Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Красна поляна" - една година протести

Снимка: Мария Филева

В "Красна поляна" ще отбележат една година от началото на протестите срещу замърсяването на въздуха в квартала с протест в 19.00 ч. на бул. "Мушанов" и ул. "Добротич".

В продължение на една година район “Красна поляна” в град София наброяващ 68 хиляди души - крещя, вика, протестира и се задушаваше в отрова ежедневно заради безхаберието на институциите, казват организаторите и заявяват: Борбата ни продължава!

На този безброен по ред за нас живущите в този район протест, всички присъстващи, ще подпишем петиция до омбудсмана Мая Манолова. В нея ще поискаме рестарт на преговорите от миналата година и подновяване на диалога със столичния кмет Йорданка Фандъкова по темата “Селище на строителя”, чрез посредничеството на омбудсмана, казват организаторите.

Протестиращите настояват проект за решение на Столичен общински съвет с който да се определи краен срок за премахване на Виетнамските общежития, както и за план за усвояване на освободения терен, изготвен в съгласие с жителите на "Красна поляна".
ВИЖТЕ ОЩЕ

Евгени Крусев: Не обмислям оставка

Към момента не обмислям да подавам оставка, заяви заместник-кметът на София Евгени Крусев по време на проверката на ремонта на бул. „Константин Величков“. Исканията за оставката му бяха породени от разкрития за промяна на виброизолационната подложка, използвана при ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Нито едно решение не е взето еднолично от мен,..

публикувано на 17.10.18 в 15:58

БСП в общинския съвет иска оставката на столичния кмет

Поредният скандал, свързан с ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев", е доказателство, че отговорността за всички проблеми по него, както и по извършените досега ремонти на ремонтите в София, я носи изцяло Столична община, заявиха днес  общинските съветници от групата на БСП, като поискаха оставката на кмета Йорданка Фандъкова...

публикувано на 17.10.18 в 14:53

Държавата предприема информационна кампания за донорството

Държавата предприема информационна кампания за донорството. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов, здравния министър Кирил Ананиев със семейството на 21-годишния Адриан Петков, който докато чакаше за белодробна трансплантация, почина, съобщава БГНЕС. Пред медиите братът на Адриан - Алберт заяви, че разговорът е бил изключително полезен...

публикувано на 17.10.18 в 11:38

Части от "Младост" без топла вода след авария

Поради авария временно е прекъснато подаването на топла вода в кв. "Младост" 3 и кв. "Младост" 4 в участъка между улиците ул. "Свето Преображение", ул. "Филип Аврамов", ул. "Владимир Серафимов", ул. "Жечо Гюмюшев", ул. "акад. Румен Цанев" и ул. "д-р Атанас Москов". От "Топлофикация - София" ЕАД увериха, че незабавно е създадена необходимата..

публикувано на 17.10.18 в 10:58

НАП иска да назначи 57 нови инспектори

Вакантни позиции за близо 60 инспектори по приходите в отдел „Проверки“, дирекция „Контрол“ и отдел „Ревизии и проверки“, дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители“ обявява ТД на НАП София. Кандидатите е необходимо да имат завършено висше образование, степен бакалавър, като предимство носи обучението с..

публикувано на 17.10.18 в 10:49