфектните беседи. През целия ми живот историята не е била предмет в училище, за мен тя е била нещо прекрасно, което ме е научавало на нови и нови неща.

С тази подготовка Нора Шопова записва специалност "Право" в университета, като благодарение на приятелите си успява да съчетава ученето с модния подиум:

СнимкаБеше ми много трудно, но аз съм изключително упорита и смятам, че всеки един млад човек, с каквото и да се занимава, трябва да го довършва до край. Взех се в ръце, работех, учех, като повечето млади хора, и бях твърдо решена, че ще завърша "Право" и ще докажа, че моделите въобще не са глупави.

Нора Шопова попада случайно в модната вселена. След първите й няколко ангажимента тя осъзнава, че "това си е работа като работа". Но първата среща с камерата е голямо преживяване за нея:

Изключително стряскаща. Никога няма да забравя колко силно блъскаше сърцето в гърдите ми и как втренчено гледах камерата. Даже като видях резултатите се учудих, че изглеждам толкова добре. Честно казано, вътрешно се чувствах като едно изплашено пиленце.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Софинвест“ ще довърши обособяването на първото в града трасе за градски транспорт

Общинската фирма „Софинвест“ ще довърши обособяването на първото в града трасе за градски транспорт. Причината за отстраняването на сегашния изпълнител е некачествено изпълнение.  Припомняме, че по бул. „Константин Величков“, в участъка от бул. „Възкресение“ до бул.„Сливница“, ще се изгради специално общо трасе за трамваи и автобуси, което ще ограничи..

публикувано на 18.10.18 в 18:10

Проблем за страната ни е и промяната в две структури на населението - етническата и възрастовата

В България няма ниска раждаемост, а намаляването на населението не е проблем за страната. Това заяви доц. Георги Бърдаров при представянето на анализа "Хоризонт 2030: Демографски тенденции в България". Анализът е изготвен от експертите по демография доц. Георги Бърдаров и доц. д-р Надежда Илиева . Сред целите на изследването е да се направи обстойна..

публикувано на 18.10.18 в 17:18
Мартичка Божилова

Мартичка Божилова: Колаборацията между кино и литература е нещо специално

Продължава седмицата, посветена на киното и литературата в предаването “Радиоприемница”. Гост днес е продуцентът и председател на международното жури на “Cinelibri” Мартичка Божилова. На 31 октомври ще бъде световна премиера на на документалната сага “Дворци на народа” на големия фестивал в Лайпциг. Автори на филма са Борис Мисирков и Георги Богданов,..

публикувано на 18.10.18 в 15:46

Как да информираме младите избиратели за европейските избори

Приключва форумът за журналисти, посветен на  предстоящите избори за Европейски парламент през май 2019 г. В три поредни дни млади журналисти от ЕС участваха в работни срещи, политически дискусии и практически занимания в сферата на медийното продуциране на тема: „Как да информираме младите избиратели за европейските избори“. Журналисти на възраст от..

публикувано на 18.10.18 в 15:24
Кадър от филма

Беноа Жако и Дрор Мишани на "Синелибри 2018"

Кремена Димитрова, част от кино-литературния фестивал "Синелибри", бе наш гост в „Радиоприемница“, за да ни разкаже за ярките личности, представени по време на форума чрез документалното кино - Астрид Линдгрен, Оскар Уайлд, Вивиан Уестуд, както и за гостуването на френския режисьор Беноа Жако и на израелския писател Дрор Мишани. Беноа Жако..

публикувано на 18.10.18 в 15:06