Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Нора Шопова: Исках да завърша "Право" и да докажа, че моделите не са глупави

Нора Шопова
Снимка: личен профил
Знаете ли, коя е единствената българка, която се е появявала на корицата на модния гигант Vogue, и то два пъти... Името й е Нора Шопова.


Родена в Панагюрище, от скромното възрожденско градче тя достигна до най-известните модни столици в света - Ню Йорк, Париж, Лондон и Токио. През 2014 година печели наградата „Модел на годината", а като най-голямо лично постижение тя приема класацията на списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости", където е поместено и нейното име през 2015 година. Сега Нора е водеща на прогнозата за времето в един от водещите телевизионни канали у нас. Пред Радио София тя сподели:

Много обичам историята. Аз съм от възрожденски град, баща ми е историк и от малки са ни разхождали из цяла България, винаги сме имали перфектните беседи. През целия ми живот историята не е била предмет в училище, за мен тя е била нещо прекрасно, което ме е научавало на нови и нови неща.

С тази подготовка Нора Шопова записва специалност "Право" в университета, като благодарение на приятелите си успява да съчетава ученето с модния подиум:

СнимкаБеше ми много трудно, но аз съм изключително упорита и смятам, че всеки един млад човек, с каквото и да се занимава, трябва да го довършва до край. Взех се в ръце, работех, учех, като повечето млади хора, и бях твърдо решена, че ще завърша "Право" и ще докажа, че моделите въобще не са глупави.

Нора Шопова попада случайно в модната вселена. След първите й няколко ангажимента тя осъзнава, че "това си е работа като работа". Но първата среща с камерата е голямо преживяване за нея:

Изключително стряскаща. Никога няма да забравя колко силно блъскаше сърцето в гърдите ми и как втренчено гледах камерата. Даже като видях резултатите се учудих, че изглеждам толкова добре. Честно казано, вътрешно се чувствах като едно изплашено пиленце.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Театър "София" разкрива "тайни от кухнята" пред децата

От 24 февруари Театър София стартира втората си поредица от арт събития за деца: „Как работи театърът“ 2. Какво ще включат заниманията, които ще продължат до края на сезона, разказва PR специалистът на театъра Милена Стратиева : От февруари до юни, в различни дни - събота и неделя, ще посрещаме деца и родители, за да им разкрием по малко от магията..

публикувано на 23.02.18 в 10:18

Нови правила при поставянето на рекламни пана предвижда наредба в Столичната община

Общи правила при изграждането на заведения на открито и нови правила при поставянето на рекламни пана предвижда нова наредба в Столичната община. Между четири цвята пък ще могат да избират собствениците на заведения и конструкции. Това обясни зам.-председателят на транспортната комисия Зафир Зарков . В момента при заведенията на открито има..

публикувано на 23.02.18 в 10:13

"Обединени в изкуството" - синтез на съвременната литература, музика и кино

Синтез на съвременната литература, музика и кино - това е проектът на Сити Марк Арт център, който носи името "Обединени в изкуството". Той ще се проведе в шест вечери от февруари до юни с вход свободен. За участие организаторите са избрали изтъкнати български и чуждестранни имена от трите изкуства. Сред тях са Теодора Димова, Емил Андреев, Алек Попов,..

публикувано на 23.02.18 в 09:30

Ще бъдат ли регистрирани кварталните автосервизи

Шест месеца гаранция за качество след ремонт на колата в сервиз – това   обсъжда работна група, която подготвя разделянето на Закона за движение по пътищата на три – закон за движение по пътищата, за пътните превозни средства и за обучението за шофьорска книжка. Регламентирането на дейността на автосервизите ще бъде във втория закон. В него..

публикувано на 22.02.18 в 18:10

Започна кандидатстудентската борса в София

Кандидатстудентската борса в София започна. В Университетата по архитектура, строителство и геодезия са разположени щандовете на общо 21 висши учебни заведения. Освен представители на различните университети в страната кандидат-студенти могат да посетят и Националния център за кандидатстудентска подготовка и информация. Специалностите, от които в..

публикувано на 22.02.18 в 17:25