Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Покривът трябва да се поддържа и ремонтира качествено, за да не съсипе сградата под него

| обновено на 08.05.18 в 15:53
Снимка: БГНЕС
В това издание на "Часът на майстора" ще ви дадем съвети за правилното ремонтиране или цялостно изграждане на покривни системи. Разделяме покривите на скатови, срещани при еднофамилните тухлени къщи, и плоски, който са най-често изграждани в многофамилните панелни жилища.

Има най-различни покривни повърхности, като най-разпространени са керимидите и битумната мушама. Всяка една от тези покривни защити, разполага с предимства и недостатъци, взависимост от вида и мястото на нашия покрив.

Друго, което трябва да вземем предвид, е правилното изграждане на система за отвеждане на водата. На пазара все по-често се срещат безшевни улуци ВАС, които са идеалният избор за предпазване на покрива, фасадата и основите от разруха. Добре изпълнена водотвеждаща система може да ви гарантира дълголетие, както на изградения покрив, така и на красива фасада под него.

Повече подробности за качествения ремонт на покрив и съвети от специалиста Георги Тасков, чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черната статистика по пътя и причините за нея

Христо Радков, председател на Българското обединение на шофьорите, бе наш гост в „Трафик София“, за да се фокусираме върху проблемите по пътищата и черната статистика, която не се променя много през годините. "Според статистиката на МВР, над 95% от произшествията в България стават по вина на шофьора" , посочи Христо Радков. "Вината на..

публикувано на 15.10.18 в 18:41

В нова сграда ще бъде преместена детската градина в с.Томпсън

В нова сграда ще бъде преместена детската градина в с.Томпсън, община Своге. В момента детското заведение се помещава в старото училище, но поддръжката на обекта е твърде скъпа и затова местната администрация ще инвестира в ремонта на по-малко и функционално помещение. Намеренията на общинската администрация на Своге е през следващата учебна година,..

публикувано на 15.10.18 в 16:54

Има сериозен недостиг на жестови преводачи в България

15 души с увреден слух преминаха обучение как да бъдат социални асистенти по проекта „Иновативни практики за хора с увреден слух”. Идеята на проекта е да накара институциите да създават адаптирано съдържание за глухите хора на жестов език, за да имат възможност те да се развиват в повече сфери. Председателят на асоциация „Заслушай се“ Ашод Дерандонян..

публикувано на 15.10.18 в 16:38

1,2 млрд. евро са приходите от туризъм през юни и юли

Приходите от туризъм само за юни и юли са 1.2 млрд евро, което е ръст от около 8.1% спрямо предходната - 2017 година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова след работна среща с представители на туристическия бранш, професионални сдружения, експерти, на която бяха обобщени резултатите от изминалия летен сезон и беше обсъдена подготовката..

публикувано на 15.10.18 в 15:45

1109 пациенти се нуждаят от трансплантация у нас

1109 са пациентите, които се нуждаят от трансплантация у нас в момента, стана ясно по време на официалната церемония за откриване на Европейската седмица на донорството, която се проведе в Университетската болница "Света Екатерина". Кампанията преминава под надслова „Частица от теб може да бъде за някого целия свят!”, като по този начин ще се изрази..

публикувано на 15.10.18 в 15:25