Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В Деня на българския спорт

Спорт и здраве за децата съчетава празник в столичния парк Заимов на 17 май

Снимка: Архив, БТА
Асоциацията за развитие на българския спорт (АРБС) се включва в Националната информационна кампания „Белодробно здраве във всички политики“ като организира Детски спортен празник в столичния парк Заимов.

По този начин неправителствената организация ще съчетае грижата за здравето на децата и отбелязването за 13-и път на Деня на българския спорт – 17 май.

"Убедихме се, че усилията за подобряване на здравето дават по-добри резултати, когато в събитията и дейностите се включат повече организатори и участници" – заяви Йоанна Дочевска, председател на Асоциация за развитие на българския спорт. Пред Радио София тя покани децата до 6 години е техните родители утре, от 10:30 ч в центъра на парка Заимов.
Предвидени са щафетни и ролеви игри и забавления, които ще бъдат ръководени от лекоатлети - специалисти и студенти на Националната спортна академия.

Чуйте повече от Йоанна Дочевска.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Зеленият отбор на България“ ще залеси 3 дка със смърч над Драгалевци

Доброволците от „Зеленият отбор на България“ отново организират акция по залесяване. Този път мястото гората над кв. Драгалевци в Природения парк Витоша, а датата 3 ноември (събота). Доброволците (сред които можете да бъдете и вие) ще засадят 900 фиданки смърч на 3 дка площ. Това е едно от най-красивите иглолистни дървета. Достига до 95 метра..

публикувано на 21.10.18 в 14:25

Находките от гробница на ул. „Московска“ ще бъдат експонирани на повърхността

Извършени са предварителни проучвания и превантивна консервация на новооткритата гробница на ул. „Московска“, а целта е находките да бъдат експонирани.  Гробното съоръжение е открито случайно при ремонтни дейности в близост до базиликата „Света София“ и попада в границите на Източния некропол на древна Сердика.  Разработени са няколко проекта за това,..

публикувано на 20.10.18 в 10:10

Състезание по бягане за шестата годишнина на "Trail Series"

Със състезание по бягане ще бъде отбелязана шестата годишнина на "Trail Series" - веригата от надпревари по тичане на пресечен терен.  Това са едни от най-предизвикателните състезания, които се организират около София, а и не само тук, като предстоящото за рождения ден ще се проведе в неделя, 21 октомври.  Стартът ще бъде даден от 11:00 ч, а откъде и..

публикувано на 19.10.18 в 17:00
Дора Делийска

Дора Делийска идва от Виена (с роял) за да свири Лист в зала "България"

В петъчното ни "Радиокафе" гостува една красива и талантлива пианистка. Името й е Дора Делийска , от 2000-та година живее в най-музикантския град в света - Виена, а сега е в София за концерт със Софийската филхармония, посветен на ... Унгария. Определено много музикални култури се преплитат в нашия разговор, който обаче започва от инструмента, на..

публикувано на 19.10.18 в 16:09

Петя Александрова: За добрата екранизация е нужен режисьорски стил

В седмицата, посветена на киното и литературата, предаването “Радиоприемница” завършва с разговор с кинокритика Петя Александрова . Книгата или филма, а може би и двете - в каква последователност трябва да се следват, какви са тенденциите, които задава единственият в световен мащаб кино-литературен фестивал "Cinelibri", разказва кинокритикът. Много..

публикувано на 19.10.18 в 15:43