Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Българската книга „Свети Лука Доктора“ стигна и до гръцките деца

| обновено на 13.03.18 в 14:08
Автор:
Българската книга за деца „Свети Лука Доктора“ вече е преведена и на гръцки език поради голeмия интерес от страна на гръцките духовници.

Освен образователна, книгата има и възпитателна роля. Тя засяга теми като благодарност, доброта, милосърдие, състрадание и описва по увлекателен за децата начин някои от чудесата на светеца хирург. Изданието съдържа много цветни илюстрации, които разказват за ключови моменти от удивителния живот на светеца.

Журналистът Ангел Бончев, който е автор на книгата, казва, че чрез нея е искал да накара децата да почувстват близък един православен светия.

Искаше ми се децата да имат добрия примен пред себе си, посочва Ангел Бончев.

Вероятността един човек, когато гледа повече добри примери пред себе си, да ги последва, е много по-голяма, отколкото, ако гледа лошите примери.

Книгата разкава за живота и откритията в медицината на Св. Лука Кримски, а Ангел Бончев допълва, че светията е помагал като лекар, духовник и пастир за физическот и духовното здраве на хората и продължава да помага чрез неизброимите си чудеса и до ден днешен като лекар на телата и душите и като велик чудотворец.

Книгата може да бъде намерена единствено в църковните храмове в България, а отскоро и в Гърция, тъй като е предизвикала  интереса на гръцките православни водачи, а защо това е голямо постижение за България - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иво Иванов: Понякога малките хора имат големи истории

Иво Иванов е български спортен журналист и писател, известен с разказите си, вдъхновени от обикновените хора, попаднали в необикновени ситуации. Вече повече от 25 години той живее в американския щат Канзас, а преди това завършва Националната спортна академия със специалност баскетбол, както и журналистика в Софийския университет. Работи като..

публикувано на 24.09.18 в 16:48

София е домакин на първото по рода си в България "Ателие по биотехнологии"

Над 200 участници от 11 държави ще се включат в първото по рода си за България "Ателие по биотехнологии" (Biotech Atelier). Форумът ще се проведе утре в иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. Организатори са Българската асоциация за персонализирана медицина, Българския форум на бизнес лидерите, фармацевтични компании, Българската..

публикувано на 24.09.18 в 16:25

Онлайн платформа помага на жени, жертви на насилие

От днес е достъпна онлайн платформа, която помага на жени, жертви на насилие, успешно да възвърнат самочувствието си. С игрови елементи и обучение чрез „мисии“, потребителките получават дългосрочна подкрепа, така че да се откъснат от отровното въздействие на насилника и да придобият независимостта сами да се справят с ежедневните трудности. Идеята е в..

публикувано на 24.09.18 в 16:10

Кампания на "SOS Детски селища" напомня, че едно от всеки десет деца расте само

"SOS Детски селища България" стартира кампанията "1 от всеки 10 деца тръгва на училище, без да има кой да го изпрати“. Кампанията има две основни цели. Първо, да насочи вниманието на обществеността върху една много тревожна статистика, че едно от всеки десет деца расте само. Второ, да привлече дарители в подкрепа на тези деца - децата, които са лишени от..

публикувано на 24.09.18 в 15:58
Железница

Железница предлага разходки по разнообразни екопътеки

азходка по екопътеките във Витоша е предложението, което отправяме към вас. По източните склонове на планината преминават няколко маршрута с различна трудност. Съществуват алеи през Витоша до Черни връх и хижа „Алеко“, както и път през Плана планина до Кокалянския манастир. Една от най-известните пътеки е панорамната туристическа алея, част от..

публикувано на 24.09.18 в 14:46