Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Катя Антонова, писател: Децата ме учат на вълшебства, реакцията им ме стопля

Катя Антонова
Снимка: Олга Добрева
В днешната Радиоприемница гостува и с детската писателка Катя Антонова, която на 18 април в Младежкия театър от 11:30 ч. ще се срещне с деца в рамките на Международния литературен фестивал.

Много съм искрена и това ми помага да установя дълбока и близка връзка с децата – отбелязва Катя Антонова. – Те разбират, че не ги лъжа и не ги подценявам. Понякога самите те ме учат на вълшебства. Опитвам се да им обясня, че и в проблемите и трудните моменти има нещо хубаво…

Реакциите на децата ме стоплят, признанието им ме прави щастлива.

Убедена съм, че има хора, които са гладни за книги с висока артистична стойност.

По думите ѝ четенето е нежна и вълшебна връзка между малкия читател и родителя.

Чуйте разговора на Катя Василева с детската писателка Катя Антонова.

Още по темата

Деца се срещат с европейски и български автори, творчески празник и за преводачи и илюстратори

Eкипът на Радио София и предаването „Радиоприемница“ е част от „Походът на книгите“ – седмата Национална кампания за насърчаване на четенето. Кампанията продължава до 23 април, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на книгата и авторското право...

публикувано на 16.04.18 в 16:23
ВИЖТЕ ОЩЕ

20 електробуса тръгнаха в София

20 нови напълно електрически автобуса Yutong тръгват по две столични линии - 9 и 309. Новите автобуси са с дължина 12 м и са специално предназначени за градовете с натоварен трафик, които искат да подобрят качеството на въздуха. Електробусите са..

публикувано на 12.12.18 в 18:30

"Български пощи" пусна марка, посветена на Нелсън Мандела

Главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Деян Дънешки представи малотиражно пощенско-филателно издание (пощенска марка), което е посветено на 100-годишнината от рождението на Нелсън Мандела. В официалната церемония участва посланикът на Република..

публикувано на 12.12.18 в 16:56

350 деца годишно ползват високотехнологична апаратура в СБРДЦП "Света София"

В последните си издания „Българската Коледа“ си поставя за цел да помогне комплексно на децата с тежки заболявания и увреждания, като осигури съвременна високотехнологична апаратура и подкрепи допълващите грижи, необходими за оздравяването на тези деца...

публикувано на 12.12.18 в 16:27
Цветята нито ще ни направят по-хубави, нито по-здрави, ако килограмите са ни в повече...

Наднорменото тегло и затлъстяването - основателно заподозрените за пандемията от захарен диабет тип 2

Един милиард и 900 милиона от възрастните хора по света имат наднормено тегло или затлъстяване, засегнати са и 75 милиона деца до 19-годишна възраст, сочат данни на Световната здравна организация от 2018 година. А именно наднорменото тегло и..

публикувано на 12.12.18 в 16:15

Забине Бокмюл: Чрез писането се чувствам свободна

Писателката от Лихтенщайн Забине Бокмюл днес се среща днес с читатели и посетители на Софийския международен литературен фестивал, за да разкаже каква е идеята за обикновените хора, които крият необикновени истории. В предаването "Радиоприемница" на..

публикувано на 12.12.18 в 15:32