Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

108 дворни кучета в Столичната община са кастрирани през април и май

Снимка: Живко Станчев
108 дворни кучета на територията на Столичната община са кастрирани през месеците април и май, съобщиха от общинското предприятие "Екоравновесие".
Кампанията по кастрация на дворни кучета е започнала през месец април в кв. "Нови Искър", обясни директорът на „Екоравновесие“ Веселин Асенов. По кампаниите за безплатна кастрация само през май кастрираните кучета са 61, каза още Асенов.

Основният източник на бездомни кучета към момента остава нежеланото поколение от домашни любимци, каза още директорът на „Екоравновесие“ Веселин Асенов.

На 30 юни в парк Заимов, общинското предприятие "Екоравновесие" организира инициативата "Осиновявай, не купувай", на която всеки може да разгледа част от кучетата на приюта и да осинови някое от тях. 
Чуйте подробности в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Историята на едно арт пространство

Тази вечер Съюзът на българските художници ще върне зрителите назад във времето - през 1938 г., когато трима представители на Съюза на дружествата на художниците в България купуват от предприемача Трънкаров терена, на който през 1940 г. се ражда първото пространство в България - "Изложбен салон", построен с единственото предназначение да експонира..

публикувано на 25.06.18 в 16:57
Ваня Григорова

Над 86% от българите смятат, че социалната система е несправедлива

Над 86% от българите смятат, че социалната система е несправедлива, тъй като позволява злоупотреби и помощите са твърде ниски. Това показва проучване на Ваня Григорова , председател на сдружение „Солидарна България“ и икономически съветник към КТ „Подкрепа“, което обаче не е представително. Въпреки това данните отразяват загубеното доверие в..

публикувано на 25.06.18 в 16:20

Студенти от Уганда и Танзания споделят за ежедневието в Африка

Студенти от Уганда и Танзания, които са у нас по програмата „Еразъм +“ ще покажат какво са научили от престоя си в България и какво искат да споделят за ежедневието в Африка чрез фестивала „Да изразим неизразимото“.  Той ще се проведе тази вечер на сцената на театрална работилница „Сфумато“ от 17:00 часа, а входът е свободен. Идеята на организаторите е..

публикувано на 25.06.18 в 16:15

В парка "Заимов" можете да осиновите "най-добър приятел на човека"

Тази събота - 30 юни, в парк "Заимов", общинското предприятие "Екоравновесие" ще представи изоставени кучета, които могат да бъдат осиновени. Кучетата са от общински приют, а инициативата е продължение на кампанията "Осиновявай, не купувай". Доброволци и служители на предприятието ще разговарят с посетителите, ще разясняват ползите от..

публикувано на 25.06.18 в 15:33
Кръстова гора - едно от духовните съкровища на България

Загадките на България, които привличат туристите

Успяваме ли да оценим и развиваме това, което имаме като природни дадености? Как изглежда България през очите на туристите, каквито всички сме, особено в летните месеци? На тези и други въпроси ще опитаме да си отговорим тази седмица в „Радиоприемница“. За да разберем какво привлича чуждестранните туристи у нас, поканихме  Костадин Младенов -..

публикувано на 25.06.18 в 15:00