Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ще бъде чест да ме свързват с Гауди

Екатерина Стойчева - Ина: Изкуствата вървят по две - като черешите

Бах винаги ми подрежда главата

Снимка: официален профил

Научила съм се да рисувам в немалка степен от дългите години прекарани на пианото, казва Ина Стойчева, която е художник, работещ стъклопис. Убедена е, че изкуствата винаги вървят по две - като черешите. Единствено времето ограничава хората на изкуството да се посветят на едно изкуство, защото денонощието има само двайсет и четири часа.

На въпроса "Има ли композитор, чиято музика я вдъхновява?", категоричният й отговор е: "Бах е това без което не мога". Казва че той й подрежда главата, въпреки че много обича и Шуман, и Бетовен. 

Ина СтойчеваНаред с творбите създадени за последната й изложба "Гауди обсебване", в която участва и майка й Радка Жекова, Ина работи и върху стъклен триптих, чиято тема е алхимията. Вдъхновението от Гауди обаче прекъсва работата й по триптиха, за да направи своите уникални предмети, които представя в експозицията. Всъщност австрийският скулптор, художник и архитект Хундертвасер, както и Гауди  я пленяват още от дете. Тя си дава сметка че това е едно опосредствено общуване, едно измислено пътуване. "Истинският сблъсък с Гауди те приковава да потънеш в неговите идеи и теми", посочва Екатерина и допълва: "Ние всъщност имаме много общи теми, за които разбрах сега. Фокусът при него не е храносмилателната система, а хармоничното общуване на човека с природата". 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник за началото на сезона в Боровец

На 22.12..2018 (събота) Боровец ще отпразнува началото на новия ски сезон. Празникът за откриването на ски сезона ще започне в 8:30 сутринта, когато по традиция ски легендата Петър Попангелов, заедно с деца от ски-клубовете в Боровец, които ще дадат начало на зимните приключения в целия курорт. Веднага след това ски и сноуборд инструктори..

публикувано на 18.12.18 в 17:06

Белодробна болница получи нов фибробронхоскоп чрез "Българската Коледа"

Многопрофилната болница за активно лечение по белодробни болести “Св. София” получи нов фибробронхоскоп благодарение на миналогодишната дарителска кампания “Българската Коледа”. Бронхоскопията е един от основните методи за етиологична диагноза на  белодробните заболявания и терапевтично повлияване на част от тях. Бронхоскопията е ендоскопско изследване,..

публикувано на 18.12.18 в 16:35
Биляна Петрова и Десислава Иванчева

Искат оставки, заради фалшиви данни по делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Гражданското сдружение „Зелен Младост“ иска оставките на зам.-главния прокурор Иван Гешев и председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, заради изнасянето на фалшиви данни по делото за подкуп срещу бившите кмет и зам.-кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Според поддръжниците на подсъдимите, в началото на..

обновено на 18.12.18 в 16:18

Музикантите Калин Петров, Владо Михайлов и техните сбъднати детски мечти

В предпразничната седмица в предаването “Радиоприемница” гостуват хора с разностранни и интересни професии, за каквито обикновено мечтаят децата. Днешните гости са двама музиканти и артисти - Калин Петров и Владо Михайлов . Двамата музиканти в момента се опитват да се фокусират върху новия албум на “Сленг”, който в момента “се смесва” и съвсем скоро..

публикувано на 18.12.18 в 15:35

Топъл обяд получиха децата от 97-о училище в "Люлин"

Вече 14 години програма ''Топъл обяд'' на Българския червен кръст подпомага ученици в неравностойно положение и техните родители, като много често топлият обяд в трапезариите на БЧК е единственият повод децата да посещават учебните занятия. Те получават безплатен обяд всеки ден през учебната година. В рамките на програмата днес беше организирано..

публикувано на 18.12.18 в 15:27