Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Вашият глас:

Ул. "Йосиф Щросмайер" - ремонти, дупки и коловози от пясък

Тази седмица в предаването „Вашият глас“ се опитахме да разберем защо повече от месец след ремонта на улица „Йосиф Щросмайер“ в столичния район „Сердика“, част от пясъка, използван при строежа, остава по пътното платно.

С екипа ни се свърза нашият слушател Богдан Младенов, който ни разказа, че през месец април част от паважната настилка по улицата е подменена. След ремонта, обаче, коловози от пясък остават от двете страни на платното, стълбове от прах се вдигат при преминаването на превозните средства, а живеещите в района не смеят да отворят прозорците си.

Част от паветата пък вече са хлътнали.

Ние се свързахме с Даниел Евлогиев от дирекция Транспортна инфраструктура към Столичната община, за да разберем дали фирмата-изпълнител ще понесе санкции за дефектите при изпълнението на ремонта, както и докога живеещите в района ще дишат пепел и прах.

Даниел Евлогиев ни обясни, че фирмата-изпълнител ще бъде санкционирана за дефектите, а коловозите от пясък вече са почистени.

Той посочи, че Столичният инспекторат е информиран за случая и ще санкционира фирмата при повторно нарушение, а след частичните ремонти тази година ще бъде извършен и капитален ремонт, но все още няма конкретна дата за неговото начало. Според нашия слушател Богдан Младенов, обаче, пясъкът не е почистен добре, а служителите на фирмите, ангажирани с чистотата на София, само го избутват към тротоарите.

Екипът на "Вашият глас" се ангажира да проследи кога улица "Йосиф Щросмайер" ще бъде почистена изцяло и жителите на района ще могат да отворят прозорците си, без жилищата им да се напълнят с пепел.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и Вие имате неразрешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл: glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите Вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с Вас.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник за началото на сезона в Боровец

На 22.12..2018 (събота) Боровец ще отпразнува началото на новия ски сезон. Празникът за откриването на ски сезона ще започне в 8:30 сутринта, когато по традиция ски легендата Петър Попангелов, заедно с деца от ски-клубовете в Боровец, които ще дадат начало на зимните приключения в целия курорт. Веднага след това ски и сноуборд инструктори..

публикувано на 18.12.18 в 17:06

Белодробна болница получи нов фибробронхоскоп чрез "Българската Коледа"

Многопрофилната болница за активно лечение по белодробни болести “Св. София” получи нов фибробронхоскоп благодарение на миналогодишната дарителска кампания “Българската Коледа”. Бронхоскопията е един от основните методи за етиологична диагноза на  белодробните заболявания и терапевтично повлияване на част от тях. Бронхоскопията е ендоскопско изследване,..

публикувано на 18.12.18 в 16:35
Биляна Петрова и Десислава Иванчева

Искат оставки, заради фалшиви данни по делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Гражданското сдружение „Зелен Младост“ иска оставките на зам.-главния прокурор Иван Гешев и председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, заради изнасянето на фалшиви данни по делото за подкуп срещу бившите кмет и зам.-кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Според поддръжниците на подсъдимите, в началото на..

обновено на 18.12.18 в 16:18

Музикантите Калин Петров, Владо Михайлов и техните сбъднати детски мечти

В предпразничната седмица в предаването “Радиоприемница” гостуват хора с разностранни и интересни професии, за каквито обикновено мечтаят децата. Днешните гости са двама музиканти и артисти - Калин Петров и Владо Михайлов . Двамата музиканти в момента се опитват да се фокусират върху новия албум на “Сленг”, който в момента “се смесва” и съвсем скоро..

публикувано на 18.12.18 в 15:35

Топъл обяд получиха децата от 97-о училище в "Люлин"

Вече 14 години програма ''Топъл обяд'' на Българския червен кръст подпомага ученици в неравностойно положение и техните родители, като много често топлият обяд в трапезариите на БЧК е единственият повод децата да посещават учебните занятия. Те получават безплатен обяд всеки ден през учебната година. В рамките на програмата днес беше организирано..

публикувано на 18.12.18 в 15:27