Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В София тази година

Изграждат нови спортни площадки и ремонтират съществуващи за над 200 хил. лева

По заявка ще бъдат оправяни обекти в 10-ина училища
Има(ше) и такива училищни басейни
Снимка: Георги Корнейков, БНР
Столичната община отпуска 165 хил. лв. за изграждането на нови спортни площадки в районите „Сердика“, „Банкя“, „Витоша“, „Овча купел“ и „Панчарево“ в паркови и открити пространства. 40 хил. лв. ще бъдат използвани за ремонтирането на вече съществуващи.

В районите „Слатина“, „Студентски“, „Овча купел“ са предвидени ремонти на различни съоръжения - от маси за тенис до игрища – уточни зам.-кметът по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ Тодор Чобанов.

В годишния план на Програмата за ремонт на спортната инфраструктура за 2018 г. се включват и възстановяването и текущата поддръжка на басейни или физкултурни салони в няколко училища – 21-во, 28-о, 35-о, 36-о, 89-о, 132-ро, 135-о, 139-о, 150-о.

В някои от тях ремонти не са правени повече от 10 години.

Чуйте повече подробности.

ВИЖТЕ ОЩЕ
И от мотоклубовете, и от Пътна полиция искат по-малко инциденти и жервти по пътищата

Мотосезонът започва на 24 март

Отдел „Пътна полиция“- СДВР, представители на Столичната община и местните мотоклубове проведоха брифинг по повод предстоящото официално откриване на новия мотосезон в събота, 24 март. Началото на мотосезона тази година е под наслов „Не на агресията на пътя“. Статистиката за последните две години сочи, че тежките катастрофи на мотористи в..

публикувано на 21.03.18 в 17:40

Летище София отчете рекорден ръст на пътниците за 2017 г.

Изминалата 2017 г. беше добра за българската авиация, със значим ръст на превозените пътници от 29.1%. В рамките на годината общо 11.4 млн. пътници са преминали през българските летища с международни, вътрешни и чартърни превози. Това каза председателят на Асоциацията на Българските авиокомпании Светослав Станулов в рамките на срещата „Анализ на..

публикувано на 21.03.18 в 16:15

Алтернативният туризъм като антитеза на масовия туризъм

В предаването “Радиоприемница” продължаваме да обсъждаме различни варианти за поддържане на добра физическа форма и здравословен начин на живот. В днешното издание Любомир Попйорданов - основател на Българската асоциация по алтернативен туризъм, разказва за различните начини за пътуване и почивка. Туризмът е това, което правим ние. Туризмът не е..

публикувано на 21.03.18 в 16:12

Захари Карабашлиев: Без езика човек е непълноценно същество

До днес не бях срещала Захари Карабашлиев, но вече познавах някои от най-близките му хора – Зак,   Никола, Джон. Дори съм живяла с тях за известно време (после се разделихме като приятели, които ще помня дълго). Поканих го да се срещнем в Кой кой е… и си мисля , че този тип интервюта често приличат на Speed dating – не познаваш човека срещу..

обновено на 21.03.18 в 16:05
Мястото, където ще бъде разположена „Бронзовата къща“

Започва заснемането на бункера под бившия мавзолей

Започва заснемането на бункера под бившия мавзолей, който ще бъде превърнат в галерия за съвременно изкуство. Столичната община ще обяви паралелно конкурсите за пространството и за Зона 3, част от проекта за обновяване на централната градска част. Зам.-кметът по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ Тодор Чобанов..

публикувано на 21.03.18 в 15:56