Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Вашият глас:

Кал и липса на инфраструктура в махала Чемерник, с. Железница

Тази седмица в предаването "Вашият глас", в което правим опит да помогнем на столичани в диалога им с институциите, вниманието ни бе насочено към липсата на улици в махала Чемерник, село Железница.

Потърсиха ни група млади хора, които в желанието си да живеят заедно със семйствата и децата си на чист въздух, са закупили имоти в местността. Посторили са своите домове сред красива природа, но липсата на инфраструктура се оказва проблем, с който се сблъскват ежедневно.

Всеки ден, когато се опитат да излязат от домовете си, те се сблъскват с липсата на улици, а калта пред жилищата им се е превърнала във всекидневен проблем.

Хората от махалата разказаха още, че за тяхна сметка, на стойност около 3000 лева, са засипали пътя с натрошен чакъл, за да могат, когато е кално, да излизат от домовете си.

Потърсихме за коментар кмета на цело Железница Дойчин Сремкин, който каза, че няколко пъти са организирани срещи между местната администрация и жителите, но допълни, че всеки има свое мнение. Кметът поясни, че инфраструктурата в района тепърва ще се изгражда, но за това са нужни много средства, а отпуснатите финанси не са достатъчни. Кметът обеща, че до края на тази година част от главната улица в Чемерник ще бъде асфалтирана. Нещо, което не се е случвало през последните 30 години.

Цялото предаване можете да чуете в звуковия файл.

Ако и вие имате неразрешен проблем, свързан с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 9336 200. Не забраявйте да оставите Вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с Вас.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Да станеш влогър не е достатъчна снимачната техника, но и да има какво да кажеш...

За какво и на кого са полезни влоговете и що за звезди са авторите им

Крис Захариев, Валери Йорданова, Мирела Лилова, Magi San, Dimikask - ако всички тези имена са ви познати, значи сте един от българските влог фенове и ще ви зарадваме с новината, че на 18 и 19 август мечтата ви да се срещнете с вашите онлайн приятели ще стане реалност. Всички любими български Youtube влогъри ще се съберат в Сердика Център и   ще..

публикувано на 15.08.18 в 10:12

Няма опасни прелези, а неразумни шофьори

Въпреки че железопътната ни инфраструктура е с един от най-високите проценти на автоматични и технически средства за осигуряване на сигнализирането на жп прелези, статистиката на Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ) сочи, че само за последните 3 години, при инциденти на прелези са ранени 25 души, а загиналите са 11. За същия..

публикувано на 14.08.18 в 17:50

Ремонтът на 700 м от ул. "Резбарска" в кв. "Подуяне" струва 1 млн. лева

До началото на учебната година трябва да приключи ремонтът на ул. "Резбарска" в кв. "Подуяне". Трасето е с дължина около 700 метра, а по него ежедневно се движат и автомобили, и тежка механизация, тъй като районът освен жилищен е и индустриален. Ремонтът на ул. "Резбарска" започна през месец юли, а участъкът беше в много тежко състояние,..

публикувано на 14.08.18 в 17:26

5 дни изящество в Орешак: грънчарство, тъкачество, дърворезба, иконопис

От 15 до 19 август в троянското село Орешак ще ви посрещнат на Националното изложение на художествените занаяти. В 5те дни ще можете  да видите и да участвате в ателиета по грънчарство, тъкачество, дърворезба и иконопис, съчатани с богата музикална палитра. Традиционният панаир на занаятите в село Орешак има дълга история. Още в края на 18-и век..

публикувано на 14.08.18 в 16:40

Фолклорният фестивал „Нестия” се завръща с нова сила

След двегодишно прекъсване, отново се възобновява провеждането на фолклорния фестивал „Нестия” в община Сапарева баня. Това ще бъде шестото издание на празника, който се провежда в дните от 17 до 19 август и носи мотото „Край Германея с Песни музика и танци“. В първия и последния ден на фестивала, програмата ще се проведе на амфитеатър..

публикувано на 14.08.18 в 16:29