Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Нора Шопова: Исках да завърша "Право" и да докажа, че моделите не са глупави

Нора Шопова
Снимка: личен профил
Знаете ли, коя е единствената българка, която се е появявала на корицата на модния гигант Vogue, и то два пъти... Името й е Нора Шопова.


Родена в Панагюрище, от скромното възрожденско градче тя достигна до най-известните модни столици в света - Ню Йорк, Париж, Лондон и Токио. През 2014 година печели наградата „Модел на годината", а като най-голямо лично постижение тя приема класацията на списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости", където е поместено и нейното име през 2015 година. Сега Нора е водеща на прогнозата за времето в един от водещите телевизионни канали у нас. Пред Радио София тя сподели:

Много обичам историята. Аз съм от възрожденски град, баща ми е историк и от малки са ни разхождали из цяла България, винаги сме имали перфектните беседи. През целия ми живот историята не е била предмет в училище, за мен тя е била нещо прекрасно, което ме е научавало на нови и нови неща.

С тази подготовка Нора Шопова записва специалност "Право" в университета, като благодарение на приятелите си успява да съчетава ученето с модния подиум:

СнимкаБеше ми много трудно, но аз съм изключително упорита и смятам, че всеки един млад човек, с каквото и да се занимава, трябва да го довършва до край. Взех се в ръце, работех, учех, като повечето млади хора, и бях твърдо решена, че ще завърша "Право" и ще докажа, че моделите въобще не са глупави.

Нора Шопова попада случайно в модната вселена. След първите й няколко ангажимента тя осъзнава, че "това си е работа като работа". Но първата среща с камерата е голямо преживяване за нея:

Изключително стряскаща. Никога няма да забравя колко силно блъскаше сърцето в гърдите ми и как втренчено гледах камерата. Даже като видях резултатите се учудих, че изглеждам толкова добре. Честно казано, вътрешно се чувствах като едно изплашено пиленце.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Джулия Бочева – самокритична, но винаги спонтанна

В предаването "Кой Кой е?" гостува една млада актриса и певица. Джулия Бочева е родена е в София, завършва Национално музикално училище "Любомир Пипков" с виола, след това изучава Актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ  в класа на Стефан Данаилов. Става известна с ролята на Ани в сериала "Революция Z" и с песните на групата. Дебютът ѝ в театъра – е в..

публикувано на 13.08.18 в 17:10

Стайни и градински растения на половин цена в Ботаническата градина на БАН

Между 25 и 50 процента е намалението на цветя в Ботаническата градина на БАН в София. Разпродажбата е в сила до 18 август (събота), до тогава ще плащаме и половин цена за вход. Огромно видово разнообразие от стайни и градински растения можем да намерим в ботаническата градина. Стайните обичайно са и по-търсени, защото повечето столичани живеят в..

публикувано на 13.08.18 в 16:37

Актьори, музиканти и блогъри, привлечени от кулинарен фест във Варна

Едно прекрасно предложение за предстоящата отпуска - от 29 август до 2 септември във Варна ще се проведе първото издание на фестивала „Кино и храна“ . Заради него морската ни столица ще се превърне във вкусна и забавна арена, на която умения ще обменят кулинарни блогъри, професионални и любители готвачи и фенове на вкусната храна. Всичко това ще..

публикувано на 13.08.18 в 16:22

Няма оферти за високопланински линейки по поръчката на МЗ

В Министерство на здравеопазването бяха отворени общо седем оферти по обществена поръчка за -  доставка на 400 броя медицински превозни средства, които са част от необходимото оборудване за реализацията на голям инвестиционен проект за модернизация на спешната медицинска помощ, по приоритетна ос 4 - „Регионална здравна инфраструктура“ на..

публикувано на 13.08.18 в 15:53
Това са направили децата в православната детската градина

Презвитер Камелия Спасова: Нека говорим повече за любов, не толкова за агресията

Психолози отдавна са на мнение, че детската агресия е резултат от възпитателните (не)умения на възрастните. Първата православна детска градина в България дава алтернатива в стремежа на някои родители да възпитат децата си в християнски ценности. Тя отваря врати през 2012 година в двора на църквата „Успение на Пресвета Богородица" в София и там..

публикувано на 13.08.18 в 11:49