Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В четвъртък - 17 май

Ретро трамваят става читалня за приказки

Снимка: sofia.bg

Утре - 17 май, Център „Алос” кани на вълшебна игра-четене , в която буквите създават история, а историята създава приключение.

Този път приказните герои от книжките на Здрава Каменова ще пътешестват с ретро трамвая в София.

В две обиколки с трамвая четенето ще буди въображения и ще случва приключения, съобщават организаторите.

В "Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта" една използвана кутийка тръгва на дълъг път към мечтата си и стига до завода за рециклиране...

В "Планетата на дядовците" под едно дърво със зелени листа се случва магичната приказка за това къде отиват дядовците, когато ги заболят краката...

В "Чорапът, който промени света" със сигурност ще се намери и някой зелен чорап...

Откъси от книжките ще се четат заедно с актрисите Моника Митева и Юлия Коларова.

На началната спирка на ретро трамвая в градинката на площад „Възраждане” ще се майсторят и оцветяват разделители за книги, за да могат децата винаги да следят любимите си спирки в книжките и да догонват лесно вълшебните истории.

Инициативата е подходяща за деца между 4 и 8 годишна възраст.

16:00 ч. – първа обиколка;
17:00 ч. – втора обиколка;
16:00 – 18:00 ч. – семейна/детска работилница за книгоразделители

Вход: билет за градски транспорт  1,60 лв.

Карта на маршрута на ретро трамвая можете да видите тук.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Почитаме Св. Злата Мъгленска

На 18 октомври Българската православна църква отбелязва паметта на великомъченица св. Злата Мъгленска. Злата Мъгленска е убита от турците през 1795 г. в с. Златино, днес с. Хриси в Северна Гърция, на около 25 км североизточно от гр. Воден. Тогава селото ѝ е било в..

публикувано на 18.10.18 в 08:45

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Изчезваме по естествен път, извежда в заглавие ТРУД . Населението на България изчезва по естествен път. За 30 години сме намалели с 1 936 566. Това стана ясно от годишния Доклад за състоянието на националната сигурност през 2017 година. Документът бе приет на вчерашното заседание на Народното събрание. В него е посочено, че демографската..

публикувано на 18.10.18 в 08:36

Накъде в София

МУЗИКА От 19.00 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започва концертът на Детския хор на Българското национално радио в рамките на 29-ите Дни на японската култура в България (септември-ноември 2018 г.) Организатори са Асоциацията на завършилите Токайския университет в България и Катедра "Музика" към Факултетът по..

публикувано на 18.10.18 в 08:15

До 21 градуса в столицата

Облачността над по-голямата част от страната ще е разкъсана, значителна - над източната половина. На отделни места, главно в Източна България, ще превали слаб дъжд. Повече слънчеви часове ще има над западните райони. Вятърът ще е слаб, от североизток. Минимални температури: предимно между 5 и 10 градуса, по Черноморието - до 15 градуса;..

публикувано на 18.10.18 в 08:10

Евгени Крусев: Не обмислям оставка

Към момента не обмислям да подавам оставка, заяви заместник-кметът на София Евгени Крусев по време на проверката на ремонта на бул. „Константин Величков“. Исканията за оставката му бяха породени от разкрития за промяна на виброизолационната подложка, използвана при ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Нито едно решение не е взето еднолично от мен,..

публикувано на 17.10.18 в 15:58