Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В Южния парк по покана на София'2018

Световни виртуози на юнисайкъла спират дъха ни тази събота

Тази събота в Южния парк предстои нещо рядко срещано и суператрактивно. По покана на София - Европейска столица на спорта, в България пристигат четирима от най-великите световни майстори на юнисайкъл - изпълнения с едно колело. Те ще направят своите демонстрации по време на организирания от София2018 Ърбън Фест „Спортувай в твоя град“.

Черешката на тортата ще бъдат виртуозните изпълнения на четирима супермайстори на юнисайкъл, които са с начало 12 ч. Шоуто на едно колело ще предостави на зрителите спиращи дъха трикове и професионални изпълнения.

За тази цел София - Европейска столица на спорта и с Mini Art Foundation поканиха в България четирима членове на групата MAD4ONE TEAM RIDERS:

В дисциплините URBAN:
Адриен Делекро от Франция - стрийт, флат, трайълс и хокей
Пиер Стърни от Швейцария - трайълс, стрийт и флат

В дисциплините FREESTYLE:
Кати Бол от Германия
Райън Олферс от Дания

СнимкаНаред с тях ще видим уменията на Галина Рьом-Рожбек, която също ще се изявява във фристайл, трайълс и перформънс като представител на Sofia Unicycle Club & Mini Art Foundation.

Изпълненията ще бъдат соло и на двойки във фристайл, трайълс, скокове на височина и на дължина. Ще има и специално изградена уъркшоп зона, където зрителите и участниците съвместно ще опитат да карат юнисайкъл велосипеди под вещото ръководството на специалистите. Всички трикове и изпълнения ще бъдат на фона на музика. Състезателите ще демонстрират парад, престроявания с цел да доставят максимално шоу на зрителите. През целия уикенд виртуозите на юнисайкъла ще презентират на различни популярни и символични за София градски локации техните забележителни умения.

Юнисайкъл провокира всеки един от нас да опита нещо ново и различно свързано с активния начин на живот. Никога не е късно да станеш по-добър в дадена област, да подобриш баланса и физическата си активност, а това със сигурност ще те накара да се чувстваш много по-добре. Този спорт е за всеки, независимо от възраст и социален статус - млади, не толкова млади и хора от третата възраст, цели семейства, начинаещи и напреднали.

Основните дисциплини са:
Фристайл - в която се изпълняват трикове в съпровод на музика.
Трайълс - със скокове на високо и надалеч, през препятствия - тракторни гуми и автомобили, палети, бидони и други предмети.

Всяка година се организират десетки глобални състезания за най-добрите на планетата, европейски и световни(през година) първенства със състезания в 15 различни дисциплини.

Oще подробности може да научите от интервюто на Петя Зунгорлиева с Гео Калев (който също ще участва с юнисайкъл в събота), както и Галина Рьом-Ройбек.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Фотозащитата през лятото ни пази от слънчева алергия, пигментни петна и от рак

През лятото са необходими по-специални грижи за кожата, за да се чувстваме добре. Много от проблемите и кожните заболявания обичат лятото и се повлияват положително от слънцето. Някой хора обаче получават обрив след излагане на слънчевите лъчи. За други високите температури са свързани с обилно потене, а със свалянето на затворените обувки, идва и..

публикувано на 21.07.18 в 13:15

"Екстрийм Арт - Своге 2018" вдига адреналина

"Екстрийм Арт - Своге 2018" ще се проведе на 29 юли по скалните венци на Стара планина.  Целта на инициативата е по атрактивен начин да се привлече вниманието на жителите и гостите на Своге към активния спорт и забавленията на открито, да се покаже красотата, културната история и възможностите за отдих и туризъм в района.  Степента на екстремност..

публикувано на 21.07.18 в 10:00

"Mamma Mia! Отново заедно" в кината от днес

"Mamma Mia! Отново заедно" - продължението на един от най-забележителните мюзикъли на десетилетието e вече факт и у нас. 29 годишната  Лили Джеймс (звездата от "Пепеляшка" и "Зад волана") ще бъде в светлината на прожекторите като младата Дона, а Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Стелан Скарсгард и Колин Фърт отново ще радват киноманите с невероятното си..

публикувано на 20.07.18 в 17:33

АРЕ да се образоваме

Новият социално-образователен проект "Апетит за образователна промяна" стартира със събития, свързани с развитието на децата извън училище. Програмата е насочена към ученици от 4 до 10 клас, като целта е да се създаде среда, в която да се до обогатяват вече придобитите в училище знания и умения с помощта на практическо обучение.  Първата серия от събития..

публикувано на 20.07.18 в 17:05

Боклукът няма място в планината

Планината е място, където да отидем на разходка, на излет, да спортуваме, да се срещнем с приятели, да се насладим на невероятно чист въздух, тишина и спокойствие.  В последните години, обаче, планината се превръща и в място, където да караме кола, да палим огън, да изхвърляме боклука си в импровизираните кошчета около хижите и по екопътеките, или ако..

публикувано на 20.07.18 в 14:50