Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

108 дворни кучета в Столичната община са кастрирани през април и май

Снимка: Живко Станчев
108 дворни кучета на територията на Столичната община са кастрирани през месеците април и май, съобщиха от общинското предприятие "Екоравновесие".
Кампанията по кастрация на дворни кучета е започнала през месец април в кв. "Нови Искър", обясни директорът на „Екоравновесие“ Веселин Асенов. По кампаниите за безплатна кастрация само през май кастрираните кучета са 61, каза още Асенов.

Основният източник на бездомни кучета към момента остава нежеланото поколение от домашни любимци, каза още директорът на „Екоравновесие“ Веселин Асенов.

На 30 юни в парк Заимов, общинското предприятие "Екоравновесие" организира инициативата "Осиновявай, не купувай", на която всеки може да разгледа част от кучетата на приюта и да осинови някое от тях. 
Чуйте подробности в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Арт вечер на добродетелите“ в „Квадрат 500“

На 4 октомври 2018 година ще се проведе благотворителното събитие „Арт вечер на добродетелите“.  То е организирано от фондация „За нашите деца“ и ще се състои в галерия „Квадрат 500“ със съдействието на нейно превъзходителство Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия в България. Събраните средства ще бъдат дарени в помощ на деца в нужда.  70..

публикувано на 25.09.18 в 09:53

Иво Иванов: Понякога малките хора имат големи истории

Иво Иванов е български спортен журналист и писател, известен с разказите си, вдъхновени от обикновените хора, попаднали в необикновени ситуации. Вече повече от 25 години той живее в американския щат Канзас, а преди това завършва Националната спортна академия със специалност баскетбол, както и журналистика в Софийския университет. Работи като..

публикувано на 24.09.18 в 16:48

София е домакин на първото по рода си в България "Ателие по биотехнологии"

Над 200 участници от 11 държави ще се включат в първото по рода си за България "Ателие по биотехнологии" (Biotech Atelier). Форумът ще се проведе утре в иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. Организатори са Българската асоциация за персонализирана медицина, Българския форум на бизнес лидерите, фармацевтични компании, Българската..

публикувано на 24.09.18 в 16:25

Онлайн платформа помага на жени, жертви на насилие

От днес е достъпна онлайн платформа, която помага на жени, жертви на насилие, успешно да възвърнат самочувствието си. С игрови елементи и обучение чрез „мисии“, потребителките получават дългосрочна подкрепа, така че да се откъснат от отровното въздействие на насилника и да придобият независимостта сами да се справят с ежедневните трудности. Идеята е в..

публикувано на 24.09.18 в 16:10

Кампания на "SOS Детски селища" напомня, че едно от всеки десет деца расте само

"SOS Детски селища България" стартира кампанията "1 от всеки 10 деца тръгва на училище, без да има кой да го изпрати“. Кампанията има две основни цели. Първо, да насочи вниманието на обществеността върху една много тревожна статистика, че едно от всеки десет деца расте само. Второ, да привлече дарители в подкрепа на тези деца - децата, които са лишени от..

публикувано на 24.09.18 в 15:58