Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

До 27 април

Безплатни гинекологични прегледи провеждат в Майчин дом

Снимка: Георги Корнейков, БНР
Специализираната АГ болница “Майчин дом” започна от днес кампания за безплатни гинекологични прегледи.
Инициативата е на директора доц. д-р Иван Костов и е по повод Международния ден на здравето, който отбелязахме на 7 април.
Тя цели да припомни на жените, че не трябва да пренебрегват редовната профилактика.
Специалистите ще извършват гинекологичен преглед и ултразвукова диагностика, без направление от специалист, коментира пред Радио София д-р Иван Диков, завеждащ  Диагностистично-консултативния център на "Майчин дом". Чуйте повече.

Консултациите ще се провеждат всеки ден между 13:00 и 14:30 ч. след предварително записване на телефон 02 91 72 233, всеки работен ден между 10:00 и 12:00 ч.
Безплатните прегледи продължават до 27 април.

ВИЖТЕ ОЩЕ

До 2020 г. жертвите по пътищата трябва да бъдат намалени наполовина

Десетки организации по пътна безопасност, представители на Министерство на вътрешните работи, Министерството на транспорта, и Министерство на регионалното развитие и благоустройството проведоха обществено обсъждане на проект на Законите за движението по пътищата, за водачите на моторни превозни средства и за пътните превозни средства. В Директива на..

публикувано на 23.04.18 в 18:54

Започва Световната седмица на първичните имунни дефицити

С молебен за благословение и изцеление в параклиса на Александровкса болница беше открита Световната седмица на първичните имунни дефицити. Те включват множесто редки заболявания, но често не са диагностицирани. Ранното откриване на имунните дефицит е от съществено значение, затова в рамките на инициативата Клиниката по имунология на болницата организира..

публикувано на 23.04.18 в 18:08
Мартин Ташев

Тромпетистът Мартин Ташев: Посрещайте всеки един ден с усмивка

Мартин Ташев открива голямата си любов - музиката още като дете. И до ден днешен не се разделя с тази своя страст, а негов спътник е тромпетът. Познаваме го най-добре от Биг Бенда на Българското национално радио и формация "Тумбаито". Работи с група „Инфинити“, част е от любимата на много българи група „Кафе“. В момента работи заедно с Димитър..

публикувано на 23.04.18 в 16:58

Отбелязваме Деня на книгата

Световният ден на книгата е определен за честване от ЮНЕСКО и е празнуван за първи път през 1995 г. Празникът насърчава четенето, издателската дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право. В България Денят на книгата започва да се отбелязва преди около 15 години. Студенти от Нов български университет организират интерактивни..

публикувано на 23.04.18 в 16:27

Рекламите на цигари - на кого влияят най-силно

В навечерието на Съвета на министрите на здравеопазването на ЕС в София, в БТА бяха изнесени резултатите от международната кръгла маса "Живот без тютюнев дим за европейските граждани". На пресконференцията бяха представени информация и инициативи за промяна на българското закондателство за контрола на тютюнопушенето и премахване на рекламата на..

публикувано на 23.04.18 в 16:17