Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Училищна кампания развива медийната грамотност у децата

Снимка: архив

Всяка година, когато се отбелязва Международният ден за безопасен интернет, се слага началото и на поредица от инициативи и кампании. За първи път в България има такова масово участие на различни организации и институции. До известна степен, това се дължи на създаването на една коалиция за въвеждане на дигитално медийно образование от начален курс в образователната ни система.Най-мащабната кампания, която се организира от Центъра за безопасен интернет е училищна кампания за развиване на медийната грамотност у децата, което гарантира тяхната безопасност.  

Един от партньорите на медийната коалиция е фондацията „Дигитални деца“, която започна 6-месечна кампания „Училище с отворен код“, в рамките на която ще проведе обучение в много училища както на децата, така и на учителите по различни теми за сигурността в интернет.

Агенцията за закрила на детето организира дискусии в 15 областни града в страната, където има представители на детския съвет, заедно с местните власти - темата е „Опасностите в интернет“ и е съвместна с Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Един от трите мобилни оператори започна онлайн кампания, за която бе създаден и специалния сайт „От теб зависи“. Тази кампания е насочена срещу езика на омразата, или т.нар. онлайн хейтърство“.

Подробности - в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Джулия Бочева – самокритична, но винаги спонтанна

В предаването "Кой Кой е?" гостува една млада актриса и певица. Джулия Бочева е родена е в София, завършва Национално музикално училище "Любомир Пипков" с виола, след това изучава Актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ  в класа на Стефан Данаилов. Става известна с ролята на Ани в сериала "Революция Z" и с песните на групата. Дебютът ѝ в театъра – е в..

публикувано на 13.08.18 в 17:10

Стайни и градински растения на половин цена в Ботаническата градина на БАН

Между 25 и 50 процента е намалението на цветя в Ботаническата градина на БАН в София. Разпродажбата е в сила до 18 август (събота), до тогава ще плащаме и половин цена за вход. Огромно видово разнообразие от стайни и градински растения можем да намерим в ботаническата градина. Стайните обичайно са и по-търсени, защото повечето столичани живеят в..

публикувано на 13.08.18 в 16:37

Актьори, музиканти и блогъри, привлечени от кулинарен фест във Варна

Едно прекрасно предложение за предстоящата отпуска - от 29 август до 2 септември във Варна ще се проведе първото издание на фестивала „Кино и храна“ . Заради него морската ни столица ще се превърне във вкусна и забавна арена, на която умения ще обменят кулинарни блогъри, професионални и любители готвачи и фенове на вкусната храна. Всичко това ще..

публикувано на 13.08.18 в 16:22

Няма оферти за високопланински линейки по поръчката на МЗ

В Министерство на здравеопазването бяха отворени общо седем оферти по обществена поръчка за -  доставка на 400 броя медицински превозни средства, които са част от необходимото оборудване за реализацията на голям инвестиционен проект за модернизация на спешната медицинска помощ, по приоритетна ос 4 - „Регионална здравна инфраструктура“ на..

публикувано на 13.08.18 в 15:53
Това са направили децата в православната детската градина

Презвитер Камелия Спасова: Нека говорим повече за любов, не толкова за агресията

Психолози отдавна са на мнение, че детската агресия е резултат от възпитателните (не)умения на възрастните. Първата православна детска градина в България дава алтернатива в стремежа на някои родители да възпитат децата си в християнски ценности. Тя отваря врати през 2012 година в двора на църквата „Успение на Пресвета Богородица" в София и там..

публикувано на 13.08.18 в 11:49