Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Красна поляна" - една година протести

Снимка: Мария Филева

В "Красна поляна" ще отбележат една година от началото на протестите срещу замърсяването на въздуха в квартала с протест в 19.00 ч. на бул. "Мушанов" и ул. "Добротич".

В продължение на една година район “Красна поляна” в град София наброяващ 68 хиляди души - крещя, вика, протестира и се задушаваше в отрова ежедневно заради безхаберието на институциите, казват организаторите и заявяват: Борбата ни продължава!

На този безброен по ред за нас живущите в този район протест, всички присъстващи, ще подпишем петиция до омбудсмана Мая Манолова. В нея ще поискаме рестарт на преговорите от миналата година и подновяване на диалога със столичния кмет Йорданка Фандъкова по темата “Селище на строителя”, чрез посредничеството на омбудсмана, казват организаторите.

Протестиращите настояват проект за решение на Столичен общински съвет с който да се определи краен срок за премахване на Виетнамските общежития, както и за план за усвояване на освободения терен, изготвен в съгласие с жителите на "Красна поляна".
ВИЖТЕ ОЩЕ

НЗОК с извънредно заседание заради дълговете към европейски клиники

Извънредна среща в Здравната каса заради дълговете към европейски клиники. Причината е, че според финансовия министър има сериозни разминавания в информацията за парите. В изпратено от него писмо се казва, че пред депутатите управителят на касата Камен Плочев твърди, че има над 130 милиона лева просрочени задължения към европейски фондове.  В..

публикувано на 23.02.18 в 10:23

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Има напрежение сред колегите. За причините може да се говори с часове. С едно изречение - колкото повече нововъведения в здравеопазването, толкова по-малко медицина в него и толкова по-зле и за лекарите, и за пациентите. Това казва в интервю пред ТРУД д-р Гергана Николова, която е говорител и лидер на сдружението на личните лекари. Това е най-големият..

публикувано на 23.02.18 в 09:02

Времето над страната остава облачно

Времето над страната ще бъде облачно, в крайните северозападни райони с превалявания от сняг. Разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Вятърът ще бъде слаб от изток- североизток. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в крайните югозападни райони до 10° - 13°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през..

публикувано на 23.02.18 в 08:42

И тази нощ имаше земетресение в района на Асеновград

Ново земетресение е регистрирано тази нощ на територията на страната с магнитуд 3.8 по скалата на Рихтер.Епицентърът на земетресението е отново в района около Асеновград, където предното денонощие по-силен и продължителен трус събуди населението в района. Земетресението е регистрирано от Европейския..

публикувано на 23.02.18 в 07:15

Антитерористичен план и приема за първи клас обсъждат общинските съветници

План за противодействие на тероризма, програма за финансиране на проекти за социални иновации, промени в докладите относно наредбите за прием на деца в общинските детски градини, в подготвителните групи и в първи клас на общинските училища - са част от точките, включени в дневния ред на днешната сесия на Столичния общински съвет. Ще бъдат разгледанит и..

публикувано на 22.02.18 в 09:01