Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

До 27 април

Безплатни гинекологични прегледи провеждат в Майчин дом

Снимка: Георги Корнейков, БНР
Специализираната АГ болница “Майчин дом” започна от днес кампания за безплатни гинекологични прегледи.
Инициативата е на директора доц. д-р Иван Костов и е по повод Международния ден на здравето, който отбелязахме на 7 април.
Тя цели да припомни на жените, че не трябва да пренебрегват редовната профилактика.
Специалистите ще извършват гинекологичен преглед и ултразвукова диагностика, без направление от специалист, коментира пред Радио София д-р Иван Диков, завеждащ  Диагностистично-консултативния център на "Майчин дом". Чуйте повече.

Консултациите ще се провеждат всеки ден между 13:00 и 14:30 ч. след предварително записване на телефон 02 91 72 233, всеки работен ден между 10:00 и 12:00 ч.
Безплатните прегледи продължават до 27 април.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Екстрийм Арт - Своге 2018" вдига адреналина

"Екстрийм Арт - Своге 2018" ще се проведе на 29 юли по скалните венци на Стара планина.  Целта на инициативата е по атрактивен начин да се привлече вниманието на жителите и гостите на Своге към активния спорт и забавленията на открито, да се покаже красотата, културната история и възможностите за отдих и туризъм в района.  Степента на екстремност..

публикувано на 21.07.18 в 10:00

"Mamma Mia! Отново заедно" в кината от днес

"Mamma Mia! Отново заедно" - продължението на един от най-забележителните мюзикъли на десетилетието e вече факт и у нас. 29 годишната  Лили Джеймс (звездата от "Пепеляшка" и "Зад волана") ще бъде в светлината на прожекторите като младата Дона, а Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Стелан Скарсгард и Колин Фърт отново ще радват киноманите с невероятното си..

публикувано на 20.07.18 в 17:33

АРЕ да се образоваме

Новият социално-образователен проект "Апетит за образователна промяна" стартира със събития, свързани с развитието на децата извън училище. Програмата е насочена към ученици от 4 до 10 клас, като целта е да се създаде среда, в която да се до обогатяват вече придобитите в училище знания и умения с помощта на практическо обучение.  Първата серия от събития..

публикувано на 20.07.18 в 17:05

Боклукът няма място в планината

Планината е място, където да отидем на разходка, на излет, да спортуваме, да се срещнем с приятели, да се насладим на невероятно чист въздух, тишина и спокойствие.  В последните години, обаче, планината се превръща и в място, където да караме кола, да палим огън, да изхвърляме боклука си в импровизираните кошчета около хижите и по екопътеките, или ако..

публикувано на 20.07.18 в 14:50

Над 200 хил. лева планира Столичната община за ремонти на църковни храмове

Над 200 хил.лв. е сумата, която кметът на София Йорданка Фандъкова предлага да бъде отпусната за строителство и рекострукция на църковни храмове през тази година. От няколко години Столичният общински съвет утвърждава средства за подкрепа на духовните общности, като се очаква докладът с предложението да бъде приет на следващото заседание на Съвета..

публикувано на 20.07.18 в 14:37