Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Вашият глас:

Ул. "Йосиф Щросмайер" - ремонти, дупки и коловози от пясък

Тази седмица в предаването „Вашият глас“ се опитахме да разберем защо повече от месец след ремонта на улица „Йосиф Щросмайер“ в столичния район „Сердика“, част от пясъка, използван при строежа, остава по пътното платно.

С екипа ни се свърза нашият слушател Богдан Младенов, който ни разказа, че през месец април част от паважната настилка по улицата е подменена. След ремонта, обаче, коловози от пясък остават от двете страни на платното, стълбове от прах се вдигат при преминаването на превозните средства, а живеещите в района не смеят да отворят прозорците си.

Част от паветата пък вече са хлътнали.

Ние се свързахме с Даниел Евлогиев от дирекция Транспортна инфраструктура към Столичната община, за да разберем дали фирмата-изпълнител ще понесе санкции за дефектите при изпълнението на ремонта, както и докога живеещите в района ще дишат пепел и прах.

Даниел Евлогиев ни обясни, че фирмата-изпълнител ще бъде санкционирана за дефектите, а коловозите от пясък вече са почистени.

Той посочи, че Столичният инспекторат е информиран за случая и ще санкционира фирмата при повторно нарушение, а след частичните ремонти тази година ще бъде извършен и капитален ремонт, но все още няма конкретна дата за неговото начало. Според нашия слушател Богдан Младенов, обаче, пясъкът не е почистен добре, а служителите на фирмите, ангажирани с чистотата на София, само го избутват към тротоарите.

Екипът на "Вашият глас" се ангажира да проследи кога улица "Йосиф Щросмайер" ще бъде почистена изцяло и жителите на района ще могат да отворят прозорците си, без жилищата им да се напълнят с пепел.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и Вие имате неразрешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл: glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите Вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с Вас.ВИЖТЕ ОЩЕ

Иво Иванов: Понякога малките хора имат големи истории

Иво Иванов е български спортен журналист и писател, известен с разказите си, вдъхновени от обикновените хора, попаднали в необикновени ситуации. Вече повече от 25 години той живее в американския щат Канзас, а преди това завършва Националната спортна академия със специалност баскетбол, както и журналистика в Софийския университет. Работи като..

публикувано на 24.09.18 в 16:48

София е домакин на първото по рода си в България "Ателие по биотехнологии"

Над 200 участници от 11 държави ще се включат в първото по рода си за България "Ателие по биотехнологии" (Biotech Atelier). Форумът ще се проведе утре в иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. Организатори са Българската асоциация за персонализирана медицина, Българския форум на бизнес лидерите, фармацевтични компании, Българската..

публикувано на 24.09.18 в 16:25

Онлайн платформа помага на жени, жертви на насилие

От днес е достъпна онлайн платформа, която помага на жени, жертви на насилие, успешно да възвърнат самочувствието си. С игрови елементи и обучение чрез „мисии“, потребителките получават дългосрочна подкрепа, така че да се откъснат от отровното въздействие на насилника и да придобият независимостта сами да се справят с ежедневните трудности. Идеята е в..

публикувано на 24.09.18 в 16:10

Кампания на "SOS Детски селища" напомня, че едно от всеки десет деца расте само

"SOS Детски селища България" стартира кампанията "1 от всеки 10 деца тръгва на училище, без да има кой да го изпрати“. Кампанията има две основни цели. Първо, да насочи вниманието на обществеността върху една много тревожна статистика, че едно от всеки десет деца расте само. Второ, да привлече дарители в подкрепа на тези деца - децата, които са лишени от..

публикувано на 24.09.18 в 15:58
Железница

Железница предлага разходки по разнообразни екопътеки

азходка по екопътеките във Витоша е предложението, което отправяме към вас. По източните склонове на планината преминават няколко маршрута с различна трудност. Съществуват алеи през Витоша до Черни връх и хижа „Алеко“, както и път през Плана планина до Кокалянския манастир. Една от най-известните пътеки е панорамната туристическа алея, част от..

публикувано на 24.09.18 в 14:46