Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

От 12 до 30 април в София, Пловдив и Варна:

"Master of Art" - фестивалът, който среща публиката с всички изкуства

Иска ми се публиката да свикне, че през април може да гледа добро документално кино за голямото изкуство. Иска ми се "Master of Art" да се наложи като територия на високото изкуство. Думите са на Найо Тицин, инициатор и организатор на филмовия фестивал. Тази година той стартира на 12 април и ще продължи до края на месеца, като домакин в третото издание е не само София, а и Пловдив и Варна.

СнимкаОт двеста шейсет и петте прожекции, повечето са в София, казва Найо Тицин и допълва: За разлика от другите филмови фестивали, които срещат публиката със седмото изкуство, Master of Art среща публиката с всички изкуства. Киното само по себе си е създадено, за да забавлява. Master of Art обаче представя филми, които вдъхновяват.

А кои са най-вдъхновяващите филми в тазгодишната селекция, която включва 77 заглавия от цял свят, 10 от които български? Найо Тицин пояснява, че в рамките на фестивала зрителите ще могат да видят вдъхновяващи истории за Чарли Чаплин и Мария Калас, за Ростропович и Микеланджело, за Жан Нувел и Оскар Кокошка, за Антоан дьо Сент Екзюпери, за Бярке Ингелс и Кент Нагано, за Василий Кандински, за Марк Шагал и много други.

Още - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Семейни констелации - удачен метод за бързо определяне на критичните места

В предаването "Контрасти" ви разказахме подробно за терапевтичния метод "Семейни констелации", известен също като фамилни или системни констелации. Какво представлява тази терапия, как действа, за какво е приложима и колко време е нужно, за да се постигне желаният резултат, разясни психотерапевтът Божидар Цендов . Методът е разработен от немския..

публикувано на 21.04.18 в 11:05

Тайланд - кристални плажове, плаващи пазари и екзотика

Тайланд е земя на красотата и богатата култура. Това е най-популярната туристическа дестинация в Югоизточна Азия. Там се намират едни от най-красивите кристално сините плажове. Там са и едни от най-луксозните хотели в света. Въпреки силния туристически поток, Тайланд запазва своята идентичност. Гневът не се толерира в Тайланд. Хората са..

публикувано на 21.04.18 в 10:00
Архитектурно-музеен резерват „Царевец”, Велико Търново

Около 9 милиона души са посетили България през изминалата година

Близо 9 милиона души са посетили България за изминалата година. Това е със 7 % повече от 2016 г., а приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева. Това каза зам.-министърът на туризма Любен Кънчев, който откри международната кръгла маса „Културен туризъм“. Форумът е включен в програмата на 15-ото Международно туристическо изложение „Културен..

публикувано на 21.04.18 в 09:30

Miry се изправя срещу вътрешните си демони в песента си "Inner Demons"

Мирян Костадинов - Miry се изправя срещу вътрешните си демони в новата си песен "Inner Demons" и видеото към нея. Един от най-обещаващите български рок музиканти пише песента, докато следва "Изящно изкуство и дизайн" в Англия. Там той чува за популярно сред британските музиканти предизвикателство: всеки ден да пише по една песен, независимо..

публикувано на 20.04.18 в 18:36

Неизползваните средства от здравния пакет да покриват протезирането на пациентите

Пациентите да могат да ползват пакета, заплащан от НЗОК, за стоматологична услуга и лечение, от което се нуждаят. Това предложи президентът на Българската академия по естетична стоматология проф. Христо Кисов. Според него, ако през дадена година пациентът не е имал нужда от лечение, неизползваните от полагащите му се средства трябва да се натрупват в..

публикувано на 20.04.18 в 17:36