Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

ЕК създаде Център за знания за измамите с храни и качеството на храните

Снимка: Борис Димитров
В отговор на загрижеността на потребителите за качеството на храните и измамните практики по отношение на храните Европейската комисия открива Център за знания за измамите с храни и качеството на храните, управляван от Съвместния изследователски център към Комисията, съобщават от пресцентъра на европейската институция.

Центърът за знания представлява мрежа от експерти на Комисията и външни експерти, която ще подкрепя институциите, определящи политиката на ЕС, и националните органи, като осигурява достъп и обмен на актуални научни познания относно въпроси, свързани с измамите с храни и качеството на храните.

Центърът за знания за измамите с храни и качеството на храните ще координира дейностите по надзор на пазара, ще управлява система за ранно предупреждение и информация за измамите с храни.Освен това ще свързва информационните системи на държавите членки и Комисията и ще генерира специфични за всяка страна знания, например чрез картографиране на компетентностите и лабораторната инфраструктура в държавите членки.

Центърът за знания за измамите с храни и качеството на храните ще изготвя бюлетини, интерактивни карти, бази данни и редовни доклади и ще предоставя тази информация на обществеността, като ще бъде изцяло финансиран от Европейската комисия.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстои последният зимен уикенд

Последният зимен уикенд засега се очертава да бъде на 24 и 25 март. Започналото застудяване ще се задържи и в първия почивен ден, като дневните температури трудно ще достигат 5 градуса над нулата, съобщава БГНЕС. В събота ще има и слаби превалявания на места от сняг. В празничната неделя, когато е Благовещение, а и когато вече ще сме преместили..

публикувано на 23.03.18 в 10:35

Натоварено е движението на Орлов мост

Натоварено е движението на Орлов мост, това съобщи нашият репортер Божидар Янев. Автомобилите преминават на около 8-9 минути, същото е положението и в района на СУ "Св. Климент Охридски". Натоварено е и в района на пл. "Сточна гара", в посока бул. "Васил Левски" и "Подуяне", но трамваите се движат нормално. По-затруднено е преминаването на..

публикувано на 23.03.18 в 08:55

Временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в някои части на столицата днес

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата. Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Цветан Пешев“, с. Локорско, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 20:00 часа на живеещите в района на: ул. „Димитър Тошков“, ул. „Драгуната“, ул. „Цветан Пешев“, ул. „Петър Белев“. Поради..

публикувано на 23.03.18 в 08:49

Въвежда се организация на движението за заснемане на филм

Въвежда се организация на движението в София за заснемане на филм, съобщиха от Столичната община. От 7.00 до 19.00 часа се забранява престоят и паркирането на превозни средства с изключение на автомобилите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“, на пл. “Н. Гяуров“. От 14.00 до 19.00 часа на 26 март..

публикувано на 23.03.18 в 08:38

Нови снеговалежи се очакват в нощта срещу събота

През нощта срещу събота в по-голямата част от страната отново ще вали сняг. Над Черноморието ще е облачно с валежи, като през деня снегът ще премине в дъжд. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 6-8°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще е 4 бала, сочи прогнозата на НИМХ. Над..

публикувано на 23.03.18 в 08:33