Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

След Баба Марта

Ремонтираната Червена къща в Горна баня ще привлича и майки, и пенсионери

Снимка: Полина Начева, БНР
От 1 март т.г. жителите на кв. "Горна баня" ще имат ново място за срещи.
Млечна кухня, клуб на пенсионера и приемна за срещи на жителите на квартала ще заработят в емблематичната за района Червена къща.
На тавана ще може да се съхранява архивът на общината.

Самата Червена къща е в центъра на Горня баня. Тя е общинска собственост. От години състоянието й е било изключително тежко.
Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова провери как протичат ремонтните дейности. Те възлизат на 270 000 лева. Средствата са отпуснати от Приватизационния фонд на Столичната община.

Ремонтът трябва да приключи до 25 февруари.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова допълни, че през тази година общината продължава и с изграждането на канализация в Горна баня. Процедурата по втория етап е приключила, избран е и изпълнител.

Чуйте повече по темата в репортажа на Полина Начева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Валидираха марка, посветена на Китайската Нова година

"Български пощи" валидира нова марка на тема "Китайска Нова година - година на Жълтото куче". Десетки филателисти се събраха в Музея на съобщенията в София, за да бъдат сред първите, сдобили се с ограничените бройки, тъй като тиражът е лимитиран. 2 600 години пр. н. е.император Хуан Ди въвежда зодиакалниякалендар в Китай. Според него 12-те..

публикувано на 23.02.18 в 16:06

Кандидатите за "Асистент за независим живот" отново ще получават допълнителни точки

Кандидатите-ползватели на социалната услуга "Асистент за независим живот" отново ще получават допълнителни точки и часове за труд и учебна дейност. Това реши на последното си заседание Столичният общински съвет. Решението е в защита на интересите на хората с увреждания и е събразено с разпореждането на Върховния админстративен съд , съобщи Вяра..

публикувано на 23.02.18 в 15:25
Красотата на Которския залив

Адриатическото крайбрежие, Босненските пирамиди, Которският залив - част от очарованието на Западните Балкани

Тази седмица в „Радиоприемница“ обърнахме внимание на нашия общ дом – Балканите, а днес решихме да направим една разходка из малко познатите забележителности на полуострова. Поканихме Зорница Шепкова, пътешественик, поставил си за цел да превърне пътуванията си от хоби в работа. Тя е и част от екипа на “Adventure club” , които организират различни..

публикувано на 23.02.18 в 15:19
Жителите често разглеждат и обсъждат проектите върху картата

Бъдещият Източен парк обхваща и частни земи на жители в Горубляне

Върху землището на кв. Горубляне е планирано да се изгражда парк „Изток“ . Проектът обхваща значителна неурегулирана досега територия. В бъдещия парк са предвидени различни „функционални активности“. Ще се намира в близост до гъсто населени жилищни квартали в административните граници на район „Младост“. Снощи имаше обществено обсъждане, на което..

публикувано на 23.02.18 в 14:21

Марин Петков: Съчетаваме визуалната игра с разказ, с послание

Големият "плюс" при нас беше, че ние бяхме едни от първите в Европа, които се занимават с 3D мапинг, сподели в предаването "Радиокафе" на Радио София Марин Петков - основател на компанията MP Studio, която получи награда за Иновативно предприятие на годината 2017 в категорията „Иновация в креативните индустрии“. На логичния въпрос откъде..

публикувано на 23.02.18 в 13:05