Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

След Баба Марта

Ремонтираната Червена къща в Горна баня ще привлича и майки, и пенсионери

Снимка: Полина Начева, БНР
От 1 март т.г. жителите на кв. "Горна баня" ще имат ново място за срещи.
Млечна кухня, клуб на пенсионера и приемна за срещи на жителите на квартала ще заработят в емблематичната за района Червена къща.
На тавана ще може да се съхранява архивът на общината.

Самата Червена къща е в центъра на Горня баня. Тя е общинска собственост. От години състоянието й е било изключително тежко.
Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова провери как протичат ремонтните дейности. Те възлизат на 270 000 лева. Средствата са отпуснати от Приватизационния фонд на Столичната община.

Ремонтът трябва да приключи до 25 февруари.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова допълни, че през тази година общината продължава и с изграждането на канализация в Горна баня. Процедурата по втория етап е приключила, избран е и изпълнител.

Чуйте повече по темата в репортажа на Полина Начева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гражданската отговорност" поскъпва, грижата на застрахователите за безопасността на пътя - не

Има разминаване между официалната статистика, която МВР отчита по отношение на пътната безопасност и „задъхването“ на застрахователите. Вече е ясно, че „Гражданската отговорност“ се повишава значително. Като основание за поскъпването на застраховката „Гражданска отговорност“ се посочва решение на Върховния касационен съд, но то е от..

публикувано на 20.08.18 в 17:52

В събота отварят бул. „България“ от бул. „Иван Гешов“ до „Гоце Делчев“

Днес беше пуснато движението по бул.„Христофор Колумб“, където се извърши цялостна рехабилитация на пътя. От утре започва и цялостната реконструкция на Източната тангента до кв. „Христо Ботев“, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. В събота, 25 август, ще бъде възстановено движението по бул. „България“ в участъка от бул. „Ив. Гешов“ до бул...

публикувано на 20.08.18 в 17:26

Незрящи представят България на Европейското първенство по шоудаун

България за първи път ще участва на Европейското първенство по спорта шоудаун, което ще се проведе от 21 до 27 август 2018 г. във Варшава. Шоудаунът е специализиран спорт за незрящи, който наподобява тенис на маса. Играе се на маса с хилки и ръкавици, но в този случай топчето е звънтящо. Въведен е в България през 2009 г., когато е закупена първата..

обновено на 20.08.18 в 16:41

Отварят изцяло булевард "България" на 10 септември

От събота ще бъде отворен бул. „България“ в участъка от булевардите „Иван Гешов” до „Гоце Делчев”. В момента се ремонтира платното в посока квартал „Бояна”, а движението се осъществява двупосочно в другото платно - в посока НДК. Именно то ще бъде затворено от събота, за да може също да се реконстриура, посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова : Имам..

публикувано на 20.08.18 в 14:35

Махмурлукът - има ли спасение

Пулсиращата глава, чувствителният стомах и сухотата в устата са обичайни явления в сезона на летните отпуски, когато хората са по-склонни да прекаляват с алкохола. Доказано е научно, че 100 грама концентрат се разграждат от организма  напълно между 4 и 5 часа, а същото количество бира, вино или шампанско - между  1 и 2 часа. С увеличаването на..

публикувано на 20.08.18 в 14:33