Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

След Баба Марта

Ремонтираната Червена къща в Горна баня ще привлича и майки, и пенсионери

Снимка: Полина Начева, БНР
От 1 март т.г. жителите на кв. "Горна баня" ще имат ново място за срещи.
Млечна кухня, клуб на пенсионера и приемна за срещи на жителите на квартала ще заработят в емблематичната за района Червена къща.
На тавана ще може да се съхранява архивът на общината.

Самата Червена къща е в центъра на Горня баня. Тя е общинска собственост. От години състоянието й е било изключително тежко.
Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова провери как протичат ремонтните дейности. Те възлизат на 270 000 лева. Средствата са отпуснати от Приватизационния фонд на Столичната община.

Ремонтът трябва да приключи до 25 февруари.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова допълни, че през тази година общината продължава и с изграждането на канализация в Горна баня. Процедурата по втория етап е приключила, избран е и изпълнител.

Чуйте повече по темата в репортажа на Полина Начева.

ВИЖТЕ ОЩЕ
ТИР с турска регистрация блъсна автобус на градския транспорт на АМ „Тракия“ край с. Лозен.

Арестуваха шофьора на ТИР, който предизвика катастрофата с автобус на АМ "Тракия"

Шофьорът на товарния камион, предизвикал тежката катастрофа с автобус тази сутрин на АМ "Тракия", при която бяха ранени 14 души, е арестуван. По случая вече е образувано и досъдебно производство. Пробите за алкохол и наркотици, както на шофьора на турския ТИР, така и на водача на автобуса, са отрицателни. "Опасност за живота има за двама..

публикувано на 23.05.18 в 17:45

Детската панорама за изкуства обединява фолклорни и съвременни изпълнения

В събота и неделя ще се проведе Детската панорама за изкуства, която  Българският арт и фолклорен център „Нестия” организира вече няколко години. В парка „Заимов“ участници от цялата страна ще представят танцови и музикални изпълнения, като ще бъдат включени не само фолклорни, макар те да са акцетът, но и съвременни жанрови форми. И тази година..

публикувано на 23.05.18 в 17:28

Евгени Крусев провери изпълнението на три пешеходни моста по р. Владайска

Замeстник кметът на Столичната община Евгени Крусев провери изпълнението на три пешеходни моста по река Владайска между ул. „Камен Андреев“ и ул. "Зайчар" в район "Възраждане". Мостовите конструкции са изградени във фабрика и монтирани с кран на място преди дни. Какво каза за новите съоръжение г-н Крусев и къде предстоят скорошни ремонти -..

публикувано на 23.05.18 в 17:24

Мая Манолова: Здравната система се нуждае от реформиране и субсидиране

Здравната система се нуждае от реформиране, безлимитно здравеопазване, отстраняване на несправедливостта, финансиране и субсидиране. Това обяви омбудсманът Мая Манолова на кръгла маса, посветена на проблемите на здравеопазването. Повод за днешното обсъждане са десетките жалби на граждани, съсловни, професионални и пациентски организации, които..

публикувано на 23.05.18 в 17:02
Теменужка Петкова

Теменужка Петкова: Очакваме парламентът да се произнесе за АЕЦ "Белене"

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова откриха днес Международна конференция за макрорегионално сътрудничество в областта на туризма и енергетиката. Събитието е включено в календара на Българското председателство на Съвета на ЕС. Конференцията е посветена на сътрудничеството в областта на туризма..

публикувано на 23.05.18 в 16:50