Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Мария Палиева: Двигателят на всичко е любовта

Търся радост в очите на публиката
Снимка: infopleven.com
Мария Палиева - една от двете дъщери на проф. Добри Палиев, която от години е преподавател в Националното музикално училище, започва да се занимава с музика съвсем случайно. Спомня си, че не тя, а учителката ѝ по пеене казва на баща ѝ да я научи да свири нещо на акордеон за предстоящото годишно тържество. Така през годините тя е увлечена от музиката, а след себе си увлича и сестра си - Искра Палиева.

Казва, че много е обичала да стои на лекциите на проф. Палиев. По думите ѝ, взима от него най-доброто и то е любовта. Категорична е, че "любовта е двигател на всички неща". Затова иска да научи своите ученици винаги да вършат максимално добре работата си, с много любов, с енергия и разбиране. Щастлива е, когато вижда в очите на публиката не сълзи от радост, а просто радост.

***

Творческият дух за втора поредна година ще изпълни ул. "Цар Самуил", между ул. „Денкоглу” и ул. „Солунска”. В памет и по повод 90 години от рождението на проф. Добри Палиев организаторите от фондация "Въпреки" са избрали темата да бъде ударни инструменти.  
Затова и в музикалната част на програмата гости на сцената ще бъдат скулпторът и музикант Мартиан Табаков и перкусионистът Бранко Вълчев; състав от студенти на композитора Асен Аврамов, барабанистът Александър Даниел заедно с известния тромпетист Росен Захариев - Роко. В откриването, което ще започне в 16:00 ч., ще се включат два състава на Националното музикално училище „Любомир Пипков” - „Тупан” и „Палиев'с Спаркълс” с преподавателки Мария и Искра Палиеви.
През целия ден - след 10:00 ч., галериите, намиращи се на ул. "Цар Самуил" ще бъдат отворени за посетители, а на самата улица ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ ще рисуват и показват свои картини по темата.

Още - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Черната статистика по пътя и причините за нея

Христо Радков, председател на Българското обединение на шофьорите, бе наш гост в „Трафик София“, за да се фокусираме върху проблемите по пътищата и черната статистика, която не се променя много през годините. "Според статистиката на МВР, над 95% от произшествията в България стават по вина на шофьора" , посочи Христо Радков. "Вината на..

публикувано на 15.10.18 в 18:41

В нова сграда ще бъде преместена детската градина в с.Томпсън

В нова сграда ще бъде преместена детската градина в с.Томпсън, община Своге. В момента детското заведение се помещава в старото училище, но поддръжката на обекта е твърде скъпа и затова местната администрация ще инвестира в ремонта на по-малко и функционално помещение. Намеренията на общинската администрация на Своге е през следващата учебна година,..

публикувано на 15.10.18 в 16:54

Има сериозен недостиг на жестови преводачи в България

15 души с увреден слух преминаха обучение как да бъдат социални асистенти по проекта „Иновативни практики за хора с увреден слух”. Идеята на проекта е да накара институциите да създават адаптирано съдържание за глухите хора на жестов език, за да имат възможност те да се развиват в повече сфери. Председателят на асоциация „Заслушай се“ Ашод Дерандонян..

публикувано на 15.10.18 в 16:38

1,2 млрд. евро са приходите от туризъм през юни и юли

Приходите от туризъм само за юни и юли са 1.2 млрд евро, което е ръст от около 8.1% спрямо предходната - 2017 година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова след работна среща с представители на туристическия бранш, професионални сдружения, експерти, на която бяха обобщени резултатите от изминалия летен сезон и беше обсъдена подготовката..

публикувано на 15.10.18 в 15:45

1109 пациенти се нуждаят от трансплантация у нас

1109 са пациентите, които се нуждаят от трансплантация у нас в момента, стана ясно по време на официалната церемония за откриване на Европейската седмица на донорството, която се проведе в Университетската болница "Света Екатерина". Кампанията преминава под надслова „Частица от теб може да бъде за някого целия свят!”, като по този начин ще се изрази..

публикувано на 15.10.18 в 15:25