Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Ден за акции" без такси и комисионни на Фондовата борса

Снимка: архив

Българска фондова борса и Централен депозитар организират днес "Ден за акции". Целта е да се подобри инвестиционната култура на хората и увеличи знанието за капиталовите инструменти. Днес всички индивидуални инвеститори ще могат да търгуват акции на основния пазар на Фондовата борса без такси и комисионни към Борсата, Централния депозитар и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Облекчението важи при до 15 въведени и изпълнени поръчки на физическо лице с обем не повече от 2000 лв. на единична изпълнена поръчка.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спецсъдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева

Специализираният съд измени мярката за неотклонение на Десислава Иванчева от задържане под стража в домашен арест.  Тя все още е в ареста и ще може да се прибере вкъщи, ако Прокуратурата не протестира изменението на мярката, съобщиха от Специализирания съд.  „След като бяха разпитани всички служители на Община „Младост“, Специализираният съд уважи..

публикувано на 18.10.18 в 18:59

Жена е пострадала при слизане от автобус на градския транспорт

Жена е пострадала при слизане от автобус на градския транспорт в кв. „Красно село“, съобщиха от МВР.  Сигналът за инцидента е подаден малко след 16.00 часа. Жената е паднала, тъй като се е подхлъзнала при слизане от автобус на градския транспорт. Водачът на превозното средство не е забелязал, че тя е паднала и е потеглил.  Пострадалата е закарана в..

публикувано на 18.10.18 в 17:35
Стивън Хокинг

Кръжок по астрономия на тема "Вселената след Стивън Хокинг" ще се състои във Физическия факултет на СУ

Кръжок по астрономия на тема "Вселената след Стивън Хокинг" ще се състои днес от 19.30 часа във Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", на бул. "Джеймс Баучър" 5. Това съобщиха от СУ.    Лектор ще бъде Никола Каравасилев - учител по физика и астрономия, ръководител на ученическия отбор, който представя страната ни в..

публикувано на 18.10.18 в 11:31

Започва есенното засаждане в Новата гора на София

На 20 октомври от 11 часа стартира есенния залесителен сезон в Новата гора на София край Суходол. Проектът на Столичната община за трансформация на пустеещ общински терен в зелен филтър край града, се реализира вече трети сезон. В рамките на проекта, общината осигурява фиданките, уредите за засаждане и ръкавиците, а за самото засаждане се..

публикувано на 18.10.18 в 09:58
Марк Зукърбърг

Бунт на акционери във "Фейсбук"

Няколко пенсионни фондове и министерствата на финансите на американските щати Род-Айлънд, Илинойс и Пенсилвания подкрепят идеята за свалянето на Марк Зукърбърг от поста председател на Борда на директорите на компанията „Фейсбук“, пише „Уолстрийт джърнъл“. Тези миноритарни акционерив компанията подкрепят предложението на друг миноритарен участник..

публикувано на 18.10.18 в 08:59