Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Аквариумът и дворецът Озакажо впечатляват посетителите на Осака

Снимка: ЕПА/БГНЕС
В предаването ни "Турагент" оперната певица Пламена Гиргинова ни "разходи" из втория по големина град в Япония - Осака. Пламена беше поканена да участва в новогодишно турне заедно с още четирима наши оперни певци от японския диригент Шунго Морияма. Два от концертите са били в огромни пълни зали с 4000 души капацитет, което Пламена споделя като изключително преживяване. Това не е първото й посещение в Страната на изгряващото слънце. Преди 10 години тя пее на концерти в Токио, като част от Детския радиохор на Българското национално радио.


Осака е историческа и търговска столица на Япония и един от най-големите и индустриални центрове и пристанища в страната. В града, разположен на остров Хоншу, живеят 2 милиона и 700 хиляди души. Пламена го нарича град от бъдещето:

Малко е по-спокойно от Токио, но също е много интересно, красиво и цветно. Особено вечер е изключително забързан животът. Няма нищо общо с нищо, което съм виждала в Европа.

Аквариумът в Осака е един от най-големите публични аквариуми в света. Разположен е в частта Минато, близо до залива Осака. Освен с интересната си архитектура той впечатлява и с 16-те аквариума, с тихоокеански животни в тях. Най-големият от аквариумите съдържа 5,400 кубични метра вода, и разнообразие от морски видове, включвайки и единствената китова акула, отглеждана в аквариум. Аквариумите са изградени от 314 тона акрилно стъкло което е повече от 1.5 пъти повече от годишното световно производство.

Друга интересна забележителност, която задължително трябва да посетите, ако се намирате в Осака, според Пламена, е дворецът Озакажо, Той е изгирал основна роля при обединението на Япония през 16 век.  Дворецът е разположен на 60 000 квадратни метра и се състои от 13 сгради. Посещават го туристи от цял свят, особено по време на сезонните фестивали в Япония.

Международното летище Кансай е главното обслужващо града, като интересното за него е че е построено на правоъгълен изкуствено построен остров, който е разположен на брега на залива Осака.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо учителите са измислили домашните

В най-искреното предаване на Радио София "Радиолексикон" заедно с децата от 7-а детска градина „Детелина“ ви напомнихме за отговорностите, които имаме. И в частност за отговорностите на първокласниците. Оказа се, че една от най-важните е написването на домашните. Разбулихме и една дълго пазена тайна - защо учителите са измислили домашното...

публикувано на 20.09.18 в 17:12

Над 100 фирми и 1500 българи участват във форума "Кариера в България. Защо не?"

Над 100 фирми-изложители и около 1500 българи с образование или опит в чужбина, които търсят работа у нас, взеха участие в най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина "Кариера в България. Защо не?". За 11-и път форумът среща бизнес компании с търсещи работа в рамките на днешния ден. Събитието е предназначено за студенти, специалисти и..

публикувано на 20.09.18 в 16:34

"Дипломация и доблест" разкрива оригинални документи за Независимостта

Изложбата „Дипломация и доблест“, посветена на 110-годишнината от провъзгласяване на Независимостта на България, бе открита днес в Националния исторически музей. В нея ще бъдат експонирани изключително рядко показваният Манифест за обявяване на Независимостта, художествено изработен от Харалампи Тачев, и „Сребърната конституция“ на Царство България от..

публикувано на 20.09.18 в 16:30

Glo Bal Kan със свои интерпретации на I Feel Good и Libertango

След като завладя публиката на сцената на фестивала "A to Jazz" Glo Bal Kan се отправят към нови срещи с публиката. Първата е още днес в 19.00 часа в Експозиционен център "Флора" - Бургас, а след това са наред Стара Загора и Пловдив. Кавалджията Недялко Недялков, който е и солист на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио, каза..

публикувано на 20.09.18 в 15:57
Трудно е да се борим с незаконната сеч, ако няма сигнали на бдителни защитници на българските гори

Наградиха професионалисти и любители за принос в защитата на природата

Българското дружество за защита на птиците и Изпълнителната агенция по горите връчиха наградите в кампанията "Аз пазя горите и орлите на България", чиято основна цел е предотвратяване на престъпления срещу дивата природа. Инициативата започна преди пет години като проект между неправителствената организация и институцията. За това време са..

публикувано на 20.09.18 в 15:57