Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Рехабилитират подлеза на бул. "България" и "Акад. Иван Гешов“ преди да стане подход към метростанция

От 1 юли спират трамвай 7, започва ремонт на бул. "Васил Левски" от Ректората до "Попа"

Снимка: Столична община
Голяма част от подлезите са обновени, като от Столичната община твърдят, че нанесените щети са предимно от вандали. Управниците имат за цел всички подземни съоръжение да са безопасни, като при ремонт ще ги правят по-устойчиви на вредно въздействие. Такъв е случая и с подлеза на бул. "България" и "Акад. Иван Гешов“. Доскоро там имаше паднали панели от тавана, висящи кабели и липсваше осветление и видеонаблюдение.
В момента там тече сериозен цялостен ремонт. Подменя се електрическата инсталация, която е изключително амортизирана, изгражда се нов окачен таван, санират се всички облицовки и настилки, и се ремонтират стълбите и подходите.
В подлеза ще бъде изградено и видеонаблюдение.
С изграждането на метростанцията от третия лъч подлезът ще бъде допълнително натоварен с пешеходно движение.

На 1 юли започва ремонт на трамвайното трасе и пероните в участъка от бул. “България“, който не е ремонтиран. За това време, около месец и половина, ще бъде спряно движението на трамваите по булеварда и ще се осигури заместваща автобусна линия.

От 1 юли започва ремонт на бул. “Васил Левски“ между Ректората и бул.“Патриарх Евтимий“.

Чуйте какво сподели пред Божидар Янев зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев при днешната му проверка на подлеза.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Ели Цонова с водещия Роман Михайлов

В чужбина е много по-добре. Дали

Дебютната книга на Ели Цонова „Когато порасна, искам да стана чужденец“ проследява личните истории на повече от 30 души, които са преминали през пътя на емиграцията и са я преживели сами, всеки по своя начин.  В чужбина всичко е прекрасно. В чужбина е много по-добре, в чужбина е най-хубаво. Толкова години всеки от нас слуша подобни изказвания, че..

публикувано на 19.03.19 в 18:08

Нова детска кухня отваря врати в кв. "Лозенец"

Отвори врати първият по рода си раздавателен пункт за храна, в общинска детска градина, която се намира на територията на район “Лозенец”. Пунктът е разположен в детска градина “Слънчеви лъчи” на ул. “Тодор Чипев” 1. Кухнята ще обслужва родителите на деца от 10 месеца до 3-годишна възраст. Ще има тристепенно меню и ще работи от понеделник до петък...

публикувано на 19.03.19 в 17:09

Нови дървета ще бъдат посадени на ул. "Шишман"

Две дървета са отрязани на ул. "Цар Иван Шишман" в центъра на София. Извършената сеч не е заради ремонта, който тече в момента в участъка, а поради това, че дърветата са били болни. Преди дни граждани сигнализираха в социалните мрежи за отсичането на дървета, смятайки, че те се премахват, защото пречат на ремонта. След проверка стана ясно, че..

публикувано на 19.03.19 в 16:54

Ремонтът на градинката "Св. Климент Охридски" възмути столичния кмет

Договорът за ремонта на градинката "Св. Климент Охридски" ще бъде "замразен", заради некачествен ремонт. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на обекта. Тя отказа да приеме ремонта, докато не бъдат отстранени всички нередности. На място бяха констатирани счупени плочки, дефектни фуги и криви шахти. Абсолютно..

публикувано на 19.03.19 в 15:38

Нова кампания мотивира младите хора у нас да станат родители

Нова кампания, която ще мотивира младите хора у нас да станат родители, стартира днес „Движение за национална кауза” - ДНК.  "Направи го сега – ДНК" е информационна и образователна кампания от ново поколение. Един от основните проблеми, свързан с раждаемостта, е късното решение за създаване на дете. Целта на кампанията е да помогне на младите да..

публикувано на 19.03.19 в 15:26

Фандъкова поиска възстановяване статута на паметник на културата на къщата на ул. "Кузман Шапкарев" №3

В предаването "Вашият глас" днес говорихме за евентуалното строителство на осеметажна офис сграда в близост до Народния театър. Потърси ни Маргарита Пенева, за да изкаже възмущението си от строителството на сградата. По думите ѝ обликът на София постепенно се разваля.  Кметът на район "Средец" Мария Ачкова обясни, че намерението за строителство е..

публикувано на 19.03.19 в 15:06

Храната - начин на правилна употреба

Здравословното хранене - от бебешка до зряла възраст. Как начинът ни на хранене влияе върху качеството ни на живот и къде е балансът между храненето, диетите, фитнеса и добрия външен вид. На тези теми е посветено днешното предаване “Радиоприемница”. Храненето като модел и предпочитание към определени храни се създава от ранна детска възраст и е под..

публикувано на 19.03.19 в 14:59