Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Нора Шопова: Исках да завърша "Право" и да докажа, че моделите не са глупави

Нора Шопова
Снимка: личен профил
Знаете ли, коя е единствената българка, която се е появявала на корицата на модния гигант Vogue, и то два пъти... Името й е Нора Шопова.


Родена в Панагюрище, от скромното възрожденско градче тя достигна до най-известните модни столици в света - Ню Йорк, Париж, Лондон и Токио. През 2014 година печели наградата „Модел на годината", а като най-голямо лично постижение тя приема класацията на списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости", където е поместено и нейното име през 2015 година. Сега Нора е водеща на прогнозата за времето в един от водещите телевизионни канали у нас. Пред Радио София тя сподели:

Много обичам историята. Аз съм от възрожденски град, баща ми е историк и от малки са ни разхождали из цяла България, винаги сме имали перфектните беседи. През целия ми живот историята не е била предмет в училище, за мен тя е била нещо прекрасно, което ме е научавало на нови и нови неща.

С тази подготовка Нора Шопова записва специалност "Право" в университета, като благодарение на приятелите си успява да съчетава ученето с модния подиум:

СнимкаБеше ми много трудно, но аз съм изключително упорита и смятам, че всеки един млад човек, с каквото и да се занимава, трябва да го довършва до край. Взех се в ръце, работех, учех, като повечето млади хора, и бях твърдо решена, че ще завърша "Право" и ще докажа, че моделите въобще не са глупави.

Нора Шопова попада случайно в модната вселена. След първите й няколко ангажимента тя осъзнава, че "това си е работа като работа". Но първата среща с камерата е голямо преживяване за нея:

Изключително стряскаща. Никога няма да забравя колко силно блъскаше сърцето в гърдите ми и как втренчено гледах камерата. Даже като видях резултатите се учудих, че изглеждам толкова добре. Честно казано, вътрешно се чувствах като едно изплашено пиленце.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Психологът Жечка Илиева: При онкозаболяване най-важно е семейството да е сплотено

Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ и една от фармацевтичните компании в България ще популяризират значението на провежданите клинични изпитвания като реална възможност за пациентите в България - а именно за навлизането на ново лечение и у нас. В информационна брошура организаторите на кампанията посочват, че ново лечение може да получи разрешение за..

публикувано на 26.05.18 в 13:35

Лютиери от няколко континента на Празника на розата

Над 100 хиляди туристи ще посетят Казанлък по време на кулминацията на празненствата за Фестивала на розата. 115-ият Празник на розата започна на 18 май, когато 49 царици на розата избраха 50-ата царица - Михаела Хаджиева. Празненствата продължават цял месец. Празникът на розата се провежда за първи път през 1903 г. като празник на красотата и..

публикувано на 26.05.18 в 10:05

Границите на езика са там, където са границите на личността

В последния работен ден от седмицата, посветена на славянската писменост и култура, в „Радиоприемница“ поканихме доц. Владислав Миланов – преподавател по езикознание в СУ, както и гл. ас. Биляна Борисова – също преподавател в Софийския университет, но по история на българската литература след Освобождението. По време на разговора с тях се опитахме..

публикувано на 25.05.18 в 19:31

Работилница „Азбука Глаголица“ показва значението на буквите в Етнографския музей

Тази неделя в Националния етнографски музей от 11:00 часа  ще се проведе Работилница „Азбука Глаголица“. Инициативата е част от изложбата „ArtExtreme Стража", която се провежда под патронажа на президента Румен Радев и ще остане в музея до 30 май. Работилницата се организира от Сдружение "Андари" - Анатолий Радев и Дария Василева и Сдружение "Амат"...

публикувано на 25.05.18 в 17:51

"Symbio" на сцената на Първо студио на БНР

На сцената на Първо студио на Българското национално радио тази вечер ще свири дуетът "Symbio" - Йоханес Геворкян Хелман (хърди-гърди) и ЛаршЕмил Ойебергет (акордеон), които завоюваха наградата „Най-добър нов артист на годината“ на Шведските награди за фолк и уърлд музика през 2016 г. с компилативното си звучене. Историята на екзотичния инструмент, на..

публикувано на 25.05.18 в 17:21