Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Българската книга „Свети Лука Доктора“ стигна и до гръцките деца

| обновено на 13.03.18 в 14:08
Автор:
Българската книга за деца „Свети Лука Доктора“ вече е преведена и на гръцки език поради голeмия интерес от страна на гръцките духовници.

Освен образователна, книгата има и възпитателна роля. Тя засяга теми като благодарност, доброта, милосърдие, състрадание и описва по увлекателен за децата начин някои от чудесата на светеца хирург. Изданието съдържа много цветни илюстрации, които разказват за ключови моменти от удивителния живот на светеца.

Журналистът Ангел Бончев, който е автор на книгата, казва, че чрез нея е искал да накара децата да почувстват близък един православен светия.

Искаше ми се децата да имат добрия примен пред себе си, посочва Ангел Бончев.

Вероятността един човек, когато гледа повече добри примери пред себе си, да ги последва, е много по-голяма, отколкото, ако гледа лошите примери.

Книгата разкава за живота и откритията в медицината на Св. Лука Кримски, а Ангел Бончев допълва, че светията е помагал като лекар, духовник и пастир за физическот и духовното здраве на хората и продължава да помага чрез неизброимите си чудеса и до ден днешен като лекар на телата и душите и като велик чудотворец.

Книгата може да бъде намерена единствено в църковните храмове в България, а отскоро и в Гърция, тъй като е предизвикала  интереса на гръцките православни водачи, а защо това е голямо постижение за България - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Антимовската духова музика ще бъде част от фестивала „Пролетно хоро“

На 24 март ще се проведе седмото издание на фестивала „Пролетно хоро", което тази година е посветено на 70-годишнината от създаването на Велинград. Организаторите искат да съберат на едно място любителите на българското хоро, за да се съхрани фолклорното ни богатство. А какъв по-добър начин от това да намерим нови приятели на хорото. Най-голямата..

обновено на 24.03.18 в 00:13
Христиан Петров

До две години: Нова електронна система за таксуване в градския транспорт

До две години ще бъде въведена електронната системата за таксуване в градския транспорт. Изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров каза, че едва ли внедряването ще стане до края на 2019 година, заради очакваните обжалвания след избора на изпълнител за поръчката и покриването на техническите спецификации. През следващите..

обновено на 23.03.18 в 18:01

За 10 години заболеваемостта от туберкулоза в България е спаднала с над 45 процента

Тенденция за намаляване на болните от туберкулоза за девета поредна година, отчитат от Министерството на здравеопазването по повод Световния ден за борба със заболяването - 24 март. Тази година той преминава под мотото "Търсят се: лидери за свят без туберкулоза".  Болните в България през миналата година са намалели с 9%, в сравнение с 2016-а. Докато..

публикувано на 23.03.18 в 16:55

Калин Сърменов: Не можем да видим другия и себе си

26 и 28 март 2018 г. са премиерните дати на най-новата постановка на Сатиричния театър „Терапевти“ от Кристофър Дюранг. Режисьор е Владлен Александров, сценографията е на Елена Иванова, а музиката на Асен Аврамов. В представлението участва София Бобчева. Смятам, че нейното място е в Сатирата. Тя е много ярка, с безумно присъствие на сцената...

публикувано на 23.03.18 в 16:40

За празника си НИМХ отвори врати

Световният ден на водата и Световният ден на метеорологията ще бъдат тържествено отбелязани днес в зала "Академик Спас Вацов" на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. В празничния ден ще бъдат разгледани офисите за прогнозите на времето, за хидропрогнозите и за морските прогнози, както и регионалния телекомуникационен център за..

публикувано на 23.03.18 в 16:40