Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Вашият глас:

Кал и липса на инфраструктура в махала Чемерник, с. Железница

Тази седмица в предаването "Вашият глас", в което правим опит да помогнем на столичани в диалога им с институциите, вниманието ни бе насочено към липсата на улици в махала Чемерник, село Железница.

Потърсиха ни група млади хора, които в желанието си да живеят заедно със семйствата и децата си на чист въздух, са закупили имоти в местността. Посторили са своите домове сред красива природа, но липсата на инфраструктура се оказва проблем, с който се сблъскват ежедневно.

Всеки ден, когато се опитат да излязат от домовете си, те се сблъскват с липсата на улици, а калта пред жилищата им се е превърнала във всекидневен проблем.

Хората от махалата разказаха още, че за тяхна сметка, на стойност около 3000 лева, са засипали пътя с натрошен чакъл, за да могат, когато е кално, да излизат от домовете си.

Потърсихме за коментар кмета на цело Железница Дойчин Сремкин, който каза, че няколко пъти са организирани срещи между местната администрация и жителите, но допълни, че всеки има свое мнение. Кметът поясни, че инфраструктурата в района тепърва ще се изгражда, но за това са нужни много средства, а отпуснатите финанси не са достатъчни. Кметът обеща, че до края на тази година част от главната улица в Чемерник ще бъде асфалтирана. Нещо, което не се е случвало през последните 30 години.

Цялото предаване можете да чуете в звуковия файл.

Ако и вие имате неразрешен проблем, свързан с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 9336 200. Не забраявйте да оставите Вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с Вас.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Зеленият отбор на България“ ще залеси 3 дка със смърч над Драгалевци

Доброволците от „Зеленият отбор на България“ отново организират акция по залесяване. Този път мястото гората над кв. Драгалевци в Природения парк Витоша, а датата 3 ноември (събота). Доброволците (сред които можете да бъдете и вие) ще засадят 900 фиданки смърч на 3 дка площ. Това е едно от най-красивите иглолистни дървета. Достига до 95 метра..

публикувано на 21.10.18 в 14:25

Находките от гробница на ул. „Московска“ ще бъдат експонирани на повърхността

Извършени са предварителни проучвания и превантивна консервация на новооткритата гробница на ул. „Московска“, а целта е находките да бъдат експонирани.  Гробното съоръжение е открито случайно при ремонтни дейности в близост до базиликата „Света София“ и попада в границите на Източния некропол на древна Сердика.  Разработени са няколко проекта за това,..

публикувано на 20.10.18 в 10:10

Състезание по бягане за шестата годишнина на "Trail Series"

Със състезание по бягане ще бъде отбелязана шестата годишнина на "Trail Series" - веригата от надпревари по тичане на пресечен терен.  Това са едни от най-предизвикателните състезания, които се организират около София, а и не само тук, като предстоящото за рождения ден ще се проведе в неделя, 21 октомври.  Стартът ще бъде даден от 11:00 ч, а откъде и..

публикувано на 19.10.18 в 17:00
Дора Делийска

Дора Делийска идва от Виена (с роял) за да свири Лист в зала "България"

В петъчното ни "Радиокафе" гостува една красива и талантлива пианистка. Името й е Дора Делийска , от 2000-та година живее в най-музикантския град в света - Виена, а сега е в София за концерт със Софийската филхармония, посветен на ... Унгария. Определено много музикални култури се преплитат в нашия разговор, който обаче започва от инструмента, на..

публикувано на 19.10.18 в 16:09

Петя Александрова: За добрата екранизация е нужен режисьорски стил

В седмицата, посветена на киното и литературата, предаването “Радиоприемница” завършва с разговор с кинокритика Петя Александрова . Книгата или филма, а може би и двете - в каква последователност трябва да се следват, какви са тенденциите, които задава единственият в световен мащаб кино-литературен фестивал "Cinelibri", разказва кинокритикът. Много..

публикувано на 19.10.18 в 15:43