Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Вашият глас:

Ул. "Йосиф Щросмайер" - ремонти, дупки и коловози от пясък

Тази седмица в предаването „Вашият глас“ се опитахме да разберем защо повече от месец след ремонта на улица „Йосиф Щросмайер“ в столичния район „Сердика“, част от пясъка, използван при строежа, остава по пътното платно.

С екипа ни се свърза нашият слушател Богдан Младенов, който ни разказа, че през месец април част от паважната настилка по улицата е подменена. След ремонта, обаче, коловози от пясък остават от двете страни на платното, стълбове от прах се вдигат при преминаването на превозните средства, а живеещите в района не смеят да отворят прозорците си.

Част от паветата пък вече са хлътнали.

Ние се свързахме с Даниел Евлогиев от дирекция Транспортна инфраструктура към Столичната община, за да разберем дали фирмата-изпълнител ще понесе санкции за дефектите при изпълнението на ремонта, както и докога живеещите в района ще дишат пепел и прах.

Даниел Евлогиев ни обясни, че фирмата-изпълнител ще бъде санкционирана за дефектите, а коловозите от пясък вече са почистени.

Той посочи, че Столичният инспекторат е информиран за случая и ще санкционира фирмата при повторно нарушение, а след частичните ремонти тази година ще бъде извършен и капитален ремонт, но все още няма конкретна дата за неговото начало. Според нашия слушател Богдан Младенов, обаче, пясъкът не е почистен добре, а служителите на фирмите, ангажирани с чистотата на София, само го избутват към тротоарите.

Екипът на "Вашият глас" се ангажира да проследи кога улица "Йосиф Щросмайер" ще бъде почистена изцяло и жителите на района ще могат да отворят прозорците си, без жилищата им да се напълнят с пепел.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и Вие имате неразрешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл: glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите Вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с Вас.ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Димитров - Жожо: Искам светът да стане по-добър чрез музика

Възпитаник на НМУ "Любомир Пипков" - София, от класа на Цветан Андреев. Едновременно младши студент в Университета по изкуствата в Грац, в класа на проф. Паоло Пегораро. Първи носител на учредения през миналата година приз "Олга Камбурова", както и на над петнайсет първи отличия от конкурси у нас и в чужбина. Името му е Георги Димитров - Жожо , който..

публикувано на 23.06.18 в 15:05

Д-р Иван Диков: При всяко съмнение за генитална инфекция трябва веднага да се вземат мерки

В сезона на високите температури, отпуските, по-честите пътувания, деликатният въпрос за опасността от генитални инфекции излиза на дневен ред. Крият ли риск водните басейни, плуването, общите сервизни помещения? При какви оплаквания задължително трябва веднага да се обърнем към специалист, кои са най-честите инфекции при непротектиран полов акт и..

публикувано на 23.06.18 в 13:10

Близо 200 спортисти ще се включат във „Витоша 100“

Близо 200 спортисти и повече от 2500 любители на планината и силните усещания се включват в традиционната вече 42-ра обиколка на Витоша, известна като „Витоша 100“. Името подсказва и приблизителната дължина на трасето. Колоездачите вече са по него, а в 23.59 тази вечер ще стартира маратонът за бързоходците. Има и дуатлон, който се нарича "Виташа 200"...

публикувано на 23.06.18 в 11:25

Огледала, светли цветове и подходящи мебели правят чудеса в тесните стаи

Вашият дом е повече от няколко прозореца, невзрачни стени и кафява врата. Ако се запознаем с няколко малки тайни за това как можем да направим малката къщурка просторен замък и кои цветове са успокояващи и модерни за сезона, ще направим своя дом уютен и желан. Какви са те, обяснява Денис Ли , архитект от Казахстан, който живее и твори в София: Много..

публикувано на 22.06.18 в 18:49

Изложба разкрива Близкия изток през погледа на българските учени

Трудно ли е да се достигне до загадките на държавите от Близкия изток, това разказва изложбата "Близкият изток през погледа на българските учени", която вече може да бъде разгледана във фоайето на Централната университетска библиотека на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Изложбата обединява две експозиции. Първата е "Катедра „Арабистика и..

публикувано на 22.06.18 в 17:41