Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В София тази година

Изграждат нови спортни площадки и ремонтират съществуващи за над 200 хил. лева

По заявка ще бъдат оправяни обекти в 10-ина училища

Има(ше) и такива училищни басейни
Снимка: Георги Корнейков, БНР
Столичната община отпуска 165 хил. лв. за изграждането на нови спортни площадки в районите „Сердика“, „Банкя“, „Витоша“, „Овча купел“ и „Панчарево“ в паркови и открити пространства. 40 хил. лв. ще бъдат използвани за ремонтирането на вече съществуващи.

В районите „Слатина“, „Студентски“, „Овча купел“ са предвидени ремонти на различни съоръжения - от маси за тенис до игрища – уточни зам.-кметът по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ Тодор Чобанов.

В годишния план на Програмата за ремонт на спортната инфраструктура за 2018 г. се включват и възстановяването и текущата поддръжка на басейни или физкултурни салони в няколко училища – 21-во, 28-о, 35-о, 36-о, 89-о, 132-ро, 135-о, 139-о, 150-о.

В някои от тях ремонти не са правени повече от 10 години.

Чуйте повече подробности.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Разселиха 120 фазана в Ловния парк в София

120 деца от училища в район "Изгрев" разселиха 120 фазана в Ловния парк в София. Инициативата е по повод 120-годишнината на Съюза на ловците и риболовците в България. За птиците са направени 8 хранилки, а четири сдружения, които работят на територията на Столичната общинаq ще ги зареждат всяка седмица. Ловният парк е част от Борисовата градина, а..

публикувано на 13.12.18 в 17:37

Дагмар Гайслер: В книгите децата могат да се скрият на най-хубавото тайно място

Поредната среща от VІ Литературен фестивал, на който гостува Радиоприемница , е с детската писателка Дагмар Гайслер . Тя е родена в Зиген, Германия. Следва графичен дизайн във Висбаден и още по това време започва да работи като илюстратор. Досега са издадени множество детски книги с нейно оформление, а също художествена и специализирана..

публикувано на 13.12.18 в 17:20
Марион Пошман и водещата на

Марион Пошман за изпитанията, в които поставя героите си

Тази седмица „Радиоприемница“ се излъчва на живо от 6-тия Софийски международен литературен фестивал в НДК. Наш гост днес бе Марион Пошман, носителка на редица награди за поезия и проза. Тя е сред големите таланти на съвременната немска литература. Родена в Есен, тя завърша германистика, философия и славистика, а днес живее и твори в Берлин...

публикувано на 13.12.18 в 17:03

Професия влогър

Ако 24 часа в денонощието  ви се струват много, то на Борислав Вълов са му крайно недостатъчни. Известен като Ей-Бо в социалните мрежи, Боби се опитва да жонглира между студентският живот, актьорската си кариера и влогърството. Актьорството е първата му истинска любов, той играе предимно в театрални постановки и въпреки натовареното си ежедневие..

публикувано на 13.12.18 в 16:54

Дигитална система в "Шейново" помага за деликатно измерване на CO₂ при рискови бебета

В Неонатологичното отделение към Втора АГ болница „Шейново“, ръководено от д-р Донка Узунова получават апаратура от Българската Коледа няколко години. В предишно издание на инициативата тук е доставен ехограф – за достъпен и безвреден метод на диагностика, макар и със специфични трансдюсери. Дотогава са пригаждали такива устройства за възрастни,..

публикувано на 13.12.18 в 16:02