Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Социален център помага вече година на хората от Костинброд

Снимка: Антон Лефтеров, bg.wikipedia.org
Преди година в съседната на столичната община Костинброд официално беше открит Център за социална рехабилитация и интеграция „Надежда“.

Той предлага комплекс от услуги, рехабилитация, социално-правни и трудови консултации, образователно и професионално обучение и ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване.

Работното време на центъра е от 08:30 до 12:00 часа и от 12:30 до 17:00 всеки делничен ден. Помещава се на четвъртия етаж в поликлиниката.

Неотдавна се проведе и празнично тържество по случай първата година на Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Надежда“. За една година директорът му Анна Ананиева се похвали със 147 потребители. Хората, които биха кандидатствали за включване центъра за социална рехабилитация и интеграция трябва да са с постоянен адрес в община Костинброд и да имат сключен договор с регионалната дирекция за социално подпомагане.

Повече за дейностите на социалния център - в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

50 км нова ВиК мрежа ще има в София до края на годината

  През месец март започна изграждането на канализация на улици в столичния квартал „Симеоново". "Софийска вода" е поела изпълнението на поредния етап от Главен канализационен клон ІІ, от ул. „Неофит Хилендарски", ул. „Извор“ и по ул. „Шумако“ до ул. „Проф. Димитър Пасков“. Проектът включва и отводняване на улиците чрез изграждане на дъждоприемни..

обновено на 20.06.18 в 15:42
Колизеумът е най-пространният и най-великолепният от амфитеатрите в Древен Рим

Един живот не стигна да опознаеш Италия, да се насладиш на емоцията и историческото богатство

Днес се пренасяме в магнетична Италия. С помощта на травъл блогъра Венета Николова ви разказваме за едни от най-посещаваните места там, но също - и за някои кътчета, които нерядко убягват от иначе зорките погледи на туристите. Италия е една от най-посещаваните туристически дестинации в света. Според проучване на европейската статистическа..

публикувано на 20.06.18 в 15:03

До 26 юни седмокласниците ще могат да кандидатстват за прием в гимназиите

До 26 юни седмокласниците ще могат да кандидатстват за прием в гимназиите. Подаването на документите започва от днес като може да се извърши на място в някое от училищата-гнезда или онлайн на платформата https://priem.mon.bg. 385 са паралелките в София, в които седмокласниците могат да продължат обучението си. Най-важното е родителите да отчетат..

публикувано на 20.06.18 в 15:00

Услугата "Асистанс" е важен компонент от застраховката "Помощ при пътуване"

Защо е важна застраховката "Помощ при пътуване в чужбина", какво покрива тя и как можем да се възползваме от нея в случай на нужда, коментира в предаването "Радиоприемница "специалистът по общо застраховане Александър Митов. Ако се стигне до здравен проблем, когато сме в чужбина, ситуацията е малко по-особена, защото не знаем към кого да се..

публикувано на 20.06.18 в 14:59

Кампанията „Без оправдания“ провокира софиянци да спортуват

В 1 СУ  "Пенчо Славейков" беше дадено началото на кампанията "Без оправдания". Организатори на събитието са сдружение “АЦЕС Европейски столици - България”. Основната идея на кампанията „Без оправдания“ е да покаже, че да  си физически активен и да спортуваш редовно зависи само от желанието и добрата мотивация. Можем да бъдем активни навсякъде - на..

публикувано на 20.06.18 в 14:47