Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Хванаха с подкуп от 10 000 лв. главния юрисконсулт на район "Подуяне"

Снимка: БГНЕС
Главният юрисконсулт на район "Подуяне" в Столичната община е арестуван за получаване на подкуп, съобщиха от Софийската градска прокуратура.
Лилия Геринска била задържана с 10 000 лева. Взела парите за нагласяване на обществени поръчки. Операцията е била проведена съвместно с ГДБОП.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънце и облаци се редуват днес

Днес преди обяд ще е слънчево, но от запад облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава и до края на деня ще обхване цялата страна. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Остава топло, с максимални температури предимно между 6° и 11°, сочи прогнозата на НИМХ. По Черноморието ще е предимно слънчево, но по-късно през деня от запад ще се..

публикувано на 18.01.19 в 08:35

БАБХ проверява случай на стомашно-чревно неразположение при деца от две училища в София

След подадени сигнали от родители за получено стомашно-чревно неразположение при деца от две столични училища (72 ОУ „Христо Ботев” и 151 СОУ “Национално средно общообразователно училище”) от Областната дирекция по безопасност на храните към БАБХ са извършили проверка в помещенията, в които се хранят учениците (т.нар. столове) на двете учебни заведения..

публикувано на 17.01.19 в 18:43

200 пътници са блокирани на летище София заради отменен полет

Близо 200 пътници, които тази сутрин е трябвало да отпътуват от София за Барселона, останаха блокирани на летището заради забавен полет, потвърдиха от Летище София пред Радио София. Следващият възможен полет е в 16:55 ч, което значи, че пътниците трябва да изчакат близо 10 часа, за да се осъществи полета им. На всеки два часа ни дават храна и напитки...

публикувано на 17.01.19 в 11:14

Грипна епидемия и в Пазарджишко

Грипна епидемия обявява и област Пазарджик, поради рязкото увеличаване на заболелите в региона. Засега не е обявена грипна ваканция, но утре ще бъде проведено ново заседание на оперативния щаб в областната администрация, за да бъде преценена актуалната обстановка. Пик на заболяемостта се очаква през следващата седмица. Здравните експерти препоръчват..

публикувано на 17.01.19 в 09:02

Здраве и стил на живот - избрано от печата

48 000 пенсионери инвалиди не са подали заявления до социалните, сочи МОНИТОР . Това означава, че нито един от пенсионерите, които взимаха четвъртинката социално-инвалидна пенсия, но не и интеграционни добавки, не са подали заявления до Агенцията за социално подпомагане  за начина, по който желаят да им бъде изплащана помощта. Освен това не..

публикувано на 17.01.19 в 08:38