Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В Деня на българския спорт

Спорт и здраве за децата съчетава празник в столичния парк Заимов на 17 май

Снимка: Архив, БТА
Асоциацията за развитие на българския спорт (АРБС) се включва в Националната информационна кампания „Белодробно здраве във всички политики“ като организира Детски спортен празник в столичния парк Заимов.

По този начин неправителствената организация ще съчетае грижата за здравето на децата и отбелязването за 13-и път на Деня на българския спорт – 17 май.

"Убедихме се, че усилията за подобряване на здравето дават по-добри резултати, когато в събитията и дейностите се включат повече организатори и участници" – заяви Йоанна Дочевска, председател на Асоциация за развитие на българския спорт. Пред Радио София тя покани децата до 6 години е техните родители утре, от 10:30 ч в центъра на парка Заимов.
Предвидени са щафетни и ролеви игри и забавления, които ще бъдат ръководени от лекоатлети - специалисти и студенти на Националната спортна академия.

Чуйте повече от Йоанна Дочевска.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Да станеш влогър не е достатъчна снимачната техника, но и да има какво да кажеш...

За какво и на кого са полезни влоговете и що за звезди са авторите им

Крис Захариев, Валери Йорданова, Мирела Лилова, Magi San, Dimikask - ако всички тези имена са ви познати, значи сте един от българските влог фенове и ще ви зарадваме с новината, че на 18 и 19 август мечтата ви да се срещнете с вашите онлайн приятели ще стане реалност. Всички любими български Youtube влогъри ще се съберат в Сердика Център и   ще..

публикувано на 15.08.18 в 10:12

Няма опасни прелези, а неразумни шофьори

Въпреки че железопътната ни инфраструктура е с един от най-високите проценти на автоматични и технически средства за осигуряване на сигнализирането на жп прелези, статистиката на Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ) сочи, че само за последните 3 години, при инциденти на прелези са ранени 25 души, а загиналите са 11. За същия..

публикувано на 14.08.18 в 17:50

Ремонтът на 700 м от ул. "Резбарска" в кв. "Подуяне" струва 1 млн. лева

До началото на учебната година трябва да приключи ремонтът на ул. "Резбарска" в кв. "Подуяне". Трасето е с дължина около 700 метра, а по него ежедневно се движат и автомобили, и тежка механизация, тъй като районът освен жилищен е и индустриален. Ремонтът на ул. "Резбарска" започна през месец юли, а участъкът беше в много тежко състояние,..

публикувано на 14.08.18 в 17:26

5 дни изящество в Орешак: грънчарство, тъкачество, дърворезба, иконопис

От 15 до 19 август в троянското село Орешак ще ви посрещнат на Националното изложение на художествените занаяти. В 5те дни ще можете  да видите и да участвате в ателиета по грънчарство, тъкачество, дърворезба и иконопис, съчатани с богата музикална палитра. Традиционният панаир на занаятите в село Орешак има дълга история. Още в края на 18-и век..

публикувано на 14.08.18 в 16:40

Фолклорният фестивал „Нестия” се завръща с нова сила

След двегодишно прекъсване, отново се възобновява провеждането на фолклорния фестивал „Нестия” в община Сапарева баня. Това ще бъде шестото издание на празника, който се провежда в дните от 17 до 19 август и носи мотото „Край Германея с Песни музика и танци“. В първия и последния ден на фестивала, програмата ще се проведе на амфитеатър..

публикувано на 14.08.18 в 16:29