Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Платформата Videoart at Midnight гостува за първи път в София

По покана на Гьоте-институт България и галерия „Структура“ в София пристига известният немски куратор Олаф Щюбер.

Тази вечер той ще представи своята платформа „Видеоарт в полунощ“. Международната платформа за видео и филми организира ежемесечни прожекции в легендарното кино Babylon в Берлин вече почти 10 години.
С над 70 прожекции Videoart at Midnight се превръща в основна платформа за изява както на известни, така и на нови, обещаващи имена.

За събитието вратите на Гьоте институт ще бъдат отворени в 18:00 ч.

В началото публиката ще чуе лекция на Олаф Щюбер, Снимкаа гостуващите филми на художници, базирани в Берлин, ще са шест на брой. Те ще бъдат представени под формата на изложба и ще останат у нас само до 16 февруари.
Входът е свободен.

Чуйте още по темата от интервюто на Александра Илиева с изкуствоведа - Мария Василева.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Чистият въздух зависи от всеки от нас

"Чистият въздух зависи от всеки от нас" е една от кампаниите на Столичната община, която цели подобряване качеството на въздуха в София. Акцентът през лятото насърчаваше екологичното придвижване в градска среда. С лицето на певеца и актьор Орлин Павлов, от Столичната община се обърнаха към столичани, които активно шофират лични автомобили, призовавайки..

публикувано на 19.11.18 в 16:20

500 хиляди бебета са проплакали в "Майчин дом"

Над 500 хиляди бебета са родени в "Майчин дом" от откриването на лечебното заведение през далечната 1903 година, до днес. Първата акушеро-гинекологична болница отбелязва 115-ата си годишнина. Тя е създадена е по идея на Княгиня Мария-Луиза, която решава да построи със свои средства „Матерните”.  Официалното откриване на първата специализирана..

публикувано на 19.11.18 в 15:59

Подлезът при Спортната палата припомня успехите на Мирела Демирева и Алберт Попов със стенописи

Млади български спортисти, шампиони през настоящата година са изобразени в подлеза на бул. „Васил Левски“ при Спортната палата. Инициативата цели да запознае минувачите с 10 от младите, все още не толкова популярни български спортисти, сред които Мирела Демирева, Тервел Пулев, Йоана Илиева и Алберт Попов. До всяка от рисунките има табелка с кратка..

публикувано на 19.11.18 в 15:55

ИМИ към БАН развива фундаменталните и приложни изследвания по математика и информатика

На науката и постиженията е посветена тази седмица предаването ни „Радиоприемница“. Наши събеседници ще бъдат учени от различни институти в БАН. В първия работен ден от седмицата ни гостуваха директорът на Института по математика и информатика към БАН  - академик Веселин Дренски и научният секретар проф. Величка Милушева. С тях разговаряхме за..

публикувано на 19.11.18 в 15:39

Театърът произлиза още от времето на... динозаврите

С децата от 29-а детска градина „Слънце“ в най-детското ни предаване "Радиолексикон" ви предложихме една специална тема, точно преди Нощта на театрите. Спомняте ли си коя е последната театрална постановка, която посетихте? Ако не се сещате... лошо. Ние пък разбрахме дали децата обичат да ходят на ТЕАТЪР и кой в последният, който са гледали. Те..

публикувано на 19.11.18 в 15:32