Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

След Баба Марта

Ремонтираната Червена къща в Горна баня ще привлича и майки, и пенсионери

Снимка: Полина Начева, БНР
От 1 март т.г. жителите на кв. "Горна баня" ще имат ново място за срещи.
Млечна кухня, клуб на пенсионера и приемна за срещи на жителите на квартала ще заработят в емблематичната за района Червена къща.
На тавана ще може да се съхранява архивът на общината.

Самата Червена къща е в центъра на Горня баня. Тя е общинска собственост. От години състоянието й е било изключително тежко.
Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова провери как протичат ремонтните дейности. Те възлизат на 270 000 лева. Средствата са отпуснати от Приватизационния фонд на Столичната община.

Ремонтът трябва да приключи до 25 февруари.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова допълни, че през тази година общината продължава и с изграждането на канализация в Горна баня. Процедурата по втория етап е приключила, избран е и изпълнител.

Чуйте повече по темата в репортажа на Полина Начева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Чистият въздух зависи от всеки от нас

"Чистият въздух зависи от всеки от нас" е една от кампаниите на Столичната община, която цели подобряване качеството на въздуха в София. Акцентът през лятото насърчаваше екологичното придвижване в градска среда. С лицето на певеца и актьор Орлин Павлов, от Столичната община се обърнаха към столичани, които активно шофират лични автомобили, призовавайки..

публикувано на 19.11.18 в 16:20

500 хиляди бебета са проплакали в "Майчин дом"

Над 500 хиляди бебета са родени в "Майчин дом" от откриването на лечебното заведение през далечната 1903 година, до днес. Първата акушеро-гинекологична болница отбелязва 115-ата си годишнина. Тя е създадена е по идея на Княгиня Мария-Луиза, която решава да построи със свои средства „Матерните”.  Официалното откриване на първата специализирана..

публикувано на 19.11.18 в 15:59

Подлезът при Спортната палата припомня успехите на Мирела Демирева и Алберт Попов със стенописи

Млади български спортисти, шампиони през настоящата година са изобразени в подлеза на бул. „Васил Левски“ при Спортната палата. Инициативата цели да запознае минувачите с 10 от младите, все още не толкова популярни български спортисти, сред които Мирела Демирева, Тервел Пулев, Йоана Илиева и Алберт Попов. До всяка от рисунките има табелка с кратка..

публикувано на 19.11.18 в 15:55

ИМИ към БАН развива фундаменталните и приложни изследвания по математика и информатика

На науката и постиженията е посветена тази седмица предаването ни „Радиоприемница“. Наши събеседници ще бъдат учени от различни институти в БАН. В първия работен ден от седмицата ни гостуваха директорът на Института по математика и информатика към БАН  - академик Веселин Дренски и научният секретар проф. Величка Милушева. С тях разговаряхме за..

публикувано на 19.11.18 в 15:39

Театърът произлиза още от времето на... динозаврите

С децата от 29-а детска градина „Слънце“ в най-детското ни предаване "Радиолексикон" ви предложихме една специална тема, точно преди Нощта на театрите. Спомняте ли си коя е последната театрална постановка, която посетихте? Ако не се сещате... лошо. Ние пък разбрахме дали децата обичат да ходят на ТЕАТЪР и кой в последният, който са гледали. Те..

публикувано на 19.11.18 в 15:32