Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В Южния парк по покана на София'2018

Световни виртуози на юнисайкъла спират дъха ни тази събота

Тази събота в Южния парк предстои нещо рядко срещано и суператрактивно. По покана на София - Европейска столица на спорта, в България пристигат четирима от най-великите световни майстори на юнисайкъл - изпълнения с едно колело. Те ще направят своите демонстрации по време на организирания от София2018 Ърбън Фест „Спортувай в твоя град“.

Черешката на тортата ще бъдат виртуозните изпълнения на четирима супермайстори на юнисайкъл, които са с начало 12 ч. Шоуто на едно колело ще предостави на зрителите спиращи дъха трикове и професионални изпълнения.

За тази цел София - Европейска столица на спорта и с Mini Art Foundation поканиха в България четирима членове на групата MAD4ONE TEAM RIDERS:

В дисциплините URBAN:
Адриен Делекро от Франция - стрийт, флат, трайълс и хокей
Пиер Стърни от Швейцария - трайълс, стрийт и флат

В дисциплините FREESTYLE:
Кати Бол от Германия
Райън Олферс от Дания

СнимкаНаред с тях ще видим уменията на Галина Рьом-Рожбек, която също ще се изявява във фристайл, трайълс и перформънс като представител на Sofia Unicycle Club & Mini Art Foundation.

Изпълненията ще бъдат соло и на двойки във фристайл, трайълс, скокове на височина и на дължина. Ще има и специално изградена уъркшоп зона, където зрителите и участниците съвместно ще опитат да карат юнисайкъл велосипеди под вещото ръководството на специалистите. Всички трикове и изпълнения ще бъдат на фона на музика. Състезателите ще демонстрират парад, престроявания с цел да доставят максимално шоу на зрителите. През целия уикенд виртуозите на юнисайкъла ще презентират на различни популярни и символични за София градски локации техните забележителни умения.

Юнисайкъл провокира всеки един от нас да опита нещо ново и различно свързано с активния начин на живот. Никога не е късно да станеш по-добър в дадена област, да подобриш баланса и физическата си активност, а това със сигурност ще те накара да се чувстваш много по-добре. Този спорт е за всеки, независимо от възраст и социален статус - млади, не толкова млади и хора от третата възраст, цели семейства, начинаещи и напреднали.

Основните дисциплини са:
Фристайл - в която се изпълняват трикове в съпровод на музика.
Трайълс - със скокове на високо и надалеч, през препятствия - тракторни гуми и автомобили, палети, бидони и други предмети.

Всяка година се организират десетки глобални състезания за най-добрите на планетата, европейски и световни(през година) първенства със състезания в 15 различни дисциплини.

Oще подробности може да научите от интервюто на Петя Зунгорлиева с Гео Калев (който също ще участва с юнисайкъл в събота), както и Галина Рьом-Ройбек.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Семейни констелации - удачен метод за бързо определяне на критичните места

В предаването "Контрасти" ви разказахме подробно за терапевтичния метод "Семейни констелации", известен също като фамилни или системни констелации. Какво представлява тази терапия, как действа, за какво е приложима и колко време е нужно, за да се постигне желаният резултат, разясни психотерапевтът Божидар Цендов . Методът е разработен от немския..

публикувано на 21.04.18 в 11:05

Тайланд - кристални плажове, плаващи пазари и екзотика

Тайланд е земя на красотата и богатата култура. Това е най-популярната туристическа дестинация в Югоизточна Азия. Там се намират едни от най-красивите кристално сините плажове. Там са и едни от най-луксозните хотели в света. Въпреки силния туристически поток, Тайланд запазва своята идентичност. Гневът не се толерира в Тайланд. Хората са..

публикувано на 21.04.18 в 10:00
Архитектурно-музеен резерват „Царевец”, Велико Търново

Около 9 милиона души са посетили България през изминалата година

Близо 9 милиона души са посетили България за изминалата година. Това е със 7 % повече от 2016 г., а приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева. Това каза зам.-министърът на туризма Любен Кънчев, който откри международната кръгла маса „Културен туризъм“. Форумът е включен в програмата на 15-ото Международно туристическо изложение „Културен..

публикувано на 21.04.18 в 09:30

Miry се изправя срещу вътрешните си демони в песента си "Inner Demons"

Мирян Костадинов - Miry се изправя срещу вътрешните си демони в новата си песен "Inner Demons" и видеото към нея. Един от най-обещаващите български рок музиканти пише песента, докато следва "Изящно изкуство и дизайн" в Англия. Там той чува за популярно сред британските музиканти предизвикателство: всеки ден да пише по една песен, независимо..

публикувано на 20.04.18 в 18:36

Неизползваните средства от здравния пакет да покриват протезирането на пациентите

Пациентите да могат да ползват пакета, заплащан от НЗОК, за стоматологична услуга и лечение, от което се нуждаят. Това предложи президентът на Българската академия по естетична стоматология проф. Христо Кисов. Според него, ако през дадена година пациентът не е имал нужда от лечение, неизползваните от полагащите му се средства трябва да се натрупват в..

публикувано на 20.04.18 в 17:36