Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

И германски полицаи се включват в патрулите по морето

Снимка: архив

За първи път германски полицаи ще патрулират по морето редом с българските си колеги. И това лято по черноморския бряг ще има засилено полицейско присъствие. Със заповеди на главния секретар на МВР Младен Маринов за целия летен сезон е разпоредено командироването на общо 932 полицейски служители, съобщиха от пресцентъра на МВР пред Радио София.

За опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в курортните комплекси, обслужвани от областната дирекция на МВР в Бургас, е заявена необходимост за командироване на общо 758 служители, за Варна - 126, и за Добрич - 48 служители.

Ръководството на МВР е изпратило и официална покана до генералния инспектор на румънската полиция с молба за продължаване на добрата практика през последните години за съвместна патрулно-постова дейност в курортните комплекси по българското Черноморие, като е предложено тя да се осъществява през месеците юли и август основно на територията на град Несебър, курортите „Слънчев бряг“, „Златни пясъци“, „Албена“ и в град Балчик.

За същия период за участие в съвместни дейности се очакват и полицейски служители от Чехия, Полша, които ще работят приоритетно с граждани от собствените си страни. Пилотно през тази година на българския бряг ще видим и полицаи от Федерална република Германия. Те ще  охраняват съвместно с българските си колеги курортите по северното Черноморие. 

Още по темата за сигурността ни през лятото очаквайте в предаването "Радиоприемница" на Радио София утре, 7 юни, от 13:00 до 14:00 часа.

ВИЖТЕ ОЩЕ

БДЖ с разписание в Google Maps

Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google Maps. При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство. Навигацията в Google Maps с..

публикувано на 19.07.19 в 11:30

Близо 4258 седмокласници от София са подали заявления за участие във второ класиране

Близо 4258 седмокласници от София са подали заявления за участие във второто класиране за училищата, от тях 699 не са приети и трябва да чакат третия етап. Това казва Ваня Кастрева  - началник на образователния инспекторат, цитирана от "Монитор". От общата цифра седмокласници, участвали във второто класиране, 3422 са подали заявления, защото не са..

публикувано на 19.07.19 в 09:31

Със слънце и високи температури завършва работната седмица

Днес ще е предимно слънчево, съобщават от НИМХ. Около и след обяд, главно над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Има условия и за локални градушки. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29° и 34°...

публикувано на 19.07.19 в 08:40

Площад "Славейков" просто е създаден за културен живот

По мнение на чуждестранни експерти площад "Славейков" просто е създаден за културен живот, защото предлага отлични възможности за концертиране, за малки пърформанси и различни формати, заяви Тодор Чобанов , заместник-кмет по културата на Столичната община. Той отчете, че София има все повече нови локации за култура.  По думите му в парка..

публикувано на 18.07.19 в 18:39

Проверяваме дали са ни изтекли личните данни с приложение

Комисията за защита на личните данни ще започне проверка в Националната агенция за приходите след хакерската атака срещу финансовата институция. От НАП са декларирали готовност да съдействат за изясняване на всички обстоятелства. Повод за нея бе безпрецедентната хакерска атака срещу сървъри на НАП. На среща между двете институции са били..

публикувано на 18.07.19 в 12:31

Дни на отворените врати в екологичната обсерватория "Мусала"

Инициативата "Дни на отворените врати" в Базовата екологична обсерватория "Мусала" към БАН ще се състои на 20 и 21 юли /с резервни дати 10 и 11 август/, и на 27 и 28 юли /с резервни дати 17 и 18 август/, ако не позволят метеорологичните условия това да стане на първоначално планираните дати,  съобщиха от БАН. Базовата екологична..

публикувано на 18.07.19 в 12:17

Нова информационна система на НОИ за софиянци

Нова информационна система ще улесни ориентацията на посетителите на териториалното поделение на Националния осигурителен институт (ТП на НОИ) в София към местата за предоставяне на исканата от тях услуга, съобщиха от НОИ. В помощ на гражданите е видеостена с четири екрана, информационни табла за коридорите по видове услуги, указателни табели и схема..

публикувано на 18.07.19 в 12:14