Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Всички пострадали при катастрофата край Вакарел са стабилизирани

Снимка: БГНЕС
Животът на всички пострадали при катастрофата на автобуса на АМ "Тракия" край Вакарел вече е вън от опасност. През изминалата нощ за първи път беше отчетена позитивна промяна в състоянието на най-тежко ранените, приети в болница "Света Анна". При произшествието загинаха шестима души, а общо 23-ма бяха ранени.

13-годишното дете, прието в "Пирогов", вече е извън реанимацията и диша самостоятелно, съобщи директорът на болницата проф. Асен Балтов. Напълно разгънат е белият му дроб и е свален поставеният му по-рано дрен. Не са се потвърдили съмненията за разкъсани кръвоносни съдове. Детето има и други контузии, които не са тежки и минават с времето.
 
Позитивна промяна има в състоянието на пострадалите при същия инцидент, настанени в болница "Св. Анна", където бяха приети най-голям брой от ранените - общо 10 души. Няма пряка опасност за живота им, но все още са възможни усложнения, съобщи говорителят на болницата Антон Луков. В лечебното заведение бяха направени животоспасяващи операции на шестима от пациентите. Консилиум от специалисти решава днес дали да бъдат оперирани още две жени, пострадали при инцидента
 
СнимкаОт болница „Царица Йоанна - ИСУЛ" е изписано е 19-годишно момиче, прието в петък в лечебното заведение с комоцио. Други трима пострадали са преминали за преглед и са били освободени за домашно лечение. Още вчера е изписан и шофьорът на катастрофиралия автобус, който беше приет в болница "Софиямед" с контузия на гръден кош. 40-годишна жена, която също беше танспортирана в лечебното заведение, е освободена в петък за домашно лечение. Тя е била с леки натъртвания. Състоянието на останалите пострадалите, които бяха настанени във ВМА и болница "Токуда" е стабилно. Две от жените са изписани днес от ВМА . По-тежко пострадала жена на 62 години остава за наблюдение в Клиниката по неврохирургия.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Семейни констелации - удачен метод за бързо определяне на критичните места

В предаването "Контрасти" ви разказахме подробно за терапевтичния метод "Семейни констелации", известен също като фамилни или системни констелации. Какво представлява тази терапия, как действа, за какво е приложима и колко време е нужно, за да се постигне желаният резултат, разясни психотерапевтът Божидар Цендов . Методът е разработен от немския..

публикувано на 21.04.18 в 11:05

Тайланд - кристални плажове, плаващи пазари и екзотика

Тайланд е земя на красотата и богатата култура. Това е най-популярната туристическа дестинация в Югоизточна Азия. Там се намират едни от най-красивите кристално сините плажове. Там са и едни от най-луксозните хотели в света. Въпреки силния туристически поток, Тайланд запазва своята идентичност. Гневът не се толерира в Тайланд. Хората са..

публикувано на 21.04.18 в 10:00
Архитектурно-музеен резерват „Царевец”, Велико Търново

Около 9 милиона души са посетили България през изминалата година

Близо 9 милиона души са посетили България за изминалата година. Това е със 7 % повече от 2016 г., а приходите от туризъм възлизат на 8 милиарда лева. Това каза зам.-министърът на туризма Любен Кънчев, който откри международната кръгла маса „Културен туризъм“. Форумът е включен в програмата на 15-ото Международно туристическо изложение „Културен..

публикувано на 21.04.18 в 09:30

Miry се изправя срещу вътрешните си демони в песента си "Inner Demons"

Мирян Костадинов - Miry се изправя срещу вътрешните си демони в новата си песен "Inner Demons" и видеото към нея. Един от най-обещаващите български рок музиканти пише песента, докато следва "Изящно изкуство и дизайн" в Англия. Там той чува за популярно сред британските музиканти предизвикателство: всеки ден да пише по една песен, независимо..

публикувано на 20.04.18 в 18:36

Неизползваните средства от здравния пакет да покриват протезирането на пациентите

Пациентите да могат да ползват пакета, заплащан от НЗОК, за стоматологична услуга и лечение, от което се нуждаят. Това предложи президентът на Българската академия по естетична стоматология проф. Христо Кисов. Според него, ако през дадена година пациентът не е имал нужда от лечение, неизползваните от полагащите му се средства трябва да се натрупват в..

публикувано на 20.04.18 в 17:36