Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Шеф Петър Цветански:

Човек се храни и с очите освен със сетивата

Снимка: The Restaurant
Домакини на днешното издание на изнесеното предаване “Радиоприемница” е The Restaurant и неговият управител Галя Стоева, както и шеф Петър Цветански, а кулинарен гид е Николай Коев. Обстановката е водеща за популярността на едно заведение, разказа управителят на ресторанта Галя Стоева. Има тенденция търсенето да бъде към по-модерните заведения, с не толкова тежък стил, с по-разчупена визия, обясни Стоева. Градината на ресторанта залага на повече зеленина и цветя по масите.

Човек се храни и с очите освен със сетивата. Визията на едно ястие предразполага човек да приеме храната по по-нормален начин, казва главният готвач шеф Цветански. За кухнята не ресторанта от съществено значение е качеството на продуктите, но и на високото качество на обслужването.

Като всеки един готвач, който е в кухнята на ресторант, Цветански също обича да експериментира. С експериментите се появяват и нови рецепти, разказва готвачът, който професионално се занимава с готвене от 22 години, а любовта към изкуството на готвенето развива още от детските си години.

Ресторантът за първи път се включва в кулинарния фестивал, но се радва на добра посещаемост, заради което биха продължили да участват във формата. В ресторанта се предлагат основно сезонни ястия, но се държи и на класическата българска кухня, което означава, че там може да намерите и агнешко по Гергьовски, например.

Текстурата, според шеф Цветански, е важна, за да могат да се съчетават вкусовете. За това обаче е важно и доброто питие към ястието. Ресторантът разчита на качествените продукти, които използва на двама доставчици, обясни Стоева. Предпочитат да използват българско месо и пресни български зеленчуци. Не си позволяваме да работим със замразени меса, тъй като качеството е по-различно, обясни шеф Цветански и допълни, че на външен вид разлика почти не се вижда, но като качество на месото има немалка разлика.

Според главния готват трябва да има връзка между отделните ястия, за да могат да се допълват вкусовете. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

БТС отбелязва 124 г. от създаването си с масово изкачване на Черни връх

В “Турагент” обръщаме специално внимание на 124-годишнината от първото масово изкачване на Черни връх, организирано от писателя-хуморист Алеко Константинов. То бележи началото на туристическото движение у нас и създаването на Българския туристически съюз. Вече няколко поредни години Съюзът заедно със Столичната община в лицето на фондация..

публикувано на 24.08.19 в 11:10

Затварят тунела на "Люлин" в събота през нощта

В събота срещу неделя през нощта  ще бъде извършено миене на транспортния тунел на „Люлин“ и той ще бъде затворен, съобщиха от Столичната община. От 24.00 часа на 24.08.2019 г. до 05.00 часа на 25.08.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по..

публикувано на 23.08.19 в 17:47

Под 10 улици на "Люлин" има нови водопровод и канализация

Завърши изграждането на канализация в столичния кв. "Люлин" 9. По десет нови улици вече е изградена канализационна и ВиК мрежа. В предаването "Вашият глас" през месец февруари ви разказахме, че жителите в тази част на Люлин, от 50 години чакат изграждането на мрежата. За по-малко от шест месеца канализацията вече е изградена по 10 улици, обясни..

публикувано на 23.08.19 в 16:08

Фондация „За Нашите Деца“ отваря врати за желаещите да научат как работят

Фондация „За Нашите Деца“ провежда ден на отворените врати днес в рамките на втория Годишен форум на социалните услуги в Столична община и инициативата „Качеството означава промяна".Трите центъра на фондацията - Център за обществена подкрепа „Св. София“, Център за приемна грижа и Детска къща - отварят врати за всички желаещи да се запознаят..

публикувано на 23.08.19 в 15:59
Белослава Димитрова

Дневникът на една софиянка: Какво означава да сме сексапилни?

Мили розови фламинги, след като за пореден път обмислях начини и способи как да остана завинаги на морето и да бъде август вечно и съответно установих, че няма да стане, каквито и мисловни и фантасмагорни ресурси да вкарвам, не се изтощих напълно и реших да ви пиша отново в Дневника. Петък е все пак… Първо си мислех да се завъртя около темата за..

публикувано на 23.08.19 в 14:26

“Probation” - откровено за емиграцията чрез кино-театрален моспектакъл

Владимир Диков е главното действащо лице в моноспектакъла “Probation”, чиито продуцент е Моника Мирчовска. Спектакълът е по пиесата на Николай Гундаров. Двамата живеят в Торонто.   Пиесата е написана за четирима души, но претърпява трансформация и докато търсят как да бъде трансформирана пиесата за Диков в Канада, Моника Мирчовска и авторът Гундаров..

публикувано на 23.08.19 в 12:54

Катастрофа затруднява движението преди първия тунел на АМ "Струма"

Катастрофа между леки автомобили затруднява движението в едното платно на автомагистрала "Струма" в района на Мало Бучино. На мястото на инцидента е пристигнал екип на полицията, който е предприел необходимите действия за изясняване на обстоятелствата. Няма данни за сериозно пострадали.

публикувано на 23.08.19 в 12:08