Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Училищна кампания развива медийната грамотност у децата

Снимка: архив

Всяка година, когато се отбелязва Международният ден за безопасен интернет, се слага началото и на поредица от инициативи и кампании. За първи път в България има такова масово участие на различни организации и институции. До известна степен, това се дължи на създаването на една коалиция за въвеждане на дигитално медийно образование от начален курс в образователната ни система.Най-мащабната кампания, която се организира от Центъра за безопасен интернет е училищна кампания за развиване на медийната грамотност у децата, което гарантира тяхната безопасност.  

Един от партньорите на медийната коалиция е фондацията „Дигитални деца“, която започна 6-месечна кампания „Училище с отворен код“, в рамките на която ще проведе обучение в много училища както на децата, така и на учителите по различни теми за сигурността в интернет.

Агенцията за закрила на детето организира дискусии в 15 областни града в страната, където има представители на детския съвет, заедно с местните власти - темата е „Опасностите в интернет“ и е съвместна с Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Един от трите мобилни оператори започна онлайн кампания, за която бе създаден и специалния сайт „От теб зависи“. Тази кампания е насочена срещу езика на омразата, или т.нар. онлайн хейтърство“.

Подробности - в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Все повече се търсят жилища над 80 квадрата

Сделките над 100 хил. евро надхвърлиха 35% от жилищния пазар в София. През последната година жилищата са поскъпнали с около 9,5%, а хората все по-често са търсили дом в сграда от ново строителство. Това стана ясно на среща, организирана от една от най-големите агенции за имоти в София. Между 7 и 8 % се е покачил броят на сключените сделки..

публикувано на 24.01.19 в 15:50
В центъра на паното се вижда как изглежда чешмата-паметник на донора

Изложбата "Дари живот" (ще) показва в развитие темата за донорството в България

Темата за спасяването на човешкия живот в някои случаи е неразривно свързана с трансплантациите. А да говорим за това не е необходимо да чакаме специален ден, посветен на донорството. Напоследък нашумя идеята за набиране на средства и за построяване на различни места в страната на чешми-паметници на донора. В първия работен ден на парламента за..

публикувано на 24.01.19 в 11:10

Започват обучения по предприемачество в Банкя, Нови Искър и Кюстендил

През следващия месец ще започнат безплатните обучения по предприемачество в градовете Банкя, Нови Искър и Кюстендил, които Фондация „Каузи“ провежда. Предстоят също в Благоевград и Гоце Делчев, като в момента проектът се реализира в София. Основната цел на поредицата от обучения е придобиване на знания, умения и опит у начинаещи предприемачи, с които..

публикувано на 24.01.19 в 10:05

Накъде в София

ТЕАТЪР Постановката на Мариус Куркински "С любовта шега не бива" е предложението на Народния театър "Иван Вазов" от 19.00 часа на Голямата сцена. Забавен и ексцентричен, различен и циничен спектакъл, сътворен от Ана Пападопулу, Владимир Карамазов, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Рени Врангова. "Нощта на 16 януари" от Айн Ранд може да..

публикувано на 24.01.19 в 09:33

Българските екипи ще ремонтират модул в експеримента CMS в ЦЕРН

Неотдавна Европейският център за ядрени изследвания (ЦЕРН) започна ремонт за увеличаване на мощността на Големия адронен ускорител край Женева. Целта е да бъде увеличен броят на сблъсъците в различните експерименти, което ще подобри шанса да бъдат открити нови явления. Предстои да бъде инсталирано ново оборудване, включително и магнити, които насочват..

публикувано на 23.01.19 в 18:49