Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Иновациите, инвестициите и предприемачеството - във фокуса на Tech Tour в София

Снимка: techtour.com
Eastern Europe Tech Tour 2018 днес гостува в София. В основата на бизнес форума са стратегическите политики за насърчаване на предприемачеството в Централна и Източна Европа.

Основните акценти тук са иновациите, инвестициите и предприемачеството. Целта ни е да създаваме нови компании, благодарение на които в бъдеще да можем да променим и цялата индустрия. По този начин ще помогнем на гражданите да живеят по-удобно, да плащат по-малко, да решават проблемите си по-лесно с помощта на иновациите.“ - коментира Уилиам Стивънс, изпълнителен директор на Eastern Europe Tech Tour 2018.

30 избрани компании, които търсят инвестиции, ще представят  иновационните си проекти пред представители на големи регионални и международни инвестиционни фондове. Участниците са селектирани по уникалността на предлаганите технологии, силата на техния бизнес модел, визията, качеството и контрола в процеса на управление. Идеята е фирмите да работят заедно и по този начин да бъде обменен полезен опит между европейските държави. А когато има сътрудничество, ефектите са осезаеми за всички нас.

Банкирането вече е далеч по-лесно, работата със софтуер се променя в позитивна посока, става по-бърза и спестява време на програмистите. С помощта на иновациите и новите технологии можем да направим въздуха и водата по-чисти, а електричеството по-евтино за крайния потребител. Здравните услуги също се подобряват и стават по-достъпни - следователно и по-ефективни. Автомобилите с автоматично управление, домашните роботи, функциите с разпознаване на гласа, дистанционното наблюдаване на домашната среда… това са удобства, които могат да помогнат дори и на по-възрастните в тяхното ежедневие.“ - каза още Стивънс

Според експертите в областта на иновациите, българските компании се развиват с бързи темпове и достигат нивото на европейските си колеги. Според тях този напредък се дължи на желанието на българските инвеститори да поемат по-големи рискове. Достъпът до глобалния пазар за тях обаче остава труден.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Четирима наши алпинисти покориха връх Серо Торе

Четирима наши алпинисти покориха на един от най-сложните технически върхове - Серо Торе в Южните Анди. Той е с надморска височина малко над 3 хиляди метра, но представлява скална игла с вертикални стени от по над 1200 м. отвсякъде, казано с други думи - няма лесен път към върха.  Това е причината много малко хора в света да са успели да качат този..

публикувано на 24.03.19 в 10:05

Над 100 учители ще разменят добри практики в 51 СОУ "Елисавета Багряна“

Повече от 100 учители от страната ще представят добри практики на преподаване в първата Национална конференция "Обмяна на добри практики в природните науки". Събитието се провежда днес и утре в 51 СОУ "Елисавета Багряна“ в София. Преподаватели от цяла България по предметите "Физика", "Химия", "Биология", "Човекът и природата" и "Информационни..

публикувано на 22.03.19 в 18:08

Изграждат нови детски площадки и фитнес на открито в район "Витоша"

С настъпването на пролетта и покачването на температурите, времето става все по-подходящо за разходки навън, затова днес в предаването „Вашият глас“ говорихме за детските площадки и зелените пространства, където децата могат да играят. С екипа ни се свърза наша слушателка, която изрази желание за повече места за отдих в район „Витоша“. Ние..

публикувано на 22.03.19 в 17:30
Усмивката на Лиз Бурбо убеждава, че знае пътя към щастието

Трябва да разберем какво иска тялото, за да му го дадем, без да забравяме душата

За първи път в България тази седмица гостува световноизвестния психолог Лиз Бурбо. Тя е лектор и автор на много бестселъри за щастие и просперитет. Този уикенд предстои нейният семинар, на който тя ще разкаже своята философия как да бъдем по-щастливи и благополучни. Бих казала, че философията, която сама съм открила, не се преподава..

публикувано на 22.03.19 в 16:55

Вършец - зеленият бисер на региона

Вършец - градът на здравето. С този слоган ни посреща малкото градче, което се намира в Западна Стара планина, на около 400 м. надморска височина. Курортният град Вършец е разположен по живописното течение на р. Ботуня, а Вършечката котловина е място за почивка, спорт, климато-и балнеолечение. Местните казват, че най-голямото богатство на региона е..

публикувано на 23.03.19 в 10:15

2700 души по-малко в план-приема за ВУЗ догодина

2700 души по-малко спрямо тази академична година са предвидени в план-приема в държавните и частните висши училища за 2019-2020 г. Или това са 54 хил.бройки, които формират кандидатстващите за бакалавър, магистър и научна степен „доктор“. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посочи, че план-приемът се определя на база подадените..

публикувано на 22.03.19 в 16:38

Значението на храната в юдаизма

В тези пет дни в предаването “Радиоприемница” говорихме за храната като начин на живот и култура, храната в различните религии и общности. Днес се посвещаваме на вечните закони в юдаизма и прекрасните традиции в храненето на евреите. Храненето, храната и кулинарията, са много важна част от еврейската култура и традиции. Почти няма празник или..

публикувано на 22.03.19 в 16:15