Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

През 2019 г. започва пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе”

Снимка: БГНЕС
През 2019 г. ще започне пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе” в участъка около Панчарево и село Кокаляне. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Обещанието идва след снощния протест на жители от двете села, които излязоха на протест и за известно време блокираха “Самоковско шосе”.

Исканията на жителите на Панчарево и село Кокаляне са да бъде извърешн ремонт на “Самоковско шосе“ от Караулката на Околовръстния път до Кокалянско ханче и изграждане на канализация. Министър Нанков припомни, че този път се поддържа от Агенция “Пътна инфраструктура”.

През последната година държавата е инвестирала сериозно по отношение на Околовръстния път на столицата, казва кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е един от най-важните, може би наред с метрото е еднакво важен проект, за всички софиянци и всички го усещаме както от централните, така и от крайните квартали. За наша радост има вече процедура за избор на изпълнител за разширението на Южната дъга от ж.к "Младост" до АМ "Тракия", каза Фандъкова.

Чуйте подробности в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Автобусни превозвачи готвят протест

От Конфедерацията на автобусните превозвачи обявиха (КАП), че заради натрупани през годините проблеми в бранша обмислят да започнат безсрочни протести от 18 февруари, като ще спрат превози по всички редовни линии.  За да бъдат чути и решени проблемите на автобусните превозвачи, е изпратено писмо до премиера Бойко Борисов, Министерството на финансите и до..

публикувано на 16.01.19 в 18:48

Пускат 30 нови автобуса по линии 72 и 84

30 нови автобуса ще обслужват линиите 72 и 84 от утре. Превозните средства отговарят на най-високия екологичен стандарт Евро 6, нископодови са и се накланят при спиране на спирка, обясни при представянето им кметът на София Йорданка Фандъкова. Газовите автобуси са по-подходящи за равнинен терен и затова са пуснати в централна градска част. Автобусите,..

публикувано на 16.01.19 в 18:20

Yu-Gi-Oh! - култура, спорт и страст за последователите

Съвременните форми на забавление за деца и възрастни е темата на предаването “Радиоприемница” тази седмица. След ескейп стаите и настолните игри, днес ще се потопим в Yu-Gi-Oh! културата. За да разкаже за играта, спечелила рекорд на Гинес по брой продадени карти, гостува съдията по международни турнири на Yu-Gi-Oh! Иван Тодоров , известен в тези среди..

публикувано на 16.01.19 в 16:36

Кои са най-често срещаните митове за храненето

Защо започнахме да обръщаме толкова голямо внимание на начина си на хранене? В миналото хората са се борели ежедневно, за да осигурят каквато и да е храна на масата.  В момента вече нуждите ни са презадоволени, а и достъпът до различна храна е неограничен. Вече имаме лукса да решим какво точно слагаме на масата и да търсим качеството, което отговаря на..

публикувано на 16.01.19 в 15:58

„Оркестър Титаник" на сцената на Сатиричния театър

На 17 януари предстои първата за 2019 г. премиера в Сатиричен театър "Алеко Константинов". Това е постановката на проф. Румен Рачев „Оркестър Титаник" от Христо Бойчев.  Спектакълът е съвместна продукция с Общинския драматичен театър в Кюстендил. В „Оркестър Титаник“ за първи път като щатни актьори на Сатиричния театър ще се изявят Силвия Лулчева и Иван..

публикувано на 16.01.19 в 15:43