Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Славейко Стайков:

Един от най-болните въпроси е липсата на работна ръка

Няма достатъчно кадри, а основен проблем е лошото законодателство

За Славейко Стайков и неделята е работен ден. В неделото Радиокафе оперативният директор на Рила Спорт и един от най-големите инвеститори в района каза, че Сапарева баня е доста популярен курорт като лятна планинска дестинация и всички статистики показват, че районът на Седемте рилски езера е най-посещаваната българска, лятна, планинска дестинация в България. Тази дестинация е в топ 3 на предлаганите дестинации през последните 3 години.

За Славейко Стайков дългосрочна идея е целия район да блесне на картата на страната ни, предлагайки четирисезонна заетост и четирисезонни занимания за туристите и гостите с качествена леглова база и качествени атракции. Голямото предимство на община Сапарева баня е наличието на минерална вода, хубавите гледки и запазената природа. Но един от болните въпроси е липсата на работна ръка. Няма достатъчно кадри. Тенденция е все повече чужденци да упражняват професии, свързани с туризма. Друг основен проблем е лошото законодателство, което е прекалено негативно по отношение на зимния туризъм – уточни Славейко Стайков в предаването.

За развитието на туризма и атракциите през летния сезон, за проблемите пред туристическия бранш и инвестирането в кадриq чуйте повече от интервюто със Славейко Стайков в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Как да се подготвим за планината през зимата

Най-опасната планина е подценената планина. И ако някой си мисли, че Витоша е безопасна, защото е близо до града, много греши.  Времето в планината може да се промени не за часове, а за минути и ако сме решили да се разходим до Витоша, трябва добре да се запознаем с метеорологичната прогноза. Екипировката също не е за подценяване. Какви съвети за..

публикувано на 19.12.18 в 10:03

Празник за началото на сезона в Боровец

На 22.12..2018 (събота) Боровец ще отпразнува началото на новия ски сезон. Празникът за откриването на ски сезона ще започне в 8:30 сутринта, когато по традиция ски легендата Петър Попангелов, заедно с деца от ски-клубовете в Боровец, които ще дадат начало на зимните приключения в целия курорт. Веднага след това ски и сноуборд инструктори..

публикувано на 18.12.18 в 17:06

Белодробна болница получи нов фибробронхоскоп чрез "Българската Коледа"

Многопрофилната болница за активно лечение по белодробни болести “Св. София” получи нов фибробронхоскоп благодарение на миналогодишната дарителска кампания “Българската Коледа”. Бронхоскопията е един от основните методи за етиологична диагноза на  белодробните заболявания и терапевтично повлияване на част от тях. Бронхоскопията е ендоскопско изследване,..

публикувано на 18.12.18 в 16:35
Биляна Петрова и Десислава Иванчева

Искат оставки, заради фалшиви данни по делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Гражданското сдружение „Зелен Младост“ иска оставките на зам.-главния прокурор Иван Гешев и председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, заради изнасянето на фалшиви данни по делото за подкуп срещу бившите кмет и зам.-кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Според поддръжниците на подсъдимите, в началото на..

обновено на 18.12.18 в 16:18

Музикантите Калин Петров, Владо Михайлов и техните сбъднати детски мечти

В предпразничната седмица в предаването “Радиоприемница” гостуват хора с разностранни и интересни професии, за каквито обикновено мечтаят децата. Днешните гости са двама музиканти и артисти - Калин Петров и Владо Михайлов . Двамата музиканти в момента се опитват да се фокусират върху новия албум на “Сленг”, който в момента “се смесва” и съвсем скоро..

публикувано на 18.12.18 в 15:35