Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Славейко Стайков:

Един от най-болните въпроси е липсата на работна ръка

Няма достатъчно кадри, а основен проблем е лошото законодателство

За Славейко Стайков и неделята е работен ден. В неделото Радиокафе оперативният директор на Рила Спорт и един от най-големите инвеститори в района каза, че Сапарева баня е доста популярен курорт като лятна планинска дестинация и всички статистики показват, че районът на Седемте рилски езера е най-посещаваната българска, лятна, планинска дестинация в България. Тази дестинация е в топ 3 на предлаганите дестинации през последните 3 години.

За Славейко Стайков дългосрочна идея е целия район да блесне на картата на страната ни, предлагайки четирисезонна заетост и четирисезонни занимания за туристите и гостите с качествена леглова база и качествени атракции. Голямото предимство на община Сапарева баня е наличието на минерална вода, хубавите гледки и запазената природа. Но един от болните въпроси е липсата на работна ръка. Няма достатъчно кадри. Тенденция е все повече чужденци да упражняват професии, свързани с туризма. Друг основен проблем е лошото законодателство, което е прекалено негативно по отношение на зимния туризъм – уточни Славейко Стайков в предаването.

За развитието на туризма и атракциите през летния сезон, за проблемите пред туристическия бранш и инвестирането в кадриq чуйте повече от интервюто със Славейко Стайков в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Ели Цонова с водещия Роман Михайлов

В чужбина е много по-добре. Дали

Дебютната книга на Ели Цонова „Когато порасна, искам да стана чужденец“ проследява личните истории на повече от 30 души, които са преминали през пътя на емиграцията и са я преживели сами, всеки по своя начин.  В чужбина всичко е прекрасно. В чужбина е много по-добре, в чужбина е най-хубаво. Толкова години всеки от нас слуша подобни изказвания, че..

публикувано на 19.03.19 в 18:08

Нова детска кухня отваря врати в кв. "Лозенец"

Отвори врати първият по рода си раздавателен пункт за храна, в общинска детска градина, която се намира на територията на район “Лозенец”. Пунктът е разположен в детска градина “Слънчеви лъчи” на ул. “Тодор Чипев” 1. Кухнята ще обслужва родителите на деца от 10 месеца до 3-годишна възраст. Ще има тристепенно меню и ще работи от понеделник до петък...

публикувано на 19.03.19 в 17:09

Нови дървета ще бъдат посадени на ул. "Шишман"

Две дървета са отрязани на ул. "Цар Иван Шишман" в центъра на София. Извършената сеч не е заради ремонта, който тече в момента в участъка, а поради това, че дърветата са били болни. Преди дни граждани сигнализираха в социалните мрежи за отсичането на дървета, смятайки, че те се премахват, защото пречат на ремонта. След проверка стана ясно, че..

публикувано на 19.03.19 в 16:54

Ремонтът на градинката "Св. Климент Охридски" възмути столичния кмет

Договорът за ремонта на градинката "Св. Климент Охридски" ще бъде "замразен", заради некачествен ремонт. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на обекта. Тя отказа да приеме ремонта, докато не бъдат отстранени всички нередности. На място бяха констатирани счупени плочки, дефектни фуги и криви шахти. Абсолютно..

публикувано на 19.03.19 в 15:38

Нова кампания мотивира младите хора у нас да станат родители

Нова кампания, която ще мотивира младите хора у нас да станат родители, стартира днес „Движение за национална кауза” - ДНК.  "Направи го сега – ДНК" е информационна и образователна кампания от ново поколение. Един от основните проблеми, свързан с раждаемостта, е късното решение за създаване на дете. Целта на кампанията е да помогне на младите да..

публикувано на 19.03.19 в 15:26

Фандъкова поиска възстановяване статута на паметник на културата на къщата на ул. "Кузман Шапкарев" №3

В предаването "Вашият глас" днес говорихме за евентуалното строителство на осеметажна офис сграда в близост до Народния театър. Потърси ни Маргарита Пенева, за да изкаже възмущението си от строителството на сградата. По думите ѝ обликът на София постепенно се разваля.  Кметът на район "Средец" Мария Ачкова обясни, че намерението за строителство е..

публикувано на 19.03.19 в 15:06

Храната - начин на правилна употреба

Здравословното хранене - от бебешка до зряла възраст. Как начинът ни на хранене влияе върху качеството ни на живот и къде е балансът между храненето, диетите, фитнеса и добрия външен вид. На тези теми е посветено днешното предаване “Радиоприемница”. Храненето като модел и предпочитание към определени храни се създава от ранна детска възраст и е под..

публикувано на 19.03.19 в 14:59