Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Рехабилитират подлеза на бул. "България" и "Акад. Иван Гешов“ преди да стане подход към метростанция

От 1 юли спират трамвай 7, започва ремонт на бул. "Васил Левски" от Ректората до "Попа"

Снимка: Столична община
Голяма част от подлезите са обновени, като от Столичната община твърдят, че нанесените щети са предимно от вандали. Управниците имат за цел всички подземни съоръжение да са безопасни, като при ремонт ще ги правят по-устойчиви на вредно въздействие. Такъв е случая и с подлеза на бул. "България" и "Акад. Иван Гешов“. Доскоро там имаше паднали панели от тавана, висящи кабели и липсваше осветление и видеонаблюдение.
В момента там тече сериозен цялостен ремонт. Подменя се електрическата инсталация, която е изключително амортизирана, изгражда се нов окачен таван, санират се всички облицовки и настилки, и се ремонтират стълбите и подходите.
В подлеза ще бъде изградено и видеонаблюдение.
С изграждането на метростанцията от третия лъч подлезът ще бъде допълнително натоварен с пешеходно движение.

На 1 юли започва ремонт на трамвайното трасе и пероните в участъка от бул. “България“, който не е ремонтиран. За това време, около месец и половина, ще бъде спряно движението на трамваите по булеварда и ще се осигури заместваща автобусна линия.

От 1 юли започва ремонт на бул. “Васил Левски“ между Ректората и бул.“Патриарх Евтимий“.

Чуйте какво сподели пред Божидар Янев зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев при днешната му проверка на подлеза.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Как да се подготвим за планината през зимата

Най-опасната планина е подценената планина. И ако някой си мисли, че Витоша е безопасна, защото е близо до града, много греши.  Времето в планината може да се промени не за часове, а за минути и ако сме решили да се разходим до Витоша, трябва добре да се запознаем с метеорологичната прогноза. Екипировката също не е за подценяване. Какви съвети за..

публикувано на 19.12.18 в 10:03

Празник за началото на сезона в Боровец

На 22.12..2018 (събота) Боровец ще отпразнува началото на новия ски сезон. Празникът за откриването на ски сезона ще започне в 8:30 сутринта, когато по традиция ски легендата Петър Попангелов, заедно с деца от ски-клубовете в Боровец, които ще дадат начало на зимните приключения в целия курорт. Веднага след това ски и сноуборд инструктори..

публикувано на 18.12.18 в 17:06

Белодробна болница получи нов фибробронхоскоп чрез "Българската Коледа"

Многопрофилната болница за активно лечение по белодробни болести “Св. София” получи нов фибробронхоскоп благодарение на миналогодишната дарителска кампания “Българската Коледа”. Бронхоскопията е един от основните методи за етиологична диагноза на  белодробните заболявания и терапевтично повлияване на част от тях. Бронхоскопията е ендоскопско изследване,..

публикувано на 18.12.18 в 16:35
Биляна Петрова и Десислава Иванчева

Искат оставки, заради фалшиви данни по делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Гражданското сдружение „Зелен Младост“ иска оставките на зам.-главния прокурор Иван Гешев и председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, заради изнасянето на фалшиви данни по делото за подкуп срещу бившите кмет и зам.-кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Според поддръжниците на подсъдимите, в началото на..

обновено на 18.12.18 в 16:18

Музикантите Калин Петров, Владо Михайлов и техните сбъднати детски мечти

В предпразничната седмица в предаването “Радиоприемница” гостуват хора с разностранни и интересни професии, за каквито обикновено мечтаят децата. Днешните гости са двама музиканти и артисти - Калин Петров и Владо Михайлов . Двамата музиканти в момента се опитват да се фокусират върху новия албум на “Сленг”, който в момента “се смесва” и съвсем скоро..

публикувано на 18.12.18 в 15:35