Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Катя Антонова, писател: Децата ме учат на вълшебства, реакцията им ме стопля

Катя Антонова
Снимка: Олга Добрева
В днешната Радиоприемница гостува и с детската писателка Катя Антонова, която на 18 април в Младежкия театър от 11:30 ч. ще се срещне с деца в рамките на Международния литературен фестивал.

Много съм искрена и това ми помага да установя дълбока и близка връзка с децата – отбелязва Катя Антонова. – Те разбират, че не ги лъжа и не ги подценявам. Понякога самите те ме учат на вълшебства. Опитвам се да им обясня, че и в проблемите и трудните моменти има нещо хубаво…

Реакциите на децата ме стоплят, признанието им ме прави щастлива.

Убедена съм, че има хора, които са гладни за книги с висока артистична стойност.

По думите ѝ четенето е нежна и вълшебна връзка между малкия читател и родителя.

Чуйте разговора на Катя Василева с детската писателка Катя Антонова.

Още по темата

Деца се срещат с европейски и български автори, творчески празник и за преводачи и илюстратори

Eкипът на Радио София и предаването „Радиоприемница“ е част от „Походът на книгите“ – седмата Национална кампания за насърчаване на четенето. Кампанията продължава до 23 април, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на книгата и авторското право...

публикувано на 16.04.18 в 16:23
ВИЖТЕ ОЩЕ

Център за 1 млн. лева в район "Слатина" ще подкрепя 30 души с увреждания

Договор за изпълнение на проект за изграждане на „Център за подкрепа за лица с увреждания“ в София подписаха кметът Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. По проекта ще бъде създадена пилотна..

публикувано на 18.09.18 в 16:33

Проектът "КиндиРу" дава добри резултати

Резултатите от експерименталния проект, който бе проведен в шест софийски детски градини, по австралийската програма за ранно детско развитие "КиндиРу", бяха представени в Столичната община. Децата, работили по специализираната програма, са постигнали..

публикувано на 18.09.18 в 16:18

Промени в закона премахват двойните стандарти при храните

Храните, които се внасят в България, трябва да имат официален сертификат, за са еднакви с продуктите, продавани в страната на произход. Това предвижда проектозакон за изменение и допълнение на Закона за храните. Автори на проектозакона са Съюз..

публикувано на 18.09.18 в 16:12

София в 105 минути

Тази седмица предаването ни е посветено на София – на нейната култура, история и дух. Може ли историята на града да бъде разказана в 105 минути, кои са най-ярките събития и факти, достиженията в архитектурата и градоустройството, постиженията в науката и..

публикувано на 18.09.18 в 15:59

"Студентски танцува" зарадва не само студентите

За трета поредна година Столичната община - район „Студентски“ отбеляза Деня на София като организира инициативата „Студентски танцува - 3“. Мероприятието се проведе тази сутрин на скейт площадката в парк „Студентски“, където професионални танцьори..

публикувано на 18.09.18 в 15:56