Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Покривът трябва да се поддържа и ремонтира качествено, за да не съсипе сградата под него

| обновено на 08.05.18 в 15:53
3
Снимка: БГНЕС
В това издание на "Часът на майстора" ще ви дадем съвети за правилното ремонтиране или цялостно изграждане на покривни системи. Разделяме покривите на скатови, срещани при еднофамилните тухлени къщи, и плоски, който са най-често изграждани в многофамилните панелни жилища.

Има най-различни покривни повърхности, като най-разпространени са керимидите и битумната мушама. Всяка една от тези покривни защити, разполага с предимства и недостатъци, взависимост от вида и мястото на нашия покрив.

Друго, което трябва да вземем предвид, е правилното изграждане на система за отвеждане на водата. На пазара все по-често се срещат безшевни улуци ВАС, които са идеалният избор за предпазване на покрива, фасадата и основите от разруха. Добре изпълнена водотвеждаща система може да ви гарантира дълголетие, както на изградения покрив, така и на красива фасада под него.

Повече подробности за качествения ремонт на покрив и съвети от специалиста Георги Тасков, чуйте в звуковия файл.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Денят на една софиянка

"Денят на една софиянка" e история за бежанка с неочакван край - добър. Често положителните истории за бежанците не достигат до нас, защото няма кой да ги разкаже.  С тази задача са се захванали от Фондация "Изящни дела", а продуктът на техния труд вече можем да видим във всички метролокации в София. Той представлява един късометражен филм ,..

публикувано на 22.01.19 в 17:47

Образованието - най-подкрепяният от дарители сектор у нас

Дарителските организации иската да видят отражение на своите проекти в политиките на Министерството на образованието и науката, отбеляза директорът на Българския дарителски форум Красимира Величкова. По думите й, постигнатият синхрон между двете страни може да доведе до значителни успехи не само в личностното развитие на учениците, но и в..

публикувано на 22.01.19 в 17:30

Момчетата от Innerglow изненадват с по-необичайни инструменти на представянето на Chained In Love

В петък, 25 януари, в известен столичен клуб, момчетата от групата Innerglow ще представят новия си сингъл Chained In Love и видеото към него. Това е песента, която самите слушатели избраха и с отзивите си след всеки концерт на групата ги убедиха, че трябва да запишат възможно най-скоро. Тодор Ковачев, Петър Желев, Иван Даскалов и Матей..

публикувано на 22.01.19 в 16:39
Васил Велев

Нов вид трудови договори предлагат работодатели

Работодатели предлагат с промени в Кодекса на труда да се въведат нов вид трудови договори. Предложението е да се записват две числа - общият разход за труд и нетната сума, която работникът получава след всички удръжки. Работодателските организации настояват осигурителната тежест да бъде разпределена поравно между работодателя и наетия работник,..

публикувано на 22.01.19 в 16:25
Захари Сотиров и Даниела Минкова-Машова

Ски скок и ски бягане - трудни, но изграждащи характер спортове

Зимните спортове, забавленията в планината и на пистата - за това говорим тази седмица в нашата "Радиоприемница". Днес на ход са темите за ски бягането и мястото му у нас. Не по-малко интересен за дискутиране спорт е и ски скокът. С какви предизвикателства се сблъскват желаещите да практикуват двата зимни спорта? Този и други въпроси обсъдихме с..

публикувано на 22.01.19 в 15:17