Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Българската книга „Свети Лука Доктора“ стигна и до гръцките деца

| обновено на 13.03.18 в 14:08
Автор:
Българската книга за деца „Свети Лука Доктора“ вече е преведена и на гръцки език поради голeмия интерес от страна на гръцките духовници.

Освен образователна, книгата има и възпитателна роля. Тя засяга теми като благодарност, доброта, милосърдие, състрадание и описва по увлекателен за децата начин някои от чудесата на светеца хирург. Изданието съдържа много цветни илюстрации, които разказват за ключови моменти от удивителния живот на светеца.

Журналистът Ангел Бончев, който е автор на книгата, казва, че чрез нея е искал да накара децата да почувстват близък един православен светия.

Искаше ми се децата да имат добрия примен пред себе си, посочва Ангел Бончев.

Вероятността един човек, когато гледа повече добри примери пред себе си, да ги последва, е много по-голяма, отколкото, ако гледа лошите примери.

Книгата разкава за живота и откритията в медицината на Св. Лука Кримски, а Ангел Бончев допълва, че светията е помагал като лекар, духовник и пастир за физическот и духовното здраве на хората и продължава да помага чрез неизброимите си чудеса и до ден днешен като лекар на телата и душите и като велик чудотворец.

Книгата може да бъде намерена единствено в църковните храмове в България, а отскоро и в Гърция, тъй като е предизвикала  интереса на гръцките православни водачи, а защо това е голямо постижение за България - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Годишните технически прегледи ще се записват централизирано, не на локални сървъри

Промяна в системата за отчитане на екологичността на колите предвиждат от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Мярката е част от предвиждащите се изменения за ограничаване на замърсяването на въздуха и по-специално тези, свързани с транспорта като източник на замърсяване. Затягането на контрола в пунктовете за Годишни технически..

обновено на 20.06.18 в 17:53

Изложбата "Бележитите портрети на Надар" пристига в София

Сара Бернар, Жорж Санд, Виктор Юго, Емил Зола, Клод Дебюси. Това са част от портретите на известни личности, снимани от големия френски фотограф Феликс Надар в края на XIX и началото на XX век. Те са част от изложбата, която ще бъде открита утре в Националната галерия - Двореца и с която ще бъде поставен финалът на петото издание на фестивала..

публикувано на 20.06.18 в 17:48
Борислав Йоцов

Борислав Йоцов и Нов симфоничен оркестър - една артистична комбинация

Нов симфоничен оркестър си има нов артистичен директор и неговото име е Борислав Йоцов, един от най-добрите български кларинетисти, преподавател и в музикалната академия, и в музикалното училище в София. Той гостува в сутрешното ни " Радиокафе " и в един непосредствен разговор сподели какво би искал да направи за този оркестър, с който той самият е..

публикувано на 20.06.18 в 16:41

241 са децата-бежанци в България

241 са децата-бежанци в България по официални данни на Държавната агенция за бежанците. От началото на годината има подадени осем молби за закрила на непридружени деца в България. Според Закона за убежището и бежанците, непридружените деца трябва да бъдат настанени при близки, в семейна среда или в специализирани институции. Не така обаче стоят..

публикувано на 20.06.18 в 16:35

Отново настояват за конкретни изменения в законодателството за чистия въздух

Да се разработи мобилно приложение, което да показва степента на замърсяване на въздуха и когато е необходимо - да се раздават филтриращи маски на гражданите. За това настояват от Българската асоциация за закрила на пациентите (БАЗП), които организираха кръгла маса за вредата от фините прахови частици и мерките, които трябва да бъдат предприети...

публикувано на 20.06.18 в 16:26