Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Ден за акции" без такси и комисионни на Фондовата борса

Снимка: архив

Българска фондова борса и Централен депозитар организират днес "Ден за акции". Целта е да се подобри инвестиционната култура на хората и увеличи знанието за капиталовите инструменти. Днес всички индивидуални инвеститори ще могат да търгуват акции на основния пазар на Фондовата борса без такси и комисионни към Борсата, Централния депозитар и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Облекчението важи при до 15 въведени и изпълнени поръчки на физическо лице с обем не повече от 2000 лв. на единична изпълнена поръчка.

ВИЖТЕ ОЩЕ

БАБХ проверява случай на стомашно-чревно неразположение при деца от две училища в София

След подадени сигнали от родители за получено стомашно-чревно неразположение при деца от две столични училища (72 ОУ „Христо Ботев” и 151 СОУ “Национално средно общообразователно училище”) от Областната дирекция по безопасност на храните към БАБХ са извършили проверка в помещенията, в които се хранят учениците (т.нар. столове) на двете учебни заведения..

публикувано на 17.01.19 в 18:43

200 пътници са блокирани на летище София заради отменен полет

Близо 200 пътници, които тази сутрин е трябвало да отпътуват от София за Барселона, останаха блокирани на летището заради забавен полет, потвърдиха от Летище София пред Радио София. Следващият възможен полет е в 16:55 ч, което значи, че пътниците трябва да изчакат близо 10 часа, за да се осъществи полета им. На всеки два часа ни дават храна и напитки...

публикувано на 17.01.19 в 11:14

Грипна епидемия и в Пазарджишко

Грипна епидемия обявява и област Пазарджик, поради рязкото увеличаване на заболелите в региона. Засега не е обявена грипна ваканция, но утре ще бъде проведено ново заседание на оперативния щаб в областната администрация, за да бъде преценена актуалната обстановка. Пик на заболяемостта се очаква през следващата седмица. Здравните експерти препоръчват..

публикувано на 17.01.19 в 09:02

Здраве и стил на живот - избрано от печата

48 000 пенсионери инвалиди не са подали заявления до социалните, сочи МОНИТОР . Това означава, че нито един от пенсионерите, които взимаха четвъртинката социално-инвалидна пенсия, но не и интеграционни добавки, не са подали заявления до Агенцията за социално подпомагане  за начина, по който желаят да им бъде изплащана помощта. Освен това не..

публикувано на 17.01.19 в 08:38

На Антоновден се раздават содени питки за здраве

Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики, празникът е наричан от народа Антоновден. Антоний Велики е роден около 251 г. след Христа, в Египет, в семейството на заможни и благочестиви родители. Когато бил на 20 години, родителите му починали и му оставили богатството си. Антоний раздал своето имущество и..

публикувано на 17.01.19 в 08:20