Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

До 27 април

Безплатни гинекологични прегледи провеждат в Майчин дом

Снимка: Георги Корнейков, БНР
Специализираната АГ болница “Майчин дом” започна от днес кампания за безплатни гинекологични прегледи.
Инициативата е на директора доц. д-р Иван Костов и е по повод Международния ден на здравето, който отбелязахме на 7 април.
Тя цели да припомни на жените, че не трябва да пренебрегват редовната профилактика.
Специалистите ще извършват гинекологичен преглед и ултразвукова диагностика, без направление от специалист, коментира пред Радио София д-р Иван Диков, завеждащ  Диагностистично-консултативния център на "Майчин дом". Чуйте повече.

Консултациите ще се провеждат всеки ден между 13:00 и 14:30 ч. след предварително записване на телефон 02 91 72 233, всеки работен ден между 10:00 и 12:00 ч.
Безплатните прегледи продължават до 27 април.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Европейският ден без загинали на пътя да стане всекидневие!

Както вече информирахме, до 22 септември страната ни е взема участие в Европейската седмица на мобилността , като мотото и тази година е „Мултимодалност“ с подтема „Комбинирай! Движи се!“. Днес е Европейският ден без загинали на пътя. Какво предприема отдел "Пътна полиция" за да постигне тази цел и каква е статистиката до момента? Това..

публикувано на 19.09.18 в 18:24

70 млн. евро са необходими за обновяване на съоръженията на Витоша

Витоша е едно от най-големите природни богатства на София, но все повече се говори, че достъпът до планината е ограничен, а остарелите лифтови съоръжения представляват опасност за туристите и отказват посетителите от разходка сред природата.  Припомняме, че на Витоша има близо 20 километра лифтове и влекове, като за период от 50 години в планината са..

публикувано на 19.09.18 в 17:01

Деца се учиха на безопасност си игри и демонстрации

Над 700 младежи работят като доброволци към столичната организация на Българския младежки червен кръст. Днес те се включиха в своеобразен празник в Южния парк, за да покажат на по-малките от тях какви са правилата за движение по пътищата, как да реагират, ако се наложи да оказват първа помощ и как да се спасят, ако се окажат в горяща сграда...

публикувано на 19.09.18 в 16:43

"Sofia Salsa mini-Fest" събира световни звезди

Най-новото събитие в танцовия календар на София се нарича "Sofia Salsa mini-Fest" и ще зарадва столичани на 29 и 30 септември. Мероприятието ще предложи на гостите 2 дни, изпълнени със салса, уроци по танци и различни уъркшопи, с едни от най-добрите танцьори от България и света. Мини-фестът ще се проведе в напълно обновената зала за събития "В парка"..

публикувано на 19.09.18 в 15:28

Първата обществена биоградина в София цъфти и ухае

След като ви разказахме за политиките на Столичната община за устойчиво градско развитие, сега обърнахме внимание на гражданското участие в този процес.  В "Радиоприемница" решихме да ви заведем в  първата обществена биоградина в София. Създадена именно с цел да промени отношението на жителите на квартала към заобикалящата ги среда, като бъде приложен..

публикувано на 19.09.18 в 14:56