Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Аквариумът и дворецът Озакажо впечатляват посетителите на Осака

ЕПА/БГНЕС
В предаването ни "Турагент" оперната певица Пламена Гиргинова ни "разходи" из втория по големина град в Япония - Осака. Пламена беше поканена да участва в новогодишно турне заедно с още четирима наши оперни певци от японския диригент Шунго Морияма. Два от концертите са били в огромни пълни зали с 4000 души капацитет, което Пламена споделя като изключително преживяване. Това не е първото й посещение в Страната на изгряващото слънце. Преди 10 години тя пее на концерти в Токио, като част от Детския радиохор на Българското национално радио.


Осака е историческа и търговска столица на Япония и един от най-големите и индустриални центрове и пристанища в страната. В града, разположен на остров Хоншу, живеят 2 милиона и 700 хиляди души. Пламена го нарича град от бъдещето:

Малко е по-спокойно от Токио, но също е много интересно, красиво и цветно. Особено вечер е изключително забързан животът. Няма нищо общо с нищо, което съм виждала в Европа.

Аквариумът в Осака е един от най-големите публични аквариуми в света. Разположен е в частта Минато, близо до залива Осака. Освен с интересната си архитектура той впечатлява и с 16-те аквариума, с тихоокеански животни в тях. Най-големият от аквариумите съдържа 5,400 кубични метра вода, и разнообразие от морски видове, включвайки и единствената китова акула, отглеждана в аквариум. Аквариумите са изградени от 314 тона акрилно стъкло което е повече от 1.5 пъти повече от годишното световно производство.

Друга интересна забележителност, която задължително трябва да посетите, ако се намирате в Осака, според Пламена, е дворецът Озакажо, Той е изгирал основна роля при обединението на Япония през 16 век.  Дворецът е разположен на 60 000 квадратни метра и се състои от 13 сгради. Посещават го туристи от цял свят, особено по време на сезонните фестивали в Япония.

Международното летище Кансай е главното обслужващо града, като интересното за него е че е построено на правоъгълен изкуствено построен остров, който е разположен на брега на залива Осака.

ВИЖТЕ ОЩЕ

В район "Връбница" почти всички сгради на училища и детски градини са обновени

В столичния район "Връбница" почти всички сгради на училища и детски градини са обновени , каза кметът на района Младен Младенов. Останали са четири сгради, които сега тепърва трябва да бъдат направени . Ремонтът на 70- то училище, което се намира в  кв. “Модерно предградие”, ще бъде направен тази година. Има вече избран изпълнител. Това е..

публикувано на 20.03.18 в 17:21

Кои добри практики от Корейския иновационен модел можем да приложим у нас

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стана домакин на международен научен форум, който събра на едно място преподаватели, учени от България и Корея и представители на най-голямата научна общност в Европа - германския институт „Фраунхофер“. Темата на форума е „Корейският иновационен модел, моделът за технологична комерсиализация на..

публикувано на 20.03.18 в 16:59

Здравната карта за София област е предадена на МЗ със 100 болнични легла повече

С близо 100 повече легла за болнично лечение и рехабилитация предвижда новата здравна карта на София област, изготвена от Областен консултативен съвет по здравеопазване. Документът е предаден на здравното министерство, за да стане част от Национална здравна карта, след като документът, изготвен през 2016 година беше отхвърлен от съда. Чрез картата се..

публикувано на 20.03.18 в 16:33
И цветята излязоха на открито пред магазина

Хей, пролет иде!

Днес в 18:15 ч. българско време настъпва астрономическата пролет. Това е и денят на пролетното равноденствие, когато продължителността на деня е равна на нощта. Валежите от сняг и дъжд не могат да помрачат пролетното предчувствие във въздуха, небето и птиците, цветята в градините и магазините, лицата и усмивките на хората. За да усети..

публикувано на 20.03.18 в 15:57

Удължен е срокът за кандидатстване за обучение „Фъндрейзинг за НПО. Стратегически подходи"

Срокът за кандидатстване за обучението "Фъндрейзинг за НПО. Стратегически подходи", което стартира на 13 март, ще продължи до 23 март. Обучението на  Българския център за нестопанско право е част от „Програма за подкрепа на граждански организации в набирането на дарения“. То е насочено към изграждането на умения и знания за стратегическите..

публикувано на 20.03.18 в 15:23