Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Славейко Стайков:

Един от най-болните въпроси е липсата на работна ръка

Няма достатъчно кадри, а основен проблем е лошото законодателство
За Славейко Стайков и неделята е работен ден. В неделото Радиокафе оперативният директор на Рила Спорт и един от най-големите инвеститори в района каза, че Сапарева баня е доста популярен курорт като лятна планинска дестинация и всички статистики показват, че районът на Седемте рилски езера е най-посещаваната българска, лятна, планинска дестинация в България. Тази дестинация е в топ 3 на предлаганите дестинации през последните 3 години.

За Славейко Стайков дългосрочна идея е целия район да блесне на картата на страната ни, предлагайки четирисезонна заетост и четирисезонни занимания за туристите и гостите с качествена леглова база и качествени атракции. Голямото предимство на община Сапарева баня е наличието на минерална вода, хубавите гледки и запазената природа. Но един от болните въпроси е липсата на работна ръка. Няма достатъчно кадри. Тенденция е все повече чужденци да упражняват професии, свързани с туризма. Друг основен проблем е лошото законодателство, което е прекалено негативно по отношение на зимния туризъм – уточни Славейко Стайков в предаването.

За развитието на туризма и атракциите през летния сезон, за проблемите пред туристическия бранш и инвестирането в кадриq чуйте повече от интервюто със Славейко Стайков в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иво Иванов: Понякога малките хора имат големи истории

Иво Иванов е български спортен журналист и писател, известен с разказите си, вдъхновени от обикновените хора, попаднали в необикновени ситуации. Вече повече от 25 години той живее в американския щат Канзас, а преди това завършва Националната спортна академия със специалност баскетбол, както и журналистика в Софийския университет. Работи като..

публикувано на 24.09.18 в 16:48

София е домакин на първото по рода си в България "Ателие по биотехнологии"

Над 200 участници от 11 държави ще се включат в първото по рода си за България "Ателие по биотехнологии" (Biotech Atelier). Форумът ще се проведе утре в иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. Организатори са Българската асоциация за персонализирана медицина, Българския форум на бизнес лидерите, фармацевтични компании, Българската..

публикувано на 24.09.18 в 16:25

Онлайн платформа помага на жени, жертви на насилие

От днес е достъпна онлайн платформа, която помага на жени, жертви на насилие, успешно да възвърнат самочувствието си. С игрови елементи и обучение чрез „мисии“, потребителките получават дългосрочна подкрепа, така че да се откъснат от отровното въздействие на насилника и да придобият независимостта сами да се справят с ежедневните трудности. Идеята е в..

публикувано на 24.09.18 в 16:10

Кампания на "SOS Детски селища" напомня, че едно от всеки десет деца расте само

"SOS Детски селища България" стартира кампанията "1 от всеки 10 деца тръгва на училище, без да има кой да го изпрати“. Кампанията има две основни цели. Първо, да насочи вниманието на обществеността върху една много тревожна статистика, че едно от всеки десет деца расте само. Второ, да привлече дарители в подкрепа на тези деца - децата, които са лишени от..

публикувано на 24.09.18 в 15:58
Железница

Железница предлага разходки по разнообразни екопътеки

азходка по екопътеките във Витоша е предложението, което отправяме към вас. По източните склонове на планината преминават няколко маршрута с различна трудност. Съществуват алеи през Витоша до Черни връх и хижа „Алеко“, както и път през Плана планина до Кокалянския манастир. Една от най-известните пътеки е панорамната туристическа алея, част от..

публикувано на 24.09.18 в 14:46