Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Иновациите, инвестициите и предприемачеството - във фокуса на Tech Tour в София

Снимка: techtour.com
Eastern Europe Tech Tour 2018 днес гостува в София. В основата на бизнес форума са стратегическите политики за насърчаване на предприемачеството в Централна и Източна Европа.

Основните акценти тук са иновациите, инвестициите и предприемачеството. Целта ни е да създаваме нови компании, благодарение на които в бъдеще да можем да променим и цялата индустрия. По този начин ще помогнем на гражданите да живеят по-удобно, да плащат по-малко, да решават проблемите си по-лесно с помощта на иновациите.“ - коментира Уилиам Стивънс, изпълнителен директор на Eastern Europe Tech Tour 2018.

30 избрани компании, които търсят инвестиции, ще представят  иновационните си проекти пред представители на големи регионални и международни инвестиционни фондове. Участниците са селектирани по уникалността на предлаганите технологии, силата на техния бизнес модел, визията, качеството и контрола в процеса на управление. Идеята е фирмите да работят заедно и по този начин да бъде обменен полезен опит между европейските държави. А когато има сътрудничество, ефектите са осезаеми за всички нас.

Банкирането вече е далеч по-лесно, работата със софтуер се променя в позитивна посока, става по-бърза и спестява време на програмистите. С помощта на иновациите и новите технологии можем да направим въздуха и водата по-чисти, а електричеството по-евтино за крайния потребител. Здравните услуги също се подобряват и стават по-достъпни - следователно и по-ефективни. Автомобилите с автоматично управление, домашните роботи, функциите с разпознаване на гласа, дистанционното наблюдаване на домашната среда… това са удобства, които могат да помогнат дори и на по-възрастните в тяхното ежедневие.“ - каза още Стивънс

Според експертите в областта на иновациите, българските компании се развиват с бързи темпове и достигат нивото на европейските си колеги. Според тях този напредък се дължи на желанието на българските инвеститори да поемат по-големи рискове. Достъпът до глобалния пазар за тях обаче остава труден.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Арт вечер на добродетелите“ в „Квадрат 500“

На 4 октомври 2018 година ще се проведе благотворителното събитие „Арт вечер на добродетелите“.  То е организирано от фондация „За нашите деца“ и ще се състои в галерия „Квадрат 500“ със съдействието на нейно превъзходителство Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия в България. Събраните средства ще бъдат дарени в помощ на деца в нужда.  70..

публикувано на 25.09.18 в 09:53

Иво Иванов: Понякога малките хора имат големи истории

Иво Иванов е български спортен журналист и писател, известен с разказите си, вдъхновени от обикновените хора, попаднали в необикновени ситуации. Вече повече от 25 години той живее в американския щат Канзас, а преди това завършва Националната спортна академия със специалност баскетбол, както и журналистика в Софийския университет. Работи като..

публикувано на 24.09.18 в 16:48

София е домакин на първото по рода си в България "Ателие по биотехнологии"

Над 200 участници от 11 държави ще се включат в първото по рода си за България "Ателие по биотехнологии" (Biotech Atelier). Форумът ще се проведе утре в иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. Организатори са Българската асоциация за персонализирана медицина, Българския форум на бизнес лидерите, фармацевтични компании, Българската..

публикувано на 24.09.18 в 16:25

Онлайн платформа помага на жени, жертви на насилие

От днес е достъпна онлайн платформа, която помага на жени, жертви на насилие, успешно да възвърнат самочувствието си. С игрови елементи и обучение чрез „мисии“, потребителките получават дългосрочна подкрепа, така че да се откъснат от отровното въздействие на насилника и да придобият независимостта сами да се справят с ежедневните трудности. Идеята е в..

публикувано на 24.09.18 в 16:10

Кампания на "SOS Детски селища" напомня, че едно от всеки десет деца расте само

"SOS Детски селища България" стартира кампанията "1 от всеки 10 деца тръгва на училище, без да има кой да го изпрати“. Кампанията има две основни цели. Първо, да насочи вниманието на обществеността върху една много тревожна статистика, че едно от всеки десет деца расте само. Второ, да привлече дарители в подкрепа на тези деца - децата, които са лишени от..

публикувано на 24.09.18 в 15:58