Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

От 12 до 30 април в София, Пловдив и Варна:

"Master of Art" - фестивалът, който среща публиката с всички изкуства

Иска ми се публиката да свикне, че през април може да гледа добро документално кино за голямото изкуство. Иска ми се "Master of Art" да се наложи като територия на високото изкуство. Думите са на Найо Тицин, инициатор и организатор на филмовия фестивал. Тази година той стартира на 12 април и ще продължи до края на месеца, като домакин в третото издание е не само София, а и Пловдив и Варна.

СнимкаОт двеста шейсет и петте прожекции, повечето са в София, казва Найо Тицин и допълва: За разлика от другите филмови фестивали, които срещат публиката със седмото изкуство, Master of Art среща публиката с всички изкуства. Киното само по себе си е създадено, за да забавлява. Master of Art обаче представя филми, които вдъхновяват.

А кои са най-вдъхновяващите филми в тазгодишната селекция, която включва 77 заглавия от цял свят, 10 от които български? Найо Тицин пояснява, че в рамките на фестивала зрителите ще могат да видят вдъхновяващи истории за Чарли Чаплин и Мария Калас, за Ростропович и Микеланджело, за Жан Нувел и Оскар Кокошка, за Антоан дьо Сент Екзюпери, за Бярке Ингелс и Кент Нагано, за Василий Кандински, за Марк Шагал и много други.

Още - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Зоран Джуров: Българи и сърби съжителстват много добре от години

Българи и сърби съжителстват много добре от години, заяви Зоран Джуров - председател на Общинския съвет в Цариброд в предаването “Радиокафе”. През следващите десетилетия най-голямото предизвикателство ще бъде как младите хора да останат в Цариброд, за да живеят, а и по-възрастните хора да не заминават за София или Западна Европа, а да останат тук ,..

публикувано на 18.01.19 в 18:37

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях и да пътуват с винетни стикери. Основният аргумент против тол системата е, че четири месеца преди стартирането й превозвачите нямат яснота за това колко ще им струва и как ще се отрази на крайната цена за потребителите. Договорите за обществен превоз са сключени основно по реда на ЗОП и са с..

публикувано на 18.01.19 в 18:07

Отново отчетоха фини прахови частици в столични квартали

Няколко пъти над нормата беше нивото на фините прахови частици в отделни райони на София тази сутрин. Високи нива са били измерени в столичните квартали „Младост”, „Павлово”, „Хиподрума” и „Дружба”. От Столичната община съобщиха, че през деня няма да бъде пускан „зелен билет” за градския транспорт. Аз и целият екип следим много внимателно данните...

публикувано на 18.01.19 в 17:29

15 български паралелки в гимназията в Цариброд

Снежана Симеонова, директор на гимназията "Св. св. Кирил и Методий" в Цариброд, бе гост в неделното ни "Радиокафе", когато пък ние гостувахме в Цариброд. Снежана Симеонова е завършила българска филология в Софийския университет и е оторизиран преводач. Директор на гимназията е от 2003 г., а учениците, които са 247, са разпределени в 15 паралелки - 8..

публикувано на 18.01.19 в 16:51

Специално внимание към децата на "Боровец" за Световния ден на снега

На 19 януари "Боровец" ще отпразнува Световния ден на снега. Организаторите са предвидили безплатни уроци по ски и сноуборд за деца, игри, музика и забавления за цялото семейство. Детските лифт карти ще бъдат на символична цена от 1 лев, съобщи Александра Айвазова от "Бороспорт". Ски легендата Петър Попангелов ще даде ценни съвети на всички..

публикувано на 18.01.19 в 16:40