Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Райна Кабаиванска представя своите "трима тенори"

Найден Тодоров: Надявам се концертът да бъде животопроменящо събитие

Найден Тодоров
Снимка: архив

Публиката ще се наслади на "едни от най-красивите арии, писани някога за тенор". Думите са на Найден Тодоров, който ще дирижира концерта на тримата най-изявени тенори от майсторските класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет: Андреа Каре, Давиде Риу и Рейналдо Дроз. Датата е 3 юни, мястото - зала "България". 

Найден Тодоров, който през годините е дирижирал концертите на всички майсторски класове на оперната прима в НБУ, казва че се чувства малко странно, защото обикновено в концертите преобладават дамите - сопрани или мецосопрани, докато мъжките гласове са по-малко. Сега обаче се оказва, че именно трима от мъжките гласове правят толкова голяма кариера, особено Андреа Каре.

"Споменът за тримата големи тенори: Павароти, Доминго и Карерас, които започнаха преди повече от двайсет години в Рим е поводът да направим  закачка с публиката в България, която да види кои са следващите", уточнява с усмивка  маестро Тодоров и добавя: "Звездата Райна Кабаиванска ще представи своите наследници, защото самата Кабаиванска е човек с уникално присъствие".

Найден Тодоров е щастлив от факта, че е имал възможност да бъде толкова близо до оперната прима по време на майсторските й класове, защото това му е помогнало да разбира оперните певци и проблемите им, понякога да ги следва в авантюрите им, да им помага и направлява. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Събират средства за метеостанция на заслон "Тевното езеро"

Свършва работната седмица, ставаме в събота сутрин и решаваме, че ще ходим на планина. За да сме сигурни в метеорологичната прогноза можем да отворим сайта на Българската организация на хижите с обсервация и да видим в реално време каква е обстановката в дадената планина. Това е възможно след снабдяването на осем от хижите ни с уеб камери,..

публикувано на 19.08.18 в 16:05

Доц. Петър Атанасов: Дори и малки количества алкохол могат да ни навредят в жегите

Рязката промяна на времето създаде здравословни проблеми на десетки хора. С покачването на температурите, трябва да бъдем по-внимателни особено в горещите обедни часове. Как да се предпазим от влошаване на хронични заболявания, кога да потърсим лекар, а и за правилния режим на хранене през лятото - потърсихме мнението на доц. д-р Петър Атанасов,..

публикувано на 18.08.18 в 12:40

Приключенски лагер на Витоша събира любители на конструирането

Все по-предпочитани стават формите на обучение сред природата. За най-малките любители на планината почти всяка седмица се организират лагери. Там децата могат да се запознаят с конструирането, да се включат в различни творчески ателиета, да правят физични и химични експерименти, да пояздят, да се качат на въжен тролей. Анита Милчева е управител на..

публикувано на 18.08.18 в 11:05

Противопожарен автомобил се преобърна край Пловдив

Противопожарен автомобил се преобърна на пътя между Куклен и Брестник, съобщиха от ОД на МВР - Пловдив. Пожарната е била насочена към инцидент след подаден сигнал за бедствие, когато пропаднала в дере на голям завой на входа на Куклен. Съобщава се за трима пострадали служители, които са били откарани в болница.

публикувано на 17.08.18 в 18:03

Потърпевшите от фалита на ЗК "Олимпик" могат да потърсят обезщетение

Горещата трафик тема от тази седмица бе фалитът на кипърската застрахователна компания „Олимпик“ АД, който засегна близо 200 хил. български граждани. Според оценките, въпреки сътресението застрахователният пазар в България остава стабилен. Редица български застрахователи са се опитали по различни начини да предупредят своевременно клиентите си за..

публикувано на 17.08.18 в 17:47