Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Българската книга „Свети Лука Доктора“ стигна и до гръцките деца

| обновено на 13.03.18 в 14:08
Автор:
Българската книга за деца „Свети Лука Доктора“ вече е преведена и на гръцки език поради голeмия интерес от страна на гръцките духовници.

Освен образователна, книгата има и възпитателна роля. Тя засяга теми като благодарност, доброта, милосърдие, състрадание и описва по увлекателен за децата начин някои от чудесата на светеца хирург. Изданието съдържа много цветни илюстрации, които разказват за ключови моменти от удивителния живот на светеца.

Журналистът Ангел Бончев, който е автор на книгата, казва, че чрез нея е искал да накара децата да почувстват близък един православен светия.

Искаше ми се децата да имат добрия примен пред себе си, посочва Ангел Бончев.

Вероятността един човек, когато гледа повече добри примери пред себе си, да ги последва, е много по-голяма, отколкото, ако гледа лошите примери.

Книгата разкава за живота и откритията в медицината на Св. Лука Кримски, а Ангел Бончев допълва, че светията е помагал като лекар, духовник и пастир за физическот и духовното здраве на хората и продължава да помага чрез неизброимите си чудеса и до ден днешен като лекар на телата и душите и като велик чудотворец.

Книгата може да бъде намерена единствено в църковните храмове в България, а отскоро и в Гърция, тъй като е предизвикала  интереса на гръцките православни водачи, а защо това е голямо постижение за България - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Разселиха 120 фазана в Ловния парк в София

120 деца от училища в район "Изгрев" разселиха 120 фазана в Ловния парк в София. Инициативата е по повод 120-годишнината на Съюза на ловците и риболовците в България. За птиците са направени 8 хранилки, а четири сдружения, които работят на територията на Столичната общинаq ще ги зареждат всяка седмица. Ловният парк е част от Борисовата градина, а..

публикувано на 13.12.18 в 17:37

Дагмар Гайслер: В книгите децата могат да се скрият на най-хубавото тайно място

Поредната среща от VІ Литературен фестивал, на който гостува Радиоприемница , е с детската писателка Дагмар Гайслер . Тя е родена в Зиген, Германия. Следва графичен дизайн във Висбаден и още по това време започва да работи като илюстратор. Досега са издадени множество детски книги с нейно оформление, а също художествена и специализирана..

публикувано на 13.12.18 в 17:20
Марион Пошман и водещата на

Марион Пошман за изпитанията, в които поставя героите си

Тази седмица „Радиоприемница“ се излъчва на живо от 6-тия Софийски международен литературен фестивал в НДК. Наш гост днес бе Марион Пошман, носителка на редица награди за поезия и проза. Тя е сред големите таланти на съвременната немска литература. Родена в Есен, тя завърша германистика, философия и славистика, а днес живее и твори в Берлин...

публикувано на 13.12.18 в 17:03

Професия влогър

Ако 24 часа в денонощието  ви се струват много, то на Борислав Вълов са му крайно недостатъчни. Известен като Ей-Бо в социалните мрежи, Боби се опитва да жонглира между студентският живот, актьорската си кариера и влогърството. Актьорството е първата му истинска любов, той играе предимно в театрални постановки и въпреки натовареното си ежедневие..

публикувано на 13.12.18 в 16:54

Дигитална система в "Шейново" помага за деликатно измерване на CO₂ при рискови бебета

В Неонатологичното отделение към Втора АГ болница „Шейново“, ръководено от д-р Донка Узунова получават апаратура от Българската Коледа няколко години. В предишно издание на инициативата тук е доставен ехограф – за достъпен и безвреден метод на диагностика, макар и със специфични трансдюсери. Дотогава са пригаждали такива устройства за възрастни,..

публикувано на 13.12.18 в 16:02