Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

През 2019 г. започва пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе”

Снимка: БГНЕС
През 2019 г. ще започне пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе” в участъка около Панчарево и село Кокаляне. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Обещанието идва след снощния протест на жители от двете села, които излязоха на протест и за известно време блокираха “Самоковско шосе”.

Исканията на жителите на Панчарево и село Кокаляне са да бъде извърешн ремонт на “Самоковско шосе“ от Караулката на Околовръстния път до Кокалянско ханче и изграждане на канализация. Министър Нанков припомни, че този път се поддържа от Агенция “Пътна инфраструктура”.

През последната година държавата е инвестирала сериозно по отношение на Околовръстния път на столицата, казва кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е един от най-важните, може би наред с метрото е еднакво важен проект, за всички софиянци и всички го усещаме както от централните, така и от крайните квартали. За наша радост има вече процедура за избор на изпълнител за разширението на Южната дъга от ж.к "Младост" до АМ "Тракия", каза Фандъкова.

Чуйте подробности в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Дървото на живота" във ВМА е допълнено с имената на нови трима донори

"Дървото на живота" във Военномедицинска академия беше допълнено с имената на нови трима донори. На официалната церемония, освен медиците от ВМА, присъстваха представители на Агенцията по трансплантация, Военновъздушните сили, на най-голямата мотоорганизация в България „Sofia Riders” и трансплантирани пациенти. Основен проблем за страната остава ниският..

публикувано на 17.10.18 в 19:15

Пореден скандал около ремонта на ул.„Граф Игнатиев“

Пореден скандал около ремонта на ул.„Граф Игнатиев“. Този път гражданската организация „Спаси София“ сигнализира за нарушаване на Закона за обществените поръчки, тъй като Столичната община променя условията в проекта за трамвайното трасе, след като е финализиран конкурсът. Не само заради това, но и заради проблемите с други транспортни обекти,..

публикувано на 17.10.18 в 19:02

Светлин Наков - вдъхновител с кауза

Гост в днешното издание на предаването е Светлин Наков. Той е софтуерен инженер, има докторска степен по компютърни науки, носител е на наградата „Джон Атанасов“ за принос към развитието на информационните технологии и информационното общество. През 2014 г. получава награда „Млад мениджър“. През 2009 г. създава Академията на Телерик за софтуерни..

публикувано на 17.10.18 в 18:32

„Тайната памет на костюма“ показва финландците в киното от началото на XX век

В „Радиоприемница“ днес гостува художникът и преподавател в НАТФИЗ Елена Тренчева, с която разговаряхме за Финландската гала вечер в рамките на Международния кино-литературен фестивал „Синелибри“. По време на събитието, което ще се проведе тази вечер, 19:30 часа, в Сити Марк Арт Център, ще можем да се насладим на затрогващия филм „Мъжът и..

публикувано на 17.10.18 в 15:46

Да съберем и дарим жълъди и кестени, от които ще бъдат отгледани 12 хиляди фиданки

Детските ни спомени от есента винаги са свързани с приятни разходки в парка, игри сред цветните листа и събиране на кестени и жълъди за домашната ни колекция. Точно сега инициативата „Дари жълъд, засади бъдеще“, която се осъществява от Gorata.bg , превръща събирането на жълъди и кестени в едно много добро дело. Организаторите апелират към..

публикувано на 17.10.18 в 15:40