Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Санират 13 сгради в община Самоков с европейски средства

Снимка: БГНЕС

Започна санирането на 13 сгради в община Самоков за над 1 милион и 600 хиляди лева по Оперативната програма „Региони в растеж". Първият обект е блок „Рилски лен” в Първи квартал - срещу училище „Христо Максимов”. По проекта ще бъдат топлоизолирани жилищни блокове, жилищна кооперация и частни къщи, като при всички ще бъде подменена и дограмата. Крайният срок за изпълнение на проекта е 19 април 2019 г.

По оперативната програма общината в Самаков е спечелила общо 4 проекта - един от тях е за обществени сгради на стойност 4 млн. лв., а останалите три, които са на обща стойност 4 млн. лв., са предназначени за обновяване на многофамилни жилищни сгради и частни домове.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Въвежда се временна организация на движението

Въвежда се временна организация на движението за заснемането на филма „Патрулки”, съобщиха от Столичната община.  Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на колите на снимачния екип и извън местата в режима на платено паркиране „служебен абонамент”, както следва:  - От 18.00 часа на 16 октомври до 03.00 часа на 17..

публикувано на 15.10.18 в 18:57

Птиците в Борисовата градина ще зимуват като новодомци

Започна поетапно поставяне на общо 400 къщички за птици в парк „Княз-Борисова градина“ преди зимата, съобщиха от Столичната община. В първото събитие участие взеха близо 100 деца, които се включиха активно в сглобяването и украсяването на различните видове къщички и помогнаха за закачането им по дърветата. Инициативата е част от мерките, които..

публикувано на 15.10.18 в 15:04

Пожар гори в близост до бул. „Европа“, след разклона за Банкя

Пожар гори в близост до бул. „Европа“, след разклона за Банкя, съобщават от пресцентъра на МВР. На място са екипи на пожарната, които гасят пламъците. Горят стърнища, огънят е обхванал голяма площ. Няма опасност за намиращите се в близост постройки. Сигналът за пожара е подаден в 12.30 часа. От пожара има задимяване на пътя. Взети са превантивни мерки..

публикувано на 15.10.18 в 14:31

Гълъбово е обградено от жандармерия заради пияни роми

Гълъбово е обградено от жандармерия. Причината е инцидент от вчера в ромската махала, съобщава БГНЕС. Ромите са се забавлявали шумно със силна музика. На място е пристигнал патрул. Полицаи са се опитали да конфискуват музикалната уредба, но ромите са ги нападнали и са потрошили патрулния им автомобил. От МВР уточняват, че вчера към 14.24 часа е получен..

публикувано на 15.10.18 в 11:19

Няколко столични района остават без вода

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата днес, съобщават от пресцентъра на дружеството. Във връзка с ремонт на уличен водопровод на ул. „Цанко Церковски“ в кв. „Михайлово“ в град Банкя се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа за живеещите в района на: ул. „Александър Стамболийски“ от ул. „Христо..

публикувано на 15.10.18 в 09:29