Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Вашият глас:

Кал и липса на инфраструктура в махала Чемерник, с. Железница

Тази седмица в предаването "Вашият глас", в което правим опит да помогнем на столичани в диалога им с институциите, вниманието ни бе насочено към липсата на улици в махала Чемерник, село Железница.

Потърсиха ни група млади хора, които в желанието си да живеят заедно със семйствата и децата си на чист въздух, са закупили имоти в местността. Посторили са своите домове сред красива природа, но липсата на инфраструктура се оказва проблем, с който се сблъскват ежедневно.

Всеки ден, когато се опитат да излязат от домовете си, те се сблъскват с липсата на улици, а калта пред жилищата им се е превърнала във всекидневен проблем.

Хората от махалата разказаха още, че за тяхна сметка, на стойност около 3000 лева, са засипали пътя с натрошен чакъл, за да могат, когато е кално, да излизат от домовете си.

Потърсихме за коментар кмета на цело Железница Дойчин Сремкин, който каза, че няколко пъти са организирани срещи между местната администрация и жителите, но допълни, че всеки има свое мнение. Кметът поясни, че инфраструктурата в района тепърва ще се изгражда, но за това са нужни много средства, а отпуснатите финанси не са достатъчни. Кметът обеща, че до края на тази година част от главната улица в Чемерник ще бъде асфалтирана. Нещо, което не се е случвало през последните 30 години.

Цялото предаване можете да чуете в звуковия файл.

Ако и вие имате неразрешен проблем, свързан с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 9336 200. Не забраявйте да оставите Вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с Вас.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Кметът на София Йорданка Фандъкова

Фандъкова: Работим за визията на София до 2050 г.

Нашият екип подходи изключително сериозно към темата за промяната на Общия устройствен план със създаването на специален екип, който да подготви и предложи визията на София до 2050 г., т.е. ние работим в момента за това София да има ясна перспектива, да се отчете мнението на гражданите, много широко обсъждане на приоритетите и визията на базата,..

публикувано на 21.01.19 в 11:31

Със Зимен фест на Витоша отбелязваме Световния ден на снега

Поради изключително доброто представяне на София – като 4 години подготовка, като иновативност и събития в качествата си на европейска столица на спорта в кулминационната 2018 г., съответната международна асоциация даде право на града да запази титлата завинаги. Това се случва за пръв път в историята. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е избрана..

публикувано на 21.01.19 в 11:17
Модели от хартия, които Лидия успява сама да изработи

Лидия Христова: Когато срещнем Доброто, трябва да го прегърнем

"Квантовите добрини" - така е озаглавила своето писмо до „Моята история за доброто“ Лидия Христова. Нейната история е колкото обикновена, толкова и невероятна. Лидия е машинен инженер, гимназиален преподавател по информатика и ИТ, със сертификат и компетентности за работа в интеркултурна среда,… но безработна с двигателен дефицит, вследствие..

публикувано на 21.01.19 в 10:16

Зоран Джуров: Българи и сърби съжителстват много добре от години

Българи и сърби съжителстват много добре от години, заяви Зоран Джуров - председател на Общинския съвет в Цариброд в предаването “Радиокафе”. През следващите десетилетия най-голямото предизвикателство ще бъде как младите хора да останат в Цариброд, за да живеят, а и по-възрастните хора да не заминават за София или Западна Европа, а да останат тук ,..

публикувано на 18.01.19 в 18:37

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях и да пътуват с винетни стикери. Основният аргумент против тол системата е, че четири месеца преди стартирането й превозвачите нямат яснота за това колко ще им струва и как ще се отрази на крайната цена за потребителите. Договорите за обществен превоз са сключени основно по реда на ЗОП и са с..

публикувано на 18.01.19 в 18:07