Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Санират 13 сгради в община Самоков с европейски средства

Снимка: БГНЕС

Започна санирането на 13 сгради в община Самоков за над 1 милион и 600 хиляди лева по Оперативната програма „Региони в растеж". Първият обект е блок „Рилски лен” в Първи квартал - срещу училище „Христо Максимов”. По проекта ще бъдат топлоизолирани жилищни блокове, жилищна кооперация и частни къщи, като при всички ще бъде подменена и дограмата. Крайният срок за изпълнение на проекта е 19 април 2019 г.

По оперативната програма общината в Самаков е спечелила общо 4 проекта - един от тях е за обществени сгради на стойност 4 млн. лв., а останалите три, които са на обща стойност 4 млн. лв., са предназначени за обновяване на многофамилни жилищни сгради и частни домове.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Здраве и стил на живот - избрано от печата

От 21 май започва кандидатстването с проекти за подобряване на междублоковите пространства по Програма „Зелена София“ на Столична община, пише МОНИТОР .  Програмата е насочена към обновяване на междублоковите пространства - общинска собственост, като създава възможност за озеленяване и изграждане на прилежащите към блоковете зелени площи, подмяна или..

публикувано на 23.05.18 в 09:05

Очаква ни слънчево време

Днес времето ще е слънчево. След обяд над западните и планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от изток. Максималните температури ще са между 25 и 30°. Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за май. Такава е..

публикувано на 23.05.18 в 08:40

Вече се работи по Програмата за качество на атмосферния въздух в София

Вече се работи по Програмата за качество на атмосферния въздух на Столичната община (СО) за периода 2020 - 2025 г. Това стана ясно от днешното заседание на комисията по околна среда към Столичния общински съвет. Администрацията е започнала с подготовката още отсега, тъй като в момента действащата програма (2015 - 2020 г) бе приета 2 г. след първоначално..

публикувано на 22.05.18 в 16:55

Катастрофа блокира движението по бул.”Цариградско шосе”

Тежка катастрофа е станала преди минути на бул.”Цариградско шосе” в посока кв. "Младост", в района на Четвърти километър. Заради произшествието движението в района е силно затруднено. Образувала се е колона от автомобили, която продължава от Четвърти километър до Орлов мост. 

публикувано на 22.05.18 в 12:54

НПМГ с промяна в балообразуването при прием в 8 клас

Седмокласниците от цялата страна ще могат да кандидатстват в Националната природо-математическа гимназия (НПМГ) с резултата от Националното състезание по природни науки и география - „Академик Чакалов“, което ще се проведе на 9 юни (събота) от 08:00 ч. в Химическия факултет на Софийския университет. Точките, които учениците получат на състезанието, ще се..

публикувано на 22.05.18 в 11:51