Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В Деня на българския спорт

Спорт и здраве за децата съчетава празник в столичния парк Заимов на 17 май

Снимка: Архив, БТА
Асоциацията за развитие на българския спорт (АРБС) се включва в Националната информационна кампания „Белодробно здраве във всички политики“ като организира Детски спортен празник в столичния парк Заимов.

По този начин неправителствената организация ще съчетае грижата за здравето на децата и отбелязването за 13-и път на Деня на българския спорт – 17 май.

"Убедихме се, че усилията за подобряване на здравето дават по-добри резултати, когато в събитията и дейностите се включат повече организатори и участници" – заяви Йоанна Дочевска, председател на Асоциация за развитие на българския спорт. Пред Радио София тя покани децата до 6 години е техните родители утре, от 10:30 ч в центъра на парка Заимов.
Предвидени са щафетни и ролеви игри и забавления, които ще бъдат ръководени от лекоатлети - специалисти и студенти на Националната спортна академия.

Чуйте повече от Йоанна Дочевска.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Кметът на София Йорданка Фандъкова

Фандъкова: Работим за визията на София до 2050 г.

Нашият екип подходи изключително сериозно към темата за промяната на Общия устройствен план със създаването на специален екип, който да подготви и предложи визията на София до 2050 г., т.е. ние работим в момента за това София да има ясна перспектива, да се отчете мнението на гражданите, много широко обсъждане на приоритетите и визията на базата,..

публикувано на 21.01.19 в 11:31

Със Зимен фест на Витоша отбелязваме Световния ден на снега

Поради изключително доброто представяне на София – като 4 години подготовка, като иновативност и събития в качествата си на европейска столица на спорта в кулминационната 2018 г., съответната международна асоциация даде право на града да запази титлата завинаги. Това се случва за пръв път в историята. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е избрана..

публикувано на 21.01.19 в 11:17
Модели от хартия, които Лидия успява сама да изработи

Лидия Христова: Когато срещнем Доброто, трябва да го прегърнем

"Квантовите добрини" - така е озаглавила своето писмо до „Моята история за доброто“ Лидия Христова. Нейната история е колкото обикновена, толкова и невероятна. Лидия е машинен инженер, гимназиален преподавател по информатика и ИТ, със сертификат и компетентности за работа в интеркултурна среда,… но безработна с двигателен дефицит, вследствие..

публикувано на 21.01.19 в 10:16

Зоран Джуров: Българи и сърби съжителстват много добре от години

Българи и сърби съжителстват много добре от години, заяви Зоран Джуров - председател на Общинския съвет в Цариброд в предаването “Радиокафе”. През следващите десетилетия най-голямото предизвикателство ще бъде как младите хора да останат в Цариброд, за да живеят, а и по-възрастните хора да не заминават за София или Западна Европа, а да останат тук ,..

публикувано на 18.01.19 в 18:37

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях и да пътуват с винетни стикери. Основният аргумент против тол системата е, че четири месеца преди стартирането й превозвачите нямат яснота за това колко ще им струва и как ще се отрази на крайната цена за потребителите. Договорите за обществен превоз са сключени основно по реда на ЗОП и са с..

публикувано на 18.01.19 в 18:07