Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Вашият глас:

Ул. "Йосиф Щросмайер" - ремонти, дупки и коловози от пясък

Тази седмица в предаването „Вашият глас“ се опитахме да разберем защо повече от месец след ремонта на улица „Йосиф Щросмайер“ в столичния район „Сердика“, част от пясъка, използван при строежа, остава по пътното платно.

С екипа ни се свърза нашият слушател Богдан Младенов, който ни разказа, че през месец април част от паважната настилка по улицата е подменена. След ремонта, обаче, коловози от пясък остават от двете страни на платното, стълбове от прах се вдигат при преминаването на превозните средства, а живеещите в района не смеят да отворят прозорците си.

Част от паветата пък вече са хлътнали.

Ние се свързахме с Даниел Евлогиев от дирекция Транспортна инфраструктура към Столичната община, за да разберем дали фирмата-изпълнител ще понесе санкции за дефектите при изпълнението на ремонта, както и докога живеещите в района ще дишат пепел и прах.

Даниел Евлогиев ни обясни, че фирмата-изпълнител ще бъде санкционирана за дефектите, а коловозите от пясък вече са почистени.

Той посочи, че Столичният инспекторат е информиран за случая и ще санкционира фирмата при повторно нарушение, а след частичните ремонти тази година ще бъде извършен и капитален ремонт, но все още няма конкретна дата за неговото начало. Според нашия слушател Богдан Младенов, обаче, пясъкът не е почистен добре, а служителите на фирмите, ангажирани с чистотата на София, само го избутват към тротоарите.

Екипът на "Вашият глас" се ангажира да проследи кога улица "Йосиф Щросмайер" ще бъде почистена изцяло и жителите на района ще могат да отворят прозорците си, без жилищата им да се напълнят с пепел.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и Вие имате неразрешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл: glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите Вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с Вас.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма възрастово ограничение за поставяне на кохлеарен имплант

Над 700 кохлеарни имплантации са извършени в България от първата операция, извършена у нас през 1999 година. При интервенцията на хората с проблеми със слуха се имплантира електронно устройство, което им помага да чуват и да живеят пълноценно.  Постигнатото в тази област, проблемите и предизвикателствата пред оториноларингологията през последните 20..

публикувано на 25.03.19 в 19:26

85 документални филма са включени в четвъртото издание на фестивала Мaster of Art

85 документални филма, от които 9 български, са включени в четвъртото издание на фестивала Мaster of Art, който ще се проведе от 4 до 25 април в София. Събитието е първият в Източна Европа международен филмов фестивал за документални филми за изкуство. Той се провежда едновременно в три града в България - София, Пловдив и Варна. Организаторът Найо..

публикувано на 25.03.19 в 18:07

12 години от създаването си празнува фондация "Искам бебе"

12 години от създаването си празнува днес фондация "Искам бебе". На празнична церемония в Българското национално радио бяха връчени годишните награди “Ангели на благодарността”. Събитието е съпроводено от благотворителната инициатива на Детския хор на БНР. Приходите от новия им албум „Люлчини песни” ще бъдат дарени в подкрепа на каузата на „Искам..

публикувано на 25.03.19 в 17:46

Изключително многопластова личност с голямо обаяние - такъв е бил Иван Табаков

Ако в някой хубав ден до 12 април се разхождате по "Оборище", например и решите да отделите малко време за нещо красиво, можете да "свърнете" в една от преките и да се окажете в малката галерия Лоран , а там - да попаднете в омайния свят на Иван Табаков. Негови картини с цветя - едни натюрморти изключително ефектни е избрал да покаже Лаврен..

публикувано на 25.03.19 в 17:42

Ваня Кънева: Всеки родител има своите силни страни, те трябва да се надграждат

Грижата за най-малките и равносметката от изпълнението на тригодишния проект, чиято основна цел е подобряването на развитието и благосъстоянието на децата в ранната детска възраст, бяха във фокуса на двудневната конференция „Грижа в ранната възраст“, организирана от Фондация „За Нашите Деца“ през миналата седмица. Дейностите включват работа на терен..

публикувано на 25.03.19 в 16:28

Пламен Таушанов: Столичната община да измерва не само ФПЧ-10, но и ФПЧ-2,5 - те са още по-опасни

Българската асоциация за защита на пациентите и Българския лекарски съюз организират на 26 март, от 13 часа в сградата на Българския червен кръст форум на тема: „България - първа по смъртност в ЕС заради мръсен въздух“ . Очаква се становища да представят Световната здравна организация и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Ще присъстват лекари и..

публикувано на 25.03.19 в 16:11

Започна набирането на средства за пенсионерите без великденски надбавки

Днес, на Благовещение, бе даден стартът на Националната кампания „Великден за всеки - дари празник на баба и дядо“ в подкрепа на пенсионерите, които няма да получат надбавка за празника. До 26 април в благотворителната акция отново ще се набират финансови средства чрез изпращане на SMS на номер 1255 (на стойност 1 лев, освободен от ДДС),..

публикувано на 25.03.19 в 15:28