Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Рехабилитират подлеза на бул. "България" и "Акад. Иван Гешов“ преди да стане подход към метростанция

От 1 юли спират трамвай 7, започва ремонт на бул. "Васил Левски" от Ректората до "Попа"
Снимка: Столична община
Голяма част от подлезите са обновени, като от Столичната община твърдят, че нанесените щети са предимно от вандали. Управниците имат за цел всички подземни съоръжение да са безопасни, като при ремонт ще ги правят по-устойчиви на вредно въздействие. Такъв е случая и с подлеза на бул. "България" и "Акад. Иван Гешов“. Доскоро там имаше паднали панели от тавана, висящи кабели и липсваше осветление и видеонаблюдение.
В момента там тече сериозен цялостен ремонт. Подменя се електрическата инсталация, която е изключително амортизирана, изгражда се нов окачен таван, санират се всички облицовки и настилки, и се ремонтират стълбите и подходите.
В подлеза ще бъде изградено и видеонаблюдение.
С изграждането на метростанцията от третия лъч подлезът ще бъде допълнително натоварен с пешеходно движение.

На 1 юли започва ремонт на трамвайното трасе и пероните в участъка от бул. “България“, който не е ремонтиран. За това време, около месец и половина, ще бъде спряно движението на трамваите по булеварда и ще се осигури заместваща автобусна линия.

От 1 юли започва ремонт на бул. “Васил Левски“ между Ректората и бул.“Патриарх Евтимий“.

Чуйте какво сподели пред Божидар Янев зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев при днешната му проверка на подлеза.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Иво Иванов: Понякога малките хора имат големи истории

Иво Иванов е български спортен журналист и писател, известен с разказите си, вдъхновени от обикновените хора, попаднали в необикновени ситуации. Вече повече от 25 години той живее в американския щат Канзас, а преди това завършва Националната спортна академия със специалност баскетбол, както и журналистика в Софийския университет. Работи като..

публикувано на 24.09.18 в 16:48

София е домакин на първото по рода си в България "Ателие по биотехнологии"

Над 200 участници от 11 държави ще се включат в първото по рода си за България "Ателие по биотехнологии" (Biotech Atelier). Форумът ще се проведе утре в иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. Организатори са Българската асоциация за персонализирана медицина, Българския форум на бизнес лидерите, фармацевтични компании, Българската..

публикувано на 24.09.18 в 16:25

Онлайн платформа помага на жени, жертви на насилие

От днес е достъпна онлайн платформа, която помага на жени, жертви на насилие, успешно да възвърнат самочувствието си. С игрови елементи и обучение чрез „мисии“, потребителките получават дългосрочна подкрепа, така че да се откъснат от отровното въздействие на насилника и да придобият независимостта сами да се справят с ежедневните трудности. Идеята е в..

публикувано на 24.09.18 в 16:10

Кампания на "SOS Детски селища" напомня, че едно от всеки десет деца расте само

"SOS Детски селища България" стартира кампанията "1 от всеки 10 деца тръгва на училище, без да има кой да го изпрати“. Кампанията има две основни цели. Първо, да насочи вниманието на обществеността върху една много тревожна статистика, че едно от всеки десет деца расте само. Второ, да привлече дарители в подкрепа на тези деца - децата, които са лишени от..

публикувано на 24.09.18 в 15:58
Железница

Железница предлага разходки по разнообразни екопътеки

азходка по екопътеките във Витоша е предложението, което отправяме към вас. По източните склонове на планината преминават няколко маршрута с различна трудност. Съществуват алеи през Витоша до Черни връх и хижа „Алеко“, както и път през Плана планина до Кокалянския манастир. Една от най-известните пътеки е панорамната туристическа алея, част от..

публикувано на 24.09.18 в 14:46