Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В София тази година

Изграждат нови спортни площадки и ремонтират съществуващи за над 200 хил. лева

По заявка ще бъдат оправяни обекти в 10-ина училища
Има(ше) и такива училищни басейни
Снимка: Георги Корнейков, БНР
Столичната община отпуска 165 хил. лв. за изграждането на нови спортни площадки в районите „Сердика“, „Банкя“, „Витоша“, „Овча купел“ и „Панчарево“ в паркови и открити пространства. 40 хил. лв. ще бъдат използвани за ремонтирането на вече съществуващи.

В районите „Слатина“, „Студентски“, „Овча купел“ са предвидени ремонти на различни съоръжения - от маси за тенис до игрища – уточни зам.-кметът по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ Тодор Чобанов.

В годишния план на Програмата за ремонт на спортната инфраструктура за 2018 г. се включват и възстановяването и текущата поддръжка на басейни или физкултурни салони в няколко училища – 21-во, 28-о, 35-о, 36-о, 89-о, 132-ро, 135-о, 139-о, 150-о.

В някои от тях ремонти не са правени повече от 10 години.

Чуйте повече подробности.

ВИЖТЕ ОЩЕ

50 км нова ВиК мрежа ще има в София до края на годината

  През месец март започна изграждането на канализация на улици в столичния квартал „Симеоново". "Софийска вода" е поела изпълнението на поредния етап от Главен канализационен клон ІІ, от ул. „Неофит Хилендарски", ул. „Извор“ и по ул. „Шумако“ до ул. „Проф. Димитър Пасков“. Проектът включва и отводняване на улиците чрез изграждане на дъждоприемни..

обновено на 20.06.18 в 15:42
Колизеумът е най-пространният и най-великолепният от амфитеатрите в Древен Рим

Един живот не стигна да опознаеш Италия, да се насладиш на емоцията и историческото богатство

Днес се пренасяме в магнетична Италия. С помощта на травъл блогъра Венета Николова ви разказваме за едни от най-посещаваните места там, но също - и за някои кътчета, които нерядко убягват от иначе зорките погледи на туристите. Италия е една от най-посещаваните туристически дестинации в света. Според проучване на европейската статистическа..

публикувано на 20.06.18 в 15:03

До 26 юни седмокласниците ще могат да кандидатстват за прием в гимназиите

До 26 юни седмокласниците ще могат да кандидатстват за прием в гимназиите. Подаването на документите започва от днес като може да се извърши на място в някое от училищата-гнезда или онлайн на платформата https://priem.mon.bg. 385 са паралелките в София, в които седмокласниците могат да продължат обучението си. Най-важното е родителите да отчетат..

публикувано на 20.06.18 в 15:00

Услугата "Асистанс" е важен компонент от застраховката "Помощ при пътуване"

Защо е важна застраховката "Помощ при пътуване в чужбина", какво покрива тя и как можем да се възползваме от нея в случай на нужда, коментира в предаването "Радиоприемница "специалистът по общо застраховане Александър Митов. Ако се стигне до здравен проблем, когато сме в чужбина, ситуацията е малко по-особена, защото не знаем към кого да се..

публикувано на 20.06.18 в 14:59

Кампанията „Без оправдания“ провокира софиянци да спортуват

В 1 СУ  "Пенчо Славейков" беше дадено началото на кампанията "Без оправдания". Организатори на събитието са сдружение “АЦЕС Европейски столици - България”. Основната идея на кампанията „Без оправдания“ е да покаже, че да  си физически активен и да спортуваш редовно зависи само от желанието и добрата мотивация. Можем да бъдем активни навсякъде - на..

публикувано на 20.06.18 в 14:47