Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Иновациите, инвестициите и предприемачеството - във фокуса на Tech Tour в София

Снимка: techtour.com
Eastern Europe Tech Tour 2018 днес гостува в София. В основата на бизнес форума са стратегическите политики за насърчаване на предприемачеството в Централна и Източна Европа.

Основните акценти тук са иновациите, инвестициите и предприемачеството. Целта ни е да създаваме нови компании, благодарение на които в бъдеще да можем да променим и цялата индустрия. По този начин ще помогнем на гражданите да живеят по-удобно, да плащат по-малко, да решават проблемите си по-лесно с помощта на иновациите.“ - коментира Уилиам Стивънс, изпълнителен директор на Eastern Europe Tech Tour 2018.

30 избрани компании, които търсят инвестиции, ще представят  иновационните си проекти пред представители на големи регионални и международни инвестиционни фондове. Участниците са селектирани по уникалността на предлаганите технологии, силата на техния бизнес модел, визията, качеството и контрола в процеса на управление. Идеята е фирмите да работят заедно и по този начин да бъде обменен полезен опит между европейските държави. А когато има сътрудничество, ефектите са осезаеми за всички нас.

Банкирането вече е далеч по-лесно, работата със софтуер се променя в позитивна посока, става по-бърза и спестява време на програмистите. С помощта на иновациите и новите технологии можем да направим въздуха и водата по-чисти, а електричеството по-евтино за крайния потребител. Здравните услуги също се подобряват и стават по-достъпни - следователно и по-ефективни. Автомобилите с автоматично управление, домашните роботи, функциите с разпознаване на гласа, дистанционното наблюдаване на домашната среда… това са удобства, които могат да помогнат дори и на по-възрастните в тяхното ежедневие.“ - каза още Стивънс

Според експертите в областта на иновациите, българските компании се развиват с бързи темпове и достигат нивото на европейските си колеги. Според тях този напредък се дължи на желанието на българските инвеститори да поемат по-големи рискове. Достъпът до глобалния пазар за тях обаче остава труден.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник за началото на сезона в Боровец

На 22.12..2018 (събота) Боровец ще отпразнува началото на новия ски сезон. Празникът за откриването на ски сезона ще започне в 8:30 сутринта, когато по традиция ски легендата Петър Попангелов, заедно с деца от ски-клубовете в Боровец, които ще дадат начало на зимните приключения в целия курорт. Веднага след това ски и сноуборд инструктори..

публикувано на 18.12.18 в 17:06

Белодробна болница получи нов фибробронхоскоп чрез "Българската Коледа"

Многопрофилната болница за активно лечение по белодробни болести “Св. София” получи нов фибробронхоскоп благодарение на миналогодишната дарителска кампания “Българската Коледа”. Бронхоскопията е един от основните методи за етиологична диагноза на  белодробните заболявания и терапевтично повлияване на част от тях. Бронхоскопията е ендоскопско изследване,..

публикувано на 18.12.18 в 16:35
Биляна Петрова и Десислава Иванчева

Искат оставки, заради фалшиви данни по делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Гражданското сдружение „Зелен Младост“ иска оставките на зам.-главния прокурор Иван Гешев и председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, заради изнасянето на фалшиви данни по делото за подкуп срещу бившите кмет и зам.-кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Според поддръжниците на подсъдимите, в началото на..

обновено на 18.12.18 в 16:18

Музикантите Калин Петров, Владо Михайлов и техните сбъднати детски мечти

В предпразничната седмица в предаването “Радиоприемница” гостуват хора с разностранни и интересни професии, за каквито обикновено мечтаят децата. Днешните гости са двама музиканти и артисти - Калин Петров и Владо Михайлов . Двамата музиканти в момента се опитват да се фокусират върху новия албум на “Сленг”, който в момента “се смесва” и съвсем скоро..

публикувано на 18.12.18 в 15:35

Топъл обяд получиха децата от 97-о училище в "Люлин"

Вече 14 години програма ''Топъл обяд'' на Българския червен кръст подпомага ученици в неравностойно положение и техните родители, като много често топлият обяд в трапезариите на БЧК е единственият повод децата да посещават учебните занятия. Те получават безплатен обяд всеки ден през учебната година. В рамките на програмата днес беше организирано..

публикувано на 18.12.18 в 15:27