Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Училищна кампания развива медийната грамотност у децата

Снимка: архив

Всяка година, когато се отбелязва Международният ден за безопасен интернет, се слага началото и на поредица от инициативи и кампании. За първи път в България има такова масово участие на различни организации и институции. До известна степен, това се дължи на създаването на една коалиция за въвеждане на дигитално медийно образование от начален курс в образователната ни система.Най-мащабната кампания, която се организира от Центъра за безопасен интернет е училищна кампания за развиване на медийната грамотност у децата, което гарантира тяхната безопасност.  

Един от партньорите на медийната коалиция е фондацията „Дигитални деца“, която започна 6-месечна кампания „Училище с отворен код“, в рамките на която ще проведе обучение в много училища както на децата, така и на учителите по различни теми за сигурността в интернет.

Агенцията за закрила на детето организира дискусии в 15 областни града в страната, където има представители на детския съвет, заедно с местните власти - темата е „Опасностите в интернет“ и е съвместна с Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Един от трите мобилни оператори започна онлайн кампания, за която бе създаден и специалния сайт „От теб зависи“. Тази кампания е насочена срещу езика на омразата, или т.нар. онлайн хейтърство“.

Подробности - в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Здравко Здравков

Ниски сгради с единен облик и северно разширяване на София в плановете за облик на града

Темата за проблемите и предизвикателствата пред инвеститорите, строителните предприемачи и брокерите на имоти беше в основата на Първа Бизнес закуска за тази година, свързана с облика на София и недвижимите имоти. Главният архитект на столицата Здравко Здравков коментира: Работим за промяна на нормативните актове, защото липсата на ясни регламенти..

публикувано на 23.02.18 в 16:32

Кукери, бабугери и джамали „На гости у Шопско“

На 24 февруари 2018 г. от 10:00 ч. на площад "Независимост" в град Елин Пелин ще се проведе II-ри Национален фестивал на маскарадните игри „На гости у Шопско” с участието на кукери, сурвакари, джамали, деведжии, бабугери, старци и други маскарадни състави от цялата страна. 10 групи с над 400 участници се очакват на празника, по време на който ще..

публикувано на 23.02.18 в 16:30

От 1 март евроделегатите в НДК ще видят традиционни български занаяти

От 1 март на „Улица на занаятите“ в НДК ще има демонстрации за делегатите от Българското председателство на Съвета на ЕС на традиционни български занаяти. Организаторите целят, освен да запознаят делегатите с българския бит и култура, да ги вдъхновят да станат посланици на българското в техните държави. Защо не и да представят страната ни като..

публикувано на 23.02.18 в 16:15

Валидираха марка, посветена на Китайската Нова година

"Български пощи" валидира нова марка на тема "Китайска Нова година - година на Жълтото куче". Десетки филателисти се събраха в Музея на съобщенията в София, за да бъдат сред първите, сдобили се с ограничените бройки, тъй като тиражът е лимитиран. 2 600 години пр. н. е.император Хуан Ди въвежда зодиакалниякалендар в Китай. Според него 12-те..

публикувано на 23.02.18 в 16:06

Кандидатите за "Асистент за независим живот" отново ще получават допълнителни точки

Кандидатите-ползватели на социалната услуга "Асистент за независим живот" отново ще получават допълнителни точки и часове за труд и учебна дейност. Това реши на последното си заседание Столичният общински съвет. Решението е в защита на интересите на хората с увреждания и е събразено с разпореждането на Върховния админстративен съд , съобщи Вяра..

публикувано на 23.02.18 в 15:25