Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Иновациите, инвестициите и предприемачеството - във фокуса на Tech Tour в София

Снимка: techtour.com
Eastern Europe Tech Tour 2018 днес гостува в София. В основата на бизнес форума са стратегическите политики за насърчаване на предприемачеството в Централна и Източна Европа.

Основните акценти тук са иновациите, инвестициите и предприемачеството. Целта ни е да създаваме нови компании, благодарение на които в бъдеще да можем да променим и цялата индустрия. По този начин ще помогнем на гражданите да живеят по-удобно, да плащат по-малко, да решават проблемите си по-лесно с помощта на иновациите.“ - коментира Уилиам Стивънс, изпълнителен директор на Eastern Europe Tech Tour 2018.

30 избрани компании, които търсят инвестиции, ще представят  иновационните си проекти пред представители на големи регионални и международни инвестиционни фондове. Участниците са селектирани по уникалността на предлаганите технологии, силата на техния бизнес модел, визията, качеството и контрола в процеса на управление. Идеята е фирмите да работят заедно и по този начин да бъде обменен полезен опит между европейските държави. А когато има сътрудничество, ефектите са осезаеми за всички нас.

Банкирането вече е далеч по-лесно, работата със софтуер се променя в позитивна посока, става по-бърза и спестява време на програмистите. С помощта на иновациите и новите технологии можем да направим въздуха и водата по-чисти, а електричеството по-евтино за крайния потребител. Здравните услуги също се подобряват и стават по-достъпни - следователно и по-ефективни. Автомобилите с автоматично управление, домашните роботи, функциите с разпознаване на гласа, дистанционното наблюдаване на домашната среда… това са удобства, които могат да помогнат дори и на по-възрастните в тяхното ежедневие.“ - каза още Стивънс

Според експертите в областта на иновациите, българските компании се развиват с бързи темпове и достигат нивото на европейските си колеги. Според тях този напредък се дължи на желанието на българските инвеститори да поемат по-големи рискове. Достъпът до глобалния пазар за тях обаче остава труден.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Историята на едно арт пространство

Тази вечер Съюзът на българските художници ще върне зрителите назад във времето - през 1938 г., когато трима представители на Съюза на дружествата на художниците в България купуват от предприемача Трънкаров терена, на който през 1940 г. се ражда първото пространство в България - "Изложбен салон", построен с единственото предназначение да експонира..

публикувано на 25.06.18 в 16:57
Ваня Григорова

Над 86% от българите смятат, че социалната система е несправедлива

Над 86% от българите смятат, че социалната система е несправедлива, тъй като позволява злоупотреби и помощите са твърде ниски. Това показва проучване на Ваня Григорова , председател на сдружение „Солидарна България“ и икономически съветник към КТ „Подкрепа“, което обаче не е представително. Въпреки това данните отразяват загубеното доверие в..

публикувано на 25.06.18 в 16:20

Студенти от Уганда и Танзания споделят за ежедневието в Африка

Студенти от Уганда и Танзания, които са у нас по програмата „Еразъм +“ ще покажат какво са научили от престоя си в България и какво искат да споделят за ежедневието в Африка чрез фестивала „Да изразим неизразимото“.  Той ще се проведе тази вечер на сцената на театрална работилница „Сфумато“ от 17:00 часа, а входът е свободен. Идеята на организаторите е..

публикувано на 25.06.18 в 16:15

В парка "Заимов" можете да осиновите "най-добър приятел на човека"

Тази събота - 30 юни, в парк "Заимов", общинското предприятие "Екоравновесие" ще представи изоставени кучета, които могат да бъдат осиновени. Кучетата са от общински приют, а инициативата е продължение на кампанията "Осиновявай, не купувай". Доброволци и служители на предприятието ще разговарят с посетителите, ще разясняват ползите от..

публикувано на 25.06.18 в 15:33
Кръстова гора - едно от духовните съкровища на България

Загадките на България, които привличат туристите

Успяваме ли да оценим и развиваме това, което имаме като природни дадености? Как изглежда България през очите на туристите, каквито всички сме, особено в летните месеци? На тези и други въпроси ще опитаме да си отговорим тази седмица в „Радиоприемница“. За да разберем какво привлича чуждестранните туристи у нас, поканихме  Костадин Младенов -..

публикувано на 25.06.18 в 15:00