Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

През 2019 г. започва пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе”

Снимка: БГНЕС
През 2019 г. ще започне пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе” в участъка около Панчарево и село Кокаляне. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Обещанието идва след снощния протест на жители от двете села, които излязоха на протест и за известно време блокираха “Самоковско шосе”.

Исканията на жителите на Панчарево и село Кокаляне са да бъде извърешн ремонт на “Самоковско шосе“ от Караулката на Околовръстния път до Кокалянско ханче и изграждане на канализация. Министър Нанков припомни, че този път се поддържа от Агенция “Пътна инфраструктура”.

През последната година държавата е инвестирала сериозно по отношение на Околовръстния път на столицата, казва кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е един от най-важните, може би наред с метрото е еднакво важен проект, за всички софиянци и всички го усещаме както от централните, така и от крайните квартали. За наша радост има вече процедура за избор на изпълнител за разширението на Южната дъга от ж.к "Младост" до АМ "Тракия", каза Фандъкова.

Чуйте подробности в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тийнейджърите и градът - забавления на открито

По-малко от месец остава до началото на новата учебна година и на учениците да се насладят на свободното си време.  Докато по-малките от тях са ограничени от задължителното присъствие на възрастен, вече поотрасналите тийнейджъри могат да бъдат видени сами в много паркове и басейни в столицата. Естествено, дейностите на открито са най-предпочитани..

публикувано на 21.08.18 в 15:45
Иван Чакъров може дълго да разказва

Иван Чакъров: Националното изложение на занаятите в Орешак е отворено целогодишно

Традициите и българските занаятите са живи. Това не е лозунг или призив, а нагледно доказателство за това може да се види (и пипне) в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак близо до Троян. Комплексът е построен през 1971 година. Сега той разполага с 9 изложбени зали на площ от 4200 км. м. Всяка от..

публикувано на 21.08.18 в 15:13

Магията на блуса и рока завладява село Миндя

В десетото издание на "Миндя рок фест" ще пеят повечето хедлайнери от предишните издания - Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, Милена Славова и сърбите от "Cotton Pickers". По време на двете вечери, посветени на блуса и рока, с добра музика и неповторима енергия ще ни заредят и "Drivers", "Delta Roosters", "Рестарт", "Асамбленд" и "Магистри"...

публикувано на 21.08.18 в 15:00
Троян

Донка Михайлова: Елате в Троян, за да срещнете истинските балканджии

"150 причини да посетите Троян" - това е мотото, с което градът се подготвя да отбележи своята 150-а годишнина. Самото селище обаче се заражда много по-рано - още през I век от н.е, когато наследниците на император Траян правят път през планината, който свързва Дунав и Бяло море. Преди 150 години троянци се обединяват и измолват от Мидхат паша селището..

публикувано на 21.08.18 в 14:57

Писатели и визуални артисти се присъединяват към Капана фест

Европейската столица на културата отправя поредната си покана – този път за осмото издание на Капана Фест Есен’18 Театърът ще бъде силен акцент в програмата тази есен – каза в аванс пред Радио София Елица Мавродинова – част от организационния екип на събитието. - Ще има, разбира се, книжен базар. В музикално отношение минаваме на..

публикувано на 21.08.18 в 11:32