Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

За тринайсети път фестивалът "София: Поетики" ще събере любителите на поезия

Снимка: sofiapoetics.eu

За тринайсети път фестивалът "София: Поетики" ще събере автори както от България, така и от Македония, Словения, Румъния, Германия, Унгария, Косово. Датите са 16 и 17 юни, а мястото - градината пред "Кристал".

Преди години, когато "София: Поетики" стартира, амбициите ни бяха фестивалът да се разраства докато достигне мащабите на фестивала на изкуствата "The Fringe" в Шотландия, припомня организаторът Ясен Атанасов.

За съжаление липсата на достатъчно финансиране не позволи да се постигне това разширяване, но за сметка на това фестивалът вече тринайсет години е подкрепян от Столичната община и е част от нейния Културен календар. Освен това през последните седем години той е и международен с участието на поети от различни страни. Тази година основната програма е съсредоточена в първата вечер - на 16 юни, казва Атанасов.  

Той посочва също, че по традиция вторият фестивален ден е посветен на различни уъркшопи, ателиета, индивидуални премиери на отделни автори, както и  по-разширено четене на чуждестранните гости с възможност за дискусия с публиката. Тази година всичко това ще присъства в програмата, като е предвиден и блок, в който свои текстове ще представят няколко известни наши писатели.

Намеренията на Ясен Атанасов за следващото издание на фестивала през 2019 година са да бъде променена концепцията, като се постави акцент върху международното участие, както и върху индивидуалното участие на българските автори.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник за началото на сезона в Боровец

На 22.12..2018 (събота) Боровец ще отпразнува началото на новия ски сезон. Празникът за откриването на ски сезона ще започне в 8:30 сутринта, когато по традиция ски легендата Петър Попангелов, заедно с деца от ски-клубовете в Боровец, които ще дадат начало на зимните приключения в целия курорт. Веднага след това ски и сноуборд инструктори..

публикувано на 18.12.18 в 17:06

Белодробна болница получи нов фибробронхоскоп чрез "Българската Коледа"

Многопрофилната болница за активно лечение по белодробни болести “Св. София” получи нов фибробронхоскоп благодарение на миналогодишната дарителска кампания “Българската Коледа”. Бронхоскопията е един от основните методи за етиологична диагноза на  белодробните заболявания и терапевтично повлияване на част от тях. Бронхоскопията е ендоскопско изследване,..

публикувано на 18.12.18 в 16:35
Биляна Петрова и Десислава Иванчева

Искат оставки, заради фалшиви данни по делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Гражданското сдружение „Зелен Младост“ иска оставките на зам.-главния прокурор Иван Гешев и председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, заради изнасянето на фалшиви данни по делото за подкуп срещу бившите кмет и зам.-кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Според поддръжниците на подсъдимите, в началото на..

обновено на 18.12.18 в 16:18

Музикантите Калин Петров, Владо Михайлов и техните сбъднати детски мечти

В предпразничната седмица в предаването “Радиоприемница” гостуват хора с разностранни и интересни професии, за каквито обикновено мечтаят децата. Днешните гости са двама музиканти и артисти - Калин Петров и Владо Михайлов . Двамата музиканти в момента се опитват да се фокусират върху новия албум на “Сленг”, който в момента “се смесва” и съвсем скоро..

публикувано на 18.12.18 в 15:35

Топъл обяд получиха децата от 97-о училище в "Люлин"

Вече 14 години програма ''Топъл обяд'' на Българския червен кръст подпомага ученици в неравностойно положение и техните родители, като много често топлият обяд в трапезариите на БЧК е единственият повод децата да посещават учебните занятия. Те получават безплатен обяд всеки ден през учебната година. В рамките на програмата днес беше организирано..

публикувано на 18.12.18 в 15:27