Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Катя Антонова, писател: Децата ме учат на вълшебства, реакцията им ме стопля

Катя Антонова
Снимка: Олга Добрева
В днешната Радиоприемница гостува и с детската писателка Катя Антонова, която на 18 април в Младежкия театър от 11:30 ч. ще се срещне с деца в рамките на Международния литературен фестивал.

Много съм искрена и това ми помага да установя дълбока и близка връзка с децата – отбелязва Катя Антонова. – Те разбират, че не ги лъжа и не ги подценявам. Понякога самите те ме учат на вълшебства. Опитвам се да им обясня, че и в проблемите и трудните моменти има нещо хубаво…

Реакциите на децата ме стоплят, признанието им ме прави щастлива.

Убедена съм, че има хора, които са гладни за книги с висока артистична стойност.

По думите ѝ четенето е нежна и вълшебна връзка между малкия читател и родителя.

Чуйте разговора на Катя Василева с детската писателка Катя Антонова.

Още по темата

Деца се срещат с европейски и български автори, творчески празник и за преводачи и илюстратори

Eкипът на Радио София и предаването „Радиоприемница“ е част от „Походът на книгите“ – седмата Национална кампания за насърчаване на четенето. Кампанията продължава до 23 април, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на книгата и авторското право...

публикувано на 16.04.18 в 16:23
ВИЖТЕ ОЩЕ

До 2020 г. жертвите по пътищата трябва да бъдат намалени наполовина

Десетки организации по пътна безопасност, представители на Министерство на вътрешните работи, Министерството на транспорта, и Министерство на регионалното развитие и благоустройството проведоха обществено обсъждане на проект на Законите за движението по..

публикувано на 23.04.18 в 18:54

Започва Световната седмица на първичните имунни дефицити

С молебен за благословение и изцеление в параклиса на Александровкса болница беше открита Световната седмица на първичните имунни дефицити. Те включват множесто редки заболявания, но често не са диагностицирани. Ранното откриване на имунните дефицит е от..

публикувано на 23.04.18 в 18:08
Мартин Ташев

Тромпетистът Мартин Ташев: Посрещайте всеки един ден с усмивка

Мартин Ташев открива голямата си любов - музиката още като дете. И до ден днешен не се разделя с тази своя страст, а негов спътник е тромпетът. Познаваме го най-добре от Биг Бенда на Българското национално радио и формация "Тумбаито". Работи с..

публикувано на 23.04.18 в 16:58

Отбелязваме Деня на книгата

Световният ден на книгата е определен за честване от ЮНЕСКО и е празнуван за първи път през 1995 г. Празникът насърчава четенето, издателската дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право. В България Денят на книгата започва да..

публикувано на 23.04.18 в 16:27

Рекламите на цигари - на кого влияят най-силно

В навечерието на Съвета на министрите на здравеопазването на ЕС в София, в БТА бяха изнесени резултатите от международната кръгла маса "Живот без тютюнев дим за европейските граждани". На пресконференцията бяха представени информация и инициативи..

публикувано на 23.04.18 в 16:17