Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Рехабилитират подлеза на бул. "България" и "Акад. Иван Гешов“ преди да стане подход към метростанция

От 1 юли спират трамвай 7, започва ремонт на бул. "Васил Левски" от Ректората до "Попа"
Снимка: Столична община
Голяма част от подлезите са обновени, като от Столичната община твърдят, че нанесените щети са предимно от вандали. Управниците имат за цел всички подземни съоръжение да са безопасни, като при ремонт ще ги правят по-устойчиви на вредно въздействие. Такъв е случая и с подлеза на бул. "България" и "Акад. Иван Гешов“. Доскоро там имаше паднали панели от тавана, висящи кабели и липсваше осветление и видеонаблюдение.
В момента там тече сериозен цялостен ремонт. Подменя се електрическата инсталация, която е изключително амортизирана, изгражда се нов окачен таван, санират се всички облицовки и настилки, и се ремонтират стълбите и подходите.
В подлеза ще бъде изградено и видеонаблюдение.
С изграждането на метростанцията от третия лъч подлезът ще бъде допълнително натоварен с пешеходно движение.

На 1 юли започва ремонт на трамвайното трасе и пероните в участъка от бул. “България“, който не е ремонтиран. За това време, около месец и половина, ще бъде спряно движението на трамваите по булеварда и ще се осигури заместваща автобусна линия.

От 1 юли започва ремонт на бул. “Васил Левски“ между Ректората и бул.“Патриарх Евтимий“.

Чуйте какво сподели пред Божидар Янев зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев при днешната му проверка на подлеза.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Димитров - Жожо: Искам светът да стане по-добър чрез музика

Възпитаник на НМУ "Любомир Пипков" - София, от класа на Цветан Андреев. Едновременно младши студент в Университета по изкуствата в Грац, в класа на проф. Паоло Пегораро. Първи носител на учредения през миналата година приз "Олга Камбурова", както и на над петнайсет първи отличия от конкурси у нас и в чужбина. Името му е Георги Димитров - Жожо , който..

публикувано на 23.06.18 в 15:05

Д-р Иван Диков: При всяко съмнение за генитална инфекция трябва веднага да се вземат мерки

В сезона на високите температури, отпуските, по-честите пътувания, деликатният въпрос за опасността от генитални инфекции излиза на дневен ред. Крият ли риск водните басейни, плуването, общите сервизни помещения? При какви оплаквания задължително трябва веднага да се обърнем към специалист, кои са най-честите инфекции при непротектиран полов акт и..

публикувано на 23.06.18 в 13:10

Близо 200 спортисти ще се включат във „Витоша 100“

Близо 200 спортисти и повече от 2500 любители на планината и силните усещания се включват в традиционната вече 42-ра обиколка на Витоша, известна като „Витоша 100“. Името подсказва и приблизителната дължина на трасето. Колоездачите вече са по него, а в 23.59 тази вечер ще стартира маратонът за бързоходците. Има и дуатлон, който се нарича "Виташа 200"...

публикувано на 23.06.18 в 11:25

Огледала, светли цветове и подходящи мебели правят чудеса в тесните стаи

Вашият дом е повече от няколко прозореца, невзрачни стени и кафява врата. Ако се запознаем с няколко малки тайни за това как можем да направим малката къщурка просторен замък и кои цветове са успокояващи и модерни за сезона, ще направим своя дом уютен и желан. Какви са те, обяснява Денис Ли , архитект от Казахстан, който живее и твори в София: Много..

публикувано на 22.06.18 в 18:49

Изложба разкрива Близкия изток през погледа на българските учени

Трудно ли е да се достигне до загадките на държавите от Близкия изток, това разказва изложбата "Близкият изток през погледа на българските учени", която вече може да бъде разгледана във фоайето на Централната университетска библиотека на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Изложбата обединява две експозиции. Първата е "Катедра „Арабистика и..

публикувано на 22.06.18 в 17:41