Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Доброволци ще чистят част от пътеката от Златните мостове към х. "Панчо Томов"

Автор:
хижа "Панчо Томов"
Снимка: YouTube
Сезонът на най-красивите оттенъци на зеления цвят е в разгара си. Единственото нещо, което нарушава невероятните пейзажи при разходките ни в планината, са боклуците, които някой преди нас е оставил, като спомен за това, че е минал от там. Предстои обаче инициатива по почистване на една от най-посещаваните пътеки на Витоша. (Дано да стават все повече).

На 19 май (събота) доброволци, сред които можете да бъдете и вие, ще чистят част от пътеката от Златните мостове към х. "Панчо Томов". Природен парк "Витоша" се включва в инициативата, като предоставя инструменти, а организатори са планинарите от сдружение за приключенски и алтернативен туризъм “Go go adventures”.

Ще бъдат чистени канавките и водостоците на една част от пътеката, защото когато са запушени водата при дъждове и снеготопене тече по пътеката и я руши, каза планинският водач Борислав Димитров.

Мястото на срещата е паркингът на Златните мостове, а актуална информация за организацията можете да следите на фейсбук страницата или на сайта на сдружението. След почистването организаторите са предвидили празненство в екостационара "Белите брези".

От няколко години Природен парк "Витоша" дава за осиновяване местности в планината на физически или юридически места за стопанисване и поддръжка. Сдужението “Go go adventures” са осиновители на пътеката в частта й от местността Златните мостове до х. "Панчо Томов", каза Мария Димитрова.

Грижите за пътеката, която е осиновена се изразяват в почистване на канавките, водостоците и мостчетата, почистване от отпадъци, справяне със свлачища.
Чуйте повече в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Кметът на София Йорданка Фандъкова

Фандъкова: Работим за визията на София до 2050 г.

Нашият екип подходи изключително сериозно към темата за промяната на Общия устройствен план със създаването на специален екип, който да подготви и предложи визията на София до 2050 г., т.е. ние работим в момента за това София да има ясна перспектива, да се отчете мнението на гражданите, много широко обсъждане на приоритетите и визията на базата,..

публикувано на 21.01.19 в 11:31

Със Зимен фест на Витоша отбелязваме Световния ден на снега

Поради изключително доброто представяне на София – като 4 години подготовка, като иновативност и събития в качествата си на европейска столица на спорта в кулминационната 2018 г., съответната международна асоциация даде право на града да запази титлата завинаги. Това се случва за пръв път в историята. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е избрана..

публикувано на 21.01.19 в 11:17
Модели от хартия, които Лидия успява сама да изработи

Лидия Христова: Когато срещнем Доброто, трябва да го прегърнем

"Квантовите добрини" - така е озаглавила своето писмо до „Моята история за доброто“ Лидия Христова. Нейната история е колкото обикновена, толкова и невероятна. Лидия е машинен инженер, гимназиален преподавател по информатика и ИТ, със сертификат и компетентности за работа в интеркултурна среда,… но безработна с двигателен дефицит, вследствие..

публикувано на 21.01.19 в 10:16

Зоран Джуров: Българи и сърби съжителстват много добре от години

Българи и сърби съжителстват много добре от години, заяви Зоран Джуров - председател на Общинския съвет в Цариброд в предаването “Радиокафе”. През следващите десетилетия най-голямото предизвикателство ще бъде как младите хора да останат в Цариброд, за да живеят, а и по-възрастните хора да не заминават за София или Западна Европа, а да останат тук ,..

публикувано на 18.01.19 в 18:37

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях и да пътуват с винетни стикери. Основният аргумент против тол системата е, че четири месеца преди стартирането й превозвачите нямат яснота за това колко ще им струва и как ще се отрази на крайната цена за потребителите. Договорите за обществен превоз са сключени основно по реда на ЗОП и са с..

публикувано на 18.01.19 в 18:07