Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В София тази година

Изграждат нови спортни площадки и ремонтират съществуващи за над 200 хил. лева

По заявка ще бъдат оправяни обекти в 10-ина училища
Има(ше) и такива училищни басейни
Снимка: Георги Корнейков, БНР
Столичната община отпуска 165 хил. лв. за изграждането на нови спортни площадки в районите „Сердика“, „Банкя“, „Витоша“, „Овча купел“ и „Панчарево“ в паркови и открити пространства. 40 хил. лв. ще бъдат използвани за ремонтирането на вече съществуващи.

В районите „Слатина“, „Студентски“, „Овча купел“ са предвидени ремонти на различни съоръжения - от маси за тенис до игрища – уточни зам.-кметът по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ Тодор Чобанов.

В годишния план на Програмата за ремонт на спортната инфраструктура за 2018 г. се включват и възстановяването и текущата поддръжка на басейни или физкултурни салони в няколко училища – 21-во, 28-о, 35-о, 36-о, 89-о, 132-ро, 135-о, 139-о, 150-о.

В някои от тях ремонти не са правени повече от 10 години.

Чуйте повече подробности.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иво Иванов: Понякога малките хора имат големи истории

Иво Иванов е български спортен журналист и писател, известен с разказите си, вдъхновени от обикновените хора, попаднали в необикновени ситуации. Вече повече от 25 години той живее в американския щат Канзас, а преди това завършва Националната спортна академия със специалност баскетбол, както и журналистика в Софийския университет. Работи като..

публикувано на 24.09.18 в 16:48

София е домакин на първото по рода си в България "Ателие по биотехнологии"

Над 200 участници от 11 държави ще се включат в първото по рода си за България "Ателие по биотехнологии" (Biotech Atelier). Форумът ще се проведе утре в иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. Организатори са Българската асоциация за персонализирана медицина, Българския форум на бизнес лидерите, фармацевтични компании, Българската..

публикувано на 24.09.18 в 16:25

Онлайн платформа помага на жени, жертви на насилие

От днес е достъпна онлайн платформа, която помага на жени, жертви на насилие, успешно да възвърнат самочувствието си. С игрови елементи и обучение чрез „мисии“, потребителките получават дългосрочна подкрепа, така че да се откъснат от отровното въздействие на насилника и да придобият независимостта сами да се справят с ежедневните трудности. Идеята е в..

публикувано на 24.09.18 в 16:10

Кампания на "SOS Детски селища" напомня, че едно от всеки десет деца расте само

"SOS Детски селища България" стартира кампанията "1 от всеки 10 деца тръгва на училище, без да има кой да го изпрати“. Кампанията има две основни цели. Първо, да насочи вниманието на обществеността върху една много тревожна статистика, че едно от всеки десет деца расте само. Второ, да привлече дарители в подкрепа на тези деца - децата, които са лишени от..

публикувано на 24.09.18 в 15:58
Железница

Железница предлага разходки по разнообразни екопътеки

азходка по екопътеките във Витоша е предложението, което отправяме към вас. По източните склонове на планината преминават няколко маршрута с различна трудност. Съществуват алеи през Витоша до Черни връх и хижа „Алеко“, както и път през Плана планина до Кокалянския манастир. Една от най-известните пътеки е панорамната туристическа алея, част от..

публикувано на 24.09.18 в 14:46