Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

От 12 до 30 април в София, Пловдив и Варна:

"Master of Art" - фестивалът, който среща публиката с всички изкуства

Иска ми се публиката да свикне, че през април може да гледа добро документално кино за голямото изкуство. Иска ми се "Master of Art" да се наложи като територия на високото изкуство. Думите са на Найо Тицин, инициатор и организатор на филмовия фестивал. Тази година той стартира на 12 април и ще продължи до края на месеца, като домакин в третото издание е не само София, а и Пловдив и Варна.

СнимкаОт двеста шейсет и петте прожекции, повечето са в София, казва Найо Тицин и допълва: За разлика от другите филмови фестивали, които срещат публиката със седмото изкуство, Master of Art среща публиката с всички изкуства. Киното само по себе си е създадено, за да забавлява. Master of Art обаче представя филми, които вдъхновяват.

А кои са най-вдъхновяващите филми в тазгодишната селекция, която включва 77 заглавия от цял свят, 10 от които български? Найо Тицин пояснява, че в рамките на фестивала зрителите ще могат да видят вдъхновяващи истории за Чарли Чаплин и Мария Калас, за Ростропович и Микеланджело, за Жан Нувел и Оскар Кокошка, за Антоан дьо Сент Екзюпери, за Бярке Ингелс и Кент Нагано, за Василий Кандински, за Марк Шагал и много други.

Още - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Фотозащитата през лятото ни пази от слънчева алергия, пигментни петна и от рак

През лятото са необходими по-специални грижи за кожата, за да се чувстваме добре. Много от проблемите и кожните заболявания обичат лятото и се повлияват положително от слънцето. Някой хора обаче получават обрив след излагане на слънчевите лъчи. За други високите температури са свързани с обилно потене, а със свалянето на затворените обувки, идва и..

публикувано на 21.07.18 в 13:15

"Екстрийм Арт - Своге 2018" вдига адреналина

"Екстрийм Арт - Своге 2018" ще се проведе на 29 юли по скалните венци на Стара планина.  Целта на инициативата е по атрактивен начин да се привлече вниманието на жителите и гостите на Своге към активния спорт и забавленията на открито, да се покаже красотата, културната история и възможностите за отдих и туризъм в района.  Степента на екстремност..

публикувано на 21.07.18 в 10:00

"Mamma Mia! Отново заедно" в кината от днес

"Mamma Mia! Отново заедно" - продължението на един от най-забележителните мюзикъли на десетилетието e вече факт и у нас. 29 годишната  Лили Джеймс (звездата от "Пепеляшка" и "Зад волана") ще бъде в светлината на прожекторите като младата Дона, а Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Стелан Скарсгард и Колин Фърт отново ще радват киноманите с невероятното си..

публикувано на 20.07.18 в 17:33

АРЕ да се образоваме

Новият социално-образователен проект "Апетит за образователна промяна" стартира със събития, свързани с развитието на децата извън училище. Програмата е насочена към ученици от 4 до 10 клас, като целта е да се създаде среда, в която да се до обогатяват вече придобитите в училище знания и умения с помощта на практическо обучение.  Първата серия от събития..

публикувано на 20.07.18 в 17:05

Боклукът няма място в планината

Планината е място, където да отидем на разходка, на излет, да спортуваме, да се срещнем с приятели, да се насладим на невероятно чист въздух, тишина и спокойствие.  В последните години, обаче, планината се превръща и в място, където да караме кола, да палим огън, да изхвърляме боклука си в импровизираните кошчета около хижите и по екопътеките, или ако..

публикувано на 20.07.18 в 14:50