Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

ЕК създаде Център за знания за измамите с храни и качеството на храните

Снимка: Борис Димитров
В отговор на загрижеността на потребителите за качеството на храните и измамните практики по отношение на храните Европейската комисия открива Център за знания за измамите с храни и качеството на храните, управляван от Съвместния изследователски център към Комисията, съобщават от пресцентъра на европейската институция.

Центърът за знания представлява мрежа от експерти на Комисията и външни експерти, която ще подкрепя институциите, определящи политиката на ЕС, и националните органи, като осигурява достъп и обмен на актуални научни познания относно въпроси, свързани с измамите с храни и качеството на храните.

Центърът за знания за измамите с храни и качеството на храните ще координира дейностите по надзор на пазара, ще управлява система за ранно предупреждение и информация за измамите с храни.Освен това ще свързва информационните системи на държавите членки и Комисията и ще генерира специфични за всяка страна знания, например чрез картографиране на компетентностите и лабораторната инфраструктура в държавите членки.

Центърът за знания за измамите с храни и качеството на храните ще изготвя бюлетини, интерактивни карти, бази данни и редовни доклади и ще предоставя тази информация на обществеността, като ще бъде изцяло финансиран от Европейската комисия.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Задръстване по AM "Тракия" заради изгорял автомобил

Лек автомобил се запали и изгоря на 101-вия км на магистрала "Тракия" в посока Пловдив преди да дойде пожарната, съобщават в социалните мрежи очевидци. Не е ясна съдбата на водача и пътниците. Инцидентът е станал около 7 часа сутринта, в участъка има задръстване. 

публикувано на 20.09.18 в 09:09

Накъде в София

ИЗЛОЖБИ В 11.00 часа в централното фоайе на Националния исторически музей ще бъде открита изложбата „Дипломация и доблест “, посветена на 110-годишнина от провъзгласяване на Независимостта на България. Съорганизатори са Националният исторически музей и Държавната агенция „Архиви“, със съдействието на Националната галерия. В изложбата ще..

публикувано на 20.09.18 в 09:03

Днес ще бъде слънчево, максималните температури ще са между 24° и 29°

Днес ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за септември. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София 26°, сочи прогнозата на НИМХ.  Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще..

публикувано на 20.09.18 в 08:35

Мач на 20 септември ограничава спирането около Националния стадион "Васил Левски"

Въвежда се организация на движението за провеждане на футболна среща на 20 септември 2018 г. на Националния стадион „Васил Левски” в София, съобщиха от Столичната община. Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства в четвъртък - 20 септември, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва: -..

публикувано на 19.09.18 в 17:15

"Евростат": Българите не слизат от колите

Българите масово предпочитат пътуването с автомобили в ежедневния си бит или за туризъм, сочат данни от анализ на "Евростат", посветен на провеждащата се в момента европейска седмица на мобилността, която продължава до 22 септември. Колата е доминиращата форма на вътрешен транспорт във всички държави-членки, в сравнение с пътуванията с влак или..

публикувано на 19.09.18 в 09:16