Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Над 4000 ученици се включиха в „Световна седмица на парите“

Снимка: Ваня Минева
Над 4000 ученици от училища, в които се преподават програми на Джуниър Ачийвмънт България, участват в образователната инициатива „Световна седмица на парите“, която ще продължи до 18 март.

В нея участват 70 училища от 38 населени места в страната и 173 бизнес доброволци, които ще представят пред младите хора различни теми от сферата на финансите и финансовата грамотност.

Каква е задачата на домакините за България, чуйте от Виктория Радева от Джуниър Ачийвмънт България.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 120 фирми от страната и чужбина се включват в „Стройко експо“

Над 120 фирми от страната и чужбина се включват в 51-вото издание на изложението за архитектура, строителство и обзавеждане „Стройко експо“, което се провежда в Националния дворец на културата. Изложението е насочено както към крайния потребител, така и към специалисти и представя стоки за строителство, довършителни работи, обзавеждане и..

публикувано на 20.03.19 в 15:12

Започна пролетното почистване на София

Традиционната кампания за пролетно почистване на Столичната община започна днес от район „Красно село“ и  ще продължи до 15 април в цяла София. Кампанията ще протече на два етапа: • Първи етап: „Включи се и почисти своя квартал” от 20 до 31 март – почистване на  прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги,..

обновено на 20.03.19 в 15:02
арх.Здравко Здравков

Чугунени боларди може да заменят "акуловите перки" по "Графа"

Чугунени боларди или колчета най-вероятно ще сменят „перките на акули“ по ремонтиращата се ул. „Граф Игнатиев“, коментира главният архитект на София Здравко Здравков . Ще търсим възможност за създаване на друг тип ограничители, които са свързани с историческото наследство на София. Прочуваме..

публикувано на 20.03.19 в 14:28

Ремонтират пет детски площадки в ж.к. "Яворов" и при пл. "Португалия"

Пет детски площадки ще бъдат изцяло ремонтирани през тази година в столичния район "Средец". По-голямата част от тях са в ж.к. "Яворов", в междублокови пространства, съобщи в интервю за Радио София кметът на района Мария Ачкова.  Проектите са изготвени от районната администация, а възложителят ще бъде определен от Столичната община.  "На практика,..

публикувано на 20.03.19 в 13:44

Преди евроизборите освен фалшиви новини ще срещаме и фалшива политическа реалност

През последните години все по-често говорим за фалшиви новини, дезинформация и пропаганда. Седмици преди европейските избори през май тази година, темата става по-актуална от всякога. Какво представляват фалшивите новини и фалшивата реалност и как да ги разпознаваме - това са едни от въпросите, на които търсят отговор чрез дискусии от..

публикувано на 20.03.19 в 11:46

Какво мислят столичани за промените в изчисляването на пенсиите

Вече втори ден вървят дискусии за драстично по-ниските пенсии, заради промяна във формулата за изчисляване на пенсиите. Освен щетата за хиляди българи, управляващите бяха остро осъдени и за това, че решението не е било обсъждано обществено. След като в рамките на ден, вината се "търкаляше" в различни социални институции, в крайна сметка дойде и решението..

публикувано на 20.03.19 в 11:15

Павлина и Люба изслушват и съпреживяват, но не се съгласяват с насилието

По данни на европейско изследване, всяка четвърта жена в България е жертва на насилие. За жалост броят на жените и децата, които са претърпели някакъв тормоз, се увеличава. Подкрепа в най-тежките си моменти някои от тях откриват в хората, които стоят на телефоните на денонощна гореща линия на фондация “Анимус”. Те са около 30 доброволци, които..

публикувано на 20.03.19 в 10:15