Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В Южния парк по покана на София'2018

Световни виртуози на юнисайкъла спират дъха ни тази събота

Тази събота в Южния парк предстои нещо рядко срещано и суператрактивно. По покана на София - Европейска столица на спорта, в България пристигат четирима от най-великите световни майстори на юнисайкъл - изпълнения с едно колело. Те ще направят своите демонстрации по време на организирания от София2018 Ърбън Фест „Спортувай в твоя град“.

Черешката на тортата ще бъдат виртуозните изпълнения на четирима супермайстори на юнисайкъл, които са с начало 12 ч. Шоуто на едно колело ще предостави на зрителите спиращи дъха трикове и професионални изпълнения.

За тази цел София - Европейска столица на спорта и с Mini Art Foundation поканиха в България четирима членове на групата MAD4ONE TEAM RIDERS:

В дисциплините URBAN:
Адриен Делекро от Франция - стрийт, флат, трайълс и хокей
Пиер Стърни от Швейцария - трайълс, стрийт и флат

В дисциплините FREESTYLE:
Кати Бол от Германия
Райън Олферс от Дания

СнимкаНаред с тях ще видим уменията на Галина Рьом-Рожбек, която също ще се изявява във фристайл, трайълс и перформънс като представител на Sofia Unicycle Club & Mini Art Foundation.

Изпълненията ще бъдат соло и на двойки във фристайл, трайълс, скокове на височина и на дължина. Ще има и специално изградена уъркшоп зона, където зрителите и участниците съвместно ще опитат да карат юнисайкъл велосипеди под вещото ръководството на специалистите. Всички трикове и изпълнения ще бъдат на фона на музика. Състезателите ще демонстрират парад, престроявания с цел да доставят максимално шоу на зрителите. През целия уикенд виртуозите на юнисайкъла ще презентират на различни популярни и символични за София градски локации техните забележителни умения.

Юнисайкъл провокира всеки един от нас да опита нещо ново и различно свързано с активния начин на живот. Никога не е късно да станеш по-добър в дадена област, да подобриш баланса и физическата си активност, а това със сигурност ще те накара да се чувстваш много по-добре. Този спорт е за всеки, независимо от възраст и социален статус - млади, не толкова млади и хора от третата възраст, цели семейства, начинаещи и напреднали.

Основните дисциплини са:
Фристайл - в която се изпълняват трикове в съпровод на музика.
Трайълс - със скокове на високо и надалеч, през препятствия - тракторни гуми и автомобили, палети, бидони и други предмети.

Всяка година се организират десетки глобални състезания за най-добрите на планетата, европейски и световни(през година) първенства със състезания в 15 различни дисциплини.

Oще подробности може да научите от интервюто на Петя Зунгорлиева с Гео Калев (който също ще участва с юнисайкъл в събота), както и Галина Рьом-Ройбек.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Зоран Джуров: Българи и сърби съжителстват много добре от години

Българи и сърби съжителстват много добре от години, заяви Зоран Джуров - председател на Общинския съвет в Цариброд в предаването “Радиокафе”. През следващите десетилетия най-голямото предизвикателство ще бъде как младите хора да останат в Цариброд, за да живеят, а и по-възрастните хора да не заминават за София или Западна Европа, а да останат тук ,..

публикувано на 18.01.19 в 18:37

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях и да пътуват с винетни стикери. Основният аргумент против тол системата е, че четири месеца преди стартирането й превозвачите нямат яснота за това колко ще им струва и как ще се отрази на крайната цена за потребителите. Договорите за обществен превоз са сключени основно по реда на ЗОП и са с..

публикувано на 18.01.19 в 18:07

Отново отчетоха фини прахови частици в столични квартали

Няколко пъти над нормата беше нивото на фините прахови частици в отделни райони на София тази сутрин. Високи нива са били измерени в столичните квартали „Младост”, „Павлово”, „Хиподрума” и „Дружба”. От Столичната община съобщиха, че през деня няма да бъде пускан „зелен билет” за градския транспорт. Аз и целият екип следим много внимателно данните...

публикувано на 18.01.19 в 17:29

15 български паралелки в гимназията в Цариброд

Снежана Симеонова, директор на гимназията "Св. св. Кирил и Методий" в Цариброд, бе гост в неделното ни "Радиокафе", когато пък ние гостувахме в Цариброд. Снежана Симеонова е завършила българска филология в Софийския университет и е оторизиран преводач. Директор на гимназията е от 2003 г., а учениците, които са 247, са разпределени в 15 паралелки - 8..

публикувано на 18.01.19 в 16:51

Специално внимание към децата на "Боровец" за Световния ден на снега

На 19 януари "Боровец" ще отпразнува Световния ден на снега. Организаторите са предвидили безплатни уроци по ски и сноуборд за деца, игри, музика и забавления за цялото семейство. Детските лифт карти ще бъдат на символична цена от 1 лев, съобщи Александра Айвазова от "Бороспорт". Ски легендата Петър Попангелов ще даде ценни съвети на всички..

публикувано на 18.01.19 в 16:40