Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Славейко Стайков:

Един от най-болните въпроси е липсата на работна ръка

Няма достатъчно кадри, а основен проблем е лошото законодателство
За Славейко Стайков и неделята е работен ден. В неделото Радиокафе оперативният директор на Рила Спорт и един от най-големите инвеститори в района каза, че Сапарева баня е доста популярен курорт като лятна планинска дестинация и всички статистики показват, че районът на Седемте рилски езера е най-посещаваната българска, лятна, планинска дестинация в България. Тази дестинация е в топ 3 на предлаганите дестинации през последните 3 години.

За Славейко Стайков дългосрочна идея е целия район да блесне на картата на страната ни, предлагайки четирисезонна заетост и четирисезонни занимания за туристите и гостите с качествена леглова база и качествени атракции. Голямото предимство на община Сапарева баня е наличието на минерална вода, хубавите гледки и запазената природа. Но един от болните въпроси е липсата на работна ръка. Няма достатъчно кадри. Тенденция е все повече чужденци да упражняват професии, свързани с туризма. Друг основен проблем е лошото законодателство, което е прекалено негативно по отношение на зимния туризъм – уточни Славейко Стайков в предаването.

За развитието на туризма и атракциите през летния сезон, за проблемите пред туристическия бранш и инвестирането в кадриq чуйте повече от интервюто със Славейко Стайков в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Димитров - Жожо: Искам светът да стане по-добър чрез музика

Възпитаник на НМУ "Любомир Пипков" - София, от класа на Цветан Андреев. Едновременно младши студент в Университета по изкуствата в Грац, в класа на проф. Паоло Пегораро. Първи носител на учредения през миналата година приз "Олга Камбурова", както и на над петнайсет първи отличия от конкурси у нас и в чужбина. Името му е Георги Димитров - Жожо , който..

публикувано на 23.06.18 в 15:05

Д-р Иван Диков: При всяко съмнение за генитална инфекция трябва веднага да се вземат мерки

В сезона на високите температури, отпуските, по-честите пътувания, деликатният въпрос за опасността от генитални инфекции излиза на дневен ред. Крият ли риск водните басейни, плуването, общите сервизни помещения? При какви оплаквания задължително трябва веднага да се обърнем към специалист, кои са най-честите инфекции при непротектиран полов акт и..

публикувано на 23.06.18 в 13:10

Близо 200 спортисти ще се включат във „Витоша 100“

Близо 200 спортисти и повече от 2500 любители на планината и силните усещания се включват в традиционната вече 42-ра обиколка на Витоша, известна като „Витоша 100“. Името подсказва и приблизителната дължина на трасето. Колоездачите вече са по него, а в 23.59 тази вечер ще стартира маратонът за бързоходците. Има и дуатлон, който се нарича "Виташа 200"...

публикувано на 23.06.18 в 11:25

Огледала, светли цветове и подходящи мебели правят чудеса в тесните стаи

Вашият дом е повече от няколко прозореца, невзрачни стени и кафява врата. Ако се запознаем с няколко малки тайни за това как можем да направим малката къщурка просторен замък и кои цветове са успокояващи и модерни за сезона, ще направим своя дом уютен и желан. Какви са те, обяснява Денис Ли , архитект от Казахстан, който живее и твори в София: Много..

публикувано на 22.06.18 в 18:49

Изложба разкрива Близкия изток през погледа на българските учени

Трудно ли е да се достигне до загадките на държавите от Близкия изток, това разказва изложбата "Близкият изток през погледа на българските учени", която вече може да бъде разгледана във фоайето на Централната университетска библиотека на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Изложбата обединява две експозиции. Първата е "Катедра „Арабистика и..

публикувано на 22.06.18 в 17:41