Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В Южния парк по покана на София'2018

Световни виртуози на юнисайкъла спират дъха ни тази събота

Тази събота в Южния парк предстои нещо рядко срещано и суператрактивно. По покана на София - Европейска столица на спорта, в България пристигат четирима от най-великите световни майстори на юнисайкъл - изпълнения с едно колело. Те ще направят своите демонстрации по време на организирания от София2018 Ърбън Фест „Спортувай в твоя град“.

Черешката на тортата ще бъдат виртуозните изпълнения на четирима супермайстори на юнисайкъл, които са с начало 12 ч. Шоуто на едно колело ще предостави на зрителите спиращи дъха трикове и професионални изпълнения.

За тази цел София - Европейска столица на спорта и с Mini Art Foundation поканиха в България четирима членове на групата MAD4ONE TEAM RIDERS:

В дисциплините URBAN:
Адриен Делекро от Франция - стрийт, флат, трайълс и хокей
Пиер Стърни от Швейцария - трайълс, стрийт и флат

В дисциплините FREESTYLE:
Кати Бол от Германия
Райън Олферс от Дания

СнимкаНаред с тях ще видим уменията на Галина Рьом-Рожбек, която също ще се изявява във фристайл, трайълс и перформънс като представител на Sofia Unicycle Club & Mini Art Foundation.

Изпълненията ще бъдат соло и на двойки във фристайл, трайълс, скокове на височина и на дължина. Ще има и специално изградена уъркшоп зона, където зрителите и участниците съвместно ще опитат да карат юнисайкъл велосипеди под вещото ръководството на специалистите. Всички трикове и изпълнения ще бъдат на фона на музика. Състезателите ще демонстрират парад, престроявания с цел да доставят максимално шоу на зрителите. През целия уикенд виртуозите на юнисайкъла ще презентират на различни популярни и символични за София градски локации техните забележителни умения.

Юнисайкъл провокира всеки един от нас да опита нещо ново и различно свързано с активния начин на живот. Никога не е късно да станеш по-добър в дадена област, да подобриш баланса и физическата си активност, а това със сигурност ще те накара да се чувстваш много по-добре. Този спорт е за всеки, независимо от възраст и социален статус - млади, не толкова млади и хора от третата възраст, цели семейства, начинаещи и напреднали.

Основните дисциплини са:
Фристайл - в която се изпълняват трикове в съпровод на музика.
Трайълс - със скокове на високо и надалеч, през препятствия - тракторни гуми и автомобили, палети, бидони и други предмети.

Всяка година се организират десетки глобални състезания за най-добрите на планетата, европейски и световни(през година) първенства със състезания в 15 различни дисциплини.

Oще подробности може да научите от интервюто на Петя Зунгорлиева с Гео Калев (който също ще участва с юнисайкъл в събота), както и Галина Рьом-Ройбек.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Зеленият отбор на България“ ще залеси 3 дка със смърч над Драгалевци

Доброволците от „Зеленият отбор на България“ отново организират акция по залесяване. Този път мястото гората над кв. Драгалевци в Природения парк Витоша, а датата 3 ноември (събота). Доброволците (сред които можете да бъдете и вие) ще засадят 900 фиданки смърч на 3 дка площ. Това е едно от най-красивите иглолистни дървета. Достига до 95 метра..

публикувано на 21.10.18 в 14:25

Находките от гробница на ул. „Московска“ ще бъдат експонирани на повърхността

Извършени са предварителни проучвания и превантивна консервация на новооткритата гробница на ул. „Московска“, а целта е находките да бъдат експонирани.  Гробното съоръжение е открито случайно при ремонтни дейности в близост до базиликата „Света София“ и попада в границите на Източния некропол на древна Сердика.  Разработени са няколко проекта за това,..

публикувано на 20.10.18 в 10:10

Състезание по бягане за шестата годишнина на "Trail Series"

Със състезание по бягане ще бъде отбелязана шестата годишнина на "Trail Series" - веригата от надпревари по тичане на пресечен терен.  Това са едни от най-предизвикателните състезания, които се организират около София, а и не само тук, като предстоящото за рождения ден ще се проведе в неделя, 21 октомври.  Стартът ще бъде даден от 11:00 ч, а откъде и..

публикувано на 19.10.18 в 17:00
Дора Делийска

Дора Делийска идва от Виена (с роял) за да свири Лист в зала "България"

В петъчното ни "Радиокафе" гостува една красива и талантлива пианистка. Името й е Дора Делийска , от 2000-та година живее в най-музикантския град в света - Виена, а сега е в София за концерт със Софийската филхармония, посветен на ... Унгария. Определено много музикални култури се преплитат в нашия разговор, който обаче започва от инструмента, на..

публикувано на 19.10.18 в 16:09

Петя Александрова: За добрата екранизация е нужен режисьорски стил

В седмицата, посветена на киното и литературата, предаването “Радиоприемница” завършва с разговор с кинокритика Петя Александрова . Книгата или филма, а може би и двете - в каква последователност трябва да се следват, какви са тенденциите, които задава единственият в световен мащаб кино-литературен фестивал "Cinelibri", разказва кинокритикът. Много..

публикувано на 19.10.18 в 15:43