Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Вашият глас:

Кал и липса на инфраструктура в махала Чемерник, с. Железница

Тази седмица в предаването "Вашият глас", в което правим опит да помогнем на столичани в диалога им с институциите, вниманието ни бе насочено към липсата на улици в махала Чемерник, село Железница.

Потърсиха ни група млади хора, които в желанието си да живеят заедно със семйствата и децата си на чист въздух, са закупили имоти в местността. Посторили са своите домове сред красива природа, но липсата на инфраструктура се оказва проблем, с който се сблъскват ежедневно.

Всеки ден, когато се опитат да излязат от домовете си, те се сблъскват с липсата на улици, а калта пред жилищата им се е превърнала във всекидневен проблем.

Хората от махалата разказаха още, че за тяхна сметка, на стойност около 3000 лева, са засипали пътя с натрошен чакъл, за да могат, когато е кално, да излизат от домовете си.

Потърсихме за коментар кмета на цело Железница Дойчин Сремкин, който каза, че няколко пъти са организирани срещи между местната администрация и жителите, но допълни, че всеки има свое мнение. Кметът поясни, че инфраструктурата в района тепърва ще се изгражда, но за това са нужни много средства, а отпуснатите финанси не са достатъчни. Кметът обеща, че до края на тази година част от главната улица в Чемерник ще бъде асфалтирана. Нещо, което не се е случвало през последните 30 години.

Цялото предаване можете да чуете в звуковия файл.

Ако и вие имате неразрешен проблем, свързан с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 9336 200. Не забраявйте да оставите Вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с Вас.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дъжд и гръмотевични бури ще полеят 24 май

С наближаването на 24 май - празникът на българската писменост и култура, а с това и абитуриентските балове, започва чуденето дали ще вали. По всичко личи, че тази година на зрелостниците ще им върви по вода, защото за празника се очакват проливни дъждове и гръмотевични бури. През почивните дни, особено в западната част на страната, се очаква да има..

публикувано на 23.05.18 в 13:22

На 30 май е българската премиера на "Магическите гласове на България"

След като спечели публиката в Страсбург и Берлин, мултимедийният музикален спектакъл „Магическите гласове на България“ ще има своята българска премиера на 30 май от 20:00 часа в Театър Азарян, НДК. Спектакълът е своеобразен разказ за случващото се през годините с българската музика и женските гласове на България - от автентичните народни песни..

публикувано на 23.05.18 в 11:57

Атрактивни български перкусионисти покориха Тайван

Ден преди сакралната за българската култура дата - 24 май, в “Радиокафе” гостуват двама артисти, които са посланици на българското изкуство, традиции и фолклор навсякъде по света. Преди броени дни най-атрактивните български перкусионисти от “Чинари дръмс” се завърнаха от участието си в Международния фестивал за перкусионисти, които се проведе в тайванската..

публикувано на 23.05.18 в 11:28

"РазЛисти класиката" среща деца с художници

Експозицията „РазЛисти класиката” среща тази вечер (23 май) от 18:30 часа деца с художници в галерия „Арт Алея“. Събитието е част от проекта „РазЛисти София!” на издателство „Лист”, съфинансиран от Столичната община, програма „Култура. Ще бъдат показани част от оригиналите на илюстрациите на поредицата „Детски шедьоври от велики писатели“. В..

публикувано на 23.05.18 в 10:56

ТИР е ударил автобус, движещ се по линията Лозен-София

ТИР е ударил отзад автобус, движещ се по линията Лозен-София на автомагистрала "Тракия". Почти всички пътници на автобус №7, както и шофьорът, са леко пострадали, двама души са с по-тежки наранявания, съобщиха от пресцентъра на МВР. В 7.12 часа ни подават сигнал за катастрофа между ТИР и автобус на градския транспорт. Става въпрос за турски ТИР...

обновено на 23.05.18 в 08:59