Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В Деня на българския спорт

Спорт и здраве за децата съчетава празник в столичния парк Заимов на 17 май

Снимка: Архив, БТА
Асоциацията за развитие на българския спорт (АРБС) се включва в Националната информационна кампания „Белодробно здраве във всички политики“ като организира Детски спортен празник в столичния парк Заимов.

По този начин неправителствената организация ще съчетае грижата за здравето на децата и отбелязването за 13-и път на Деня на българския спорт – 17 май.

"Убедихме се, че усилията за подобряване на здравето дават по-добри резултати, когато в събитията и дейностите се включат повече организатори и участници" – заяви Йоанна Дочевска, председател на Асоциация за развитие на българския спорт. Пред Радио София тя покани децата до 6 години е техните родители утре, от 10:30 ч в центъра на парка Заимов.
Предвидени са щафетни и ролеви игри и забавления, които ще бъдат ръководени от лекоатлети - специалисти и студенти на Националната спортна академия.

Чуйте повече от Йоанна Дочевска.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дъжд и гръмотевични бури ще полеят 24 май

С наближаването на 24 май - празникът на българската писменост и култура, а с това и абитуриентските балове, започва чуденето дали ще вали. По всичко личи, че тази година на зрелостниците ще им върви по вода, защото за празника се очакват проливни дъждове и гръмотевични бури. През почивните дни, особено в западната част на страната, се очаква да има..

публикувано на 23.05.18 в 13:22

На 30 май е българската премиера на "Магическите гласове на България"

След като спечели публиката в Страсбург и Берлин, мултимедийният музикален спектакъл „Магическите гласове на България“ ще има своята българска премиера на 30 май от 20:00 часа в Театър Азарян, НДК. Спектакълът е своеобразен разказ за случващото се през годините с българската музика и женските гласове на България - от автентичните народни песни..

публикувано на 23.05.18 в 11:57

Атрактивни български перкусионисти покориха Тайван

Ден преди сакралната за българската култура дата - 24 май, в “Радиокафе” гостуват двама артисти, които са посланици на българското изкуство, традиции и фолклор навсякъде по света. Преди броени дни най-атрактивните български перкусионисти от “Чинари дръмс” се завърнаха от участието си в Международния фестивал за перкусионисти, които се проведе в тайванската..

публикувано на 23.05.18 в 11:28

"РазЛисти класиката" среща деца с художници

Експозицията „РазЛисти класиката” среща тази вечер (23 май) от 18:30 часа деца с художници в галерия „Арт Алея“. Събитието е част от проекта „РазЛисти София!” на издателство „Лист”, съфинансиран от Столичната община, програма „Култура. Ще бъдат показани част от оригиналите на илюстрациите на поредицата „Детски шедьоври от велики писатели“. В..

публикувано на 23.05.18 в 10:56

ТИР е ударил автобус, движещ се по линията Лозен-София

ТИР е ударил отзад автобус, движещ се по линията Лозен-София на автомагистрала "Тракия". Почти всички пътници на автобус №7, както и шофьорът, са леко пострадали, двама души са с по-тежки наранявания, съобщиха от пресцентъра на МВР. В 7.12 часа ни подават сигнал за катастрофа между ТИР и автобус на градския транспорт. Става въпрос за турски ТИР...

обновено на 23.05.18 в 08:59