Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Красна поляна" - една година протести

Снимка: Мария Филева

В "Красна поляна" ще отбележат една година от началото на протестите срещу замърсяването на въздуха в квартала с протест в 19.00 ч. на бул. "Мушанов" и ул. "Добротич".

В продължение на една година район “Красна поляна” в град София наброяващ 68 хиляди души - крещя, вика, протестира и се задушаваше в отрова ежедневно заради безхаберието на институциите, казват организаторите и заявяват: Борбата ни продължава!

На този безброен по ред за нас живущите в този район протест, всички присъстващи, ще подпишем петиция до омбудсмана Мая Манолова. В нея ще поискаме рестарт на преговорите от миналата година и подновяване на диалога със столичния кмет Йорданка Фандъкова по темата “Селище на строителя”, чрез посредничеството на омбудсмана, казват организаторите.

Протестиращите настояват проект за решение на Столичен общински съвет с който да се определи краен срок за премахване на Виетнамските общежития, както и за план за усвояване на освободения терен, изготвен в съгласие с жителите на "Красна поляна".