Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Катя Антонова, писател: Децата ме учат на вълшебства, реакцията им ме стопля

Катя Антонова
Снимка: Олга Добрева
В днешната Радиоприемница гостува и с детската писателка Катя Антонова, която на 18 април в Младежкия театър от 11:30 ч. ще се срещне с деца в рамките на Международния литературен фестивал.

Много съм искрена и това ми помага да установя дълбока и близка връзка с децата – отбелязва Катя Антонова. – Те разбират, че не ги лъжа и не ги подценявам. Понякога самите те ме учат на вълшебства. Опитвам се да им обясня, че и в проблемите и трудните моменти има нещо хубаво…

Реакциите на децата ме стоплят, признанието им ме прави щастлива.

Убедена съм, че има хора, които са гладни за книги с висока артистична стойност.

По думите ѝ четенето е нежна и вълшебна връзка между малкия читател и родителя.

Чуйте разговора на Катя Василева с детската писателка Катя Антонова.

Още по темата

Деца се срещат с европейски и български автори, творчески празник и за преводачи и илюстратори

Eкипът на Радио София и предаването „Радиоприемница“ е част от „Походът на книгите“ – седмата Национална кампания за насърчаване на четенето. Кампанията продължава до 23 април, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на книгата и авторското право...

публикувано на 16.04.18 в 16:23
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Екстрийм Арт - Своге 2018" вдига адреналина

"Екстрийм Арт - Своге 2018" ще се проведе на 29 юли по скалните венци на Стара планина.  Целта на инициативата е по атрактивен начин да се привлече вниманието на жителите и гостите на Своге към активния спорт и забавленията на открито, да се покаже..

публикувано на 21.07.18 в 10:00

"Mamma Mia! Отново заедно" в кината от днес

"Mamma Mia! Отново заедно" - продължението на един от най-забележителните мюзикъли на десетилетието e вече факт и у нас. 29 годишната  Лили Джеймс (звездата от "Пепеляшка" и "Зад волана") ще бъде в светлината на прожекторите като младата Дона, а..

публикувано на 20.07.18 в 17:33

АРЕ да се образоваме

Новият социално-образователен проект "Апетит за образователна промяна" стартира със събития, свързани с развитието на децата извън училище. Програмата е насочена към ученици от 4 до 10 клас, като целта е да се създаде среда, в която да се до обогатяват..

публикувано на 20.07.18 в 17:05

Боклукът няма място в планината

Планината е място, където да отидем на разходка, на излет, да спортуваме, да се срещнем с приятели, да се насладим на невероятно чист въздух, тишина и спокойствие.  В последните години, обаче, планината се превръща и в място, където да караме кола, да..

публикувано на 20.07.18 в 14:50

Над 200 хил. лева планира Столичната община за ремонти на църковни храмове

Над 200 хил.лв. е сумата, която кметът на София Йорданка Фандъкова предлага да бъде отпусната за строителство и рекострукция на църковни храмове през тази година. От няколко години Столичният общински съвет утвърждава средства за подкрепа на духовните..

публикувано на 20.07.18 в 14:37