Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Платформата Videoart at Midnight гостува за първи път в София

По покана на Гьоте-институт България и галерия „Структура“ в София пристига известният немски куратор Олаф Щюбер.

Тази вечер той ще представи своята платформа „Видеоарт в полунощ“. Международната платформа за видео и филми организира ежемесечни прожекции в легендарното кино Babylon в Берлин вече почти 10 години.
С над 70 прожекции Videoart at Midnight се превръща в основна платформа за изява както на известни, така и на нови, обещаващи имена.

За събитието вратите на Гьоте институт ще бъдат отворени в 18:00 ч.

В началото публиката ще чуе лекция на Олаф Щюбер, Снимкаа гостуващите филми на художници, базирани в Берлин, ще са шест на брой. Те ще бъдат представени под формата на изложба и ще останат у нас само до 16 февруари.
Входът е свободен.

Чуйте още по темата от интервюто на Александра Илиева с изкуствоведа - Мария Василева.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Валидираха марка, посветена на Китайската Нова година

"Български пощи" валидира нова марка на тема "Китайска Нова година - година на Жълтото куче". Десетки филателисти се събраха в Музея на съобщенията в София, за да бъдат сред първите, сдобили се с ограничените бройки, тъй като тиражът е лимитиран. 2 600 години пр. н. е.император Хуан Ди въвежда зодиакалниякалендар в Китай. Според него 12-те..

публикувано на 23.02.18 в 16:06

Кандидатите за "Асистент за независим живот" отново ще получават допълнителни точки

Кандидатите-ползватели на социалната услуга "Асистент за независим живот" отново ще получават допълнителни точки и часове за труд и учебна дейност. Това реши на последното си заседание Столичният общински съвет. Решението е в защита на интересите на хората с увреждания и е събразено с разпореждането на Върховния админстративен съд , съобщи Вяра..

публикувано на 23.02.18 в 15:25
Красотата на Которския залив

Адриатическото крайбрежие, Босненските пирамиди, Которският залив - част от очарованието на Западните Балкани

Тази седмица в „Радиоприемница“ обърнахме внимание на нашия общ дом – Балканите, а днес решихме да направим една разходка из малко познатите забележителности на полуострова. Поканихме Зорница Шепкова, пътешественик, поставил си за цел да превърне пътуванията си от хоби в работа. Тя е и част от екипа на “Adventure club” , които организират различни..

публикувано на 23.02.18 в 15:19
Жителите често разглеждат и обсъждат проектите върху картата

Бъдещият Източен парк обхваща и частни земи на жители в Горубляне

Върху землището на кв. Горубляне е планирано да се изгражда парк „Изток“ . Проектът обхваща значителна неурегулирана досега територия. В бъдещия парк са предвидени различни „функционални активности“. Ще се намира в близост до гъсто населени жилищни квартали в административните граници на район „Младост“. Снощи имаше обществено обсъждане, на което..

публикувано на 23.02.18 в 14:21

Марин Петков: Съчетаваме визуалната игра с разказ, с послание

Големият "плюс" при нас беше, че ние бяхме едни от първите в Европа, които се занимават с 3D мапинг, сподели в предаването "Радиокафе" на Радио София Марин Петков - основател на компанията MP Studio, която получи награда за Иновативно предприятие на годината 2017 в категорията „Иновация в креативните индустрии“. На логичния въпрос откъде..

публикувано на 23.02.18 в 13:05